Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Postaram się tam pokręcic, ale wczesniej niz sobota nie ogarnę. Wczesniej jak dam rade to podesle moja młodzięż. Jak wiadomo młodzięż kręci sie wszedzie, włazi w kazde dziury, szybko biega i co najwazniejsze wychowała sie na falenickich peryferiach to moze coś wczesniej wstepnie bede wiedziała. Bedzie mnie to pewnie sporo kosztowało bo młodziez tania nie jest:)

• Replies 569
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

koosiek napisał(a):
Psy zniknęły :( Najgorsze jest to, że podobno jakieś dwa wyłapał hycel :( Nie daruję sobie, jeśli to te...

Skąd wiesz? Jeśli to z rejonu to chyba pojechały do Halinowa. Prawda?

Posted

Tak, właśnie ten z Halinowa był :( Dodzwoniłam się do tej znajomej. Kurde, gdybym miała samochód, to już wczoraj bym tam pojechała :shake:

Jakby mało było szczęścia, powiedziała mi o kolejnych psach, tym razem piątce, mieszkających w opuszczonym domu...

Posted

koosiek napisał(a):
Tak, właśnie ten z Halinowa był :( Dodzwoniłam się do tej znajomej. Kurde, gdybym miała samochód, to już wczoraj bym tam pojechała :shake:

Jakby mało było szczęścia, powiedziała mi o kolejnych psach, tym razem piątce, mieszkających w opuszczonym domu...

O Jezusie!! W którym domu???

Posted

Agmarek napisał(a):
O Jezusie!! W którym domu???

Tego nie wiem. Psy są nieduże (chyba jakieś pinczerowate kundle), dzikie. Rzucają się na przejeżdżające rowery, jeden podobno pogryzł jakieś dziecko. Mają właściciela, ale on mieszka gdzieś zupełnie indziej, na działce bywa chyba tylko sezonowo. Muszę się dowiedzieć więcej, ale najpierw muszę ogarnąć te psy, które już mam..

Olena, jeśli wyłapał, to tak, trafiły do jego schroniska. Natomiast czy jeszcze tam są, nie mam pojęcia (o ile to były te psy) :(

• 2 weeks later...
  • 4 weeks later...
Posted

Znajoma tylko raz od tego czasu widziała boksia w przelocie. Niestety na tą chwilę chyba nic się nie da zdziałać - najprawdopodobniej psy przeniosły się gdzieś poza Otwock. O tyle dobrze, że groźba hycla jest mało realna, gdy psy pojawiają się sporadycznie.

Mam większy problem, bo na osiedlu pojawiła się wilkowata suka z mniejszym kundelkiem. Suka lada chwila będzie miała cieczkę, zlecą się chmary psów i wtedy na pewno ktoś wezwie hycla - tak było w zeszłym roku z inną sunią... A jej kolega zaczął ganiać rowerzystów, więc teraz bardzo możliwe, że ktoś wezwie do niego hycla. A psy koczują pod klatką, codziennie w tym samym miejscu :(

• 2 weeks later...
Posted

Ale problem właśnie w tym, że deklaracje jest cholernie ciężko zebrać, chyba, że pies jest ładny i młody albo ma wyjątkowo tragiczną historię. Niestety ja nie dam rady, od kilku dni siedzę i rozsyłam pw żebrząc o kasę dla tych psów, które już mam...