Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 93
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Mam jeszcze chwile wolnego to musze to wykorzystać, za chwile sesja się zacznie i czasu nie będę miała nawet po tyłku się podrapać hehe

Basiu przyjmij zapraszenie na wydarzenie Sylwka to zrobię Cię adminem też będziesz mogła robić wszystko to co ja

Posted

Liza wzieła sobie do serca tytuł wątuł wątku ;)

A tu jeszcze dwa filmiki, na których się Sylwuś załapał :)

[video=youtube;YH4VMK5Y93w]http://www.youtube.com/watch?v=YH4VMK5Y93w[/video]

[video=youtube;YbHI1ex80h0]http://www.youtube.com/watch?v=YbHI1ex80h0[/video]

Posted

dzwoniła przed chwilka Pani z Zaklikowa.
Kasiu będzie sie z Toba kontaktować. Ja uważam, że bardzo fajny domek. Pani miała identyczna sunię Sabinkę.
Pani chce jeszcze dzisiaj pojechac do was zobaczyć Sylwusia. Powiedziałam oczywiście o kastracji.

Posted

Pani przyjechała z córką, bardzo sympatyczne osoby, uprzedzałam co prawda, że będą musiały troszkę poczekać bo jestem sama z Hanią i nie dam rady im zaprezentować Sylwka, ale oczekały się 1,5 godziny, bo TZ miał awarię samochodu w mieście. Także test cierpliwości zdany na 6-tkę :lol:

Sylwek bardzo się im spodobał i są zdecydowane na adopcję. Z racji tego, że to młody psiak i ma duży pociąg do suczek (każdą napotkaną chce od razu wykorzystywać ;) ) uzgodniłyśmy, że wydamy go po kastracji, czyli za ok. dwa tygodnie jak wszystko dobrze pójdzie (w okolicach weekendu będzie można już Sylwestra pozbawić męskości).

Jest zgoda na wizytę, także w razie co można zrobić, mam wszystkie dane.

Sylwester będzie miał do dyspozycji ogród, będzie mieszkał co prawda w budce, ale w sytuacjach takich jak wysokie mrozy, choroba i itp. będzie w domku. Panie dopytywały o jego zachowanie w domu i tak coś wywnioskowałam, że wszystko wyjdzie w praniu i jakby co to Sylwuś będzie też mógł przebywać w domu.
Tylko, że on nie ma ochoty do domu wchodzić i w domu jest zestresowany. Najlepiej czuje się w ogrodzie (sam do domu nie wejdzie nawet zachęcany). Także ta budka na pewno nie będzie dla niego żadną krzywdą. Zwłaszcza, że on nie zna innego życia. Oczywiście mowy nie ma o żadnym łańcuchu.
W domu są też dwa koty. Sylwek został od razu na kota przetestowany i zdał test na piątkę ;)

Posted

Dla mnie super. Nie każdy pies marzy o spaniu w domu. Moja Masza, kiedy tylko jesteśmy na wsi, do domu wchodzi ściągana praktycznie na sił. Dla niej to kara byc w domu. Śmiejemy się, że to typowy pies podwórkowy. Jeśli tylko Sylwek bedzie miał wstęp do domu na zasadzie przetrzymania np. w duże mrozy, to ja nie widzę przeszkód w tej adopcji.
Oczywiście ostateczne zdanie będzie miała Basia ;)

Posted

ja rozmawiałam jeszcze raz z Panią po wizycie u MUrki - bo oczywiście nie wytrzymałam:evil_lol::evil_lol: jak najbardziej domek superowy. Porozmawiałyśmy o kastracji, o zaletach zabiegu. Pani poprzednia sunię miała wysterylizowaną.
Oczywiście, że nie każdy psiaczek lubi domek, łóżeczko. Sylwuś był na polu i na pewno cięzko mu się byłoby znaleźć w domku. Jednak Pani dom zostaje otworem dla niego, będzie mial mozliwość przebywania w nim.
Jestem jak najbardziej za.

Posted

Jeszcze dodam, że mowa była o spacerkach poza ogród, także to nie będzie taki psiak podwórkowy tylko ;)

Pytałam gdzie Sylwester został wypatrzony - prawdopodobnie na morusek.pl

Posted

Mnie sie tez podoba ten dom z opisu. I fakt, ze Panie tak szybko przyjechaly i ze sie zgadzaja na kastracje i ze poprzednia suczka byla sterylizowana, to swiadczy na ich korzysc. Niektore psy nie nauczone w mlodosci, po prostu nie lubia mieszkac w domu. Sylwek pewnie tak ma i dom sie wlasnie taki dla niego trafil.