Marinka Posted December 20, 2010 Posted December 20, 2010 Ten rząd, jak żaden poprzedni potrafi wysuwać swe brudne łapy po nasze podatników pieniądze - nie uważacie, że miarka się przebrała? Quote
Marinka Posted December 20, 2010 Posted December 20, 2010 http://wiadomosci.dziennik.pl/polityka/artykuly/314349,marszalek-schetyna-proponuje-podwyzki-dla-poslow.html#komentarze Quote
ostatniaszansa Posted December 20, 2010 Posted December 20, 2010 zaznaczam watek - szok :( /Agnieszka Quote
ANETTTA Posted December 20, 2010 Posted December 20, 2010 SZOK ............ ale jesli kasa z 1% przekazana na Fundacje której nie ma liście ma trafic do skarrrrbu pańssssssstwa !!!! to chyba celowe działanie co nie !!!:shake: Quote
irenaka Posted December 20, 2010 Posted December 20, 2010 ANETTTA napisał(a):SZOK ............ ale jesli kasa z 1% przekazana na Fundacje której nie ma liście ma trafic do skarrrrbu pańssssssstwa !!!! to chyba celowe działanie co nie !!!:shake: Zdecydowanie TAK!!! Quote
ANETTTA Posted December 20, 2010 Posted December 20, 2010 ale nikt nie odebrał fundacjom statusu OPP!!!! Quote
Isadora7 Posted December 20, 2010 Posted December 20, 2010 [quote name='sosnowieckie schronisko'][FONT=MS Shell Dlg 2]http://pl-pl.facebook.com/event.php?eid=163270430384156&num_event_invites=0 Dodawajcie się! [/FONT] Sie dodałam i rozesłałam Quote
Vlk Posted December 20, 2010 Posted December 20, 2010 się do facebooka zapisałam. Normalnie szok... dlaczego rząd za rządem jest taki nieudolny? ktoś kiedyś mi powiedział, że jedyny sposób na porządek w PL to wypowiedzieć wojnę Niemcom i się poddać... Quote
Guest Elżbieta481 Posted December 20, 2010 Posted December 20, 2010 Nie-najlepszy sposób to,żeby Amerykanie przyjęli nas jako kolejny stan.. E/W Quote
idusiek Posted December 20, 2010 Posted December 20, 2010 no właśnie i to mnie dziwi...skoro nikt im nie odebrał, to jak mogą ich nie uwzględniac? Quote
ANETTTA Posted December 20, 2010 Posted December 20, 2010 z tego widac ze mogą ... ja licze na to że to jakoś da sie odkecić a koniec roku tuz tuz tylko 10 dni !!! Quote
Ada-jeje Posted December 20, 2010 Posted December 20, 2010 W ciagu najblizszych 10 dni, nikt z wladzy palcem w bucie nie kiwnie, oni juz mysla o swietach i balu sylwestrowym. :angryy: Az chcialo by sie napisac cos niecenzuralnego.:angryy: Zafundowali nam mile swieta i nowy rok.:mad: Quote
kuba123 Posted December 20, 2010 Author Posted December 20, 2010 W sejmie już święta- już po wigili Quote
Bjuta Posted December 20, 2010 Posted December 20, 2010 Zapisuję. Ale żenada... :angryy::angryy::angryy: Quote
ANETTTA Posted December 20, 2010 Posted December 20, 2010 nie rubcie z Rzadu naszego takich nie robotnych ..nieudolnych ...jeszcze premiiiiiii 13-tki sobie nie wypłacili !!!!! będa pracować Quote
Guest Elżbieta481 Posted December 20, 2010 Posted December 20, 2010 Pytanko maleńkie takie: wszystkie organizacje,których nie ma-albo ja ich nie widzę-wszystkie złożyły sprawozdanka?Bo może nie złożyły..VIVA by nie złożyła?Jakoś śmiem wątpić.. Ale jeśli wszyscy wszystko złożyli to dlaczego?Kasa do budżeciku potrzebna? Swego czasu mówiono jak ,,łakomie,,patrzono na środki zgromadzone w funduszach-prędzej bym myślała,że stamtąd coś,ale OPP? To już nie jest dno-to jest poniżej dna.. Ja nie robię z rządu nieudolnego tylko jeśli nie ma organizacji,która pomaga dzieciom niepełnosprawnym,ciężko chorym to ja przepraszam bardzo,ale to jest draństwo.. E/W Quote
kuba123 Posted December 20, 2010 Author Posted December 20, 2010 sprawozdanie złożone do Ministerstwa w formie mailowej nie jest brane pod uwagę - musi być ''na karteczce'' inaczej organizacja nie zostaje wpisana na listę- ot co jest w linku podanym przez Glutofię napisane,że ''nie załapały się'' organizacje będące w 15 najwięcej ''zbierające '' z 1% [quote name='Glutofia']http://wiadomosci.ngo.pl/wiadomosci/610436.html Quote
Alicja Posted December 20, 2010 Posted December 20, 2010 koszmar ...:( czy to ma sens z tymi hienami walczyc ...czy nie lepiej od razu do Brukseli uderzyć ??? Quote
coronaaj Posted December 20, 2010 Posted December 20, 2010 Bjuta napisał(a):Zapisuję. Ale żenada... :angryy::angryy::angryy: Zapisuje ale musze poczytac.. Quote
Agnezia Posted December 20, 2010 Posted December 20, 2010 to jakiś koszmar, po cichu naiwnie liczę, że to się tak nie skończy ... Quote
Awit Posted December 20, 2010 Posted December 20, 2010 Czyli te organizacje zostały pozbawione statusu opp, bo nie złożyły czegoś tam w terminie, a o obowiązku złożenia tego nie zostały poinformowane, jak również nie zostały poinfomowane, iż odbiera im się status opp do przyjmowania 1% z podatków. Prawo działa na niekorzyść niedoinformowanych.... Takie może miało być założenie rządu. A tak naprawdę było to celowe i świadome działanie urzędników na polecenie przełożonych, by w myśl tych "przepisów" zwyczajnie zostały przywłaszczone pieniądze przez kasę naszego państwa. Ciekawe kto jest pomysłodawcą. Quote
Asior Posted December 20, 2010 Posted December 20, 2010 piechcia15 napisał(a):ale czy to jest jakoś uzasadnione dlaczego zabrali to prawo tym a nie innym fundacjom?:( wychodzi na to, że zabrali szanse zbierania 1% tym organizacjom, które nie dopełniły obowiązku rozliczenia się z zebranych pieniędzy :roll:, albo wysłały błędne sprawozdania.... BumBum napisał(a):Nawet jezeli fundacjom zostaly odebrane statusy pieniadze powinny byc rowno podzielone pomiedzy te, ktore je posiadaja a nie na samoloty w biznes klas czy nowe fury "wielkich" rządzących... OO MASZ 100% RACJI, bo o ile powiedzmy nie mamy wpływu na to, że te sprawozdania nie zostały złożone, to o tyle nie powinno państwo zarabiać na niewiedzy ludzi, Bo skąd szary człowiek ma wiedzieć, że jakiejś tam organizacji nie ma, skoro od kilku lat na nią wpłaca :roll: waldi481 napisał(a):Pytanko maleńkie takie: wszystkie organizacje,których nie ma-albo ja ich nie widzę-wszystkie złożyły sprawozdanka?Bo może nie złożyły..VIVA by nie złożyła?Jakoś śmiem wątpić.. ja jutro mogę spróbować się skontaktować z Czarkiem Wyszyńskim i zapytać... Oni na tej stronie swojej piszą, że mogły zdarzyć się błędy że "niechcący" kogoś nie zamieścili Awit napisał(a):Czyli te organizacje zostały pozbawione statusu opp, bo nie złożyły czegoś tam w terminie, a o obowiązku złożenia tego nie zostały poinformowane, jak również nie zostały poinfomowane, iż odbiera im się status opp do przyjmowania 1% z podatków. nie do końca tak.. Nie zostały pozbawione statusu OPP. O obowiązku złożenia nie musiały być informowane, bo przecież takie rzeczy organizacja robić powinna co roku, to nie jest jakiś tam nowy przepis :roll: Przecież nam ludziom zwykłym nikt nie przypomina o obowiązku rozliczanie się corocznym z fiskusem :roll: Draństwem natomiast jest to, ze te pieniądze mają iść na skarb państwa..... i To, ze nie powiadomiono organizacji o tym, ze straciły 1%, oraz to, ze prawo nie powinno działać wstecz!!!!! Quote
kuba123 Posted December 20, 2010 Author Posted December 20, 2010 Awit w tym wypadku działa również wstecz, a niedoinformowani to nie tylko organizacje, ale też ludzie prowadzący ''szkolenia z 1%'' Quote
Recommended Posts