Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Bo ona pracuje na inną zmianę:evil_lol:
Teraz strózuje Lisia i Rura-ona ma teraz wolne!
Rzepek-kocham Twoje zdjęcia i komentarze!
Naprawdę pomyśl o wydaniu komiksu-zdjęcia i komentarze-sądzę,ze byłby to bestseller wydawniczy!

Posted

Wczoraj odbyło się wielkie, zbiorowe pranie futer. Wszystkie przeżyły, choć w różnych nastrojach:cool3: A po kąpieli suszyły się tam, gdzie normalne psy wypoczywają po pracy:lol::

"Patrzcie, pańcia chyba chce sobie legnąć na waszym łóziu! Nic z tego! Zapomnij!!"

..."odczepić sie proszę ode mnie! Czy ja jestem karp wigilijny , żeby mnie moczyć w wannie? I kto mi teraz wysuszy futerko?"

Posted

Lisia pokazuje swoje prawdziwe oblicze:evil_lol:
A tak serio - ona nareszcie czuje się jak domowy pies i ustala hierarchię w stadzie! Warczy tylko na Rurę lub Milę - i to tylko wtedy, jak broni swojej miski, albo jak ja siedzę koło niej na łóżku - jest to sygnał "nie zbliżajcie się, bo to moja pańcia i tylko mnie kocha" ( taka sytuacja jest właśnie na fotce - warczenie jest dla Rury, do nas nigdy nie próbuje nawet warknąć!)
Właściwie teraz psem alfa w naszej sforze jest maleńka Lisia!!;) Przegania obie suki ,pierwsza zaczyna szczekać na obcych, podnosi larum i wtedy dopiero przybiegają obie "obronne" suki - dobermanka i kaukazka:lol:. Ona ma swoją miskę, do której żadna nie może nawet zaglądnąć (chociaż ze swoich wyjadają sobie nawzajem). Natomiast poza tym - jest wielka komitywa, wspólne zabawy w ogrodzie i rozrabianie.
Jest to dla nas dowód,że Lisia zdrowieje psychicznie i "normalnieje".
Fakt, Lisiunia troszkę utyła, ale właściwie to zmieniło jej się futerko od dobrego żarełka- zgęstniało i zaczęło fajnie błyszczeć.
Za to Milusia to kochane stworzonko, całkowicie wszystkim podległa, cieszy się ze wszystkiego, a głównie z tego, że ma nareszcie swój domek.

Posted

Milusia prześliczna jest!:lol:Widać,że to kochane suczysko!
Rzepku-jesteś taka kochana,że dałaś jej i Lisiczce i wszystkim Twoim innym stworom,tak cudowny,ciepły dom!
Sama chciałabym zostać adoptowana do takiego raju na ziemi!
Zwłaszcza,że mam trochę krwi góralskiej /po babci z Makowa Podh./ i uwazam,że raj musi być tylko w górach!;)

Posted

niezły masz cyrk w domku:loveu:
łagodna kaukazka, leniwy doberman i lisia pies alfa......:evil_lol:
zakręcony świat...ale zakręcony pozytywnie;)

Posted

Epe- dziekuję za miłe słowa:lol:. Dla mnie największą tragedią jest to, że nie mogę pomóc wszystkim potrzebującym zwierzakom:-(. Nawet szczurki kupujemy po to, aby nie zostały zjedzone przez węże u jakiegoś hobbysty. Ale mogę mieć tylko 2... Mój mąż zaczyna się złościć, bo dokarmiam okoliczne koty (psa też) i zaczyna się wokół naszego domu robić takie małe przytulisko:cool3: Konie tez mam "po przejściach" ( tzn wykupione od górali). Ale fajnie jest, jak zwierzaki zaczynają się odwdzięczać:lol:

Posted

Rzepek!
Dla mnie jesteś "gaździną" nr.1!:lol:
Inne z Twojej okolicy powinny brać przykład!
Takiej "gadziny" jaka masz u siebie inne gaździnki powinny Ci pozazdrościć!
One mają takie tam zwyczajne krówki,świnki,czasem baranki-a Ty masz prawie ZOO!:evil_lol:

Posted

Tuż przed przyjazdem Milusi odwiedził nas stary znajomy -Psikus. Jak zwykle- maleńka Lisia miała przechlapane! Oba zbóje tradycyjnie urzadziły sobie polowanie na lisa czyli letniego Hubertusa:

...TY, może sobie trochę popolujemy na "coś"...?

"... ale zasuwa...jak ten bury kocur od sąsiada, cośmy go wczoraj też zaprosili do gonitwy"...

... Ja wymiękam...zajdę ją od tyłu..."

..."no i coś durny narobił? Zwiała!!"

"...ale są oba tłumoki , no nie??"

Posted

Ale Lisia jest przepiękna!
Jakaś taka się większa zrobiła? A może to duma ją rozpiera,że takich włości pilnuje-no to ważna jest teraz!:evil_lol:

Posted

Nareszcie mam psy "pracujące":

"Skoro wszyscy się ze mnie śmieją, że nie jestem psem stróżującym, to pokażę, że potrafię. O! Popilnuję sobie reklamówki z ręcznikami...

... a nawet tej małej zadry Lisi. Jeszcze ją ktoś podprowadzi i pańcia odda mnie do schroniska, żem nieprzydatna...":evil_lol:

"... a mnie pańcia kazała nauczyć sie pływać krytą żabką. Właściwie idzie mi całkiem nieźle, tylko nie wiem, co robić z nogami w czasie tej żabki..."

..."ja nauczę pilnowania obejścia . Patrzcie i uczcie się: tak należy szczekać na intruzów!... tylko coś wydaje mi się, że to jest samiec naszej pańci. Ona nazywa go "mężem"...