jusstyna85 Posted January 15, 2011 Posted January 15, 2011 Zmie艅cie prosz臋 ten tekst na allegro,przecie偶 to s膮 pieni膮dze wyrzucone w b艂oto.Nikt nie zainteresuje sie duzym psem z 艂atk膮,偶e niszczy,bo ludzie kojarz膮 to z agresywno艣ci膮... Przecie偶 mo偶na napisa膰,偶e poszukiwany dom,gdzie wi臋kszo艣膰 czasu kto艣 by艂by w domu.Przez telef. mo偶na uprzedzi膰 ludzi. Po co od razu go skre艣la膰... Quote
kaa Posted January 15, 2011 Posted January 15, 2011 [quote name='jusstyna85']Zmie艅cie prosz臋 ten tekst na allegro,przecie偶 to s膮 pieni膮dze wyrzucone w b艂oto.Nikt nie zainteresuje sie duzym psem z 艂atk膮,偶e niszczy,bo ludzie kojarz膮 to z agresywno艣ci膮... Przecie偶 mo偶na napisa膰,偶e poszukiwany dom,gdzie wi臋kszo艣膰 czasu kto艣 by艂by w domu.Przez telef. mo偶na uprzedzi膰 ludzi. Po co od razu go skre艣la膰...[/QUOTE] Faktycznie ludziom si臋 jako艣 藕le kojarzy , :( to taka postrzelona ciapa , w nim nie ma kszty agresywno艣ci , jak go kiedy艣 ludziom pokazywa艂am to si臋 ca艂y schowa艂 za mnie i sam si臋 ich ba艂 . Dlatego tak mi go 偶al , 偶eby on po tych p艂otach nie chodzi艂 i z klatek si臋 nie wydostawa艂 , w schronisku to jest najwi臋kszym problemem , a 偶e to p贸艂 huski to i psom si臋 stawia zaczepiony przez nie . A z jego agresji to si臋 w schronisku w biurze 艣mieli . Mo偶e rzeczywi艣cie to w kt贸rym艣 miejscu ludziom tekst sugeruje? Quote
kaa Posted January 16, 2011 Posted January 16, 2011 Plamka moja deklaracja od Kitki na Czarnego jest Twoja - 15 z艂 m-c , czy kto艣 jeszcze pomo偶e i da Plamce szans臋 :( Quote
madzia828 Posted January 16, 2011 Posted January 16, 2011 jestem, mog臋 zadeklarowa膰 20z艂 co miesi膮c wi臋cej niestety nie dam rady bo mam jeszcze inne psiaki Quote
Maruda666 Posted January 16, 2011 Posted January 16, 2011 Jestem z pw. Jak na teraz jestem na minusie, ale od marca( mo偶e i lutego) mog臋 zadeklarowa膰 20z艂 . Szkoda psiaka. Na pewno czeka tam gdzie艣 na niego ten jedyny cierpliwy dom :) Co do deklaracji, jak przyjdzie co do czego, przypomnijcie mi. Quote
agniecha82x Posted January 16, 2011 Posted January 16, 2011 witam, ja tez jestem z PW. czy Plama jest gdzies wrzucony na FB? moze warto by zrobic mu tam wydarzenie? tyle juz pieskow znalazlo tam swoje nowe domki, moze tam ktos pomoze? ja pokaze go w swoim profilu, w tym miesiacu finansowo juz nie wspomoge :( Quote
Nevada Posted January 16, 2011 Posted January 16, 2011 w tej chwili deklaracji nie mog臋, ale b臋d臋 pami臋ta膰, a o jakim hoteliku myslicie dla Plamki? przyda艂by si臋 jaki艣 z lekkim szkoleniem, 偶eby psa troszk臋 wyciszy膰 i nauczy膰 manier :-) (np Jamor)ale to pewnie nierealne za bardzo Quote
kaa Posted January 16, 2011 Posted January 16, 2011 [quote name='Nevada']w tej chwili deklaracji nie mog臋, ale b臋d臋 pami臋ta膰, a o jakim hoteliku myslicie dla Plamki? przyda艂by si臋 jaki艣 z lekkim szkoleniem, 偶eby psa troszk臋 wyciszy膰 i nauczy膰 manier :-) (np Jamor)ale to pewnie nierealne za bardzo[/QUOTE] W tej chwili nie za bardzo realny jest 偶aden hotel, bo nie mamy deklaracji, :( a u Jamora jest jeszcze dro偶ej ni偶 przecietnie. Mamy miejsce u Murki , kt贸ra my艣li podobnie i w艂a艣ciwie obie macie racje 偶e potrzebne mu wyciszenie , albo dom w k贸rym kto艣 mia艂 by do艣wiadczenie i da艂 sobie rad臋 z jego energi膮 ,tylko sk膮d wzi膮膰 pieni膮dze 偶eby go zabra膰 ze schroniska najpierw. [QUOTE]witam, ja tez jestem z PW. czy Plama jest gdzies wrzucony na FB? moze warto by zrobic mu tam wydarzenie? tyle juz pieskow znalazlo tam swoje nowe domki, moze tam ktos pomoze? ja pokaze go w swoim profilu, w tym miesiacu finansowo juz nie wspomoge [IMG]http://www.dogomania.images/smilies/icon_frown.gif[/IMG][/QUOTE] Nie jest tam wrzucony, powiem szczerze 偶e nie jestem tam zarejestrowana, m贸g艂 by go kto艣 tam wrzuci膰? Quote
kaa Posted January 16, 2011 Posted January 16, 2011 Z Plam膮 trzeba by codziennie biega膰 to wtedy te偶 cz臋艣膰 energi by spo偶ytkowa艂, problem w schronisku polega na tym 偶e nikt nie mo偶e okaza膰 mu jakiego kolwiek zainteresowania , bo on zaraz pr贸buje wychodzi膰 z zamkn臋tej klatki , siedzi zamkni臋ty w ma艂ej przestrzeni, nie wychodzi na spacery , nie bawi si臋 z nikim ( ka偶de okazane zainteresowanie ko艅czy si臋 pr贸b膮 ucieczki) a energia w nim si臋 kumuluje. Ostatnio utkn膮艂 w ma艂ej luce u g贸ry kojca i trzeba go by艂o ratowa膰 . Je艣li mia艂 by codziennie odpowiedni膮 porcj臋 ruchu , to pewnie wszystko wygl膮da艂o by inaczej. Jak przy 400 psach zaj膮膰 si臋 indywidualnie 1 psem tzn. jak to zrobi膰 偶eby p贸藕niej nie by艂o problemu z ucieczkami? On potem jak zwieje szuka ludzi po wszystkich boksach, wybiegach l膮duje nagle psom na g艂owach , powstaje niemo偶liwy rwetest . Psy si臋 denerwuj膮 , zaczynaj膮 gry艣膰 , Plama zaczepiony te偶 sobie nie pozwoli , jakim艣 ma艂ym gry藕膰 , co jest zrozumia艂e w sumie . Quote
memory Posted January 16, 2011 Posted January 16, 2011 Szkoda psa. Schronisko wypaczy艂o mu charakter, ale jest m艂ody i pewnie da艂oby si臋 to naprawi膰. Warto by艂oby zaprosi膰 na w膮tek osoby zajmuj膮ce si臋 szkoleniem piesk贸w i poprosi膰 je o opini臋. (Jamor, Gabi, s膮 pewnie i inne) Na pewno spotka艂y si臋 z r贸偶nymi trudnymi przypadkami i mog艂yby co艣 podpowiedzie膰. Szukanie psu DS w obecnej sytuacji mo偶e okaza膰 si臋 przedwczesne i dodatkowo narazi膰 go na stres, utrwali膰 lub pog艂臋bi膰 z艂e zachowanie. Kto艣 nie przemy艣li, we藕mie pod wp艂ywem chwili, a je艣li pies wysmyknie si臋 spod opieki i zaatakuje jakiegokolwiek zwierzaka - oboj臋tne, psa, kota czy chocby kury - a tak si臋 mo偶e zdarzy膰 - to albo zostanie zamkni臋ty lub w nerwach przez kogo艣 skrzywdzony, albo zwr贸cony. Gdyby Plama mia艂 komplet deklaracji pewnie by艂oby 艂atwiej znale藕膰 miejsce, w kt贸rym zaj膮艂by si臋 nim kto艣 z zaci臋ciem czy do艣wiadczeniem szkoleniowca. Mo偶e miejsce znalaz艂oby si臋 u Gabi, (nick: psiakiGabi) - tej, u kt贸rej socjalizowany jest problemowy Misiu [URL]http://www.dogomania.pl/threads/192272[/URL] O ile pami臋tam, s膮 tam boksy wewn臋trzne, z kt贸rych chyba nie艂atwo si臋 wymkn膮膰, a jednocze艣nie pies ma zapewnione d艂ugie spacery i du偶o ruchu. Jego hotelowanie kosztuje 400 z艂, a Misiu jest do艣膰 du偶ym pieskiem. Jakikolwiek nie by艂by to hotelik, b臋d膮 koszty dodatkowe - transport, jakie艣 szczepienia, konsultacje weterynaryjne. A deklaracji niewiele. kaa - 15 z艂 madzia828 - 20 z艂 Maruda666 - 20 z艂 od marca( mo偶e i lutego) Mo偶e kto艣 potrafi艂by zrobi膰 cegie艂kowe Allegro i cegie艂kowy bazarek? Quote
kaa Posted January 16, 2011 Posted January 16, 2011 W schronisku pokazano mu 偶e bycie z cz艂owiekiem jest fajne , on zosta艂 oddany przez w艂a艣cicieli jak mia艂 rok i przez kolejny rok wog贸le nie szuka艂 kontaktu z lud藕mi, nie skaka艂 po p艂otach, nie ucieka艂, dopiero jak by艂 leczony i mia艂 du偶y kontakt z lud藕mi , zacz膮艂 chodzi膰 na spacery z wolontariuszami , to zacze艂o si臋 szale艅stwo z klatkami i p艂otami. Kojec dla niego musi by膰 ca艂kowicie zabudowany, nie mo偶e mie膰 u g贸ry przestrzeni, ani luki. Quote
jusstyna85 Posted January 16, 2011 Posted January 16, 2011 [quote name='Pianka']dzi臋kuje wszystkim za wej艣cie na watek, wpisa艂am na 1 strone deklaracje. Mamy na FB konto schroniskowe, tyle, ze ja nie bardzo umiem si臋 tam porusza膰, nie wiem jak si臋 rozpowszechnia wydarzenie, 偶eby by艂o zainteresowanie.[/QUOTE] Daj linka do wydarzenia Quote
Pianka Posted January 16, 2011 Author Posted January 16, 2011 dzi臋kuje wszystkim za wej艣cie na watek, wpisa艂am na 1 strone deklaracje. Mamy na FB konto schroniskowe, tyle, ze ja nie bardzo umiem si臋 tam porusza膰, nie wiem jak si臋 rozpowszechnia wydarzenie, 偶eby by艂o zainteresowanie. Quote
kaa Posted January 16, 2011 Posted January 16, 2011 Poprosi艂am szkoleniowca o wypowied藕 na temat zachowania Plamki . Mam nadziej臋 偶e dostaniemy opini臋 o psie i jakie艣 rady. Z dodatkowych koszt贸w, b臋d膮 tylko koszty transportu. Plama jest zaszczepiony , odrobaczony wykastrowany , ma ksi膮偶eczk臋 zdrowia . Przed wyjazdem je艣li b臋dzie trzeba b臋dzie doszczepiony i obejrzany przez weterynarza. Oczywi艣cie jak wszystkie Rudziaki dostanie zapas karmy do hotelu , my艣l臋 偶e na 2 m-c , w zale偶no艣ci od wielko艣ci auta kt贸rym by jecha艂. Quote
memory Posted January 16, 2011 Posted January 16, 2011 Trudno pogodzi膰 si臋 z my艣l膮, 偶e zdrowemu, m艂odemu i pe艂nemu temperamentu psu, grozi u艣pienie :( Dopiszcie i mnie do sta艂ych, 10z艂/mies. wyskrobi臋. I wy艣l臋 kilka PW, cho膰 za skutek nie r臋cz臋. Mo偶e warto zorientowa膰 si臋, czy Plama mia艂by szans臋 na dotacj臋 z Kundelkowej skarbonki - bo to nie rasowiec. Ale ma sporo z husky - mo偶e cioteczki od haszczak贸w zechcia艂yby go wesprze膰? Quote
Pianka Posted January 16, 2011 Author Posted January 16, 2011 dzieki bardzo [COLOR=red][B]DEKLARACJE[/B][/COLOR] [B]STA艁E OD LUTEGO[/B] 15 z艂- kaa 20 z艂- madzia828 10 z艂- memory [B]OD MARCA[/B] 20 z艂- maruda666 razem 65 z艂, brakuje 385 z艂 [quote name='jusstyna85']Daj linka do wydarzenia[/QUOTE] [url]http://www.facebook.com/event.php?eid=156827024368199&num_event_invites=0[/url] Quote
kaa Posted January 16, 2011 Posted January 16, 2011 [quote name='memory']Trudno pogodzi膰 si臋 z my艣l膮, 偶e zdrowemu, m艂odemu i pe艂nemu temperamentu psu, grozi u艣pienie :( Dopiszcie i mnie do sta艂ych, 10z艂/mies. wyskrobi臋. I wy艣l臋 kilka PW, cho膰 za skutek nie r臋cz臋. Mo偶e warto zorientowa膰 si臋, czy Plama mia艂by szans臋 na dotacj臋 z Kundelkowej skarbonki - bo to nie rasowiec. Ale ma sporo z husky - mo偶e cioteczki od haszczak贸w zechcia艂yby go wesprze膰?[/QUOTE] Bardzo dzi臋kuj臋 , trudno si臋 pogodzi膰 ,ale te偶 trudno jest takiej decyzji nie zrozumie膰 , ju偶 inny pies , straci艂 przez niego 偶ycie , :-( nie mog膮 gin膮膰 inne psy przez jego szale艅stwa i nie mo偶e jeden pies dezorganizowa膰 ca艂ego funkcjonowania schroniska. Plama wcze艣niej jak si臋 go 艂apa艂o , przybiera艂 pozycj臋 ,, teraz si臋 bawimy,, ty艂ek wypi臋ty, przednie 艂apy zgi臋te i bawi艂 si臋 z pracownikami w ,, a teraz mnie z艂apcie ,, i tak wszystkim form臋 wyrabia艂 , a偶 mieli zadyszk臋 , czasem takie 艂apanie Plamy trwa艂o p贸艂 godziny, czasem d艂u偶ej , a偶 si臋 ludzie nauczyli 偶e je艣li nie b臋d膮 pr贸bowali go z艂apa膰 , to sam przyjdzie. Z boku to to nawet zabawnie wyglada艂o , ale pracownikom raczej do 艣miechu nie by艂o. Nadal nie jest , jak ucieknie np. w nocy , rozbuja ca艂e towarzystwo i cz艂owiek nie wie czy ma i艣膰 ze smycz膮 czy z siekier膮 , psa wrzucili? , Plama uciek艂 ? czy magazyn z w臋glem lub biuro okradaj膮? Dosta艂 szanse na ratunek je艣li si臋 go zabierze ze schroniska . Quote
jusstyna85 Posted January 16, 2011 Posted January 16, 2011 [URL="http://www.facebook.com/event.php?eid=156827024368199&num_event_invites=0"]http://www.facebook.com/event.php?ei...vent_invites=0[/URL] udost臋pniajcie... Quote
memory Posted January 16, 2011 Posted January 16, 2011 Ja rozumiem, 偶e czasami mo偶e nie by膰 alternatywy. Ale zrozumienie nie zawsze chce i艣膰 w parze z akceptacj膮. Ka偶dy, tak偶e pies, powinien dosta膰 szans臋 i wci膮偶 jest nadzieja, 偶e Plama ja otrzyma. [quote name='kaa']Poprosi艂am szkoleniowca o wypowied藕 na temat zachowania Plamki . Mam nadziej臋 偶e dostaniemy opini臋 o psie i jakie艣 rady. .....[/QUOTE] Od Pana Jacka z Weso艂ej 艂apki.pl otrzyma艂am tak膮: (Zacytuj臋 w ca艂osci, bo sprzeciwu autora nie by艂o) [quote name='Jacol123']Witam. Moim zdaniem 偶eby w og贸le my艣le膰 nad zmian膮 zachowania psa trzeba go zabra膰 ze schroniska i popracowa膰 z nim przez par臋 miesi臋cy. Jedynym trenerem, kt贸ry ma kompetencje i wiedz臋 oraz HOTEL jest Monika 艢migielska. Problem w tym, 偶e ona mieszka pod Bydgoszcz膮. Na wszelki wypadek podaj臋 namiary na Monik臋: [URL]http://wesolalapka.pl/kontakt/kontakt/monika-smigielska.html[/URL] Pozdrawiam serdecznie Jacek Ga艂uszka[/QUOTE] Quote
Recommended Posts