Jump to content
Dogomania

Sambo,opuscil nas dzisiaj o 11 ,zegnaj aniolku my bedziemy pamietac:(

Recommended Posts

• Replies 2.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Starsze zwierzęta mogą mieć miopatie, stany zapalne (szczególnie po nieciekawych warunkach), dyskopatie itp. Przerabiałam to ze starszym kotem, którego jestem DS. Mój kot dostał ok. 50 kapsułek ( HMB) i pomogło.
Utykanie może być związane z zanikiem włókien mięśniowych w wyniku starości. Gdybam sobie, ze pies odczuwał ból z powodu zapalenia zatok i może miał zmniejszoną ruchomość przez jakiś czas.

Posted

Dziewczyny, niedobrze... Dzisiaj po przyjściu z pracy, zastałam w skrzynce kartkę takiej treści:
"Szanowni państwo! Zwierzę, które zostawiacie w domu, pod waszą nieobecność prawie cały czas ujada. Przy uroku naszych mieszkań gdzie na drugim piętrze słychać kichnięcie z parteru, staje się to mocno uciążliwe, tym bardziej gdy trzeba jeszcze w tym czasie pracować. Zróbcie proszę coś z tym. Widocznie ten pies nie nadaje się do trzymania w bloku. NIezłośliwi sąsiedzi."

No to mamy klopsa, bo wiem że moi sąsiedzi są zdolni zadzwonić do właściciela naszego mieszkania żeby donieść że coś im się nie podoba...:(
Musimy chyba zintensyfikować szukanie domku i teraz już wiemy, że raczej nie takiego gdzie psisko będzie musiało zostawac samo na kilka godzin, tak jak u nas (dzisiaj na przykład było to tylko 5 godzin, a jak wchodziłam na klatkę to już słyszałam ujadanie Koli...
Cholera, martwię się... :(

Posted

dobry pomysł, może by pomogli jak by wiedzieli w czym problem. Jeżeli nie są złośliwi,a może nawet sa życzliwi , to może Kola mógłby u nich być na czas Waszej nieobecności? Albo przynajmniej zrozumieją sytuację.
Zostawiajcie mu włączone radio, będzie miał poczucie ,że ktoś jest.

Posted

Z radiem trick nie działa, już próbowaliśmy. A z sąsiadami zamierzam się przejść i rzede wszystkim ustalić autora wypowiedzi, bo kartki anonimowo do skrzynki to każdy potrafi podrzucać...
Ale nie liczyłabym na pomoc z ich strony, to są młodzi, wymagający, z kasą i z dziećmi. Takie osiedle. Tu każdy ma postawę: zapłaciłem za swoje mieszkanie kupę kasy, chcę mieć spokój i ma być tak jak ja chcę!
Niestety już tego doświadczyłam... :( Nikogo nie interesuje, że ja od roku nie mogę się doprosić litości od sąsiadów nade mną, którzy mają wyjątkowo hałasujące dzieci, żeby wzięli pod uwagę moją chorobę i dali mi żyć chociaż o 6 rano... I wiecie co usłyszałam? "Jak pani jest taka chora to niech się pani wyprowadzi do domku w BIeszczadach! Ja nie zamierzam dyscyplinować swoich dzieci!"
Czyli dzieci są jak święte krowy, ale jak problem dotyczy psa to się usłyszy: "zrób coś z TYM".

Macie jeszcze jakieś złudzenie, że ktoś będzie chciał mi pomóc?

Posted

No...A już się cieszyliśmy że wszystko zaczęło się układać... Błagam, zaproście tu jeszcze cioteczki, które mogłyby mieć jakiś pomysł...Boję się, że nas właściciel faktycznie wypierdzieli stąd. On też z tych, co chcą mieć święty spokój...

Powiem wam, że to osiedle totalnie mnie zniechęciło do dzieci, robienia kariery i posiadania kasy. Ludzie robią się podli i paskudni. Ot co.

Posted

Powiem wam, że to osiedle totalnie mnie zniechęciło do dzieci, robienia kariery i posiadania kasy. Ludzie robią się podli i paskudni. Ot co.[/QUOTE]
podtrzymuje, im wiecej maja kasy tym sa podlejsi a przeciez "ostatnia koszula nie ma kieszeni i trzeba na tej ziemi wszystko zostawic"....

Posted

Andegawenka, zgadza się, też zamierzam tak zrobić, jak kiedyś będę miała swoje mieszkanie...Wezmę jakąś bidę ze schroniska i będzie mi wisieć że szczeka.
Ale póki jestem na wynajmowanym, to niestety nie mam żadnych praw...

A tak na szybko pomyślałam: może jakieś sesje z behawiorystą? Może by mu się udało szybko ustalić czemu Kola szczeka jak jest sam i go oduczyć? Bo zakładam, że żaden domek nie chciałby mieć na głowie takiego problemu...
Jak myślicie?

Posted

a jak jest z Wami to nie szczeka ? tylko cwiczyc....
wyjsc na pare minut, wejsc spowrotem....wyjsc znowu i czekac....wejsc dopiero gdy na momencik przestanie, trzeba dokladnie ten moment wychwycic i tak pare razy....to mu sie skojarzy ze gdy nie bedzie szczekal to przyjdziecie.....i naturalnie jakis smakolyk.....tak robilam z moimi....

Posted

Jak jest z nami to nie szczeka...Czasem tylko, jak mu się chce siku, ale wtedy z nim wychodzimy i jest spokoj. Tutaj najwyrazniej nie chodzi o siku, bo wychodzi rano, po czym jak tylko znikamy, zaczyna ujadać. Ewidentnie mu się nie podoba, że zostaje sam, może jest zdezorientowany? To pies który nie widzi i najprawdopodbniej słabiutko słyszy, więc nie można od niego za dużo oczekiwać...

Posted

a może kłaść mu koło nocha jakiś ciuch z Waszym zapachem i nagrać Wasze głosy np. z tekstem "dobry piesek, kochany , grzeczny ",żeby co jakiś czas słyszał

Posted

Ja zauważyłam, że Kola siedzi cicho jak po prostu siedzimy w domu i nic się nie dzieje. Jak tylko zaczyna się coś dziać, my zaczynamy gadać albo robić jakieś hałasy to on zaczyna być pobudzony, łazi, węszy, szczeka, próbuje zlokalizować skąd dochodzi ten głos i koniecznie znaleźć jakąś rękę do głaskania. Jak nie może nas zlokalizować to wtedy faktycznie szczeka. Więc z tymi głosami to byśmy chyba pogorszyli sprawę. No i nie jesteśmy w stanie sprawdzić czy akurat tego dnia szczekał, bo nas tu nie ma...

Posted

[quote name='wieso']Powiem wam, że to osiedle totalnie mnie zniechęciło do dzieci, robienia kariery i posiadania kasy. Ludzie robią się podli i paskudni. Ot co.[/QUOTE]
podtrzymuje, im wiecej maja kasy tym sa podlejsi a przeciez "ostatnia koszula nie ma kieszeni i trzeba na tej ziemi wszystko zostawic"....[/QUOTE]
masz racje
ja to zawsze mowie...do grobu nie zabierzesz:)

Posted

[quote name='Poker']a może kłaść mu koło nocha jakiś ciuch z Waszym zapachem i nagrać Wasze głosy np. z tekstem "dobry piesek, kochany , grzeczny ",żeby co jakiś czas słyszał[/QUOTE]
bingo,masz racje:)

Posted

Dziewczyny, Błażej własnie rozmawiał z doktorem Szczypką i ten był bardzo konkretny w swoim sądzie nie pozostawił żadnej wątpliwości: powiedział, że to jest stary pies, ma swoje przyzwyczajenia i kiedy nas nie widzi i nie słyszy to po prostu szczeka. Z tymi zapachami to jest tak, że nasze rzeczy są porozwalane po całej chałupie, Kola sypia na moim fotelu, materacu, kocu, więc ma tych zapachów pod dostatkiem...
Szczypka powiedział, że widzi tylko jedno wyjście i takie zastosował u swojego psa: obroża, która wydaje dźwięk lub podaje sygnał elektryczny gdy pies szczeka. Powiedział, że nie widzi innego sposobu. Średnio mi się taki pomysł podoba dla starego ślepego psa... :(

Posted

Nie wiem co się dzieje, ale Kola właśnie urządza koncert, nie pomaga głaskanie ani wychodzenie na dwór. Jak przestaję głaskać znowu zaczyna szczekać, jak tylko z dworu wchodzimy z powrotem do bramy, koncert zaczyna się od nowa. Jestem załamana. Ciotki pomóżcie! Za chwilę pacjent, nie mam pojęcia co mam zrobić ze szczekającym Kolą, no i aż się boję iść jutro do pracy, bo znowu będzie zadyma... :(

Posted

[quote name='wieso']a jak jest z Wami to nie szczeka ? tylko cwiczyc....
wyjsc na pare minut, wejsc spowrotem....wyjsc znowu i czekac....wejsc dopiero gdy na momencik przestanie, trzeba dokladnie ten moment wychwycic i tak pare razy....to mu sie skojarzy ze gdy nie bedzie szczekal to przyjdziecie.....i naturalnie jakis smakolyk.....tak robilam z moimi....[/QUOTE]
To potwierdzam i działa. Wyść, wrócic za pięć minut, wyjśc, wrócić za dziesięć. On wtedy będzie wiedział, ze wyszliście to wrócicie.

Posted

[quote name='ellensilla']Nie wiem co się dzieje, ale Kola właśnie urządza koncert, nie pomaga głaskanie ani wychodzenie na dwór. Jak przestaję głaskać znowu zaczyna szczekać, jak tylko z dworu wchodzimy z powrotem do bramy, koncert zaczyna się od nowa. Jestem załamana. Ciotki pomóżcie! Za chwilę pacjent, nie mam pojęcia co mam zrobić ze szczekającym Kolą, no i aż się boję iść jutro do pracy, bo znowu będzie zadyma... :([/QUOTE]
Może tak własnie sygnalizuje ból?
Masz jakis zmakołyk żeby Go zająć?