Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 483
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

No a ja dzis w pracy do 10.00 !!!mam 2 TAAAKIE info: szczeniak 6 tygodni znaleziony nie ma DT nawet :( oraz suczka około roczna przywiązana w lesie , znaleziona 30 grudnia - całe szczęscie ona ma DT ale do ogłaszania bedzie. Strzelić w łeb tylko nie wiadomo komu chyba sobie:diabloti:

Posted

jkp napisał(a):
szczeniak 6 tygodni znaleziony nie ma DT nawet :(

i gdzie jest ten szczeniak? może dać go do dziewczyn Gufiakowych? bo ten szczeniak, którego mają teraz idzie na dniach do domu

Posted

Napiszę tu bo temat szczeniakowy ale nie będę zaśmiecać wątku obiecuję:roll:
Ajula dzięki jeszcze raz , całe szczęscie nie jest tak źle.
Pewien Pan z Poznania znalazł na śniegu samotne 4 szczeniaki ( nie wiem dokładnie gdzie). Niestety 3 już odeszły= zamarzły:-(:mad:. Jeden ( lub jedna) ,który przeżył został tymczasowo przygarnięty przez ludzi dotychczas " bez zwierząt w domu". Zajęli się nim jednak porządnie , byli u weta , szczeniak jest odrobaczony, zbadany, ma około 6 tygodni. Jutro bede miała fotki poprosze Gosie o wstawienie na stronę fundacji i pomoc w szukaniu DS. Ponoc szczyl ładny ( jak wszystkie maluchy) miły i uczy się czystości błyskawicznie ( lub kurcze maluch wie co to znaczy czystość bo w poprzednim domu się uczył zanim go wywalili :mad:)

Posted

Melduje się. I co czytam... miały być wyłącznie wieści o super domkach bijących sie o szczeniaki nasze - a Ty Asiu co tu mi piszesz? O kolejnych? Oj, oj...
Ale trudno...takie zycie mamy.
Jak będą fotki zaraz powystawiamy na allegro i na stronkę.
Może nie będzie czarny??? Bo u nas zostały same czarnuszki i nikt ich nie chce.

Posted

jkp napisał(a):
Jutro bede miała fotki poprosze Gosie o wstawienie na stronę fundacji i pomoc w szukaniu DS.

czyli może zostać u tych ludzi na DT? byłoby dobrze
ogłoszenia zrobimy, może będzie miał szczęście
i racja to co Gosia pisze - mam nadzieję, że nie jest czarny :question:

Posted

Koloru nie znam ( bo nawet płci nie znam:)) Przeczytałam post Ajuli o liczebności szczeniaków :( ale jednak trochę mnie boli ,ze ten został jeden , w tym sensie jak jego rodzeństwo strasznie umierało :( !!( mimo ,ze jestem za ograniczaniem liczebnosci i usypianiem miotów ale cierpienie to inna sprawa)
Suczka roczna jest za to w DT bardzo psim, który da fotki do ogłoszeń( bo na tym się nie zna w ogóle) ale sam zapewni weta, wysterylizuje itd. Więc i tak mogło byc gorzej :diabloti:.

Posted

Widzę że macie wysyp. Kurna co się dzieje ostatnio, wszędzie gdzie się obejrzę szczeniaki! Sama mam dwa i nie mam komu ich adoptować :/

Posted

Szczeniak "mój" NIE jest czarny , to suczka . Znaleziona w nowy rok w worku z martwym rodzeństwem. Na razie suczka ze swoim wybawicielem pojechała w trasę bo pan jest kierowcą zawodowym, jak wróci dostanę fotki i opis.

Posted

Zgłaszają mi się ludzie o moje szczeniaki, a moje już idą do adopcji (przynajmniej mam nadzieję, że wizyta przedadopcyjna wypali), więc jak będzie do mnie jeszcze ktoś sensowny dzwonił w sprawie szczeniąt to nakieruje ich na was.

Posted

kuna66 napisał(a):
Zgłaszają mi się ludzie o moje szczeniaki, a moje już idą do adopcji (przynajmniej mam nadzieję, że wizyta przedadopcyjna wypali), więc jak będzie do mnie jeszcze ktoś sensowny dzwonił w sprawie szczeniąt to nakieruje ich na was.

bedziemy bardzo wdzieczni

Posted

Oto historia suczki- szczeniaczka o ,ktorej pisałam już 3 stycznia
URATOWANA CUDEM RUDKA SZUKA DS !! OTO jej historia opisna przez DT:

„SUNIA”, bo tak na nią wołam, według weterynarza ma około sześciu tygodni i będzie raczej małym pieskiem . Jest „rasowym” kundelkiem i waży 1,5 kg . Znalazłem ją jadąc ciężarówką. Leżała wraz z trojgiem rodzeństwa w głębokim śniegu pod lasem. Niestety tylko ona przeżyła, pozostała trójka prawdopodobnie zamarzła na 12 stopniowym mrozie. Zabrałem Sunię do kabiny i tak jeździ ze mną TIREM. Wolałbym jednak znaleźć dla niej normalny dom a nie kabinę ciężarówki . Piesek jest grzeczny, nie szczeka, przesypia właściwie całą noc . Będąc w domu, w jeden dzień nauczyłem ją nie wchodzić do pokoju bez pozwolenia , reaguje na głośniejsze słowo FE .Zaczęła siusiać na wyłożone gazety (prawie wszystkie próby są udane ). Rano trochę płacze ,lubi się bawić, podgryzać ręce i laczki, jest ciekawa świata. Zwiedza wszystkie kąty w mieszkaniu i ciężarówce, nie boi się. Została odrobaczona i będzie zaszczepiona już 8.01.2011.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...