Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 387
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dostałam 400 zł wpłaty od Małgosi a co za tym idzie, wliczając jeszcze dzisiejszą karmę Royala, pieluchy... jesteśmy na zero. Tak więc Angel bazarek który zrobiłaś można przeznaczyć na innego psiaka, chyba że będą problemy z transportem. Jak na razie może uda mi się załatwić transport dla małego w poniedziałek. Missy87 będzie działać w tej sprawie.

Mały już zaczyna dokazywać, biega i szarpie misia.

Posted

Elmo wrócił do szczeniakowej normy ;), pół nocy gryzł mnie po włosach, rękach, uszach, o 6 rano stwierdził, że jest głodny, wywalił worek z karmą i zabrał się za konsumpcje, co chwile kradnie moje laczki i chowa je na łóżku.

Posted

Wczoraj jeszcze smutasek, tylko na kolanka by chciał i poprzytulac sie. Dzisiaj już zaczepia, ciągnie prześcieradło, ścierki i w końcu zaczął otwierac pyszczek i zaczyna podgryzac. Wieczorem będę wiedziała czy wypali poniedziałkowy transport

Posted

jupi :multi: !! jak się ciesze, był u mnie tylko kilka godzin a zdobył moje serce- dzięki Paulinie żyje i odzyskał chęci do życia i szczeniackie manewry :D dziękujemy Paulino ;**

Posted

Paulina87 napisał(a):
Elmo wrócił do szczeniakowej normy ;), pół nocy gryzł mnie po włosach, rękach, uszach, o 6 rano stwierdził, że jest głodny, wywalił worek z karmą i zabrał się za konsumpcje, co chwile kradnie moje laczki i chowa je na łóżku.

Ale miło czytać takie wiadomości, czyli Elmuś już całkiem zdrowy i taki zabawowy:lol::loveu:
Oby udało się z jakimś innym transportem skoro ten nie aktualny...trzymam za szybkie dotarcie do nowego domku!

Posted

No jak mamy Ciebie, to ...Czekoladek nie zginie. To mały psiak i szczenia, Ruda była starsza i duża. A jakie piękne zdjęcia z pociągu przesłała nam 1qaz. Rudz rozwalona miedzy przejściami, śpi, jakby całe zycie podróżowała pociągiem, a nie wegetowała w schronie.

Posted

Paulina87 napisał(a):
Dostałam propozycję transportu od jednej dogomaniaczki ale za 250 zł. Nie wiem czy czasem nie zawieźć go po prostu pociągiem.

Tylko upewnij się najpierw że ten pociąg na pewno jedzie, bo teraz są jakieś cyrki na PKP i niby pociąg jest na rozkładzie a jednak nie jedzie!
Ostatnio wg rozkładu z internetu podałam kierownikowi godzinę odjazdu pociągu, kupił bilet dzień wcześniej. Stoi rano na dworcu i czeka a tu nic nie podjeżdza..zapytał się jakiegoś konduktora a ten, że ten pociąg już nie jeździ :p kierownik się pyta: to dlaczego sprzedajecie bilety??? konduktor oczywiście nie wiedział...
To taka anegdotka na koniec dnia ;)

Posted

[quote name='danka4u1']A macie kogoś, kto pojedzie z Poznania do Warszawy? Nasza Ruda z Obornik była wieziona pociągiem na tej samej trasie przez 1qaz. Poszło bez problemu i taniej.

Akrum szuka transportu dla mikrosuni z Poznania do Warszawy - dogadajcie się może - zawsze to taniej :)
http://www.dogomania.pl/threads/197300-Lisia-1-5-roczna-mikrosunia-szuka-kochaj%C4%85cego-domku.?p=15941456&viewfull=1#post15941456

Posted

Przed chwilą do moich współlokatorek przyszła koleżanka i... Elmo ją obszczekał... szczekał, szczekał więc wyszłam z pokoju i jak tylko mnie zobaczył szybko do mnie podbiegł żebym go wzięła na ręce i obroniła przed tym nieznanym gościem.

Posted

Dobrze Paulino. Nie ukrywam, że nam też byłoby wygodniej, żeby ktoś go przywiózł. Może jakaś firma kurierska transportuje psy (jakieś doświadczenie w takich transportach, żeby się nie pogryzły, itp...). Można by podzielić koszty. Ale jeśli będzie potrzeba, przyjedziemy (najlepiej w niedzielę). Czekam na info.
Ucałowania dla Ciebie i dla Czekoladka :)

Posted

Jakbyście mieli przyjechać po małego to ja od siebie dorzucam 50 zł na paliwo.

A mały ma się świetnie. To jest bardzo mądry psiaczek, nie niszczy nic tylko kradnie pacie, rękawiczki, skarpetki i magazynuje je na łóżku. Nie jest żarłokiem, ma pełną miseczkę i je tyle ile aktualnie potrzebuje. Przytył troszeczkę, już nie ma takich zapadniętych boczków i wystających żeber.

Posted

SOS natychmistowa pomoc dla pozostalych szczeniakow z kuchni jest potrzebna.bez pomocy wszystkie umra.Psy potrzebuja DT na cito i surowice!jeden jest juz w stanie krytycznym.wyciagnijcie go ,ma 40 stopni c:placz::placz::placz::placz::placz::placz: