mru Posted December 10, 2010 Posted December 10, 2010 pan dziś przyszedł do lecznicy w Konstancinie Traper to młody pies, którego przygarnął chyba rok temu Traper zaatakował ojca pana, ojciec grzebał mu przy misce... w każdym razie w [B]sobotę za tydzień eutanazja [/B]a ja nie mam pomysłów :( [CENTER][IMG]http://i927.photobucket.com/albums/ad118/mru_int/traper/TRAPER6.jpg[/IMG] [IMG]http://i927.photobucket.com/albums/ad118/mru_int/traper/TRAPER8.jpg[/IMG] [IMG]http://i927.photobucket.com/albums/ad118/mru_int/traper/TRAPER7.jpg[/IMG] [IMG]http://i927.photobucket.com/albums/ad118/mru_int/traper/TRAPER-10.jpg[/IMG] [IMG]http://i927.photobucket.com/albums/ad118/mru_int/traper/TRAPER-11.jpg[/IMG] [/CENTER] Quote
koosiek Posted December 10, 2010 Posted December 10, 2010 Chociaż podniosę :( A on był adoptowany z Andy? Quote
mru Posted December 10, 2010 Author Posted December 10, 2010 chyba nie, z tego co zrozumiałam to pan go od kolegi ma czy coś... Quote
jaanka Posted December 10, 2010 Posted December 10, 2010 Wiadomo co zrobił ? Czy rzucil się do gardła czy może ścisnął zębami rękę grzebiącą w misce ? Widzę że jest kojec i pies i tak nie ma możliwości nagle zaatakować . Skąd taki pośpiech i taka decyzja ? Jedyne wytłumaczenie że zrobił straszną krzywdę . Mru wiesz coś więćej ? Quote
Ania i Kajber Posted December 10, 2010 Posted December 10, 2010 Jeżeli pies ugryzł kogoś, to powinna byc dwutygodniowa obserwacja w kierunku wścieklizny-pan powinien pzrychodizc z psem do lecznicy w trakcie tej obserwacji. Czy w nast. sobotę kończy sie ta obserwacja? Samo ugryzienei kogoś nie jest wskazaniem do uśpienia, rozumiem, ze Pan chce sie psa pozbyć, stąd ten dramatyzm:"uspie go" Wiem, ze Gabi przyjmuje do swojego hoteliku trudne psy i ma jeszcze miejsce, moze Pan też partycypowałby w kosztach: [URL="http://www.dogomania.pl/threads/191412-Otwieramy-nowy-hotelik-dla-quot-dogomanackich-psow-quot-mamy-wolne-miejsca?p=15310610#post15310610"][COLOR=#4444ff]http://www.dogomania.pl/threads/1914...0#post15310610[/COLOR][/URL] Quote
Ninti Posted December 10, 2010 Posted December 10, 2010 No właśnie. Przecież za eutanazję też musi zapłacić. To przynajmniej równowartość mógłby wnieść na hotelik. Byłoby więcej czasu na zbiórkę. Faktycznie ciekawe jak wyglądało to ugryzienie, przecież każdy może tak powiedzieć. Zdjęcia są, jak sądzę, od tego pana, więc jakiś kontakt z nim jest... Quote
mru Posted December 10, 2010 Author Posted December 10, 2010 Traper złapał tatę pana "tylko" tak, że ten ma kilka szwów na rękach. w sumie niewiele, szczególnie, że tylko same ręce. nie twarz czy coś, po prostu dziabnął. Pan bardzo nie chciałby usypiać Trapera i dlatego od razu tego nie zrobił. obserwacja 14dniowa była, już się skończyła i pan chciał jutro psa uśpić. w wywiadzie jaki przeprowadził Paweł Traper to pies okropnie lękliwy, od roku jest u pana i od roku boi się wyjść na spacer np. więc pan odpuścił i Traper się tylko nakręca, bo boi się wyjść a żeby się przestać bać musiałby wyjść a się boi itd... ustaliliśmy, że popytamy o miejsce np. u Jamora, on Trapera na pewno wyprowadzi szybko. my pytamy o miejsce i mam nadzieje, ze pan się nie rozmyśli :roll: Quote
jaanka Posted December 11, 2010 Posted December 11, 2010 To jeżeli pies ugryzie to wet. ma podstawę żeby go uśpić ( pytam jak to wygląda w świetle prawa nie w praktyce ) ?. Miejmy więc nadzieję że pan się nie rozmyśli a w wersji optymistycznej że wspomoże finansowo Trapera dając mu szanse na życie . Trzeba wierzyć w ludzi . Quote
malagos Posted December 11, 2010 Posted December 11, 2010 [quote name='jaanka']To jeżeli pies ugryzie to wet. ma podstawę żeby go uśpić ( pytam jak to wygląda w świetle prawa nie w praktyce ) ?. Miejmy więc nadzieję że pan się nie rozmyśli a w wersji optymistycznej że wspomoże finansowo Trapera dając mu szanse na życie . Trzeba wierzyć w ludzi .[/QUOTE] Nie, lekarz wet. nie może uśpić psa-człowiek pogryziony zgłasza się do lekarza, ten zgłasza do san-epidu sprawę, ci z kolei do Powiatowego Lekarza Wet . a ten zleca lekarzowi mającemu gabinet najbliżej miejsca zamieszkania właściciela psa obserwację 15-dniową. Potem może psa uśpić na wniosek właściciela. Quote
jaanka Posted December 11, 2010 Posted December 11, 2010 Dzięki za wyczerpującą odpowiedź . Ale w rezultacie może na wniosek właściciela . To pewnie cała procedura się odbyła bo pies już po obserwacji . Na zdjęciach w ogrodzie wygląda na szczęślwego , uśmiechniętego . Ładny jest i mlody . Quote
koosiek Posted December 11, 2010 Posted December 11, 2010 To chyba nie taki zły ten facet, tylko sił mu zabrakło :( Chociaż szkoda, że nie chce o psa powalczyć :( Quote
mru Posted December 13, 2010 Author Posted December 13, 2010 ma jechać do hotelu na socjalizację, pan się bardzo przejął :) zobaczymy co będzie potem i jak go szkoleniowiec oceni, trzymajcie kciuki! Quote
kakadu Posted December 13, 2010 Posted December 13, 2010 dobrze, ze sie jednak zreflektowal... szkoda psa - wyjatkowej urody stworzenie... Quote
jaanka Posted December 13, 2010 Posted December 13, 2010 mru napisał(a):ma jechać do hotelu na socjalizację, pan się bardzo przejął :) zobaczymy co będzie potem i jak go szkoleniowiec oceni, trzymajcie kciuki!To dobrze że się przejął . Traper jedzie do wskazanego przez Was hotelu czy to już prywatna decyzja właściciela ?Dostał szansę na powrót po szkoleniu czy trzeba szukać mu domu ? A co z finansowaniem hotelu ? Quote
jamor Posted December 20, 2010 Posted December 20, 2010 [quote name='mru']pan dziś przyszedł do lecznicy w Konstancinie Traper to młody pies, którego przygarnął chyba rok temu Traper zaatakował ojca pana, ojciec grzebał mu przy misce... w każdym razie w sobotę za tydzień eutanazja a ja nie mam pomysłów :( jejku, nie wiedziałem, 7 dni a juz mineło 9, lece go zastrzelic. Przepraszam za zwłoke. zawsze sie spozniam, musze sie poprawic Quote
chomic9 Posted December 20, 2010 Posted December 20, 2010 Pies nie wróci do Pana. Więc po konsultacji z p. Arturem będzie trzeba szukać mu odpowiedniego domu. Oczywiście zaraz po kastracji ;) Quote
mru Posted December 20, 2010 Author Posted December 20, 2010 już zmieniam tytuły, nie strzelaj (a masz bolt guna?) Quote
jamor Posted December 20, 2010 Posted December 20, 2010 na mojej hotelowej stronie www zamiesciłem forum, tam beda bieżace inf Quote
Sayrel Posted December 21, 2010 Posted December 21, 2010 o jest watek trapera, bedzie oglaszany tez przez nas i fundacje rottka Quote
docha Posted December 21, 2010 Posted December 21, 2010 widziałam zdjęcia na jamorowym forum - piękny pies, niesamowite oczy Quote
koosiek Posted December 21, 2010 Posted December 21, 2010 Fajnie, że psiak na resocjalizacji ;) Trzymam kciuki, żeby nie stawiał za dużego oporu! Quote
mru Posted January 7, 2011 Author Posted January 7, 2011 wiem, że jestem twórcą wątku, ale Traper nie jest pod moją opieką i nie mogę nic więcej napisać. może chomic napisze. Quote
koosiek Posted January 10, 2011 Posted January 10, 2011 Jej, nieciekawie to zabrzmiało... Mam nadzieję, że z psiakiem wszystko w porządku? :( Quote
Recommended Posts