Mysza2 Posted January 3, 2011 Posted January 3, 2011 dymek napisał(a):no dobra dobra, ale przestańcie wy mi paniać, ja jestem po prostu Adam i tyle Witaj Adam, to ja Ci jeszcze posłodzę:):) Ogromne wyrazy szacunku, ogromne :loveu::loveu::loveu::loveu::loveu: Quote
margaret Posted January 3, 2011 Posted January 3, 2011 dymek napisał(a):no dobra dobra, ale przestańcie wy mi paniać, ja jestem po prostu Adam i tyle fajnie cię tu widzieć Adam - witam:multi: Quote
go-ja Posted January 3, 2011 Posted January 3, 2011 dymek napisał(a):i witam wszystkich i pozdrawiam :) :) :) więcej takich Adamów w tym kraju :) Quote
margaret Posted January 3, 2011 Posted January 3, 2011 i jak tam Lusia i Sonia się miewają? jakieś wieści - od weta np? Quote
go-ja Posted January 3, 2011 Posted January 3, 2011 WYBACZCIE MI, proszę, ale muszę tutaj już naprawdę na koniec wyprostować jedną kwestię. Nie mogę powstrzymać się od napisania tego postu, bo pewnie wiele poważnych osób nie zdaje sobie sprawy z tego, że często na dogo nie wiemy z kim mamy do czynienia, a traktujemy tę osobę poważnie, podobnie jak jej wypowiedzi. Powstała zadra między TOZem, a Ekostrażą, a ściślej mówiąc między xmartix oraz Mateo93, a Ekostrażą. Wczoraj, Dawid (Ekostraż) wysłał maila do Mateo i xmartix maila z prośbą o spotkanie gdzieś we Wrocławiu przy kawie, żebyśmy mogli naprawdę usiąść i sobie powyjaśniać wszystko. Dostałam kopię tego listu. Również kopię odpowiedzi Mateo93. Odpowiedź niestety negatywna, lekceważąca i pozbawiona klasy. A Dawid naprawdę proponował konkretne spotkanie, poważnie, żeby dwie organizacje z tego samego miasta mogły się spotkać na neutralnym gruncie, twarzą w twarz i pogadać. Mateo93 napisał, że nie spotka się z nami, bo nie jesteśmy kompanami do współpracy + jakieś tam inne uwagi. Dodał też, że - tu cytat: 'jeżeli wpisy dalej będą miały podobną treść co poprzednie, informuję, że sprawa zostanie skierowana na drogę postępowania sądowego'. Ja bym wolała, żeby TOZ zaskarżał kogo trzeba np. przestępców, a nie np. Dawida, którego Mateo93 obraził tutaj wielokrotnie, zniesławił i wymienił z imienia i nazwiska... Później trochę mi się otworzyły oczy, gdy sprawdziłam, że Mateo93 jeszcze nie osiągnął pełnoletności. Teraz rozumiem dlaczego jego posty są tak niepoważne, niespójne itd. Oczywiście znam młodych ludzi w jego wieku, z którymi można podyskutować, ale w tym wypadku poziom jest naprawdę niski. Nie zdawałam sobie sprawy z tego, że mamy do czynienia z kimś tak młodym. Myślałam, że skoro Mateo wpada tutaj omawiać poważne sprawy i chce reprezentować 'starą' organizację - to wie, co robi. Ale chyba jednak nie ma pojęcia jak bardzo skompromitował siebie i TOZ. Zastanawiam się też czy kierownictwo TOZ Wrocław wie, że jego młodzi, niepełnoletni wolontariusze tak tutaj się prezentują i wypowiadają w imieniu TOZ -> ? Spotkanie z Mateo możemy spokojnie odłożyć na za 10 - 15 lat. Wtedy może będziemy mieli o czym rozmawiać. Mateo zapomniał albo nikt mu nie wytłumaczył, że ze dogo to nie tylko forum dla nastolatków. Wielu ludzi to przedział - 30, 40, 50 i więcej lat, dyrektorzy, lekarze, prawnicy - duża grupa poważnych ludzi. Jeśli chodzi o mnie to odetchnęłam z ulgą, że nie prowadziłam tutaj dyskusji z TOZ Wrocław, tylko z niepełnoletnim chłopcem, który myśli, że może TOZ reprezentować. Bardzo chciałam o tym napisać, bo może temu właśnie chłopcu zależy by TOZ i Ekostraż byli dla siebie wrogami. PRZEPRASZAM za powrót do tematu. Znikam. Przenieśliśmy się z dyskusją na ten wątek: http://www.dogomania.pl/threads/178904-Prosze-o-zamkniecie-w%C4%85tku-Polskie-prawo-czy-bezprawie/page71 - to dla zainteresowanych. Quote
fiorsteinbock Posted January 3, 2011 Author Posted January 3, 2011 go-ja - naprawde to jest niepotrzebne! wystarczylo link do watku DBC. Prosze juz w kilku postach, aby zakonczyc temat jakichkolwiek sporow, wyjasnien, rozjasnien i innych "asnien" rece mi opadaja... Quote
go-ja Posted January 3, 2011 Posted January 3, 2011 fiorsteinbock napisał(a):go-ja - naprawde to jest niepotrzebne! wystarczylo link do watku DBC. Prosze juz w kilku postach, aby zakonczyc temat jakichkolwiek sporow, wyjasnien, rozjasnien i innych "asnien" rece mi opadaja... Uznałam, że to jest ważne by ludzie wiedzieli, że nie mamy tutaj do czynienia z TOZem, tylko z chłopcem, któremu się wydaje, że całym TOZem jest. Quote
fiorsteinbock Posted January 3, 2011 Author Posted January 3, 2011 margaret napisał(a):i jak tam Lusia i Sonia się miewają? jakieś wieści - od weta np? Nie mam wiesci od Adama, mial dzisiaj jakies sprawy zawodowe. Nie mam mocy tu zagladac...rece i gacie opadaja!!! Przeklejanie postow z watku na watek! az lacina szczypie w jezyk! Quote
fochu Posted January 3, 2011 Posted January 3, 2011 go-ja zdecydowanie wystarczy to co się dzieje na wątku dobrocina ,po cholerę tutaj to wklejasz? już jedna wojna wystarczy! dajmy spokój proszę Quote
fiorsteinbock Posted January 3, 2011 Author Posted January 3, 2011 go-ja napisał(a):Uznałam, że to jest ważne by ludzie wiedzieli, że nie mamy tutaj do czynienia z TOZem, tylko z chłopcem, któremu się wydaje, że całym TOZem jest. TU MAMY DO CZYNIENIA Z PSAMI, LUSIA i SONIA i przestan juz mielic ten temat. Nie zasmiecaj watku go-ja ile razy mam prosic??? Quote
margaret Posted January 3, 2011 Posted January 3, 2011 fiorsteinbock głowa do góry:), dobra wiadomość jest taka że się przenieśli ze swoją wojenką gdzieś obok, mi sie nasuwa kilka komenatrzy, ale sobie mówię PAS Adamie jak cię czas wolny dopadnie daj znać co z psinami, jest tu wiele osób, które głosno lub po cichu je dopingują Quote
fiorsteinbock Posted January 4, 2011 Author Posted January 4, 2011 Mam jeszcze jedna dobra wiadomosc Cioteczki :) W noc sylwestrowa moj Tz zapoznal mloda panienke, ktora chyba za daleko odeszla od domu badz zostala z niego wyrzucona. Ostatnia opcja bardziej mi pasuje, poniewaz biedactwo chudziutkie a glodne... Oczywsicie Tz sprowadza towarzystwo do domu - chociaz ta byla pierwsza panienka, wczesniej byli o zgrozo chlopcy :) W sobote musialam oddac ja do Azyla, co uczynilam z ciezkim sercem. Ale Saba za cel postawila sobie zabawe z kotami, ktore nijak nie rozumialy jej intencji i zszokowane zamknely sie w sobie a dokladniej w szafie... A dzisiaj zabralam Sabe do nowego domu, na razie jest na tymczasie ale docelowo bedzie to dom staly. I chyba wlasnie ta akcja nastroila mnie strasznie pozytywnie, hehhee jednak co dobre - szybko sie konczy! Quote
kora78 Posted January 4, 2011 Posted January 4, 2011 ciesze sie, ze taka szybka akcja i udana :) Quote
dymek Posted January 4, 2011 Posted January 4, 2011 No witam wszystkich, moja praca w Holandii niestety nie wypaliła i mówiąc prostym językiem zostałem z kolegą i nie tylko z nim nabici w butelkę, ale ja nie o tym chciałem mówić, tylko o psiakach. Odnośnie Sonii nie mam żadnych wiadomości, ale jeśli chodzi o Lucynkę to muszę powiedzieć, że dziewczynka nam się wczoraj strasznie rozszalała - podeptała jamnika, prawie zwaliła choinkę, ganiała po wszystkim i po każdym (biedne moje kotki), pogryzła włosy teścia i to jest najlepszy znak że już psychicznie dochodzi do siebie. Jednak jeszcze się boi podniesienia ręki, i kładzie się na podłodze kiedy tylko taką rękę zobaczy. Dzisiaj idziemy z Nią do weterynarza, bo strasznie się drapie i rozdrapuje zabliźnione rany. O dalszych jej losach będe opowiadał na bieżąco. Quote
giselle4 Posted January 4, 2011 Posted January 4, 2011 [quote name='fiorsteinbock']Mam jeszcze jedna dobra wiadomosc Cioteczki :) W noc sylwestrowa moj Tz zapoznal mloda panienke, ktora chyba za daleko odeszla od domu badz zostala z niego wyrzucona. Ostatnia opcja bardziej mi pasuje, poniewaz biedactwo chudziutkie a glodne... Oczywsicie Tz sprowadza towarzystwo do domu - chociaz ta byla pierwsza panienka, wczesniej byli o zgrozo chlopcy :) W sobote musialam oddac ja do Azyla, co uczynilam z ciezkim sercem. Ale Saba za cel postawila sobie zabawe z kotami, ktore nijak nie rozumialy jej intencji i zszokowane zamknely sie w sobie a dokladniej w szafie... A dzisiaj zabralam Sabe do nowego domu, na razie jest na tymczasie ale docelowo bedzie to dom staly. I chyba wlasnie ta akcja nastroila mnie strasznie pozytywnie, hehhee jednak co dobre - szybko sie konczy! witaj podła.... oj mialas przeboje to mialas ale juz mozesz zyc spokojnie :) Dziekuje Edytko ,Ty płaczko:) Quote
Mysza2 Posted January 4, 2011 Posted January 4, 2011 Wreszcie coś podnoszącego na duchu:):). Widzisz Edytko, jak to jest z TZ-ami, w końcu na panience się skończyło. Ale śliczna Sabunia jest:) Lusia też ma byt zabezpieczony, Dymek, jeszcze raz ogromny szacunek dla Ciebie :loveu::loveu::loveu::loveu::loveu: Tylko dalej nie wiemy co z Sonią niestety:( Quote
dymek Posted January 4, 2011 Posted January 4, 2011 A dlaczego Ty masz naszego jamnika jako awatara ? :d Quote
Mysza2 Posted January 4, 2011 Posted January 4, 2011 dymek napisał(a):A dlaczego Ty masz naszego jamnika jako awatara ? :d Dymek ten jamnik :evil_lol::evil_lol: to taki bardziej onkowaty i waży 36 kg :evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
dymek Posted January 4, 2011 Posted January 4, 2011 Ale to i tak nasz jamnik tylko parę lat młodszy :eviltong: ale i tak wazy tyle samo cos koło 50 :cool3: Quote
dymek Posted January 4, 2011 Posted January 4, 2011 jednak zwaliła choinkę........ już jest prawie zdrowa Quote
fochu Posted January 4, 2011 Posted January 4, 2011 psotnica :D może ona coś z kota ma skoro choinka ją interesuje ? ;) Quote
Mysza2 Posted January 4, 2011 Posted January 4, 2011 no to i dobrze, pojutrze 3 króli, można już rozbierać:):), przecież coś pies musi robić:) , no i czemu oprawiłeś tą choinkę byle jak :) Dymek a Soni dalej nie widujecie? Martwię się o nią Quote
margaret Posted January 4, 2011 Posted January 4, 2011 hehe swoją drogą mysza 36 kilo bym twojemu avatarkowemu nie dała:) jednak umiejętnie sprawione zdjęcie potrafi odchudzić:) muszę o tym pamiętać:) Lucynko Szalona:) widać że psina pełna radości jest, a że jeszcze i strachu to zrozumiałe Quote
Recommended Posts