dorota3005_1976 Posted March 23, 2011 Posted March 23, 2011 Postaram się tam pokręcic, ale wczesniej niz sobota nie ogarnę. Wczesniej jak dam rade to podesle moja młodzięż. Jak wiadomo młodzięż kręci sie wszedzie, włazi w kazde dziury, szybko biega i co najwazniejsze wychowała sie na falenickich peryferiach to moze coś wczesniej wstepnie bede wiedziała. Bedzie mnie to pewnie sporo kosztowało bo młodziez tania nie jest:) Quote
koosiek Posted March 31, 2011 Author Posted March 31, 2011 Nie wiem, któryś dzień nie mogę się dodzwonić do tej znajomej :( A na odległość nic nie zdziałam :( Quote
koosiek Posted April 1, 2011 Author Posted April 1, 2011 Psy zniknęły :( Najgorsze jest to, że podobno jakieś dwa wyłapał hycel :( Nie daruję sobie, jeśli to te... Quote
Agmarek Posted April 1, 2011 Posted April 1, 2011 koosiek napisał(a):Psy zniknęły :( Najgorsze jest to, że podobno jakieś dwa wyłapał hycel :( Nie daruję sobie, jeśli to te... Skąd wiesz? Jeśli to z rejonu to chyba pojechały do Halinowa. Prawda? Quote
koosiek Posted April 1, 2011 Author Posted April 1, 2011 Tak, właśnie ten z Halinowa był :( Dodzwoniłam się do tej znajomej. Kurde, gdybym miała samochód, to już wczoraj bym tam pojechała :shake: Jakby mało było szczęścia, powiedziała mi o kolejnych psach, tym razem piątce, mieszkających w opuszczonym domu... Quote
Agmarek Posted April 1, 2011 Posted April 1, 2011 koosiek napisał(a):Tak, właśnie ten z Halinowa był :( Dodzwoniłam się do tej znajomej. Kurde, gdybym miała samochód, to już wczoraj bym tam pojechała :shake: Jakby mało było szczęścia, powiedziała mi o kolejnych psach, tym razem piątce, mieszkających w opuszczonym domu... O Jezusie!! W którym domu??? Quote
Olena84 Posted April 1, 2011 Posted April 1, 2011 Ale jesli hycel wylapal, to moze juz sa w schronisku? Quote
koosiek Posted April 1, 2011 Author Posted April 1, 2011 Agmarek napisał(a):O Jezusie!! W którym domu??? Tego nie wiem. Psy są nieduże (chyba jakieś pinczerowate kundle), dzikie. Rzucają się na przejeżdżające rowery, jeden podobno pogryzł jakieś dziecko. Mają właściciela, ale on mieszka gdzieś zupełnie indziej, na działce bywa chyba tylko sezonowo. Muszę się dowiedzieć więcej, ale najpierw muszę ogarnąć te psy, które już mam.. Olena, jeśli wyłapał, to tak, trafiły do jego schroniska. Natomiast czy jeszcze tam są, nie mam pojęcia (o ile to były te psy) :( Quote
koosiek Posted April 11, 2011 Author Posted April 11, 2011 Jednak hycel ich nie dopadł :) Ale wynieśli się z osiedla. Nie mam pomysłu, co z nimi zrobić :( Quote
Olena84 Posted April 13, 2011 Posted April 13, 2011 To nie dobrze, dwa psiaki to spory koszt hotelowania;/ Quote
koosiek Posted April 13, 2011 Author Posted April 13, 2011 Spore i ja się w tej chwili tego nie podejmę. Mam sześć psów w hotelach, a pracy niet, i tak ledwo ciągnę finansowo. Quote
koosiek Posted April 13, 2011 Author Posted April 13, 2011 Nie wiem, chyba nie, były dokarmiane na osiedlu, ale na osiedle już nie przychodzą :( Quote
koosiek Posted April 13, 2011 Author Posted April 13, 2011 Nie, na pewno nikt ich nie złapał. Znajoma widziała ich kilka dni temu. Natomiast od dawna już nie widziała ich na osiedlu. Quote
koosiek Posted May 10, 2011 Author Posted May 10, 2011 Znajoma tylko raz od tego czasu widziała boksia w przelocie. Niestety na tą chwilę chyba nic się nie da zdziałać - najprawdopodobniej psy przeniosły się gdzieś poza Otwock. O tyle dobrze, że groźba hycla jest mało realna, gdy psy pojawiają się sporadycznie. Mam większy problem, bo na osiedlu pojawiła się wilkowata suka z mniejszym kundelkiem. Suka lada chwila będzie miała cieczkę, zlecą się chmary psów i wtedy na pewno ktoś wezwie hycla - tak było w zeszłym roku z inną sunią... A jej kolega zaczął ganiać rowerzystów, więc teraz bardzo możliwe, że ktoś wezwie do niego hycla. A psy koczują pod klatką, codziennie w tym samym miejscu :( Quote
koosiek Posted May 11, 2011 Author Posted May 11, 2011 Wyrzucają, ale też puszczają wolno swoje, a one się rozmnażają i bezdomność się nakręca... Założyłam tej dwójce wątek, ale nikt nawet nie zajrzał: http://www.dogomania.pl/threads/207564 Quote
koosiek Posted May 25, 2011 Author Posted May 25, 2011 Psy złapał hycel. Mamy dwa tygodnie na znalezienia im miejsca, inaczej pójdą "do pilnowania" :( Quote
paulinken Posted May 25, 2011 Posted May 25, 2011 Zapytaj może Bambino i Owieczkę, na wątku pszczyniaków proponowały podwójne kojce chyba. Quote
koosiek Posted May 26, 2011 Author Posted May 26, 2011 Ale to są hotele tak? Przykro mi, ale mam blisko dwa tysiące długów za hotele, nie dam rady wziąć kolejnych dwóch psów.. Quote
paulinken Posted May 26, 2011 Posted May 26, 2011 Ja to rozumiem, dlatego trzeba zebrać deklaracje. Ale czy w ogóle któraś z nich się zgodzi. Quote
koosiek Posted May 26, 2011 Author Posted May 26, 2011 Ale problem właśnie w tym, że deklaracje jest cholernie ciężko zebrać, chyba, że pies jest ładny i młody albo ma wyjątkowo tragiczną historię. Niestety ja nie dam rady, od kilku dni siedzę i rozsyłam pw żebrząc o kasę dla tych psów, które już mam... Quote
Recommended Posts