Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

dziekuje Asiu :)
Pani już dzwoniła i sie umówiliśmy na spotkanie dzisiaj na 20
oprócz tego miałam zapytanie na mejla od Pani szukającej towarzystwa dla swojej wyżlicy - wysłałam ankiete.

trzymamy kciuki :)

• Replies 483
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

grzybkowa napisał(a):
dziekuje Asiu :)
Pani już dzwoniła i sie umówiliśmy na spotkanie dzisiaj na 20
oprócz tego miałam zapytanie na mejla od Pani szukającej towarzystwa dla swojej wyżlicy - wysłałam ankiete.

trzymamy kciuki :)

Bardzo zaciskam kciuki za Majeczkę:)

Posted

do mnie też był dziś jeden telefon, ale dzwonił jeszcze nie pelnoletni chlopak
pogadałam z nim, powiedziałam trochę o umowie, co w niej jest, trochę o sterylizacji - miał porozmawiać z rodzicami i jeszcze zadzwonić, podałam telefon do bleblehula, żeby się umówił na zapoznanie z Majką - o ile się zdecydują

Posted

dostalam zapytanie w sprawie Majeczki :

"Witam. Piszę w sprawie ogłoszenia
http://eszukam.pl/majka-szczeniak-prosi-o-dom-ogloszenia-grodzisk-wielkopolski,2,23884,2075/.
Razem z mężem od jakiegoś czasu rozglądamy się za pieskiem,
najchętniej właśnie poszukującym domu. Czy Majka nadal potrzebuje
pomocy? Niestety, w obecnym mieszkaniu (w Poznaniu) nie mamy warunków
na pieska. Pod koniec kwietnia przeprowadzamy się do Grodziska i od
tego momentu już chętnie zajmiemy się zwierzakiem. We wrześniu
spodziewamy się dziecka i chcielibyśmy, żeby piesek się zadomowił i
przyzwyczaił do nas zanim maluszek przyjdzie na świat. A suni bardzo
dobrze z oczu patrzy :)

Proszę o informację na temat Majki, ewentualnie któregoś z jej rodzeństwa.

Pozdrawiam, "

tak sie zastanawiam co zrobic?
bo z ludźmi można pogadać, Majeczke zaprezentować... no ale rezerwować przez cały miesiąc?
po tym jak różni ludzie po pierwszym telefonie sie rozmyślają, mam do nich małe zaufanie, i co jeśli Ci Państwo po miesiącu "blokowania" Majki sie rozmyślą ?
a z drugiej strony to może być najlepszy domek na świecie i szkoda go Majce bronic....
co robic?

Posted

ja bym szczerze im powiedziała to co myślisz, że boisz się rezerwować suni tak długi czas i że jeśli w międzyczasie trafi się super domek to Majka do niego pójdzie a Ty ewentualnie pomożesz w szukaniu nowego psiaka, mamy np. jeszcze Kluskę - Roxi u Kate i Beabono podobna troszkę do Majki i bardzo bardzo do ludzi, więc jak nie jedna to druga sunia będzie, chociaż obu życzę szybszego znalezienia domku

i tak się zastanawiam czy to najlepszy okres by przygarniać psiaka? Psiak może poczuć się troszkę odrzucony po narodzinach - w końcu przy dziecku masa roboty. Mi się wydaje, że lepiej jak jest dziecko i później pies.

Posted

Kasia masz rację, choć przecież nie raz jest w domu pies i pojawia się dziecko. Wszystko zalezy od ludzi. U mnie też tak było. Były psy i pojawiła się Aga. I wszyscy żyli sobie szczęsliwie.
Rezerwować nie ma co, jeśli dom się znajdzie, poszukamy Pani innego pieska, ale póki co warto poprosić Panią o spotkanie - żeby pogadać - jakie są zapatrywania i doświadzcenie z psiakami. I uczulic na to aby pies nie czuł się odrzucony po narodzinach maleństwa.

Posted

jestem za tym, żeby dać Pani szansę, bo jeśli Majka miałaby czekać jeszcze miesiąc na fajny dom - to niech poczeka
i tak nie ma na nią chętnych :roll:
a gdyby jednak ktoś się zgłosił wcześniej, to spokojnie można zaproponować Roxy, która jest bardzo podobna i niesłychanie słodziutka :loveu: ja osobiście sie w niej zakochałam :)

Posted

Czy odnawiać ogłoszenia dla Majki??
Tak duża panna się z niej zrobiła i dziwne, że jeszcze nie zgłosił się żaden domek stały.
Jeśli mam zrobić ogłoszenia to może teraz zrobię na całą Polskę a nie tylko na woj. wielkopolskie??

Posted

Asiu :loveu: , ogromnie Ci dziekujemy za dotychczasowe ogłoszenia...
co do kolejnych... to rób jak uważasz, albo niech się Goga wypowie... ja tam nie mam nic przeciwko :)

Posted

a dzisiaj dostałam maila od nowej rodzinki Tytusa - Rysia :)

"Witam serdecznie! pozdrowienia od Ryszarda:) Mowiła Pani ze do nas wpadnie i co?:) Zapraszamy serdecznie, Rysio chowa sie bardzo dorze Lobuzuja z Kamilem ale widac ze bardzo szaleje i kocha Kamilka.Jest madrym i bardzo usłuchanym pieskiem. nawet był juz z nami na wsi ale biedny bo samochody mu nie słuza slini sie i wymiotuje. a tak po za tym bardzo mu sie podobalo cały dzien na dworze i byl tak zmeczony po calym dniu ze tak twardo zasnoł ze spadł z ,łozka i sie nie podniosł. A chciaz niby nie
miało tak byc ale spi ze mna i z Kamilem w łozku a jak sie rozpycha, ale nie mam sumienia go wygonic i nawet mi sie to pdoba bo jak siedze w duzym pokoju to on juz mi grzeje miejsce na nogi. Poprostu bardzo go kochamy i widac ze on nas tez.Moj numer tel. xxxxx jezeli znajdzie kiedys Pani chwile i bedzie Pani chciała nas odwiedzic to zapraszamy. tylko prosze o telefon bo my teraz jak jest ladna pogoda to czesto chodzimy na dlugie spacery albo jedziemy na wies"

Tak więc niebawem wybiorę się na wizytę poadopcyjną i zrobię nowe fotki - zobaczymy, czy Tytus - Rysio ma takie same długie nogi jak Majka :)

Posted

łał, ale fajne wieści ...
mam nadzieje ze Majeczce też uda sie znaleźć równie fajny domek :) w piątek jestesmy juz umówieni na spacerek z Panią(dzwoniła potwierdzić), takze napiszemy jutro jak poszło ... trzymajcie kciuki! :)

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...