Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 93
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dziewczynki nie mogę odnaleźć Żabkowego wątku chwilowo, a jest bardzo chętny Pan z Kluczy koło Olkusza, brzmi super i warunki dla Żabki rewelacja... czy możecie znaleźć kogoś do wizyty z Klucze, Olkusz, Kraków też niedaleko w sumie... ja narazie czasowo nie nadążam, może znajdziecie prede mną :)

Posted

Jesooo, ja chyba znów coś opuściłam, bo nie kojarzę w ogóle o jaką Żabkę chodzi?! Wstyd!
Z Olkusza jest miesieek. Ona to chyba raczej nie pójdzie, ale może kogos do wizyty podpowie.

Posted

Można spokojnie poprosić missieek, ona już kiedys robiła nam wizytę dla Brawurki, pamiętacie?
Jak nie będzie mogła to na pewno podpowie do kogo się zgłosić.

Jutro ok. południa Sylwuś ma ciachanko. Mam nadzieję, że nie będzie żadnych komplikacji i szybko się wygoi, żeby mógł zamieszkać w domku.

Dostałam dzisiaj jeszcze jedno pytanie o Sylwusia z adopcje.org.

Posted

Słuchajcie Sylwek się podoba, a może ktoś kto pyta, zainteresowałby się naszym pieskiem ze schroniska....taki podobny:(

36-pies biało-czarny kudłaty
, wiek: 5 lat, mieszaniec[FONT=Times New Roman] Pies kudłaty, biały w czarne łaty, średniej wielkości. Mieszka w schronisku od ponad roku. Obecnie w boksie 36. Jest bardzo nieśmiały i lękliwy, potrzebuje czasu na oswojenie i nabranie zaufania.[/FONT]

Posted

Ladny, niesmialy, bardzo ladny psiak. Troche warczal ze stresu, bo tak to bysmy go z Halcia 'wydarly' z budy. Ale naprawde psina sie trzesla i warczal troche. Tak jak mix kolaczka z b. 10, 2 dni w nowym domu i sunia siedziala pani na kolanach. Mysle, ze wyszedlby ten laciaty tez na prosta.

No wlasnie, jakiego psa wyciagamy na miejsce nasze za tydzien? Musimy uratowac jakas bide, jakos damy rade, w schronisku masakryczne przepelnienie.

Posted

Nie wiem ja nie decyduję, ale ten psiak którego dzisiaj gryzły psy mi zapadł w pamięć, a jest naprawdę śliczny, lekko falowana sierść, strasznie przerażony, jakby go do normalnych warynków wyciągnąć to rewelacja nie pies... ale nie mamy jego zdjęć, chyba żeby wyciągnąć jakąś sunię od razu po sterylce, żeby miejsce zwolnić na hali...

Posted

Albo bez sterylki tez moze byc, wazne, ze zwolni sie miejsce. Ja tez myslalam o tej przestraszonej mlodziutkiej suni.
SUNIA RUDA

Kasiu, a Ty jutro idziesz do schroniska, bo ma byc Nadalle z kolezanka. Moze bys zrobila zdjecie tego pogryzionego psiaka.

Posted

Myslalam, ze jedziesz jakos rano, a potem wrocisz. Ale jak caly dzien siedzisz na kursie, to wiadomo. Poprosze Pania Ize o zdjecia tego psiaczka malego, chyba ze to jest ten z jednym chorym oczkiem, Kasiu, to byl moze ten, co?

Jak tam Sylwus po zabiegu? Wsio dobrze?

Posted

Sylwuś ok, chociaż okropnie zestresował się w trakcie podróży, nie chciał za żadne skarby wejść do kontenerka, walczył jak lew. Przez całą drogę tłukł się niemiłosiernie posikał się, zwymiotował... Z Tarnobrzega jechał luzem i tak jakby go nie było, najwidoczniej nie cierpi klatek. Musiał niestety jechać zamknięty, bo ostał się nam samochód (psiowów nieczynny na razie, półpsiowóz w naprawie), którego używamy do jeżdżenia w prywatnych sprawach i staramy się uchronić od "zapsienia".

Zabieg zniósł super, na dzień dobry jeszcze w trakcie powrotu z lecznicy zdjął sobie kołnierz i pracował nad szwami :mad: Na szczęscie tylko skóra się zaczerwieniła, szwy całe.
Czuje się super, jak widać poniżej, ogonek w ruchu ;)
Kołnierz odziedziczył po Matim.

Kastracja kosztowała 150 zł + 20 zł dojazd do Stalowej Woli (to połowa kosztów - ze względu na samochód na benzynę i podwyżki paliwa, 100km teraz kosztuje nas 40 zł).
http://img412.imageshack.us/img412/1368/sylwesterrachunek.jpg

Ten psiak z Mielca faktycznie podobny do Sylwka, tylko starszy... no i niewiele o nim wiemy, więc ciężko go polecać. Ale jak Sylwuś pojedzie do domku i ktoś się jeszcze będzie zgłaszał to będę wspominać o nim.

Posted

Dobrze, ze Sylwek nie rozpracowal tych szwow, co za kombinator z niego.

Ten piesek z Mielca jest bardzo podobny do Sylwka, tylko bardzo niesmialy. Nie znamy jego historii, ale pewnie byl przyjety jako bezdomny.