Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Tak, doszło. Tylko inaczej podpisane jest w pierwszy poście. Jako "Juliusz M." (z nk się odezwała ta osoba, więc tak podpisałam w poście, po prostu). Mamuśka moja rozmieniała w kantorze i mówiła, że wyszło tego 38 zł. Różnie to jest u nas w Polsce z Euro. Ja dopiero wróciłam do Śremu. Niestety w Ostrołęce, ani w Kadzidle nie ma placówek z mBankiem, ani tym bardziej wpłatomatów. A wpłata gotówki na konto jest błyskawiczna no i za darmo, przede wszystkim. Gdybym wpłacała to na poczcie - z 2 tyg. by to dochodziło na konto, a w banku zapłaciłabym z 2-3 złote za blankiet. A po co przepłacać, skoro mogę za darmo wpłacić tę kasę :). Jutro jadę do Poznania autem to wezmę ten hajs i od razu wpłacę. Na ul. Św. Marcin w Poznaniu mamy wpłatomat i oddział z mBankiem. Mogę od razu sobie zobaczyć czy kasa dotarła :).

Tattoi, jak tam pieski? Ktoś dzwonił w ich sprawie? Może poszedł już jeden do ludzi?:)

• Replies 843
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Tattoi, po niedzieli przyjdą dwa worki z karmą Canun po 20 kg. Jeden wór dla dzieciaków moich, a drugi dla Nordi. Tak piszę, abyś byłą przygotowana na dostawę pokarmu dla głodnych mord :) .

Posted

Dziękuję Salo, one teraz jedzą, jak opętane:-)
Jest jeszcze karma od Zeppi- purina dla szczeniąt- bardzo dziękujemy i pozdrawiamy:-)
Zeppi pewnie w szpitalu, bo się nie odzywa...wszystko?
Doszczepiliśmy Miśka przeciwko wirusówkom a resztę przeciwko wściekliźnie.
A co u Łaciata? Dobrze wszystko?

Posted

Fajnie. Artur na razie się nie odzywa, ja pisałam smsa, próbowałam dzwonić - wyłączony tel. Czyżby sobie jaja robił, albo znowu zmienił numer?? Nie wiem, ale powoli zaczyna mnie to wkurzać, bo ja jestem 400 km od Ostrołęki i nie mogę tego sprawdzić. Jak pojadę po 1 marca to się dowiem. A widziałam Pimpę w Kadzidle, w dniu, gdy jechałam do Warszawy. Biega jak głupia ze sforą bezpańskich psów. Nawet bułki ode mnie zjeść nie chciała. Popatrzyła na mnie jak na idiotkę i poszłaaaa w długą. Szkoda mi Pimpy, ale wiem, że nawet gdy teraz przyjadę do domu sama jej nie złapię. No nie złapię, nie ma, kurde, takiej opcji :/ .

Posted

Acha, napisz mi jeszcze ile kosztowało to szczepienie dzieciaków, a ja jutro wyślę Ci hajs za to. Mam nadzieję, że do 200 zł będzie ??

Posted

ja mam fotki tylko Misia bo tak jak pisałam u gosi miałam awarie aparatu...i w tym momencie nie mogę go nawet włączyć...jak będę u Tza to zrzucę je z karty na laptopa bo u siebie w kompie nie mam czytnika...

Posted

DO TATTOI:

Tattoi, coś nie mogę wysłać wiadomości prywatnej, więc napiszę tutaj: za poprzednie odrobaczenia i lek dla Misia zapłaciłam 289 zł u Ciebie, gdy byliśmy po Łatka. Pamiętasz?
"WYDATKI:
[FONT=Trebuchet MS]* 289 zł - odrobaczenie, szczepienie i lek dla Misia;"[/FONT]

Czyli teraz za szczepienia 140 zł przelać. Zrobię to dzisiaj.

Posted

Acha i jeszcze jest jedna sprawa - odnośnie tej suczki, które u Ciebie w hoteliku była. Chciałabym, abyś w kwietniu zeszła nam z ceny za hotelik te 30 zł (tyle, ile była ta ruda suczka). Da radę tak zrobić?

Posted

Dodałam fotki do aukcji. Chcę jeszcze tym dwóm czarnych zrobić aukcje. Chyba zrobię jedną aukcję dla nich dwóch razem i fotki wezmę z wątku.

Posted

Atomowka napisał(a):
Salo zrób tamtym dwóm razem allegro oni są na prawdę podobni
Martyna moja koleżanka była niedawno u Gosi i powiedziała,że psiaki są cytuję " ogromne"

Bo są. Ja ich nie poznałam. Nawet pytałam Małgosię co to za nowe psy.

Posted

Ja poznałam od razu pieski, gdy byłam 1 lutego tam :) . Ok, jutro zrobię aukcję jedną z tymi dwoma psiakami. Ciekawe czy już ktoś dzwonił w sprawie Misia ...

Posted

katarzyna09 napisał(a):
Salo,ja nie mam pojęcia co i ile kosztuje.Daj mi znać,dobrze?

Pani Katarzyno, wystawienie takich aukcji wraz z fotkami i za cenę 1 zł (Cena "Kup Teraz"), to są grosze ... Raptem nabiło mi złotówkę, czy dwa złote. Więc nie ma sensu na to przeznaczać żadnych funduszy. A rachunki za wystawianie aukcji na allegro płacić trzeba, gdy jest powyżej 10 zł. Wystawię jeszcze dzisiaj aukcję z Cwaniakiem i Panem Pierdółką. Ja nic za Allegro nie chcę.

Posted

Salo- dostałam pieniądze za szczepienia- 140 złotych. Dziękuję.

Natomiast mam taką propozycję, żeby im zacząć szukać pojedynczych dt.
Dlaczego? Dlatego, że telefonów nadal nie ma, a psy rosną i potrzebują właścicieli. One się nudzą, potrzebują zajęcia, a ja nie mogę im zapewnić tyle czasu, ile wymagają.
Obawiam się, że jak jeszcze minie trochę czasu, to one będą coraz mniej adopcyjne nie ze względu na wielkość, tylko ze względu na brak socjalizacji.
Jeśli będą pojedynczo, to będzie można im zapewnić więcej osobistej uwagi człowieka.
Przemyślcie to.

Posted

Zmieniłaś i dobrze. Ja ich nie wyrzucam, spokojnie. Chodzi mi tylko o ich przyszłość, a u mnie wszyscy są zabiegani od rana do wieczora i nie możemy im poświęcić czasu takiego, jak one potrzebują. One chcą do człowieka i chcą być jedyne, a tu nie ma szans...
Może znajdziemy jakieś bdt, choć o nie trudno jest. Szczeniaki sa poszczepione na wszystko, teraz trzeba tylko pilnować kleszczy, nic więcej.
Widzisz- od 15:00 nikt się nie odezwał, a myślałam, że mi łeb będą chcieli urwać, a tu zero postów.
Ja jeszcze jutro dam to ogłoszenie do wyborczej na week end.

Posted

Gosia ja się nie odezwałam bo właśnie myślałam o najdrastyczniejszym sposobie urwania Ci głowy :p
A tak serio na bdt nie ma co liczyć, jestem realistką i widzę co się dzieję ( ewentualnie może jedno miejsce by było ale to wszystko zależy od tego kiedy obecny tymczas pójdzie do domu, o trzech bdt nie mamy nawet co marzyć
Po drugie jeżeli Tattoi nie wyrzuca psiaków na bruk to nie ma się chyba co spinać, bo gdzie przyjmą nam takie 3 kluchy w lepszej cenie?
Po trzecie tu pytanie nie wiem chyba bardziej do salo kiedy ostatnio psiaki miały robione ogłoszenia? Bo może problem z brakiem telefonów jest w małej reklamie psiaków