Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 675
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dziękuję Ci serdecznie!!! :)
Dziś Pani Ewa mówiła, że było ok z rana...
Aha i proszę zapytaj czy doszła kasa za Szarika za luty...? Pani Ewa dziś dzwoniła, że kasa gdzieś utknęła :(
A ja już nic na karcie nie mam, żeby nawet sms'a wysłać... :(
Dzięki jeszcze raz :)

Posted

Był :):):)
Na piechotę z tego co słyszałam :), a Rurek jechał autem :)
Wet powiedział, że Szarik jest okazem zdrowia :) Jeszcze DIF wpadnie to powie :)
Och oby to prawda była! :)

Posted

Paulina78 napisał(a):
Był
Na piechotę z tego co słyszałam, a Rurek jechał autem
Wet powiedział, że Szarik jest okazem zdrowia Jeszcze DIF wpadnie to powie :)
Och oby to prawda była!

Rzeczywiście, Szariczek szedł piechotką do weta... Spotkałam obu panów już kawałek drogi od domu i nie chcieli jechać! Pogoda śliczna więc poszli na spacer.
Nasz wet nie ma żadnego "ale" do Szarika za wyjątkiem wagi :diabloti:! SZARICZEK JEST ZA GROOOOBY!:mad: Także koniecznie trzeba mu ograniczyć jedzenie.
Chwilkę pogadaliśmy i wspólnie doszliśmy do wniosku, że Szarik na naszym, "wiejskim" terenie domu nie znajdzie. Jest starszym psem i na niego potrzeba konesera. Wet popyta, ale raczej nie ma co się łudzić.

Jak dzisiaj zobaczyłam Szarika i jego opiekuna jak razem wędrowali ... ech.. błysk myśli, że może jednak Szariś zostanie u p. Ewy, ale rozmawiałam i nie ma opcji... :shake:

Posted

DIF napisał(a):
Rzeczywiście, Szariczek szedł piechotką do weta... Spotkałam obu panów już kawałek drogi od domu i nie chcieli jechać! Pogoda śliczna więc poszli na spacer.
Nasz wet nie ma żadnego "ale" do Szarika za wyjątkiem wagi :diabloti:! SZARICZEK JEST ZA GROOOOBY!:mad: Także koniecznie trzeba mu ograniczyć jedzenie.
Chwilkę pogadaliśmy i wspólnie doszliśmy do wniosku, że Szarik na naszym, "wiejskim" terenie domu nie znajdzie. Jest starszym psem i na niego potrzeba konesera. Wet popyta, ale raczej nie ma co się łudzić.

Jak dzisiaj zobaczyłam Szarika i jego opiekuna jak razem wędrowali ... ech.. błysk myśli, że może jednak Szariś zostanie u p. Ewy, ale rozmawiałam i nie ma opcji... :shake:

Nie ukrywam, że taka myśl też przechodziła mi przez głowę, żeby prosić Panią Ewę, żeby Szarik został... Ale lipa :(
Jasne, że Szarson jest za gruby , to nie ulega wątpliwości :) Czy Pani Ewa daje mu dwa woreczki dziennie ryżyku :)? Noja bym dawała 300 g, nie 200g, zawsze to mniej niż 1 kilogram! Ale obawiam się czy taka szybka zmiana z 1 kg na 200 g to nie za gwałtowne posunięcie...? 1/5 tego co jadł...w końcu...
Tak, Szarik musi znaleźć konesera, tak jak mój tymczasowicz Michu :) Ja jestem w nim obłędnie zakochana! Zresztą w tych dwóch Panach (chodzi mi o Szarika i Micha :) , nie o Szarika i Pana Sylwka :D) Ach uwielbiam starsze psy i młodszych facetów, hehehe :)
Dziękuję za wieści DIF :)

Posted

marzenawtf napisał(a):
to dobrze, że z nim wszystko ok.
zrobiłam mu kilka ogłoszeń, dziś będę robić dalej.

Super :) Jesteś na FB??? DIF a Ty???

Posted

DIF napisał(a):
Rzeczywiście, Szariczek szedł piechotką do weta... Spotkałam obu panów już kawałek drogi od domu i nie chcieli jechać!

Czy nie mogli, hehe :)?

Posted

Paulina78 napisał(a):
Czy nie mogli, hehe :)?

Mogli... :diabloti:
No jak nie jak tak?!

Rurkowaty miał jechać w transporterze na tylnym siedzeniu a Szariś w bagażniku na kocyku i folii, gdyby zebrało mu się na wymiot... Byłam przygotowana, ale to ONI mnie olali z góry..spacerkiem!:evil_lol:

Paulina78 napisał(a):
Jesteś na FB??? DIF a Ty???

Nie mam!
Nie bawię się w takie rzeczy, nie mam na to czasu!

Posted

DIF napisał(a):
Mogli... :diabloti:
No jak nie jak tak?!

Rurkowaty miał jechać w transporterze na tylnym siedzeniu a Szariś w bagażniku na kocyku i folii, gdyby zebrało mu się na wymiot... Byłam przygotowana, ale to ONI mnie olali z góry..spacerkiem!:evil_lol:

Nie mam!
Nie bawię się w takie rzeczy, nie mam na to czasu!

FB jest fajnym narzędziem do ogłoszeń :) i adopcji ...
Nie mówię, żeby tam bachory wklejać :) i podniecać się jak na NK :), hehe :)

Posted

zrobiłam dziś przelew 170zł bazarek, 10zł od andanka, 40 fibi:) i 10zł nadwyżki z paczek czyli razem 230zł
jak myślicie Szarik może się nadawac do domu z 2 letnim dzieckiem?

Posted

A grzeczne to dziecko??? Nie będzie Go szarpało, ciagnęło za ogon, gniotło, wrzeszczało nad nim itd...? Rodzice nie będą zrzędzili zaraz jak tylko pies spojrzy, że już napadł, pogryzł i w ogóle...? Niestety w wielu przypadkach tak jest :(
On potrzebuje spokoju i na pewno NIE JEST TO PIES DO MIESZKANIA... Konieczny jest ogród...

Posted

kam. napisał(a):
zrobiłam dziś przelew 170zł bazarek, 10zł od andanka, 40 fibi:) i 10zł nadwyżki z paczek czyli razem 230zł
Dzięki ogromne kam.! Jeszcze chyba nie doszło. Dziś nie było... w każdym razie ... jeszcze ... Ale i tak na 18 marca przelew zrobię...

Posted

przelew zrobiłam dopiero jak do domu wróciłam to po 19, pewnie jutro przyjdzie :)
to ja muszę odwołac kandydaturę Szarunia, potrzebny wyjątkowo zrównoważony pies ;) pani po prostu nie miała nic przeciwko starym lub chorym pieskom, ale musi byc naprawdę w stanie znieśc wiele, bo dziewczynka ma zespół downa :(

Posted

[quote name='kam.']przelew zrobiłam dopiero jak do domu wróciłam to po 19, pewnie jutro przyjdzie :)
to ja muszę odwołac kandydaturę Szarunia, potrzebny wyjątkowo zrównoważony pies ;) pani po prostu nie miała nic przeciwko starym lub chorym pieskom, ale musi byc naprawdę w stanie znieśc wiele, bo dziewczynka ma zespół downa :(
On jest zrównoważony, BARDZO, ale sama rozumiesz... w związku z tym, że to dziecko specjalnej troski nie powinniśmy raczej poddawać ryzyku ani dziecka ani psa... Niestety takie dzieci mogą zbyt mocno przytulić psa, nie ze złej woli, tylko z emocji, a Szarik by chyba zawału dostał :) A gdzie tam by mieszkał???

Posted

kam. napisał(a):
domcio na wsi z ogródkiem, zdaję sobie z tego sprawę, niestety :(

Ech to chyba musi być młodszy pies, jakiś labek najlepiej..., choć niekoniecznie... Jest taka Fundacja PIES DLA STASIA - miałam tam być wolontariuszem kiedyś, ale jednak wolę pracować tylko z psami i się nie zdecydowałam... Tam może coś doradzą...