otita Posted December 11, 2010 Posted December 11, 2010 Niezłe ziółko musi być z tego Waszego Swissa, że tak zerduszko wymęczone! :roll: Quote
zerduszko Posted December 11, 2010 Posted December 11, 2010 [quote name='otita']Niezłe ziółko musi być z tego Waszego Swissa, że tak zerduszko wymęczone! :roll:[/QUOTE] Oj niezłe, niezłe :mad: Zerduszko dostanie zawału jak tak dalej pójdzie :lol: A co u czarnego pięknisia? :) Quote
malawaszka Posted December 11, 2010 Posted December 11, 2010 Brązowa wysłałam Ci maila z zapytaniem o malucha Quote
brazowa1 Posted December 11, 2010 Author Posted December 11, 2010 zaraz,zaraz,jeszcze nie wchodziłam na maila. Dziekuję! Quote
brazowa1 Posted December 12, 2010 Author Posted December 12, 2010 Odpisałam na dwa maile,podałam nr telefonu do opiekunki w schronisku. W jednym przypadku,poleciłam bardziej szukanie psa z DT niz adopcje ze schronu,bo jest małe dziecko,a ja za zadnego psa gwarancji nie dam,tzn za zadne dziecko ;] Quote
malawaszka Posted December 12, 2010 Posted December 12, 2010 a jedna odpowiedź dotarła do mnie - tak miało być??? :D Quote
brazowa1 Posted December 12, 2010 Author Posted December 12, 2010 o,chyba nie.heheheheheh. Czy byłabys zadowolona dostajac taka odpowiedz? Quote
malawaszka Posted December 12, 2010 Posted December 12, 2010 nie byłabym zadowolona bo jakby mi się spodobał jakiś pies to chciałabym usłyszeć, że jest cudowny do dzieci i że na pewno będziemy razem szczęśliwi :D ale jak najbardziej jest racjonalna, ew. mogłabyś zaproponować tej pani odwiedziny w schronisku a nic nie wiadomo czy w tamtym domu gdzie był były jakieś dzieci? Quote
brazowa1 Posted December 12, 2010 Author Posted December 12, 2010 Malawaszko,psy w schronisku laduja z ulicy,przywiązane u płotu. Komu potrzebny taki wstyd i tłumaczenie sie w biurze schronu,z tego,ze jest sie beznadziejnym człowiekiem,który nawet psa nie potrafi wychowac? Malawaszko,problem w tym,ze ja tej Pani nie zaproponuje żadnego psa do dziecka.Jest jedna suka,o której wiem,ale ona 8mioletnia i brzydkawa,do tego wyje pozostawiona sama w domu. Szczerze podziwiam beztroskę tych ludzi,którzy ogłaszaja psy ze schronu i piszą : moze trafic do domu z dziecmi :). Problem w tym,ze ja niektóre z tych psów znam,widziałam i w zyciu nie odwazyłabym sie tak napisać. Quote
malawaszka Posted December 12, 2010 Posted December 12, 2010 no ja wiem wiem, ze to nie jest łatwe - mam teraz też dom dla sznaucerka mini - ale dwoje małych dzieci i też póki co takiego psiaka dla nich nie mamy Quote
malawaszka Posted December 12, 2010 Posted December 12, 2010 następne :( http://www.dogomania.pl/threads/198162-Dwie-sznaucerki-%C5%9Brednie-dwa-przera%C5%BCone-serca-%28-POTRZEBNE-DT-i-socjalizacja Quote
Betbet Posted December 12, 2010 Posted December 12, 2010 Ale fajny... może nie jestem jakąś mega miłośniczką rasy...a czytając watek Swissa nie jestem już miłosniczką niczego (przepraszam,nie mogłam się powstrzymać:diabloti::diabloti::diabloti:) ale on jest cudowny! Taki kudełek i ma rozdzierające spojrzenie... będę chodzić teraz rozdartaaaa Quote
jambi Posted December 13, 2010 Posted December 13, 2010 Betbet napisał(a):Ale fajny... może nie jestem jakąś mega miłośniczką rasy... ... bo jeszcze żadnego nie miałaś :evil_lol: brązowa, czyli jak dobrze rozumiem - 2 tygodnie maluch musi spędzić w schronisku jako na "kwarantannie" tak? dopiero potem może zostac wydany? a jak on? obawia się innych psów? jak reaguje? kurcze, on młodziutki! mam nadzieję, że nie posiedzi długo! :kciuki: Quote
brazowa1 Posted December 13, 2010 Author Posted December 13, 2010 Piesek jest w schronie tydzień,czeka go jeszcze tydzień,potem może (MUSI) iśc do domu. Dostał na imie Bruno-walczyłam o to imie jak lew! Ja do sznaucerów zawsze miałam tak: miniatura-super,olbrzym-rewelacja,sredni-oj,uważaj. Kto pamieta Starego ze Starogardu? niby tez bardzo w typie sredniaka,ale jaki faaaajny. Pies ściagniety z łancucha,ale az z oczu mu dobrze patrzyło. Quote
otita Posted December 13, 2010 Posted December 13, 2010 Cieszę się, że wywalczyłaś Bruna. Mój tata ma tak na imię ;) Zawsze miałam wrażenie, że to imię dobrze nastraja ludzi i może przyniesie pieskowi szczęście! Quote
jambi Posted December 13, 2010 Posted December 13, 2010 [quote name='brazowa1']1. Piesek jest w schronie tydzień,czeka go jeszcze tydzień,potem może (MUSI) iśc do domu. Dostał na imie Bruno-walczyłam o to imie jak lew! 2. Ja do sznaucerów zawsze miałam tak: miniatura-super,olbrzym-rewelacja,sredni-oj,uważaj. 3. Kto pamieta Starego ze Starogardu? niby tez bardzo w typie sredniaka,ale jaki faaaajny. Pies ściagniety z łancucha,ale az z oczu mu dobrze patrzyło. ad. 1. czyli tak - Psiak ma na imię Bruno i za tydzień idzie do domu - dobrze zrozumiałam? ;) ad. 2. prawie, prawie... olbrzym - rewelacja, średniak - spoko, miniatura - oj, uważaj :grins: ad. 3. niestety nie pamiętam - ale widzisz? "faaajny" a miało nicby być że średniaki są beeee ;) Quote
zerduszko Posted December 13, 2010 Posted December 13, 2010 [quote name='jambi']ad. 2. prawie, prawie... olbrzym - rewelacja, średniak - spoko, miniatura - oj, uważaj :grins: No a Swiss jak każdy kurdupel ma kompleksy i sprawa jasna ;) Quote
brazowa1 Posted December 13, 2010 Author Posted December 13, 2010 Piesek ma na imie Bruno , za tydzien ma koniec kwarantanny i może zostać wyadoptowany ze schronu,tylko chetnego nie ma. Quote
wieso Posted December 14, 2010 Posted December 14, 2010 oj malutki, gdybym ja byla mlodsza :( to bym ciebie zaraz wziela...jestes taki slodki skarbek.... Quote
wieso Posted December 14, 2010 Posted December 14, 2010 to znowu my, czy mozna cos wiecej sie dowiedziec o Bruno ? Jaki jest wielkosci bo ze zdjecia to niezbyt wiadomo....cz mozna zdjecie tak przy ludziku zeby zobaczyc? Quote
Recommended Posts