Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Kurczę, a co jest dobre, w rozsądnej cenie i bez kurczaka? Słyszałam dobre rzeczy o Husse, ale to z kurą, a jak jest bez to kosztuje krocie :(

Posted

[quote name='evl']Kurczę, a co jest dobre, w rozsądnej cenie i bez kurczaka? Słyszałam dobre rzeczy o Husse, ale to z kurą, a jak jest bez to kosztuje krocie :([/QUOTE]

karmilas britem czy brit care ?
u nas po brit care wszystko w najklepszym pozradku a suka uczulona na kuraka

jesli chodzi o cene to 10kg psiak duzo nie je , wiec mozesz kupowac male worki

Posted

Hexa je Brit Care z łososiem i bardzo jej służy. Mam zamiar jeszcze z jagnięciną spróbować. Młoda jadła Pro Plan rybny i też nie narzekałam ;). Z jagnięciny jeszcze Ariona próbowałam, ale coś w tej karmie Hexolinie nie służyło i zrezygnowałam w ogóle z tej karmy.

Posted

[quote name='*Monia*']Hexa je Brit Care z łososiem i bardzo jej służy. Mam zamiar jeszcze z jagnięciną spróbować. Młoda jadła Pro Plan rybny i też nie narzekałam ;). Z jagnięciny jeszcze Ariona próbowałam, ale coś w tej karmie Hexolinie nie służyło i zrezygnowałam w ogóle z tej karmy.[/QUOTE]
moja ma rowniez uczulenie na rybe ehh
wiec pozostaje nam jagneicina
z karm z jagniecina moge jescze poelcic acane :) gdyby nie to ze mojej suce sie znudzila jadla by dalej
nam an sczescie duzy worek starcza parwie na 2 meisiace (pies 17kg) wiec takiemu 10kg spokojnie na 3 pewnie

Posted

[quote name='gops']karmilas britem czy brit care ?
u nas po brit care wszystko w najklepszym pozradku a suka uczulona na kuraka

jesli chodzi o cene to 10kg psiak duzo nie je , wiec mozesz kupowac male worki[/QUOTE]

Britem zwyczajnym na razie, nie znalazłam u mnie nigdzie BC w małych workach a chciałam zobaczyć jak będzie jej ogólnie Brit "podchodził". No i wszystko ok, tylko pies wiecznie głodny :( Brit Care też ma takie małe dawki... A może BC z łososiem? Niby ma większą wartość energetyczną, ale żeby nie przesadzić w drugą stronę...

Posted

[quote name='evl']Britem zwyczajnym na razie, nie znalazłam u mnie nigdzie BC w małych workach a chciałam zobaczyć jak będzie jej ogólnie Brit "podchodził". No i wszystko ok, tylko pies wiecznie głodny :( Brit Care też ma takie małe dawki... A może BC z łososiem? Niby ma większą wartość energetyczną, ale żeby nie przesadzić w drugą stronę...[/QUOTE]
ja karmie BC dla psow aktywnych , daje ciut wiecej niz pisze na opakowaniu i pies ladnie tzryma wage i kondycja tez okey
polecam Ci w kazdym razie , kup nawet pzrez internet worek 3kg i sprobujcie

Posted

[quote name='evl']Gops, a próbowałaś Boscha, Nutrę albo Joserę? Wszystkie niby mają opcję 'lamb'...[/QUOTE]
o boschu duzo zlego sie nasluchalam .. nie chce nawet probowac
nutre suka jadla jeden duzy worek i nie sluzyla, siersc matowa , energi wcale , josere planuje kupic z kaczka bo nigdy nie mialelismy z kaczka karmy a nie wiem nawet czy ma na nia uczulenie
nie ma za duzego wyboru niestety , teraz sie okazalo ze suka ma problemy ze stawami ( wet uwaza ze to wina karmienia miedzy innymi) i tez dodatkowe suplementy musi brac

Posted

No i mam zagwozdkę a powinnam jutro złożyć zamówienie na karmę, bo się kończy... BC Activity czy BC Medium Breed L&R? Bujamy się po dworze zwykle od 2 do 4 godzin...

Zwykły Brit L&R ma 10% tłuszczu, BC Medium 15% a BC Activity aż 20%... Czy z 10 do 20% tłuszczu to nie będzie zbyt nagły skok? Wizja psa-słonia nawiedza mnie w snach :evil_lol:

Posted

[quote name='evl']No i mam zagwozdkę a powinnam jutro złożyć zamówienie na karmę, bo się kończy... BC Activity czy BC Medium Breed L&R? Bujamy się po dworze zwykle od 2 do 4 godzin...

Zwykły Brit L&R ma 10% tłuszczu, BC Medium 15% a BC Activity aż 20%... Czy z 10 do 20% tłuszczu to nie będzie zbyt nagły skok? Wizja psa-słonia nawiedza mnie w snach :evil_lol:[/QUOTE]

my sie bujamy po dworzu :) okolo 3-4godz dziennie i bc dla aktywnych jest akurat ,wczesnije jadla zwykla karme z jagniecina dla psow doroslych

Posted

Raz kozie śmierć, biorę medium ;) Za jakiś czas napiszę jak tam się nam żyje, może ktoś będzie kiedyś miał podobne rozterki i mu się przyda ;)

• 1 month later...
Posted

Mam następujące pytanie: czy ktoś z Was ma może miarkę do karmy Brit? Czy udało Wam się ją zdobyć? Ja właśnie dostałem już chyba 4. dostawę Brita i jak za każdym razem, prosiłem o miarkę do tej karmy, a otrzymałem komplet miarek innych firm, Acana, Royala itd. Skąd ja mam wiedzieć, ile będzie to podawane na opakowaniu 200 g?

Posted

[quote name='kbk'] Skąd ja mam wiedzieć, ile będzie to podawane na opakowaniu 200 g?[/QUOTE]
nie masz wagi kuchennej w domu ? A jesli nawet nie , to odsyp trochę i poproś w jakimkolwiek sklepie żeby Ci odwazyli z tego 200 g. Wsyp te 200 g w miarkę taką, jaką masz , zaznacz ile to na objętość i po problemie ( o ile to w ogóle problemem mozna nazwać;)).

Posted

[quote name='kbk']Mam następujące pytanie: czy ktoś z Was ma może miarkę do karmy Brit? Czy udało Wam się ją zdobyć? Ja właśnie dostałem już chyba 4. dostawę Brita i jak za każdym razem, prosiłem o miarkę do tej karmy, a otrzymałem komplet miarek innych firm, Acana, Royala itd. Skąd ja mam wiedzieć, ile będzie to podawane na opakowaniu 200 g?[/QUOTE]

Mnie dała pani w zoologu, jak poprosiłam :)

• 10 months later...
Posted

Podepnę się pod ten temat, bo nigdzie nie mogę wyszperać... Czy ktoś, kto podaje psu Brita, mógłby podać tabelkę porcjowania? Mój pies waży ok. 30 kg (29 dokładnie), ma 4 lata i chciałabym dowiedzieć się, jaka dzienna dawka karmy [B]Brit Adult Large Breed[/B] przewidziana jest przez producenta. Czy nie mieliście wrażenia, wsypując swojemu piesowi do miski tę ilość karmy (domyslam się, że to coś koło 300 g), że to mało?

Posted

oj chyba słabo szperałaś, skoro tabelki dawkowania i na stronie telekarmy można znaleźć, i kalkulator sam podający ci dawkę karmy jest na stronie brita: [url]http://www.pl.brit-petfood.com/karmy-dla-psow/brit-adult-large-breed/11[/url]
a co do ilości karmy - wiadomo, że dawki podawane przez producenta są jedynie orientacyjne. to już od indywidualnych właściwości każdego psa zależy, czy potrzebuje więcej energii czy mniej.

Posted

Dziękuję Ci :-) (co dziwne- w moich googlach strona, którą podałaś w ogóle się nie wyświetla) Na stronie telekarmy już znalazłam, tuż po zadaniu pytania.
Ja o dawkowaniu doskonale wiem, że nie ma reguł, a porcjowanie podane na opakowaniu jest średnią skarmiania, ale gdy się chce zmienić karmę i dokładnie wszystko poprzeliczać i wybrać najkorzystniejsza opcję, to cenna jest taka informacja.

Posted

[quote name='aleola']Dziękuję Ci :-) (co dziwne- w moich googlach strona, którą podałaś w ogóle się nie wyświetla) Na stronie telekarmy już znalazłam, tuż po zadaniu pytania.
Ja o dawkowaniu doskonale wiem, że nie ma reguł, a porcjowanie podane na opakowaniu jest średnią skarmiania, ale gdy się chce zmienić karmę i dokładnie wszystko poprzeliczać i wybrać najkorzystniejsza opcję, to cenna jest taka informacja.[/QUOTE]
wiem wiem :) a stronę mam zapamiętaną bo ciągle studiuję składy dawkowania i resztę bo nie znalazłam ideału ;)