monika083 Posted January 12, 2011 Author Posted January 12, 2011 yuki napisał(a):Jak coś to piszcie, sunia przepiękna jest :) tylko wlasnie ona rozrabia troche ,tz niszczy w domu ,chyba sama nie bardzo chce zostawac ,ci ludzie o tym wiedza ,ale podczas rozmowy musisz wlasnie ten temat poruszyc ..czyli co bedzie jesli itd.. Quote
yuki Posted January 12, 2011 Posted January 12, 2011 Ok, temat będzie na tapecie. Przelecę szybko wątek to będę mieć większe pojęcie. Quote
Jaaga Posted January 12, 2011 Posted January 12, 2011 Najlepiej byłoby zaproponowac, zeby przygotować jej jakies pomieszczenie, gdzie mogłaby zostawać, jak nikogo nie bedzie w domu. Wtedy przedmioty i pies bedą bezpieczniejsze. U mnie dziecku z ręki wyrwała ręczniczek i urwany kawałek od razu połknęła. Trzeba więc uwazać, żeby nie miała za dużego pola do popisu. Za to jest bardzo miła i przylepna. Quote
monika083 Posted January 12, 2011 Author Posted January 12, 2011 hehe ale lobuziara ,wlasnie juz pisalam tez z Yuki, ze warto spytac ludzi czy w razie czego beda pracowac z behawiorysta itd.Jak zamierzaja z nia pracowac.Nadal nie znamy adresu do wizyty. Quote
monika083 Posted January 13, 2011 Author Posted January 13, 2011 jak dziewczynki ,wiadomo co z wizyta? Quote
Jaaga Posted January 13, 2011 Posted January 13, 2011 Przyłączę się do pytania, co z wizytą? Jeśli nic nie wyjdzie z tego domu, to proszę o pilne szukanie Nesce innego DT (bo chyba nic wcześniej nie zostało znalezione). Kot, którego wzięłam na DT ma grzybicę i nie mam jak oddzielac zwierząt. Neski nie mam gdzie wziać do domu i musiałaby być tylko w zagródce jak przyjdzie mróz, a ona nawet teraz płacze za towarzystwem. Przy okazji zapraszam na bazarek dla kolegi Neski - Oskara http://www.dogomania.pl/threads/199962-**Różności-RC-na-Oskara-u-Jaagi-TERMINARZE-adresówki-ręczniki-do-19-I-do-10.00.-ZAPR: Quote
monika083 Posted January 13, 2011 Author Posted January 13, 2011 mysle ,ze ten dom wypali ,ustalamy caly czas z dziewczynami na gg ta wizyte ,takze spoko. Quote
Ania i Porto Posted January 13, 2011 Posted January 13, 2011 czekam z niecierpliwością na wynik wizyty. Quote
monika083 Posted January 13, 2011 Author Posted January 13, 2011 Basia1244 zrobi wizyte ,trzymajcie kciuki! Moze Nesia juz jutro bedzie w DS. Quote
Jaaga Posted January 13, 2011 Posted January 13, 2011 Właśnie koleżanka dzwoniła, że musi jechać dziś i potem w środę popołudniu drugi raz. Psa będzie mogła dostarczyć na początek Wrocławia, bo później jedzie na ul. Osadniczą i nie przejeżdża przez centrum,więc ta pani musiałby sobie po Neske podjechać. Tel do koleżanki podałabym na PW. Sprawa musi być dograna, bo ona jedzie z Jastrzębia i specjalnie przyjedzie do katowic (ok. godz. drogi), żeby ją zabrać. Quote
Basia1244 Posted January 13, 2011 Posted January 13, 2011 Przeczytałam. Troszkę łobuz z tej Neski, ale przynajmniej dobrze, że wszystko oficjalnie powiedziane, nie będzie rozczarowania, że pies jest nieco wymagający :D Quote
Basia1244 Posted January 13, 2011 Posted January 13, 2011 Jestem umówiona na 20 dzisiaj - poproszę o jakiś nr telefonu do osoby organizującej transport, gdyby okazało się, że wizyta wypadła pomyślnie, albo do kogoś, kto to prowadzi, bo nie chiałabym pośredniczyć w umawianiu transportu, skoro nie ja go organizuję ok? Quote
monika083 Posted January 13, 2011 Author Posted January 13, 2011 Basia1244 napisał(a):Jestem umówiona na 20 dzisiaj - poproszę o jakiś nr telefonu do osoby organizującej transport, gdyby okazało się, że wizyta wypadła pomyślnie, albo do kogoś, kto to prowadzi, bo nie chiałabym pośredniczyć w umawianiu transportu, skoro nie ja go organizuję ok? Dzieki Basiu , Jesli o transport chodzi ,to chyba juz Klaudia z pania uzgodni ,bo nie wiadomo jeszcze z kim Neska przyjedzie. Quote
Basia1244 Posted January 13, 2011 Posted January 13, 2011 No to ja jeszcze dziś napiszę co i jak , zaraz po powrocie do domu. Quote
monika083 Posted January 13, 2011 Author Posted January 13, 2011 Basia1244 napisał(a):No to ja jeszcze dziś napiszę co i jak , zaraz po powrocie do domu. koniecznie:) trzymam kciuki! Quote
mikoada Posted January 13, 2011 Posted January 13, 2011 Ja również przyłączam się i mocno zaciskam kciuki :) czekamy niecierpliwie na relację... Quote
Jaaga Posted January 13, 2011 Posted January 13, 2011 Dałam Basi na PW nr do koleżanki, żeby potencjalny dom umówił się z nią na odbiór Neski. Quote
monika083 Posted January 13, 2011 Author Posted January 13, 2011 to poczekajmy najpierw na wynik wizyty i bedziemy transport juz jakis ustalac. Quote
mikoada Posted January 13, 2011 Posted January 13, 2011 Jaaga napisał(a):Dałam Basi na PW nr do koleżanki, żeby potencjalny dom umówił się z nią na odbiór Neski. Nie wiem na 100% ale byc może Budrysek będzie jechała jutro do Wrocławia, gdyby jechała to może mogłaby zabrac Neskę już jutro. Quote
Basia1244 Posted January 13, 2011 Posted January 13, 2011 Witam! Jestem na tak! Zaraz machnę długi post, ale zanim to zrobię - nic juz nie załatwiam z transportem, nie przekjazuję numerów i do nikogo nie dzwonię - sorki dziewczyny, ale pisałam o tym i kwestie transportu omówienia itd musicie zrobić same Quote
Basia1244 Posted January 13, 2011 Posted January 13, 2011 To teraz tak - dziewczyna młoda, ale oczytana na psie tematy i miała już suczkę. Ma córkę sześcioletnią i kota w domu i mam nadzieję, że sunia nie poluje na koty. Mieszkanie na parterze w domu dwurodzinnym i duży ogród przystosowany do psa - wysokie ogrodzenie na 1,80 i buda na bernardyna, ocieplona, no taka, że zarzutów nie ma, ale suczka ma być w domu, a ogródek tylko jako rezerwa na czas, kiedy pani idzie do pracy i uważam, że to dobry pomysł, bo pies będzie miał fajny teren do biegania. Miejsce dla psa przygotowane, w przedpokoju. Opowiedziałam o możliwych destrukcyjnych zachowaniach, o możliwym lęku separacyjnym, i o wszystkim, co na wątku wyczytałam o suni. Myślę, że dadzą radę, szczególnie, że jest ten ogródek. Pani pracuje 6 godzin dziennie i jutro tez jest w pracy, więc ja nie wiem, jak ten transport ustalicie, ale proszę dzwonić bezpośrednio do tej pani i z nią rozmawiać. Quote
Klaudus__ Posted January 14, 2011 Posted January 14, 2011 Basiu bardzo dziękujemy za wizytę :Rose: Jaaga czyli Agnieszka nie musi Neski zabierać? Quote
Ania i Porto Posted January 14, 2011 Posted January 14, 2011 bardzo się cieszę, że wizyta dobrze wypadła:multi::multi::multi: teraz jeszcze mocne kciuki za transport Quote
Recommended Posts