epe Posted July 8, 2008 Posted July 8, 2008 Bo ona pracuje na inną zmianę:evil_lol: Teraz strózuje Lisia i Rura-ona ma teraz wolne! Rzepek-kocham Twoje zdjęcia i komentarze! Naprawdę pomyśl o wydaniu komiksu-zdjęcia i komentarze-sądzę,ze byłby to bestseller wydawniczy! Quote
Poker Posted July 9, 2008 Posted July 9, 2008 [quote name='rzepek']Taaa... Mila - pies stróżujący w godzinach pracy: :evil_lol: http://images31.fotosik.pl/312/26bd13976b3dfa30.jpg No, co chcecie,ona po prostu pilnuje łóżka co by jej kto nie zakosił :evil_lol: Też ciężka praca :eviltong: A Lisia przecudna jest. Quote
rzepek Posted July 12, 2008 Posted July 12, 2008 Wczoraj odbyło się wielkie, zbiorowe pranie futer. Wszystkie przeżyły, choć w różnych nastrojach:cool3: A po kąpieli suszyły się tam, gdzie normalne psy wypoczywają po pracy:lol:: "Patrzcie, pańcia chyba chce sobie legnąć na waszym łóziu! Nic z tego! Zapomnij!!" ..."odczepić sie proszę ode mnie! Czy ja jestem karp wigilijny , żeby mnie moczyć w wannie? I kto mi teraz wysuszy futerko?" Quote
epe Posted July 12, 2008 Posted July 12, 2008 Lisia! No co ty z takim spojrzeniem? Chcesz powiedzieć,że będziesz kąsać?:evil_lol: Quote
rotek_ Posted July 12, 2008 Posted July 12, 2008 od kogo ona się nauczyła warczeć????:evil_lol: lisia trochę nie przytyła????:cool3: chyba ze jej futerko tak urosło po kąpieli Quote
rzepek Posted July 14, 2008 Posted July 14, 2008 Lisia pokazuje swoje prawdziwe oblicze:evil_lol: A tak serio - ona nareszcie czuje się jak domowy pies i ustala hierarchię w stadzie! Warczy tylko na Rurę lub Milę - i to tylko wtedy, jak broni swojej miski, albo jak ja siedzę koło niej na łóżku - jest to sygnał "nie zbliżajcie się, bo to moja pańcia i tylko mnie kocha" ( taka sytuacja jest właśnie na fotce - warczenie jest dla Rury, do nas nigdy nie próbuje nawet warknąć!) Właściwie teraz psem alfa w naszej sforze jest maleńka Lisia!!;) Przegania obie suki ,pierwsza zaczyna szczekać na obcych, podnosi larum i wtedy dopiero przybiegają obie "obronne" suki - dobermanka i kaukazka:lol:. Ona ma swoją miskę, do której żadna nie może nawet zaglądnąć (chociaż ze swoich wyjadają sobie nawzajem). Natomiast poza tym - jest wielka komitywa, wspólne zabawy w ogrodzie i rozrabianie. Jest to dla nas dowód,że Lisia zdrowieje psychicznie i "normalnieje". Fakt, Lisiunia troszkę utyła, ale właściwie to zmieniło jej się futerko od dobrego żarełka- zgęstniało i zaczęło fajnie błyszczeć. Za to Milusia to kochane stworzonko, całkowicie wszystkim podległa, cieszy się ze wszystkiego, a głównie z tego, że ma nareszcie swój domek. Quote
epe Posted July 14, 2008 Posted July 14, 2008 Milusia prześliczna jest!:lol:Widać,że to kochane suczysko! Rzepku-jesteś taka kochana,że dałaś jej i Lisiczce i wszystkim Twoim innym stworom,tak cudowny,ciepły dom! Sama chciałabym zostać adoptowana do takiego raju na ziemi! Zwłaszcza,że mam trochę krwi góralskiej /po babci z Makowa Podh./ i uwazam,że raj musi być tylko w górach!;) Quote
rotek_ Posted July 14, 2008 Posted July 14, 2008 niezły masz cyrk w domku:loveu: łagodna kaukazka, leniwy doberman i lisia pies alfa......:evil_lol: zakręcony świat...ale zakręcony pozytywnie;) Quote
Alaa Posted July 14, 2008 Posted July 14, 2008 rzepek czy prowadzisz moze agroturystyke:razz:? Chetnie wpadlabym w Twoje okolice, rajsko to wyglada:lol: Quote
rzepek Posted July 15, 2008 Posted July 15, 2008 Zapraszam serdecznie! Prowadzę agroturystykę, tu mam stronę: www.agroturystyka.rzepka.eu.interia.pl/ . Na początku września będę gościć "kociarę", teraz ma przyjechać "koniara" to czas też na "psiarę":lol: Quote
rzepek Posted July 15, 2008 Posted July 15, 2008 Epe- dziekuję za miłe słowa:lol:. Dla mnie największą tragedią jest to, że nie mogę pomóc wszystkim potrzebującym zwierzakom:-(. Nawet szczurki kupujemy po to, aby nie zostały zjedzone przez węże u jakiegoś hobbysty. Ale mogę mieć tylko 2... Mój mąż zaczyna się złościć, bo dokarmiam okoliczne koty (psa też) i zaczyna się wokół naszego domu robić takie małe przytulisko:cool3: Konie tez mam "po przejściach" ( tzn wykupione od górali). Ale fajnie jest, jak zwierzaki zaczynają się odwdzięczać:lol: Quote
epe Posted July 15, 2008 Posted July 15, 2008 Rzepek! Dla mnie jesteś "gaździną" nr.1!:lol: Inne z Twojej okolicy powinny brać przykład! Takiej "gadziny" jaka masz u siebie inne gaździnki powinny Ci pozazdrościć! One mają takie tam zwyczajne krówki,świnki,czasem baranki-a Ty masz prawie ZOO!:evil_lol: Quote
rzepek Posted July 17, 2008 Posted July 17, 2008 ..."O! Pańcie wróciły! - i pewnie przywiozły nam wędzone uszka!"... "Ogłaszamy przetarg na drapanie po brzuszkach. Kto chętny?" Quote
rzepek Posted July 17, 2008 Posted July 17, 2008 Tuż przed przyjazdem Milusi odwiedził nas stary znajomy -Psikus. Jak zwykle- maleńka Lisia miała przechlapane! Oba zbóje tradycyjnie urzadziły sobie polowanie na lisa czyli letniego Hubertusa: ...TY, może sobie trochę popolujemy na "coś"...? "... ale zasuwa...jak ten bury kocur od sąsiada, cośmy go wczoraj też zaprosili do gonitwy"... ... Ja wymiękam...zajdę ją od tyłu..." ..."no i coś durny narobił? Zwiała!!" "...ale są oba tłumoki , no nie??" Quote
epe Posted July 17, 2008 Posted July 17, 2008 Ale Lisia jest przepiękna! Jakaś taka się większa zrobiła? A może to duma ją rozpiera,że takich włości pilnuje-no to ważna jest teraz!:evil_lol: Quote
izulkabu Posted July 20, 2008 Posted July 20, 2008 Oj Lisiu kochana, los i Rzepek wynagrodziły Ci długie oczekiwanie :loveu: I ja uwielbiam ten wątek, choć rzadko tu bywam. Uwielbiam patrzeć na Wasze szczęście. Quote
rzepek Posted July 23, 2008 Posted July 23, 2008 Nareszcie mam psy "pracujące": "Skoro wszyscy się ze mnie śmieją, że nie jestem psem stróżującym, to pokażę, że potrafię. O! Popilnuję sobie reklamówki z ręcznikami... ... a nawet tej małej zadry Lisi. Jeszcze ją ktoś podprowadzi i pańcia odda mnie do schroniska, żem nieprzydatna...":evil_lol: "... a mnie pańcia kazała nauczyć sie pływać krytą żabką. Właściwie idzie mi całkiem nieźle, tylko nie wiem, co robić z nogami w czasie tej żabki..." ..."ja nauczę pilnowania obejścia . Patrzcie i uczcie się: tak należy szczekać na intruzów!... tylko coś wydaje mi się, że to jest samiec naszej pańci. Ona nazywa go "mężem"... Quote
Mysia_ Posted July 24, 2008 Author Posted July 24, 2008 uwielbiam te fotki i komentarze :loveu::evil_lol: Quote
rzepek Posted July 27, 2008 Posted July 27, 2008 "Macie jeszcze wątpliwości, kto tu jest psem alfa w tym towarzystwie?" Quote
Recommended Posts