obraczus87 Posted January 28, 2011 Posted January 28, 2011 A czy to dalej jest wątek szczeniakow ?? To ja tez sie wtrące nie na temat. salo odpowiedz dziewczynom z tego watku co z kicia - [url]http://www.dogomania.pl/threads/176389-%C5%9Aliczna-m%C5%82oda-kotka-bez-ogonka-szuka-domu-!-Potrzebne-deklaracje-by-op%C5%82aci%C4%87-weta[/url]! Quote
Tattoi Posted January 28, 2011 Posted January 28, 2011 No więc tak- dzwonił znajomy Sylwii, przyjedzie po pieska 1 lutego. Jeśli ci znajomi z Niemiec się zdecyduja, to Miś pojedzie do Niemeic. I dzwoniła dzis pani sensownie brzmiaca, chce dla siebie małego a jej sąsiad pracujący w domu szuka psiaka większego. Mają przyjechać w sobotę i oglądać. Powiedziałam o umowie adopcyjnej i konieczności kastracji- sprzeciwów nie było, przynajmniej przez telefon. Więc może cos się ruszy. Natomiast z oczami Miśka jest kicha- Oliwia znalazła mu tam całą kupę jakichś przypadłości, ale dzis nie napiszę, bo mnie nie było, nie zdążyłam przeczytać karty. Karma doszła- dziękujemy. I jeszcze- żeby nie było kolorowo- okazało się, że szczenaiki mają lamblie. Dlatego miały biegunkę. Więc wdrożyłyśmy leczenie aniprazolem- 3 dni pod rząd. Reszta stada tez musi być przeleczona, pomijam, że lekarze i ja też:-) Atomówka, Kinia, Kamila, Martyna- Wy także. Pozdrawiam serdecznie- Quote
Salo Posted January 28, 2011 Author Posted January 28, 2011 Zaje...ie :( Znajomi z Niemiec są zdecydowani, ale nie mogą wziąć zwierzaka w ciemno, bez uzgodnienia tego z właścicielką tego mieszkania. Kurdę, czy to jakieś fatum ciąży nad tymi szczeniakami, że coraz to nowsze nieciekawe informację do mnie dochodzą (?) :( . Quote
Salo Posted January 28, 2011 Author Posted January 28, 2011 Czy to znaczy, że nie wydasz Arturowi we wtorek pieska ?? Quote
mala_czarna Posted January 28, 2011 Posted January 28, 2011 [quote name='Tattoi'] Atomówka, Kinia, Kamila, Martyna- Wy także. Pozdrawiam serdecznie-[/QUOTE] Ale chyba nie aniprazolem???? :evil_lol: Quote
Kinia1984 Posted January 28, 2011 Posted January 28, 2011 ja to i tak sobie kuracje robie co jakis czas antyrobalową:D Quote
mala_czarna Posted January 28, 2011 Posted January 28, 2011 [quote name='Kinia1984']ja to i tak sobie kuracje robie co jakis czas antyrobalową:D[/QUOTE] Tylko, że te cholerne lamblie są trudne do wytepienia. Czy żeby sprawdzić czy takowe już posiadam to do badania zanosi się kał? Quote
Kinia1984 Posted January 28, 2011 Posted January 28, 2011 no niestety kamila musisz zaniesc koope:D ale po uplywie jakiegos czasu chyba:) Quote
mala_czarna Posted January 28, 2011 Posted January 28, 2011 Co się w ogóle dzieje z Dogo? Nie mogę posta edytować, nie mogę żadnych zmian robić, ani emotek wstawiać?? Quote
mala_czarna Posted January 28, 2011 Posted January 28, 2011 [quote name='Kinia1984']no niestety kamila musisz zaniesc koope:D ale po uplywie jakiegos czasu chyba:)[/QUOTE] Kurde, a te lamblie to nie działają przypadkiem na spadek wagi? Bo jesli działają to pierniczę, ja się ich nie pozbywam. Nie ma mowy Quote
Atomowka Posted January 28, 2011 Posted January 28, 2011 QUOTE=Tattoi;16203901] Atomówka, Kinia, Kamila, Martyna- Wy także. [/QUOTE] No kurde człowiek w dobrej wierze pojechał,a tu z towarzystwem jakimś wróci:eviltong: [quote name='mala_czarna']Ale chyba nie aniprazolem???? :evil_lol:[/QUOTE] Kamila aniprazolem a czym niby? Już nie wybrzydzaj:eviltong: [quote name='mala_czarna']Kurde, a te lamblie to nie [B]działają przypadkiem na spadek wagi[/B]? Bo jesli działają to pierniczę, ja się ich nie pozbywam. Nie ma mowy[/QUOTE] Jeżeli tak to ja sie na to piszę :) Quote
Tattoi Posted January 28, 2011 Posted January 28, 2011 Cha cha cha- a myślicie, że dlaczego mnie kości wszędzie wystają? Bo ja się nie odrobaczam :razz: Dziś był drugi dzień aniprazolu, jutro trzeci i po sprawie. Więc wybrany psiak pojedzie 1 lutego do nowego domu. A co do Miśka- nie zabijajcie mnie. Okazalo się, że drugi Misiek to królik miniaturowy i to jemu Oliwia wytropiła te wszystkie przypadłości. A nasz Misiek ma tylko zapalenie i bierze Maxitrol. I już oczęta zupełnie fajnie wyglądają. Quote
toyota Posted January 28, 2011 Posted January 28, 2011 Jestem coś zmęczona i już zupełnie nie kumam, czy to królik ma lamblie, czy szczeniaki, czy ludzie ? Quote
Salo Posted January 28, 2011 Author Posted January 28, 2011 Szczeniaki mają Lamblie, a Misiek to piesek i jeszcze jeden Misiek to.. królik :-). Quote
Tattoi Posted January 29, 2011 Posted January 29, 2011 Królik jest Misiek i ma kłopoty z oczami. Misiek to piesek i ma kłopoty z oczami, ale mniejsze i jeszcze ma lamblie. Reszta braci Miśka- psa też ma lamblie. A Ci, co byli odwiedzić szczeniaki w hotelu tez mogą mieć lamblie, bo sie wszyscy całowali :-) Juz nadążasz Toyota? Quote
Salo Posted January 29, 2011 Author Posted January 29, 2011 Cała epidemia lamblii. I jak tu żyć... Quote
Tattoi Posted January 29, 2011 Posted January 29, 2011 Eeee tam- bardzo przyjemne jednostki. Czasami ma sie tylko sraczki nie wiadomo skąd. Magda Szwarc na pewno by nie wybrzydzała, tylko je zagrzała w jakimś stosownym miejscu, a Wy tacy nieuzyci. Grzejcie je w jelitkach. Przykład bierzcie z miłośników. Lamblia też człowiek. Quote
Salo Posted January 29, 2011 Author Posted January 29, 2011 Hej. Zamówiłam jeszcze jedną karmę dla nich; kurierem z Wawy. Tattoi, będziesz musiała odesłać dla Artura jeden komplecik obroży i smyczki, bo ode do wtorku z Niemiec nie dojdą. Acha i jeszcze jedna ważna sprawa - CZERWONA smycz i obroża jest przeznaczona dla Misia. Quote
Nano Posted January 29, 2011 Posted January 29, 2011 salo 3mam kciuki za psiaki :) damy rade :) przypomnij mi o tym sedalinie żebym Ci przyniosła ;) mam 8 małych tabletek (7MG) i jedną dużą (35MG) :) Quote
zeppi Posted January 30, 2011 Posted January 30, 2011 [quote name='salo'][FONT=Trebuchet MS][SIZE=3][COLOR=red][B][COLOR=black] [/COLOR][/B][/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Trebuchet MS][B][COLOR=green][U]INNA POMOC:[/U][/COLOR][/B][/FONT] [B][FONT=Trebuchet MS][COLOR=green][COLOR=black]* Piękne smyczki, obroże, zabaweczki dla szczeniąt od Anitki i Jej męża z Niemiec ;[/COLOR][/COLOR][/FONT][/B][COLOR=green] [B][FONT=Trebuchet MS][COLOR=green]* Ogłoszenia od CatAngel ;[/COLOR][/FONT][/B] [B][FONT=Trebuchet MS][COLOR=green]* 15 kilo karmy + psie przysmaki od p. Iwonki z Norwegii .[/COLOR][/FONT][/B] [/COLOR][COLOR=red] [/COLOR][COLOR=red][COLOR=red][SIZE=4][SIZE=5][COLOR=navy][SIZE=2][COLOR=darkgreen][COLOR=red][SIZE=3][/SIZE][/COLOR] [/COLOR][/SIZE][/COLOR][/SIZE][/SIZE][/COLOR][/COLOR][/QUOTE] A ja wysyłam (21.01) 14-kilogramową paczkę na bazarek z Niemiec i płacę 18 EUR za transport, bo uwielbiam tachać paki i wydywać na porto forsę :cool3: I nawet nie wiem, czy doszła, bo Luzia nie odpowiada na moje maile. :roll: Quote
Salo Posted January 30, 2011 Author Posted January 30, 2011 [B]A cóż to za książki będą? ;) Mam nadzieję, że jakieś kryminały, thrillery, hehe. Oj, zapomniałam: a po niemiecku?? A teraz sprawy finansowe: Zapłaciłam za wór z karmą 102 zł (to już będzie drugi worek 15-kilowy) i wyślą kurierem pod same drzwi. Wysłałam dzisiaj jeszcze 310 zł za hotelik, za marzec. Wiem, że jeden piesek idzie już do adopcji, ale zostają jeszcze trzy i pewno jeszcze w marcu będą mieszkać w hoteliku. Wolę wysłać na zaś, póki jeszcze jest hajs :).[/B] Quote
Nano Posted January 30, 2011 Posted January 30, 2011 mam jeszcze 1,5 tabletki STOMORGYL 20 :) też ci przyniose :) może się przyda :) Preparat jest przeznaczony do leczenia u psów: chorób przyzębia (zwłaszcza tych, którym towarzyszy przykry zapach z jamy ustnej), zapalenia dziąseł, przetok ustno - nosowych, zapalenia okostnej, zapalenia zatok, ostrych lub przewlekłych zapaleń jamy ustnej, infekcyjnych komplikacji ran urazowych policzków, zapalenia gardła, zapalenia migdałków, infekcji gruczołów ślinowych. Do bakterii wrażliwych na skojarzone działąnie spiramycyny i metronidazolu należą: Mycoplasma, Staphylococcus, Streptococcus, Bacterioides, Clostridium, Fusobacterium. Quote
Salo Posted January 30, 2011 Author Posted January 30, 2011 Nano, najpierw to ja muszę Pimpę złapać, aby potem ją leczyć ;). A Pimpa (matka szczeniaków) jest dość zdziczała, boi się bardzo smyczy, ale przychodzi do mnie na zawołanie, cieszy się da się dotknąć z raz, lub z dwa. Ale na podwórko za cholerę mi nie wejdzie. Nie wiem czy mnie pozna, ja we wtorek będę w Kadzidle. Zjadę wieczorem na stację benzynową. Zobaczę czy ona jest. 13-ego wracam do Poznania, a potem znowu pojadę, bo mam praktyki w Ostrołęce, to będę mieć czas na łapanie Pimpy. Koleżanka z Poznania zaproponowała, że pożyczy mi klatkę dla psa. Ale ona waży 20 kg, a ja nie mam takiego auta w Poznaniu, aby tę klatkę wozić. Quote
zeppi Posted January 30, 2011 Posted January 30, 2011 [quote name='salo'][B]A cóż to za książki będą? ;) Mam nadzieję, że jakieś kryminały, thrillery, hehe. Oj, zapomniałam: a po niemiecku?? [/B] [/QUOTE] [FONT=Verdana][SIZE=3]Wszystkie NOWE. Po polsku.[/SIZE][/FONT] [FONT=Verdana][SIZE=3]Klasyka dziecięca, typu „Brzechwa dzieciom” i inne,[/SIZE][/FONT] [FONT=Verdana][SIZE=3] po kilka egzemplarzy (nie liczyłam) takich tytułów jak >[/SIZE][/FONT] [FONT=Verdana][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [FONT=Verdana][SIZE=3]Thomasa Thiemeyera [/SIZE][/FONT] [FONT=Verdana][URL="http://www.replika.eu/szukaj.php?wyd=1&id3=15&k=&tyt=Meduza&szuk=1"][SIZE=3][COLOR=#800080]http://www.replika.eu/szukaj.php?wyd=1&id3=15&k=&tyt=Meduza&szuk=1[/COLOR][/SIZE][/URL][/FONT] [FONT=Verdana][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [FONT=Verdana][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [FONT=Verdana][URL="http://www.replika.eu/szukaj.php?wyd=1&id3=6&k=&tyt=Reptilia&szuk=1"][SIZE=3][COLOR=#800080]http://www.replika.eu/szukaj.php?wyd=1&id3=6&k=&tyt=Reptilia&szuk=1[/COLOR][/SIZE][/URL][/FONT] [FONT=Verdana][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [FONT=Verdana][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [FONT=Verdana][SIZE=3]Trochę historii faktu:[/SIZE][/FONT] [FONT=Verdana][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [FONT=Verdana][URL="http://www.ksiegarniakonskie.pl/ksiazka/Vlklein-Ulrich/Nikt-juz-nie-oczekiwal-litosci,46889201710KS"][SIZE=3][COLOR=#800080]http://www.ksiegarniakonskie.pl/ksiazka/Vlklein-Ulrich/Nikt-juz-nie-oczekiwal-litosci,46889201710KS[/COLOR][/SIZE][/URL][/FONT] [FONT=Verdana][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [FONT=Verdana][URL="http://www.ksiegarniakonskie.pl/ksiazka/Nie-bylo-powrotu,46646301710KS"][SIZE=3][COLOR=#800080]http://www.ksiegarniakonskie.pl/ksiazka/Nie-bylo-powrotu,46646301710KS[/COLOR][/SIZE][/URL][/FONT] [FONT=Verdana][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [FONT=Verdana][URL="http://www.replika.eu/szukaj.php?wyd=1&id3=93&k=&tyt=Podsłuchiwani&szuk=1"][SIZE=3][COLOR=#800080]http://www.replika.eu/szukaj.php?wyd=1&id3=93&k=&tyt=Podsłuchiwani&szuk=1[/COLOR][/SIZE][/URL][/FONT] [FONT=Verdana][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [FONT=Verdana][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [FONT=Verdana][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [FONT=Verdana][SIZE=3]i inne.[/SIZE][/FONT] Quote
Tattoi Posted January 30, 2011 Posted January 30, 2011 Trzeba jeszcze dopłacić za aniprazol- 5 zł- tabl. x 4 psy x 3 dni= 60 złotych i badanie kupy- ale to do podziału na 3 (rottki, Spajk i szczeniaki). Cenę muszę sprawdzić. Oprócz tego Maxitrol dla Misia 29 zł. (badanie okulistyczne miał gratis od doktor Łobaczewskiej). Quote
Recommended Posts