Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Aleksandra95, proszę nie zaśmiecać wątku wstawianiem ogłoszeń o sprzedaży psów, to jest niezgodne z regulaminem tego forum plus patrz post pierwszy tego wątku.

Posted

Osz kurcze. Co to jest?? Matko masakra jakaś. Da się to zgłosić na policję?? Nie wiem czy zakaz rozmnażania psów już wszedł w życie.. ale przydałoby się coś z tym zrobić, Straszne to jest
Brak słów.. Hehe, gość nawet nie zna pisowni swoich "ras"..

Posted

Victoria napisał(a):
Osz kurcze. Co to jest?? Matko masakra jakaś. Da się to zgłosić na policję?? Nie wiem czy zakaz rozmnażania psów już wszedł w życie.. ale przydałoby się coś z tym zrobić, Straszne to jest
Brak słów.. Hehe, gość nawet nie zna pisowni swoich "ras"..

od stycznia 2012 dopiero, teraz można jedynie zgłosić że złe warunki psy mają, na sznaucerach też się pojawiła ta strona...

Posted

numer: 433
numer chip: 985161000733793
imię: Jorczuś
wielkość: mala
rasa: mix yorka
data przyjęcia: 2011-11-06
kwarantanna do 2011-11-20
przebywa w boksie: gabinet

opis: Jorczuś to przyjacielski, łagodny i przemiły mix yorka. Psiak trafił do nas ze swoim chipem, czekamy na właściciela.

SCHRONISKO MARMUROWA 4 W ŁODZI
TEL 42 656-78-42

Posted

Interwencja w Konstantynowie Łódzkim

November 14, 2011 by: katya 12.11.2011 wraz z Pogotowiem dla Zwierząt z Trzcianki przeprowadziliśmy interwencję w pseudohodowli w Konstantynowie Łódzkim.
Na terenie znaleźliśmy 131 psów małych, modnych ras, przebywających w ciasnych klatkach, pełnych odchodów, bez dostępu do wody. Policja zabezpieczyła leki ścisłego zarachowania, które właściciel sam podawał psom.
Zapraszamy do obejrzenia reportażu.

KLIK

Mamy nadzieję, że ta sprawa, jak również inne podobne, przyczynią się do uświadomienia kolejnym osobom, co oznacza zakup psa z takiego miejsca, z giełdy, targu, itp.
Nie dokładajmy ręki do cierpienia zwierząt.
Jednocześnie dziękujemy dziennikarzom za przybycie i chęć nagłośnienia tej sprawy.
Będziemy informować Państwa o dalszym jej przebiegu.
http://www.tvp.pl/lodz/informacja/lw...1-1830/5663470 wielm że tego typu psy są tez w sumie 91 psów

Posted

Witajcie,
zapisuje sobie Wasz watek choc juz czasem nie mam sily :(
Jestem wolontariuszka Fundacji Bono, ale sama prywatnie jestem tez milosniczka "yorkow" - jesli bedziecie potrzebowaly jakiejs pilnej pomocy wszelkiej procz finansowej (niestety) to smialo piszcie do mnie na pw.

A filmik sobie zapisuje na twardym dysku by pokazywac wszem i wobec ludziom, ktorzy nie maja swiadomosci...

Posted

dzwoniłam przed chwilą żeby dopytać o psinkę. MOgłabym ją adoptować tylko niestety jestem z w-wy i nie mam jak jej zabrać. nie mam transportu a sama też nie mogę jechać. człowiek ze schroniska powiedział że tylko osobiscie można sunie zabrac ale że prędzej czy później i tak znajdzie pewnie dom. kurcze szkoda.....a taka bidulka...może ktoś jedzie do w-wy z tamtych okolic?

Posted

Czy odbyła się u Ciebie wizyta przedadopcyjna? Z jakiej dzielnicy jesteś? Czy sunia jest po sterylizacji?

patrycja7 napisał(a):
dzwoniłam przed chwilą żeby dopytać o psinkę. MOgłabym ją adoptować tylko niestety jestem z w-wy i nie mam jak jej zabrać. nie mam transportu a sama też nie mogę jechać. człowiek ze schroniska powiedział że tylko osobiscie można sunie zabrac ale że prędzej czy później i tak znajdzie pewnie dom. kurcze szkoda.....a taka bidulka...może ktoś jedzie do w-wy z tamtych okolic?

Posted

Miałam kilka telefonów w sprawie mojej kilkuletniej suczki, kilka dość fajnych, jeden z krakowa, jeden z bielska, może są jakieś pieski do wydania w tych okolicach? Szkoda, żeby się marnowały domy skoro chcą kilku letnie psy, mieszańce.

Posted

mashume odbieram twój ? jako pretensje .....................
wiem że Patrycja 7 ma 1 post, dom będzie sprawdzony,jestem świadomą osobą i kontaktowałam sie z osobami ,króre mają doświadczenie w tej dziedzinie .spokojnie pozdrawiam balbina
nie mam neta więc jak sie gdzieś zachacze to zajrzę

Posted

Zalecałabym więcej dystansu do siebie ;) Ta osoba ma jednego posta, więc wyraziłam swoje wątpliwości, jednocześnie nie odpowiedziała na moje pytanie. Pytanie zostało więc niejako nadane w eter. Patrycjo, może się odezwiesz?

balbna R napisał(a):
wiem że Patrycja 7 ma 1 post, dom będzie sprawdzony,jestem świadomą osobą i kontaktowałam sie z osobami ,króre mają doświadczenie w tej dziedzinie .spokojnie pozdrawiam balbina

Posted

balbna R napisał(a):

SUPER !!!! Patrycja trzymam mocno kciuki :) !!!