AdamS Posted February 19, 2011 Posted February 19, 2011 Wiem wiem, na miejscu obczailiśmy że aparat został w domu, jutro będą na 100% Quote
E-S Posted February 19, 2011 Posted February 19, 2011 Trzymam za słowo ! Będę czekać. Naładujcie baterie, bo padają na mrozie ! Quote
AdamS Posted February 20, 2011 Posted February 20, 2011 Paparazzi uchwycił w kadrze schadzkę dwojga psiaków: Azji i jej ukochanego Michaela Quote
E-S Posted February 20, 2011 Posted February 20, 2011 Bomba :D Pozwolę sobie: 1. chwila oddechu i ..... 2. i na niego !!!! 3. i tak go tam w krzakach sponiewieram kudłatego ! 4. poprzewracam, a co ! :D 5. wstawaj kudłaczku kochany, bawimy się dalej, dam ci dziubka ! Ach te baby :D :D :D Taka hrabina, a tu jak szczeniak szaleje :D Quote
AdamS Posted February 22, 2011 Posted February 22, 2011 A tak oto Azja pilnowała dzisiaj Pani jak robiła naleśniki :) ps. Faktura poszła priorytetem, konto podaję na pw Quote
AdamS Posted February 23, 2011 Posted February 23, 2011 El_ka i co z tym zdjęciem Twojej psinki ? Jak nie możesz poradzić z wrzuceniem to podeślij na maila do mnie. Byłaś już u weta na Metalowców ? Quote
Elka_Ka Posted February 23, 2011 Posted February 23, 2011 [quote name='AdamS']El_ka i co z tym zdjęciem Twojej psinki ? Jak nie możesz poradzić z wrzuceniem to podeślij na maila do mnie: [email protected]. Byłaś już u weta na Metalowców ? Do weta miałam iść w poniedziałek ale akurat wywaliło mrozy:roll: a psica nie może za długo tuptać na takim zimnie bo jej zaraz łapki marzną, więc czekamy na ocieplenie. Zdjęć mam malutko a nadających się do pokazania jeszcze mniej bo psica ma adhd:lol: Zaraz pokombinuję żeby jakieś wstawić, chociaż ostatnio nie mam do niczego głowy bo szukam roboty o co w tej dziurze nie łatwo:roll: Quote
Elka_Ka Posted February 23, 2011 Posted February 23, 2011 Uploaded with ImageShack.us" class="ipsImage" alt=""> Uploaded with ImageShack.us" class="ipsImage" alt=""> Uploaded with ImageShack.us" class="ipsImage" alt=""> Uploaded with ImageShack.us" class="ipsImage" alt=""> Nooo udało się. To jest Nuka znaleziona pod Hermesem. Quote
Elka_Ka Posted February 24, 2011 Posted February 24, 2011 AdamS napisał(a):Śliczniusia panienka Taaa... jak śliczna tak durna:evil_lol: Stwierdzam, że ON-ki są prostsze w obsłudze i mądrzejsze. Quote
matrioszka2 Posted February 25, 2011 Posted February 25, 2011 Przelałam pieniądze za sterylkę.Pozdrawiam.;) O wściekliźnie pamiętam. Quote
AdamS Posted February 28, 2011 Posted February 28, 2011 Kasa dotarła, dzięki. A żeby nie było w temacie tak sielsko anielsko, to powiem że obecnie pracujemy nad zachowaniem Azji. Po sterylce nam się rozhulała i zaczęła coraz częściej reagować szczekaniem na obce osoby, psy oraz na pukanie do drzwi oraz domofon. Po tygodniu ćwiczeń mamy już pierwsze efekty w temacie pukania i zaczęła reagować tylko mruczeniem przez zęby. Domofon ćwiczymy w tym samym czasie, więc pewnie efekty też będą niebawem. Na dłużej zapowiada się ćwiczenie reakcji na obcych i psiaki. Staram się namówić znajomą której Azja nie trawi do pozorowania pod moim okiem, zobaczymy co z tego będzie. Częściej zdarza się jej wybuchnąć pod okiem innych domowników niż moim. Niewykluczone, że po tym jak poczuła się u nas pewnie zaczęła zachowywać się tak jak u poprzednich właścicieli. Będzie trochę pracy, ale to dla naszego wspólnego dobra :) ps. a może podrzucicie jakieś ciekawe pomysły na opanowanie reakcji psa wobec obcych ? Quote
AdamS Posted March 4, 2011 Posted March 4, 2011 Po trzech tygodniach od zabiegu tak się prezentuje brzuszek a tak nowe legowisko z poduszką Jutro w domku będzie pierwsze oswajanie gości bo imieniny Pańci Quote
LadyS Posted March 4, 2011 Posted March 4, 2011 Sposobów jest kilka - ona reaguje szczekaniem czy też próbuje robić użytek z zębów? Quote
Elka_Ka Posted March 4, 2011 Posted March 4, 2011 Brzuszek prezentuje się ślicznie, prawie nie ma śladu. A co się stało ze sreberkiem? Umyliście, samo odpadło czy psica wylizała? Ja, oduczyłam Nukę szczekania na psicę sąsiada i na niego samego metodą Cesara. Przez pierwsze 3 tygodnie każdego ranka o trzeciej robiła pobudkę, bo sąsiad rozwozi chleb i takim świtkiem zasuwał do pracy:diabloti: Quote
AdamS Posted March 5, 2011 Posted March 5, 2011 Z zębów jeszcze nie robiła użytku i raczej nie widać u niej takich zapędów. Póki co podpatruję metody Zaklinacza Psów, ale póki co nie widać efektów. Może ze względu na pogodę ? Księżna jak jest tylko mróz to szybko za potrzebą i spacerować się nie chce. To skąd tu brać tylu naturalnych pozorantów w domu .... A sreberko to tak wszystkiego po trochu, bo i myciem i lizaniem i wycieraniem się na posłaniu, podłodze i kanapie Quote
ela020 Posted March 25, 2011 Posted March 25, 2011 Sledze watek Azji ...a tutaj taka cisza, zadych relacji od jakies czasu....Jak sie ma śliczna dziewczynka?:loveu::loveu::loveu::loveu: Quote
AdamS Posted March 26, 2011 Posted March 26, 2011 Faktycznie trochę zaniedbałem temat z różnych przyczyn, ale już nadrabiam zaległości :) Jak z bicza strzelił minęły te dwa miesiące, ale u nas wszystko w najlepszym porządku. Socjalizacja Azji postępuje małymi kroczkami do przodu. Poznała już większość udomowionych sąsiadów z osiedla, bardzo chętnie się z większością bawi. Mamy takie codzienne spotkania piesków o 19:00 i czasami potrafi się zebrać niezła grupka szalejących razem psiaków. Szkolenie indywidualne też postępuje naprzód. Ma już za sobą wizyty domowe (i tu jeszcze trochę pracy przed nami), wizytowała też w gościach (była z dziećmi u dziadków i nawet dała się babci pogałskać). Ze mną chodzi na spacery w 90% luzem. Czasami jeszcze zdarzy się jej nie reagować na wezwania, jednak coraz rzadziej. Reszta rodziny jeszcze się boi wyprowadzać ją bez smyczy, ale na wszystko przyjdzie czas. Aktualnie mamy okres zmiany sierści i no trochę nam zmieniła umaszczenie od czasu przybycia. Poza czarnymi łatkami pojawiła się cała masa czarnych kropek na dowód czego załączam zdjęcia. Dieta po okresie fascynacji domowym jedzeniem wróciła do normy i obecnie spożywa karmę Fitmin'a z ewentualnym dodatkiem. Staramy się jednak trzymać dietę, bo po sterylizacji trochę przybrała na wadze. Miejmy nadzieję że jak się hormony uspokoją to w połączeniu z coraz dłuższymi spacerami którym sprzyja zmieniająca się aura Azulka wróci do dawnej formy. A w domu, to już nikt nie wyobraża sobie jak to było kiedy nie mieliśmy psa... A tu kilka aktualnych fotek. Z ukochaną Pańcią Z nowymi kropkami - na zdjęciach tego nie widać, ale pojawiły się też brązowe kropki na przednich łapach ! Na ulubionym miejscu Ślad po sterylce już prawie niewidoczny. Quote
E-S Posted March 26, 2011 Posted March 26, 2011 Adamie pięknie Ci dziękuję za relacje i przecudne zdjęcia !!! :loveu: Kropeczki nowe Azji są przeurocze, a obie damy na zdjęciu - absolutnie cudne :) Za każdym razem, gdy widzę fotografie Azji aż mnie zatyka - jaka ona piękna :loveu::loveu::loveu: Quote
AdamS Posted March 26, 2011 Posted March 26, 2011 Właśnie wróciliśmy z wieczornego biegania :) dzisiaj szalały we dwie po śniegu ze spanielką Sarą ... bo u nas jeszcze trochę śniegu leży :( Quote
E-S Posted March 26, 2011 Posted March 26, 2011 U nas też dzisiaj śnieg. Topnieje co prawda, ale rano było całkiem konkretnie :D Czyli Azja akceptuje suczki ? Wszystkie bez problemu ? Tzn. nie, żeby coś - u mnie akceptowała wszystkie. Quote
AdamS Posted March 27, 2011 Posted March 27, 2011 W ogóle jest nastawiona przyjaźnie do wszystkich psów, bez względu na płeć i o ile nie zostanie odpędzona to zaraz zaczepia łapami i zaprasza do zabawy :) Quote
Recommended Posts