Jagna78 Posted January 6, 2011 Posted January 6, 2011 ladySwallow możesz mnie dorzucić też do pielęgnacji:) co prawda w yorkach nie mam praktyki ale od ponad 15 lat zajmuje się pudlami, sznaucerem mojej sister i foksikami(kąpanie, strzyżenie, czesanie), więc z yorkiem pewnie też dam radę... co prawda sprzęt też wiekowy a na nowy nigdy kasy nie ma ale dam radę :) Quote
dorcia44 Posted January 7, 2011 Posted January 7, 2011 troszkę się denerwuje w jakim stanie go zobaczę . ranutko mam pociąg ,3 godziny w jedną 3 w druga ,byle poślizgu nie było około 13 powinnam być w Warszawie ,zastanawiam się jak to będzie z odbiorem psiaka ode mnie ? będe wiozła jeszcze sunie dla której już mam dt i może coś jeszcze ,dowiem się pewnie jutro ,zabieram ze sobą dwa transportery . Bilety kosztują prawie 80 zł ,40 zł dostałam od mshume ,może jeszcze ktoś chciałby mi dorzucić grosik ,była bym bardzo wdzięczna . nawet nie mogę wstawić ikonki że się wstydzę prosić bo mi się nie wyświetlają .... no i kciuki proszę. Quote
LadyS Posted January 7, 2011 Author Posted January 7, 2011 Teraz jeszcze nie mam kasy, ale myślę, ze można to do kosztów transportu dla szczylka podciągnąć - dorcia, jeśli poczekasz, aż bazarki się skończą, coś powinno być. Quote
piechcia15 Posted January 7, 2011 Posted January 7, 2011 yorkowe dziewczęta powiedzcie mi w jakim wieku szczeniakom staja uszka?bo Kajtkowi w tym tyg. stanęło jedno uszko i tak sobie myślę, że może chociaż to będzie wskaźnik jego wieku? Quote
LadyS Posted January 7, 2011 Author Posted January 7, 2011 Kolejny bazar na skarpetę i na yorka z chorobą neuro: [url]http://www.dogomania.pl/threads/199702[/url] Quote
sacred PIRANHA Posted January 7, 2011 Posted January 7, 2011 piechcia niestety to nie jest żaden wyznacznik hodowle starają sie by ich szczenieta idąc do nowego domu miały juz sterczące uszka (czyli wiek8-10tyg) ale ja np dostałam 11tygodniowego z klapniętymi i 2 tyg z nimi walczyłam i stanęły...potem przy ząbkowaniu znowu klapły i znowu wstały:-) teraz młody ma prawie pół roku i czasem mu jeszcze klapnie chwilowo jak ząbek idzie nowy:-) po tym napewno nie wyczaisz w jakim on wieku...jednemu staną w 6tyg, innemu w 3 miesiącu a jeszcze innemu wcale...generalnie mowi się ze do 3-4 miesiąca powinny już wstać a przynajmniej podstawa powinna już być sztywna do góry ale zdarzaja sie u pół roczne ktorym dopiero stają uszy...no i takie ktorym nigdy nie staneły hihi jak mu podgolisz uszka (jedna trzecia ucha od góry) z wewnątzr i zewnątrz i będzie dawac preparaty na chrząstke to mu to napewno pomoże żeby wstały niby to niepotrzebne a jednak te z klapniętymi mają o wiele czesciej problemy ze stanami zapalnymi uszu Quote
E-S Posted January 8, 2011 Posted January 8, 2011 York??? [quote name='rita60'][IMG]http://www.cafeanimal.pl/zdjecia/15818x198726x640m480.jpg[/IMG] [FONT=Arial Black][COLOR=Navy][SIZE=4][B]Imię: Calineczka [/B][/SIZE][/COLOR][/FONT][FONT=Arial Black][COLOR=Navy][B][SIZE=4]Plec:[/SIZE][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Arial Black][COLOR=Navy]sunia [/COLOR][/FONT][FONT=Arial Black][COLOR=Navy][B][SIZE=4]Wiek: 2-3 lata[/SIZE][/B][/COLOR][/FONT][FONT=Arial Black][COLOR=Navy] [/COLOR][/FONT][FONT=Arial Black][COLOR=Navy][B][SIZE=4]Waga: 3kg[/SIZE][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Arial Black][COLOR=Navy][B][SIZE=4]Miejsce: Poznań [/SIZE][/B][/COLOR][/FONT][FONT=Arial Black][COLOR=Navy][B][SIZE=4]Sterylizacja: Tak [/SIZE][/B][/COLOR][/FONT][FONT=Arial Black][COLOR=Navy][B][SIZE=4]Stosunek do dzieci: pozytywny[/SIZE][/B] [/COLOR][/FONT] [FONT=Arial Black][COLOR=Navy][B][SIZE=4]Stosunek do innych psow: pozytywny[/SIZE][/B] [/COLOR][/FONT] [FONT=Arial Black][COLOR=Navy][B][SIZE=4]Stosunek do kotow: pozytywny [/SIZE][/B][/COLOR][/FONT][FONT=Arial Black][COLOR=Navy][B][SIZE=4]Dodatkowe informacje: [/SIZE][/B][/COLOR][/FONT]Jest łagodna,ufnie patrzy na świat swymi pięknymi,ale smutnymi oczkami. Szukam dla niej odpowiedzialnego domku,gdzie nie bedzie maskotką,która gdy się znudzi, znajdzie się znowu na ulicy. Taki domek,gdzie bedzie kochana i traktowana jak członek rodziny. [FONT=Arial Black][COLOR=Navy][B][SIZE=4]Kontakt: [/SIZE][/B][/COLOR][/FONT]Poznań 602-437-482[/QUOTE] Całe 3 kg, dom potrzebny ! Na cito, sunia w schronie ! Quote
sacred PIRANHA Posted January 8, 2011 Posted January 8, 2011 faaaaaajna:-) york z niej słaby ale mała fajna jest :-) Quote
rita60 Posted January 8, 2011 Posted January 8, 2011 [quote name='sacred PIRANHA']faaaaaajna:-) york z niej słaby ale mała fajna jest :-)[/QUOTE] No co ty,jakby ja ostrzyc,to prawie york;) Quote
rita60 Posted January 8, 2011 Posted January 8, 2011 Tak,ale kiepskie........ [IMG]http://www.cafeanimal.pl/zdjecia/15818x198723x640m480.jpg[/IMG] Tak ja znalezli:-( [IMG]http://www.cafeanimal.pl/zdjecia/15818x198724x640m480.jpg[/IMG] [IMG]http://www.cafeanimal.pl/zdjecia/15818x198725x640m480.jpg[/IMG] Quote
sacred PIRANHA Posted January 8, 2011 Posted January 8, 2011 zna ktos jakies dt w okolicach poznania? Quote
Borówka16 Posted January 9, 2011 Posted January 9, 2011 Ale lalunia, śliczna jest :( Wzięłabym ją, ale mam Dżaki na DT......:( Quote
E-S Posted January 9, 2011 Posted January 9, 2011 Sorki, z innej beczki ;) Są chętne domy na Azję, w typie gończej istryjskiej, która już ma DS, jesli wiecie o takich psach, to pozgłaszajcie: [url]http://www.dogomania.pl/threads/199806-GO%C5%83CZE-i-ich-mixy-w-potrzebie-w%C4%85tek-zg%C5%82oszeniowy-i-dyskusyjny?p=16073153#post16073153[/url] Quote
Balbina. Posted January 9, 2011 Posted January 9, 2011 boże jakie cudeńko...Wzięłabym ją ale rodzinka zakraka...Pogadam jeszcze wieczorkiem ale wąąątpię,żeby coś się udało... Quote
Katasza Posted January 9, 2011 Posted January 9, 2011 jejuniu, przepiękna. Mam nadzieje, że jakieś DT a może nawet DS się odezwie. Quote
E-S Posted January 9, 2011 Posted January 9, 2011 [quote name='Balbina12']boże jakie cudeńko...Wzięłabym ją ale rodzinka zakraka...Pogadam jeszcze wieczorkiem ale wąąątpię,żeby coś się udało...[/QUOTE] Balbina, sunia jest w SCHRONISKU, tu chodzi o jej życie po prostu, tych 3 kg kudełek biednych i przerażonych. Powiedz rodzinie najwyżej, że na DT, na zimę - żeby PRZEŻYŁA ! Quote
Balbina. Posted January 9, 2011 Posted January 9, 2011 gdyby to ode mnie zależało-już byłabym w Poznaniu.Ale nie zależy ode mnie-domownicy mówią definitywne NIE kolejnemu psu i tyle. Kurdę najchętniej teraz wsiadłabym w samochód i pojechała ale wiem co będzie jak przywiozę do domu kolejne futro.Jeszcze będę musiała z nią wracać kilkaset kilometrów. A tak bym chciała... :-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-( Quote
IVV Posted January 9, 2011 Posted January 9, 2011 .............ale tylko by przezyla malenka zime na DT !!!! a DS bedzie dalej szukany. Quote
LadyS Posted January 9, 2011 Author Posted January 9, 2011 Bazarek po cześci na skarpetę: [url]http://www.dogomania.pl/threads/199833[/url] Teraz na szczęście roztopy, nieco cieplej... Quote
IVV Posted January 9, 2011 Posted January 9, 2011 yorkowate zupelnie nie nadaja sie do przebywania na dworze :( nie maja sierci tylko wlos i strasznie marzna .... Quote
aga38 Posted January 9, 2011 Posted January 9, 2011 [quote name='lika1771']Boziu jaka bieda:-( potrzebny dt[/QUOTE] Nie mogę ci odpisac na wiadomość bo chyba masz zapełnioną skrzynke więc odpiszę tutaj; Tak o ta mała kudłatą Calineczkę z mikropiesków,taki jasny mały potarganiec waga 3 kg,wiek około 2-3 lata. Dużego psiaka nie mogłabym wziąść na DT bo na podwórku mam 4 do adopcji ale z maluszkami nie ma problemu. W ostatnim miesiącu było w domu 12 szczeniąt i dorosła labradorka zostały jeszcze 3 szczeniaki wiec dlatego mogę wziąść 2 psiaki na Dt poniewaz większość z domu została już wyadoptowana:smile: Zrezygnowała z dt dziewczyna która opiekuje sie Colargolem, a Piegusia ponieważ wymaga wiele czasu na resocjalizacje może przyjechac do mnie dopiero po wyadoptowaniu reszty psiaków. Jesli dogadacie się z Paula95 od której ma przyjechać do mnie Kubuś to może Calineczka przyjechałaby z nim Quote
aga38 Posted January 9, 2011 Posted January 9, 2011 Kubuś bedzie u mnie wykastrowany,niestety nie jestem w stanie opłacić sterylki Calineczki ale jeśli przyjechałaby do mnie i udałoby się zebrać pieniążki mogę ja wysterylizować,zająć sie nia po zabiegu a rachunek za zabieg przesłać, koszt sterylki to 130-150 zł Quote
lika1771 Posted January 9, 2011 Posted January 9, 2011 [quote name='aga38']Kubuś bedzie u mnie wykastrowany,niestety nie jestem w stanie opłacić sterylki Calineczki ale jeśli przyjechałaby do mnie i udałoby się zebrać pieniążki mogę ja wysterylizować,zająć sie nia po zabiegu a rachunek za zabieg przesłać, koszt sterylki to 130-150 zł[/QUOTE] Zapłace za sterylke Calineczki,bardzo Ci dziekuje za wszystko Quote
Recommended Posts