joanna83 Posted February 10, 2011 Posted February 10, 2011 Posty skaczą. Magda widziałaś mój poprzedni wpis? Quote
magda7k Posted February 10, 2011 Posted February 10, 2011 [quote name='joanna83']Umówiłam się z panem, że dam znać jak znajdę mu psiaki. Podam Ci na PW nr tel do niego i jak Twoja siostra z Anecik (?) będą się wybierały, to niech przedzwonią. Zaraz poproszę Monikę o fotki piesów do adopcji. Na pewno Misiek od Dreag, Garet i reszty nie wiem.[/QUOTE] Asia, a fotki panu na maila Monika wyśle? Quote
joanna83 Posted February 10, 2011 Posted February 10, 2011 [quote name='magda7k']Asia, a fotki panu na maila Monika wyśle?[/QUOTE] No właśnie pan nie ma dostępu do maila. Dlatego zależało mi na tym, żeby ktoś mógł wziąć ze sobą laptopa i pokazać zdjęcia. Czyli nie macie takiej możliwości? Kurcze , muszę pomyśleć. Quote
anecik60 Posted February 11, 2011 Posted February 11, 2011 [quote name='joanna83']No właśnie pan nie ma dostępu do maila. Dlatego zależało mi na tym, żeby ktoś mógł wziąć ze sobą laptopa i pokazać zdjęcia. Czyli nie macie takiej możliwości? Kurcze , muszę pomyśleć.[/QUOTE] ja moge wziac laptopa, nie ma problemu. tylko jak cos niech ktos mi wysle fotki na meila i jakies opisy do tych pieskow, bo Pan pewnie bedzie chcial cos wiedziec o tych pieskach i moze jakies wskazowki na co szczegolnie mamy zwrocic uwage i o co pytac. . emeila podam na pw tylko nie wiem komu tobie [B]joanno83?[/B] [B]Magda7k[/B] a twoja siostra zadzwoni do mnie i wtedy sie z nia mam dogadac gdzie sie mamy spotkac? I moze ktos napisac na pw gdzie ten Pan mieszka bo nie wiem czy prosic meza zeby samochod mi zostawil:) Quote
magda7k Posted February 11, 2011 Posted February 11, 2011 Asia, dziewczyny mogą iść, ale nie wiemy gdzie, do kogo i co ze zdjęciami? Quote
anecik60 Posted February 11, 2011 Posted February 11, 2011 [B]joanna83[/B] Tobie wysle emeila prywatnego, oka tylko napiszcie o co mamy pytac, co mowic, adres Pana i numer telefonu ( a on wie ze mamy dzisiaj przyjsc do niego ok 19?)no i te zdjecia pieskow z opisami. Bo ja nie mam doswiadczenia zadnego, magdy7k siostra z tego co wiem tez nie ma, temu przydadza nam sie wskazowki. Quote
joanna83 Posted February 11, 2011 Posted February 11, 2011 Dziewczyny jestem dopiero. Dziś jeździłyśmy z Borysem na kastrację i cały dzień nie miałam dostępu do internetu. Zaraz zadzwonię do pana i powiem, że jest ktoś kto może przyjść i pokazać fotki. Będą 3 psiaki: Garet, Misiek od Dreag i jeszcze czarna owczarkowata suczka. Upewnię się, że pan się nie rozmyślił i dopytam o adres. Quote
anecik60 Posted February 12, 2011 Posted February 12, 2011 [quote name='joanna83']Dziewczyny jestem dopiero. Dziś jeździłyśmy z Borysem na kastrację i cały dzień nie miałam dostępu do internetu. Zaraz zadzwonię do pana i powiem, że jest ktoś kto może przyjść i pokazać fotki. Będą 3 psiaki: Garet, Misiek od Dreag i jeszcze czarna owczarkowata suczka. Upewnię się, że pan się nie rozmyślił i dopytam o adres.[/QUOTE] i jak? to jest aktualne? nie rozmyslil sie Pan? Quote
Guest monia3a Posted February 12, 2011 Posted February 12, 2011 Proszę o maila to podeślę zdjęcia suni, którą można zaprezentować Panu. Miśka i Gareta ściągniecie z wątku czy też podesłać ?? Quote
anecik60 Posted February 12, 2011 Posted February 12, 2011 podeslij tez Miska i Gareta, a mozesz tez napisac co mamy o tych pieskach powiedziec temu Panu? . I jak cos kiedy mamy isc do Pana, dla mnie nawet dzisiaj by odpowiadalo, tylko nie wiem teraz jak dla [B]magdy7k[/B] siostry, a mozej jak nie z Magdy siostra (jakby jej nie pasowalo) to z [B]buniagaa [/B]ona tez pisala wczesniej ze moglaby pojsc tylko nie mam do niej numeru telefonu zeby zadzwonic i sie spytac kiedy by jej pasowalo. zaraz ci wysle meila. Quote
Guest monia3a Posted February 12, 2011 Posted February 12, 2011 Sprawa chyba nie aktualna. Rozmawiałam właśnie z Asią i ona nie może się dodzwonić do Pana, a on nie oddzwania więc chyba się rozmyślił. Quote
anecik60 Posted February 12, 2011 Posted February 12, 2011 szkoda, miałam nadzieje, ze juz ktorys z pieskow bedzie mial dom. Quote
buniaaga Posted February 12, 2011 Posted February 12, 2011 dziewczyny kolejna biedna sunia potrzebująca pomocy w Bielsku .Po dzielnicy studziwody biega biedna dzika sunia ,biega tam już od lata wiem że to sunia od mieszkańców bo jesienią biegały za nią psy chyba miała cieczkę na szczęście nie było z tego szczeniaków.Sunia jest śliczna ruda z niebieskimi oczkami jest dzika,próbowałam ją dziś załapać ale nie dam rady ucieka jak podchodzę trochę szczeka merdając ogonkiem ,jak kucam z karmą to chyba ogromny głód ją zatrzymuje i nie śmiało podochodzi bliżej,je łapczywie ale nie da się dotknąć.Do tej pory wciskała się na noc do bud z psami okolicznych mieszkańców ale ludzie ją teraz przeganiają bo szczeka,poza tym nie chcą mieć z tych z tych "przyjaźni"z ich psami dzieci.Co robić ????może pomożecie jej pomóc. Quote
anecik60 Posted February 12, 2011 Posted February 12, 2011 [quote name='buniaaga']dziewczyny kolejna biedna sunia potrzebująca pomocy w Bielsku .Po dzielnicy studziwody biega biedna dzika sunia ,biega tam już od lata wiem że to sunia od mieszkańców bo jesienią biegały za nią psy chyba miała cieczkę na szczęście nie było z tego szczeniaków.Sunia jest śliczna ruda z niebieskimi oczkami jest dzika,próbowałam ją dziś załapać ale nie dam rady ucieka jak podchodzę trochę szczeka merdając ogonkiem ,jak kucam z karmą to chyba ogromny głód ją zatrzymuje i nie śmiało podochodzi bliżej,je łapczywie ale nie da się dotknąć.Do tej pory wciskała się na noc do bud z psami okolicznych mieszkańców ale ludzie ją teraz przeganiają bo szczeka,poza tym nie chcą mieć z tych z tych "przyjaźni"z ich psami dzieci.Co robić ????może pomożecie jej pomóc.[/QUOTE] biedna suczka, ja jedynie moge pomoc Ci ja lapac ogloszenia jakies dac:(. Szkoda ze nie ma u nas w Bielsku zadnych DT. Quote
jaanna019 Posted February 12, 2011 Posted February 12, 2011 Trzeba jej dt, skoro jest dzika to raczej nikt jej nie przygarnie, z ogłoszeń też domu się nie znajdzie dla takiego psa. Najpierw trzeba ją zabrać do dt i oswoić, nauczyć podstawowych rzeczy. Quote
buniaaga Posted February 12, 2011 Posted February 12, 2011 tylko jak ją złapać? oto jest pytanie? nawet ja znajdzie się dt? Quote
anecik60 Posted February 12, 2011 Posted February 12, 2011 [quote name='buniaaga']tylko jak ją złapać? oto jest pytanie? nawet ja znajdzie się dt?[/QUOTE] jak chcesz mozemy podjechac jutro i poszukac jej, jak znajdziemy dac jesc moze podejdzie do nas, a jakby sie udalo zlapac (jak nie jutro to innym razem) to skad domek tymczasowy wziac? Quote
buniaaga Posted February 12, 2011 Posted February 12, 2011 myślę że do złapania jej to daleko bo jest serio dzika. dokarmiana jest trochę bo tam mieszka rodzina mojego męża.ja mogłabym ją zabrać do siebie ale mogę jej zapewnić tylko podwórko i to nie wiem na jak długo, do domu nie mogę ,nie mam budy ale coś bym wykombinowała,może dziewczyny z b-stoku wiedzą kto by zrobił niedrogo.poza tym proszę o radę czy to dobry pomysł zabrać ją na zamknięte podwórko.anecik czy Ty już urodziłaś? Quote
anecik60 Posted February 12, 2011 Posted February 12, 2011 [quote name='buniaaga']myślę że do złapania jej to daleko bo jest serio dzika. dokarmiana jest trochę bo tam mieszka rodzina mojego męża.ja mogłabym ją zabrać do siebie ale mogę jej zapewnić tylko podwórko i to nie wiem na jak długo, do domu nie mogę ,nie mam budy ale coś bym wykombinowała,może dziewczyny z b-stoku wiedzą kto by zrobił niedrogo.poza tym proszę o radę czy to dobry pomysł zabrać ją na zamknięte podwórko.anecik czy Ty już urodziłaś?[/QUOTE] a ona duza jest czy malutka? to my jej nie zlapiemy jak jest calkiem dzika (tam na dzialkach gdzie jezdze dokarmiac suczki, zauwazylam ze w folii z nimi spia 2 dzikie psy, bo jak tylko zobacza ze ide, to odrazu dyla przez ploty, a ja ich wolam i klade im jedzenie i one nic; chyba ich nie oswoje pewnie inni ludzie z dzialek ich przeganiali i temu takie sa). Ale moze sa jakies sposoby na zlapanie jej, bo szkoda zeby marzla, znowu mrozy sa:( jeszcze nie urodzilam wiec poki co jestem dyspozycyjna:) Quote
jaanna019 Posted February 12, 2011 Posted February 12, 2011 [quote name='anecik60'] jeszcze nie urodzilam wiec poki co jestem dyspozycyjna:)[/QUOTE] Dziewczyny wy z nią nie ganiajcie psów bo jak zacznie rodzic w połowie akcji to skończycie jako akuszerki ;) Łapać sunię, zamkniete podwórko to dobry pomysł + budka. Nie ma na miejscu żadnego chłopa co skleci? Quote
buniaaga Posted February 12, 2011 Posted February 12, 2011 taka średnia ponad kolano,ja też nie znam sposobów by ją złapać bo co na siłę i tak nie dogonimy poza tym trochę szczeka jak czuje się nie pewnie a Ciebie tym bardziej nie będę narażać.Myślałam też o pieszej wycieczce ale nie pójdzie za mną tyle drogi bo ja mieszkam w drugim końcu miasta od studziwód.Myślę że trzeba zdobyć jej zaufanie ale ile to potrwa? Quote
buniaaga Posted February 12, 2011 Posted February 12, 2011 [quote name='jaanna019']Dziewczyny wy z nią nie ganiajcie psów bo jak zacznie rodzic w połowie akcji to skończycie jako akuszerki ;) Łapać sunię, zamkniete podwórko to dobry pomysł + budka. Nie ma na miejscu żadnego chłopa co skleci?[/QUOTE] ok temat budy jest do przeskoczenia potrzeba matką wynalazku ale jak złapać sunię,ach ta anecik zawsze chętna do pomocy:) Quote
anecik60 Posted February 12, 2011 Posted February 12, 2011 [quote name='jaanna019']Dziewczyny wy z nią nie ganiajcie psów bo jak zacznie rodzic w połowie akcji to skończycie jako akuszerki ;) Łapać sunię, zamkniete podwórko to dobry pomysł + budka. Nie ma na miejscu żadnego chłopa co skleci?[/QUOTE] w 5 minut napewno nie urodze wiec nie bedzie zle. a ze na miejscu to moge pomoc. jakby by bylo 50 km za Bielskiem to juz bym nie pomogla. tylko skad budke wezmiemy? Na allegro ogladalam ale troche kosztuja a dobrze by bylo ocieplona. Quote
anecik60 Posted February 12, 2011 Posted February 12, 2011 bo ja sie dobrze czuje, a jak mozna pomoc piesku to tymbardziej. musi byc sposob zeby ja jakos zlapac. ja bym byla za jutrem:) Quote
Recommended Posts