Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Jamniczek jest od Wigilii w schronisku , został znaleziony .
Niestety i jego tez nikt nie szukał i nikt o niego nie pytał.
Pies został oceniony na 18 lat , nie wiem czy tyle ma , ale jest niewątpliwie psem starszym. Chłopczyk ma trochę problemów z tylnymi nózkami - takie raczej typowe dla seniorów kłopoty kręgosłupowo - stawowe. Poza tym koło oczka ma taką rozpapraną narośl .
Jamnis jest bardzo miły i kontaktowy .

PILNIE SZUKAMY DLA JAMNICZKA TYMCZASU , ON JUŻ STOI W KOLEJCE DO EUTANAZJI !

• Replies 70
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

tanitka napisał(a):
biedny jamnik, ale na 18-lat to on mi w ogóle nie wygląda :)

No mnie zdecydowanie tez nie wygląda na tyle.
Iwonko obrobię Babuline to zabiore sie za chłopaka.

Guest Elżbieta481
Posted

Jamniczek nie wygląda na 18 lat..Co za ..określił wiek tego psa?Śpieszy się komu w wysłaniu psa za TM czy co?
I muszę przeprosić,bo ja nie umiałam nauczyć naszego Gucia by był zgodnym psem i umiał się ,,kolegować.. z innym psami..Jest okropnym ,,zaborcą,,..To moja wina..Tak mi Ciebie szkoda-starość taka nie powinna być..:placz:
Będę do Ciebie zaglądać babusiu..
E/W

Posted

Kochani nie bijcie mnie , gdyz to nie ja wymyśliłam te 18 lat. Taki wiek chłopczyk ma wpisany w karcie schroniskowej.
Ja w poście 1 od razu wyraziłam swoją wątpliowść co do tego szacunku . Myślę ,że spokojnie można przyjąć ok. 14 lat.
Tak czy siak jest on psem starym w nienajlepszej kondycji fiz. i bardzo potrzebuje pomocy - czyli DT .
On ma słabe tylne nózki , jak mu się pogorszy ( o co nietrudno w schoniskowych warunkach ) to poleci expresem za TM.
Taka jest smutna prawda .

Posted

Tak dziś też zastanawiałam się, ile on realnie może mieć lat, bo na mordeczce wygląda bardzo fajnie, tylko nóżki mu lecą, i na pewno nie wolno mu chodzić po schodach. Poza tym dość kontaktowy z niego jegomość. raczej spokojny (nie zadziorny do kolegów - co u jamnika nie częste jest). Nie szczeka. Nie wiem, na ile dobrze słyszy, ale coś słyszy, bo na cmokanie reaguje. Na pewno widzi dobrze. Ja tak między 12 a 14 lat mu daję.

• 2 weeks later...
Posted

Jamniś ma DT a nie DS, od początku tak pisałam na obydwóch wątkach, trzeba dziadka ogłaszać bo nie zgadza się z rezydentami i na 100% nie może tam zostać.