Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Moni, jak zapewne wiesz wiele osób stale pomaga yorkom, ale nie chwali się tym głośno, bo atmosfer temu nie sprzyja. ;) Za parę dni kolejne 4 yorki zmienią swój los na lepsze :)[quote name='moni12']Mam wrazenie , ze ten wątek jest zapomniany przez osoby ,które go załozyły i które mogą i potrafią pomóc tym yorkowym bidom w schroniskach.[/QUOTE]

Posted

Wystarczy przejrzec wątek, parę psiaków szuka domu...[quote name='00kathi00']Witam, jeśli będzie yoreczka, która poszukuje domku chętnie pomogę, mam chętną znajomą która chce yorke i może sama zaadoptowałabym yoreczke :lol:[/QUOTE]

Posted

Wystarczy przejrzec wątek, parę psiaków szuka domu...
Może przydałaby się jakaś aktualizacja, które z yorków i im podobnych w dalszym ciągu szukają domów. Zapewne większość ogłoszeń jest już nieaktualna i nie wiadomo, które pieski wciąż potrzebują pomocy, a podejrzewam, że osoby, które są doświadczone w pomaganiu yorkom orientują się dużo bardziej w sytuacji.

dzwonilam do szczecinskiego schroniska i na dzien dzisiejszy wszystkie yorki,yorkopodobne znalazly domy....
Czyli wiadomo, że yorki ze Szczecina z niedawnych postów już bezpieczne w domach, Promyk z Medora podobno też.

Posted

[quote name='mshume']Moni, jak zapewne wiesz wiele osób stale pomaga yorkom, ale nie chwali się tym głośno, bo atmosfer temu nie sprzyja. ;) Za parę dni kolejne 4 yorki zmienią swój los na lepsze :)[/QUOTE]

Mshume ja to wiem ;). Chodziło mio to , ze pojawiają się informacje o tych bidach w schronach i cisza . Martwią mnie własnie one.:-(

Posted

w zwiazku z tym,ze w mojej okolicy nie ma szans na PA/wies w zachodniopomorskim ok 100km od Szczecina/nie mam jak sie okazalo szans na adopcje psiaka z dalszej okolicy,jesliby sie trafil jakis maluch w zachodnopomorskim prosze o kontakt /w razie potrzeby zwroce pieniadze za dojazd na Pa/

Posted

Będę pamiętać. Są może jakieś dziewczyny ze Szczecinka, Słupska to daleko? KOlejna kwestia to transport psiaka, bo nasi podopieczni są najczęściej do odbioru w Warszawie, jak chciałabyś to rozwiązać? Ja uwazam, ze po adopcyjnego yorka dom powinien przyjechac osobiście :)[quote name='holmina']w zwiazku z tym,ze w mojej okolicy nie ma szans na PA/wies w zachodniopomorskim ok 100km od Szczecina/nie mam jak sie okazalo szans na adopcje psiaka z dalszej okolicy,jesliby sie trafil jakis maluch w zachodnopomorskim prosze o kontakt /w razie potrzeby zwroce pieniadze za dojazd na Pa/[/QUOTE]

Posted

tez tak uwazam,ale niestety do Warszawy,nie damy rady tam i spowrotem/problem z kregoslupem/
moge odebrac ze Szczecina lub Poznania
na razie wstrzymuje sie ,obecnie wyjezdzamy na wakacje ,wracam 15 wrzesnia
szukam malizny w typie /najchetniej ,bo lubie mixy/
yorka lub aaaa napisze fonetycznie ciułały

Posted

Przeglądając forum natknęłam się na ślicznego Skubiego, pod zdjęciem pisało że nadal szuka domku, a nie widziałam jego wątku, chciałam zapytać czy nadal szuka domku

Posted

A ja przegladajac po necie ogloszenia znalazlam takie ogloszenie . Najwidoczniej wlascicielce znudzil sie piesek i chce sie dorobic na sprzedazy suczki . Zaslaniajac sie ze bardzo nie chce oddac jej do schroniska . Brak slow poprostu !!!!

Witam serdecznie!!!
Mam do sprzedania suczkę rasy york. Suczka ma na imię Deisy jest już suczką odchowaną, ponieważ ma 7 miesięcy, i jest z rasy średniej ( nie jest miniaturką i nie jest za duża) Jest po rodowym ojcu .Sprzedaję z powodu wyjazdu zagranicę, a nie chcę jej oddać do schroniska bo jest bardzo kochana, mała przytulanka - sprzedam w dobre ręcę kto będzię o nią dbał. Cena jest do uzgodnienia zależy mi na szybkiej sprzedaży bo w niedługim czasie nie będzie miała domu.

Telefon: 665713893
Email: [email protected]

Kategoria: Zwierzaki

http://ogl.infoludek.pl/ogloszenia/info/493893.xhtml

Posted

Brak słów na określenie takich ludzi.. chyba oni nie mają uczuć że bez wyrzutów sumienia jak najszybciej chcą się pozbyć psa albo co gorsze wyrzucają :( dla mnie takie osoby nie mają serca :angryy:

Posted

Jeśli chodzi o to pierwsze ogłoszenie to niby jak się zając? W 1 poście wyraźnie napisano,ze pomoc nie obejmuje wykupowania psów. Takich ogłoszeń pseudohodowcy dają w necie setki. Wymyslają a to wyjazd a to chorobę a to lot na księżyc. Proszę nie zaśmiecać wątku wklejaniem linków do tych anonsów.Jeśli chodzi o 2 ogłoszenie, to sprawa jest mi znana, koleżanka z Bytomia się tym zajmuje. To sunia od ludzi, którzy ciągle wymieniają psy, z tą sunią jest spory problem, bo jest agresywna. Wymaga terapii z behawiorystą.

Posted

mshume , faktycznie ten pierwszy psiak jest do wykupienia, ale druga suczka ZA DARMO. Bytom, ode mnie za daleko, nie ma szans, żeby pojechać. Jest ktoś z tych okolic?

Myślę, że to nie jest zaśmiecanie. Suczka z rodowodem, w dodatku za darmo, może trafić w niepowołane ręce...