Pipi Posted May 16, 2011 Posted May 16, 2011 [quote name='gawronka']Może cos jeść i pić mu weźcie (jak mówicie,że tam go raczej nikt nie nakarmi)? :roll: Z tą fundacją bernardynów bardzo bobry pomysł[/QUOTE] no wlasnie, nakarmcie go chociaż. Moze zagadajcie kogos z mieszkancow zeby przetrzymali na jakis czas, nim cos sie znajdzie.A znajdzie sie szybko, bo piękny jest. Quote
gawronka Posted May 16, 2011 Posted May 16, 2011 co za ludzie . :shake: takiego psa wyrzucić? W ogóle psa wyrzucić!:angryy: Quote
Pipi Posted May 16, 2011 Posted May 16, 2011 [quote name='buniaaga']jedziemy zaraz z suślik wzięłam jeść i pić i aparat pa[/QUOTE] o. . .zuch dziewczyny, jestescie kochane, pa /i zobaczcie czy tatuaz ma/ Quote
anecik60 Posted May 16, 2011 Posted May 16, 2011 suslik wyslalam juz ogloszenie pod ten link co podalas: [URL]http://www.bernardyn.org.pl/nowe_ogloszenie.html[/URL] Quote
anecik60 Posted May 16, 2011 Posted May 16, 2011 dziewczyna z forum bernarynow napisala,,Czy macie możliwość zabezpieczyć psa na czas szukania mu domu, żeby bezpiecznie czekał na dom lub ew. na czas szukania innego rozwiązania?...jakieś podwórko, z którego nie wyjdzie, gdzie będzie mógł być karmiony, przetrzymany, by nie zniknął lub nic mu sie nie stało? " kurde ale gdzie bysmy mogli przetrzymac go, on taki duzy, nie wiem co mam jej odpisac :(, zaczekam moze na dziewczyny poki z knoryd nie wroca, moze one cos wymysla Quote
suślik Posted May 16, 2011 Posted May 16, 2011 To sunia. Bardzo wychudzona, strasznie po prostu :( Lagodna w miare. Nakarmilyssmy ale ona bardzo glodna jest i moglaby wiadro karmy i wody pochlonac. poki co nie mamy gdzie jej przechowac. a ludzi z wioski nie ma co liczyc. niestety. Bunia ma fotki. Podrzucie jej na PW instrukcje wstawiania fotek na dogo. bo my zielone w tym temacie. Psica ma na sobie kleszcza wielkosci 5zl. i kilka malych. nie sprawdzalysmy tatuazu bo jednak jej wielkosc ( siega mi prawie to zadka a mam 175cm wzrostu ) wzbudzala pewien respekt o ile nie poczatkowy strach. Quote
anecik60 Posted May 16, 2011 Posted May 16, 2011 wyslalam linka na pw dla buni jak sie wstawia fotki, to prawda jest ogromna i budzi respekt, ale merda ogonkiem i podchodzi do ludzi. w knorydach nie nakarmia jej, dla wiekszosci pies to zbedne stworzenie co innego kury. Quote
buniaaga Posted May 16, 2011 Posted May 16, 2011 zaraz pokombinuję i wstawię fotki.Sunia piękna,strasznie chuda!!!łagodna,chociaż odrobinę nieufna,ale merda ogonkiem i podchodzi ,obwąchiwała nas i liczyła na duuużo jedzenia,dostała dużą michę ale zjadła by 3 razy tyle.Wypiła 1,5l wody.Facet z wioski mówił że od tygodnia się błąka niby wpuszczał ją na posesję jak padało,raczej jej nie karmi bo mówi że to dużo trzeba tego jedzenia.Mówił że dzwonili do gminy żeby odłowili ale nikt się nie pojawił.Mówił też że kierowca chyba ze sklepu twierdz że była taka sunia we wsi Puchały na łańcuchu u kogoś ale już jej nie ma więc może to ta i taka gadka z ludźmi. Quote
buniaaga Posted May 16, 2011 Posted May 16, 2011 [IMG]http://i53.tinypic.com/1z161ag.jpg[/IMG]Piękna jest Quote
anecik60 Posted May 16, 2011 Posted May 16, 2011 piekna piekna, co za ludzie, ja to bym takich ktorzy biora psy i zle traktuja a potem wyrzucala powsadzala za kratki, wszytskich pokolei!!!!!!!! Quote
doris66 Posted May 16, 2011 Posted May 16, 2011 Jutro puszcze ogłoszenia na kompy u siebie w pracy. Mam taką możliwość. 900 osób to przeczyta. I bedę czekała co dalej. W sumie jak Kaje prezentowałam to odzew był znikomy ale ta Benka jest piekna. Tylko brać i kochać i rasowa, a to napewno jest atutem Quote
buniaaga Posted May 16, 2011 Posted May 16, 2011 [IMG]p://i51.tinypic.com/2vj32xk.jpg[/IMG][IMG]http://i51.tinypic.com/2vj32xk.jpg[/IMG]nie wiem czy na zdjęciach dobrze widac ale jest bardzo chuda Quote
zuzlikowa Posted May 16, 2011 Posted May 16, 2011 [quote name='anecik60']dziewczyna z forum bernarynow napisala,,Czy macie możliwość zabezpieczyć psa na czas szukania mu domu, żeby bezpiecznie czekał na dom lub ew. na czas szukania innego rozwiązania?...jakieś podwórko, z którego nie wyjdzie, gdzie będzie mógł być karmiony, przetrzymany, by nie zniknął lub nic mu sie nie stało? " kurde ale gdzie bysmy mogli przetrzymac go, on taki duzy, nie wiem co mam jej odpisac :(, zaczekam moze na dziewczyny poki z knoryd nie wroca, moze one cos wymysla[/QUOTE] Ja pisałam o możliwości przetrzymania jej gdziekolwiek w bezpiecznym miejscu... na posesji, działce, jakimkolwiek terenie zamkniętym... byle sunia nie łaziła po wsi i nie została przegnana lub skrzywdzona... jeśli będzie się ją dokarmiać i zostawi wodę, rzuci choć coś do leżenia, to powinna zostać na miejscu. Wtedy będzie czas coś zorganizować ... szukać dt lub choćby hotelu. Jeśli sunia jest taka duża, to jest potencjalnie zagrożona, bo albo ktoś ją będzie odganiał ze strachu, albo jeszcze krzywdę jej zrobi...łatwo wpadają na wsiach w amok, że pies może dzieci skrzywdzić...a istnieje też zagrożenie,że nie przyzwyczajona do ludzi i kontaktu z nimi, albo jeszcze przeganiana, straszona, bita, może bać się kontaktu i będzi problem z zabraniem jej. Teraz jeszcze z Waszych opisów wynika,że problemu nie ma... i stosunkowo szybko i łatwo powinna poddać się opiece. [B] Pipi,[/B] a Ty nie miałabyś możliwości wymyślić, [B]gdzie sunię bezpiecznie przetrzymać[/B]? Założyłabym wątek suni... zrobiła ogłoszenia... i zalatwiałabym jej miejsce i zaczęła organizowac transport, ale muszę mieć pewność,że suczka jest bezpieczna i na miejscu... A może poprosić faceta, który ją wpuszczał do siebie o przetrzymanie za karmę? Pokombinujcie dziewczyny proszę... Quote
buniaaga Posted May 16, 2011 Posted May 16, 2011 Możemy jutro pogadać z tym facetem nie był mega chętny do współpracy ale może by się zgodził,jak go poprosimy ma swojego psa niby córka ze śmietnika przyniosła więc jakieś serce ma do psiaków,ja podjechać mogę ale dopiero jutro wieczorkiem z suślik. Quote
zuzlikowa Posted May 16, 2011 Posted May 16, 2011 [quote name='buniaaga']Możemy jutro pogadać z tym facetem nie był mega chętny do współpracy ale może by się zgodził,jak go poprosimy ma swojego psa niby córka ze śmietnika przyniosła więc jakieś serce ma do psiaków,ja podjechać mogę ale dopiero jutro wieczorkiem z suślik.[/QUOTE] Dzięki... a sunia rzeczywiście w fatalnym stanie... zakładam zaraz wątek! Przejrzałam sunie na stronie adopcyjnej benków na FB... nie znalazłam tam suczki. Przejrzę jeszcze inne strony... Quote
zuzlikowa Posted May 16, 2011 Posted May 16, 2011 [quote name='doris66']Jutro puszcze ogłoszenia na kompy u siebie w pracy. Mam taką możliwość. 900 osób to przeczyta. I bedę czekała co dalej. W sumie jak Kaje prezentowałam to odzew był znikomy ale ta Benka jest piekna. Tylko brać i kochać i rasowa, a to napewno jest atutem[/QUOTE] Czy możecie coś powiedzieć o przypuszczalnym wieku suni?... jakieś przypuszczenia? Quote
anecik60 Posted May 16, 2011 Posted May 16, 2011 i ja bardzo dziekuje zuzlikowa, buniaga ja moge jutro tez z wami podjechac, ale wiecie tak na troche, wiec jesli chcecie mnie wziac to jade ;)a w jakim wieku mi wyglada na jakies 7 latek ale nie opieralabym sie na tym. jeszcze raz dziekuje za pomoc:) Quote
buniaaga Posted May 16, 2011 Posted May 16, 2011 ok anecik60 podjedziemy ale gdzieś ok 19.Ja też myślę że raczej starsza sunia ale tak w liczbach nie jestem wstanie powiedzieć,w sumie pierwszy raz widziałam tak blisko Bernardyna. Quote
buniaaga Posted May 16, 2011 Posted May 16, 2011 [IMG]http://i55.tinypic.com/2004p4j.jpg[/IMG]Tu widać jaka duża głowa a chuda reszta Quote
Vicky62 Posted May 16, 2011 Posted May 16, 2011 Jest piękna i przeraźliwie chuda :-( Dziewczyny może Was i nie wiele do pomocy psów Bielskich, ale podziwiam waszą skuteczność w organizowaniu i działaniu. Quote
suślik Posted May 16, 2011 Posted May 16, 2011 [quote name='zuzlikowa']Czy możecie coś powiedzieć o przypuszczalnym wieku suni?... jakieś przypuszczenia?[/QUOTE] Cięzko określić. Wg. mnie jest między 6 a 8 rokiem życia. Na pewno nie młodsza. Nie miała tez chyba małych. Może w co wątpię była sterylizowana. Obawiam się kolejnej cieczki :( tak znajdą się chętni do romansów z nią :( Zuzlikowa na PW wyślę Ci mój nr. w razie pytań dzwoń. Quote
buniaaga Posted May 16, 2011 Posted May 16, 2011 [quote name='Vicky62']Jest piękna i przeraźliwie chuda :-( Dziewczyny może Was i nie wiele do pomocy psów Bielskich, ale podziwiam waszą skuteczność w organizowaniu i działaniu.[/QUOTE] dzięki robimy co możemy. Quote
suślik Posted May 16, 2011 Posted May 16, 2011 [quote name='Vicky62']Jest piękna i przeraźliwie chuda :-( Dziewczyny może Was i nie wiele do pomocy psów Bielskich, ale podziwiam waszą skuteczność w organizowaniu i działaniu.[/QUOTE] Mało nas to fakt jak widać i w 5 można świat na nogi postawić :) Dzięki :) Takie słowa dużo nam dają i dodają skrzydeł :) Człowiekowi aż się chce działać :) Quote
Recommended Posts