Salo Posted March 20, 2011 Posted March 20, 2011 Nordi u mnie w profilu na nk: [URL]http://nk.pl/#profile/36209096/gallery/189[/URL] :p Quote
olivetshka Posted March 20, 2011 Posted March 20, 2011 [quote name='Tattoi']Jak to, co? Ludzie są ważniejsi od psów.[/QUOTE] Ja nie bardzo zrozumiałam w kontekście czego to jest napisane... Możesz mi ciut rozjaśnić? Quote
Nano Posted March 20, 2011 Posted March 20, 2011 przelałam ci Tattoi parę groszy dla Nordi :) daj znać jak dojdą :) Quote
nika28 Posted March 20, 2011 Author Posted March 20, 2011 Nano, napisz mi na pw albo tutaj ile, bo muszę to napisać w rozliczeniach :) Quote
Salo Posted March 20, 2011 Posted March 20, 2011 [quote name='nika28']Nano, napisz mi na pw albo tutaj ile, bo muszę to napisać w rozliczeniach :)[/QUOTE] Dopisz w poście rozliczeniowym - [B]Anna W. 100 zł. [/B] To moja znajoma z nk. Dzisiaj wysłała pieniążki dla Nordi na konto Tattoi. Quote
nika28 Posted March 20, 2011 Author Posted March 20, 2011 [quote name='salo']Dopisz w poście rozliczeniowym - [B]Anna W. 100 zł. [/B] To moja znajoma z nk. Dzisiaj wysłała pieniążki dla Nordi na konto Tattoi.[/QUOTE] Super :) Podziękuj jej bardzo :loveu: Quote
Tattoi Posted March 21, 2011 Posted March 21, 2011 [quote name='olivetshka']Ja nie bardzo zrozumiałam w kontekście czego to jest napisane... Możesz mi ciut rozjaśnić?[/QUOTE] Bo tak skrótowo myslowo napisałam, że faktycznie niezrozumiałe się stało. Chodziło mi o to, że bałabym sie narazic czyjeś dzieci na dziabnięcie, bo ludzie sa ważniejsi od psów. A nie gra mi to, że ona teraz gryzie wybiórczo- co drugi dzień tego samego lekarza, potem dzień nikogo, potem tego samego lekarza nie gryzie itd. Pogubiłam sie w tych jej pomysłach. Ale jutro będzie Jagna - behawiorystka, więc ja znowu obejrzy. Quote
marmosia Posted March 21, 2011 Posted March 21, 2011 Nika, wysłałam na Twoje konto 70zł dla Nordeńki :) Quote
Salo Posted March 21, 2011 Posted March 21, 2011 Tattoi, ile zostało pieniążków , które miały iść "na konto Nordi" ? Misio pojechał 19 marca. Liczyć od 19 marca, czy od 20 ?? Quote
nika28 Posted March 21, 2011 Author Posted March 21, 2011 Pieniążki przesłane bezpośrednio na konto Tattoi będą przeznaczona na hotelik za kwiecień (post rozliczeniowy). Za marzec 'pożyczyłam' od innego psiaka i jest już przelane na konto Tattoi. Brakuje tylko 10 zł i dług za pobyt w hoteliku będzie spłacony :) Jeszcze trzeba będzie zapłacić za leki, odrobaczenie i szczepienie (?), ale muszę policzyć ile dokładnie wyszło. EDIT : przeliczyłam wszystko jeszcze raz i jakimś cudem ominęłam 2 wpłaty :oops: Dopisałam je na pierwszej stronie, i teraz jest już wszystko ok :) Teraz Nordi ma jeszcze dług za szczepienie, odrobaczenie i za leki,zaraz spróbuję znaleźć to na wątku, bo Tattoi chyba tu pisała. Quote
Salo Posted March 22, 2011 Posted March 22, 2011 Gdy poranne wstają zorza ... Podnoszę wątek ;) . Quote
nika28 Posted March 22, 2011 Author Posted March 22, 2011 [quote name='Tattoi']Dostała narazie fiprex- [B]19 zł[/B] i robale- aniprazol 3 dni po dwie tabletki- 6 x 5 zł- [B]30 zł[/B]. Ze szczepieniem czekam. [B]Nobivac DHPPI- 50 zł.[/B][/QUOTE] Czyli za odpchlenie i robale jest 49 zł. Tattoi, co to jest to Nobivac DHPPI za 50 zł ? :oops: Quote
hop! Posted March 22, 2011 Posted March 22, 2011 Nobivac DHPPi to nazwa szczepionki. Jaki lek dostaje Nordi? Quote
nika28 Posted March 22, 2011 Author Posted March 22, 2011 [quote name='hop!']Nobivac DHPPi to nazwa szczepionki. Jaki lek dostaje Nordi?[/QUOTE] Dzięki za rozjaśnienie. Co do leków, to nazwę musi podać Tattoi. To są leki uspakajające i antydepresyjne. Quote
Salo Posted March 22, 2011 Posted March 22, 2011 [quote name='nika28']Dzięki za rozjaśnienie. Co do leków, to nazwę musi podać Tattoi. To są leki uspakajające i antydepresyjne.[/QUOTE] ... które rozpieprzają wątrobę, więc jeszcze dojdą dla niej leki chroniące wątrobę. Rozumiem, że Nordi zostaje przez 3 miesiące w hoteliku, skoro przyjmuje już te leki (?). Quote
nika28 Posted March 22, 2011 Author Posted March 22, 2011 [quote name='salo']... które rozpieprzają wątrobę, więc jeszcze dojdą dla niej leki chroniące wątrobę. Rozumiem, że Nordi zostaje przez 3 miesiące w hoteliku, skoro przyjmuje już te leki (?).[/QUOTE] Tak, ale jeśli znajdzie się jakiś fajny, bezpłatny DT który będzie kontynuował podawanie leków, to byłoby super. Ale szanse są raczej zerowe :( Quote
olivetshka Posted March 22, 2011 Posted March 22, 2011 A ja mam taki niedosyt trochę... Czy... Nie wiem sama jak to nazwać... Tattoi, przepraszam że może podważam autorytet, ale: - przez 2 mce nie mamy żadnego zdjecia Nordi, dokumentującego jej pobyt u Ciebie - wychodzi po czasie, że suka jest agresywna, ma zaburzenia behawioralne i musi przyjmować leki - nie wiemy co to za leki i czy rzeczywiście ten pies powinen je przyjmować, bo nie mamy nikogo, kto mógłby nam tę opinię potwierdzić - musimy siłą rzeczy zawierzyć Tobie, nie mamy wyjścia, ale trochę to dla nas męczące jest - bynajmniej dla mnie. To jest w pewien sposób forma domysłów, wyobrażeń i próba wczucia sie w sytuację. Hotel dość sporo kosztuje, a my nie wiemy nawet jak wygląda pies... Czy można coś z tym zrobić? Quote
Tattoi Posted March 23, 2011 Posted March 23, 2011 [quote name='olivetshka']A ja mam taki niedosyt trochę... Czy... Nie wiem sama jak to nazwać... Tattoi, przepraszam że może podważam autorytet, ale: - przez 2 mce nie mamy żadnego zdjecia Nordi, dokumentującego jej pobyt u Ciebie - wychodzi po czasie, że suka jest agresywna, ma zaburzenia behawioralne i musi przyjmować leki - nie wiemy co to za leki i czy rzeczywiście ten pies powinen je przyjmować, bo nie mamy nikogo, kto mógłby nam tę opinię potwierdzić - musimy siłą rzeczy zawierzyć Tobie, nie mamy wyjścia, ale trochę to dla nas męczące jest - bynajmniej dla mnie. To jest w pewien sposób forma domysłów, wyobrażeń i próba wczucia sie w sytuację. Hotel dość sporo kosztuje, a my nie wiemy nawet jak wygląda pies... Czy można coś z tym zrobić?[/QUOTE] Nie widzę w tych pytaniach nic, od czego trzeba by się rumienić. Po kolei: nie posiadam autorytetu, tylko hotel:-) zdjęcia- zawsze uprzedzam, że nie robię zdjęć i nie zamieszczam, bo nie umiem i już; możesz mówić, że jestem kretyn, ale nic na to nie poradzę, zawsze prosze kogoś, kto przychodzi z aparatem do innego psa, żeby zrobił dodatkowemu i umieścił gdzie trzeba- Nordi ma pecha do fotografów- a to ktoś się umówił i nie przyjechał, a to było juz za ciemno, a ostatnio najlepszy fotografik- Kamila- popadła w chorobę i nie było jej już 2 tygodnie u Spajka i u ostrowiaków. Od trzech tygoni umawiam się na fotki Białej i Rudej z wątku Joli (przytulisko w Rasztowie)- to te suki, co były potrute, z Joanną, ale jakoś tez nie ma czasu dojechać. Miała zrobić Nordi przy okazji. Leki i zachowanie- kierownikiem przychodni jest lek. wet. Jagna Kudła (wrzuć w google)- specjalista terapii zaburzeń zachowań, jest na dyżurze raz w tygodniu i zawsze ogląda wtedy wszystkie nowe psy w hotelu. To ona widziała Nordi kilka dni po przyjeździe, ona wydała taką opinię i zaleciła podawanie leków. Nie napisze na wątku, jakie to leki, bo nie chcemy, aby jakiś domorosły pseudobehawiorysta wykorzystał je przy okazji jakiejś terapii. Wszystkie szczegóły i nazwy leków oraz pomysł na terapie zna Nika, wszystko jest z nią i było od początku do końca konsultowane. Na dodatek na samym początku pobytu Nordi pojawił się jeszcze "wątek" Pani Kierowniczki schroniska, ale tego też ujawniać sie nie ośmielę- szczegóły zna Nika. Chciałam Cię zaprosić do nas, ale spojrzałam, gdzie mieszkasz. Ale jakbyś była w okolicy to zapraszam:-) Jestem w przyjaźni i kontakcie z lek. wet. Joanną Iracką- ta postać powinnaś znać? Jeśli zależy Wam na opinii lekarza na wątku, to moge poprosić i zapytać, czy mogę umieścić, bo nie wiem, czy to nie jest jakiś kawałek "tajemnicy lekarskiej". Niby teoretycznie suczka nie jest czyjąś własnością, tylko w pewnym sensie "własnością publiczną", ale tak- czy siak- musze zapytać lekarza. Pozdrawiam- Quote
olivetshka Posted March 23, 2011 Posted March 23, 2011 Pozdrawiam również i... czekam na jakieś foto jednak ;) Quote
Salo Posted March 23, 2011 Posted March 23, 2011 I wszystko jasne ;) . Pożyjemy zobaczymy - fotki , oczywiście !!! :):):) Quote
mala_czarna Posted March 23, 2011 Posted March 23, 2011 Nie wiem kiedy będę w hotelu, może w niedzielę, a może nie, ale jeśli będę to zrobię również zdjęcia Nordi. Tylko Tattoi musi ja trzymać, bo ja się jej boję. I Tattoi i Nordi ;) Quote
Recommended Posts