Angel Posted December 17, 2010 Posted December 17, 2010 xxxx52 napisał(a):SOS natychmistowa pomoc dla pozostalych szczeniakow z kuchni jest potrzebna.bez pomocy wszystkie umra.Psy potrzebuja DT na cito i surowice!jeden jest juz w stanie krytycznym.wyciagnijcie go ,ma 40 stopni c:placz::placz::placz::placz::placz::placz: skąd masz takie info ? ! :( Quote
xxxx52 Posted December 17, 2010 Posted December 17, 2010 dostalam informacje ,pomozcie tym szczeniakom koniecznie.nie wiem czy jeden ten bezowy kudlaty jeszcze zyje Quote
Hala Posted December 17, 2010 Posted December 17, 2010 Pytanie było "skad masz takie info" a Ty na to "dostałam informację..." Quote
xxxx52 Posted December 17, 2010 Posted December 17, 2010 zamiast sie pytac to zatelefonuj do schroniska,wsiadaj w auto i jedz ratuj Quote
Olga7 Posted December 17, 2010 Posted December 17, 2010 Dziewczyny ,nie pytajcie xxxx52 skad ma takie info ,tylkotych szczeni predko idzcie sprawdzić ,jaki jest stan tych szczeniakow !! Ta ciotka nie wymysla takich inf. z sufitu a ma w Obornikach znajome osoby ,ktore bywają w schronie by ratowac tam te psy -jak np. szczeniaczki zostawione same sobie a matka sunia lezala nieżywa -a nikt tym sie nie zajął !!! Poki jest czas -ostatnia chwila -idzzcie predko do schronu i zobczcie co tam sie dzieje !!! Quote
Olga7 Posted December 17, 2010 Posted December 17, 2010 [quote name='Hala']Nie mam możliwości tam jechać. Ty masz daleko ,ale to prosba do ciotek na miejscu !!! Poki zyją te maluchy -niech miejscowe ciotki ratują je !!!! Tam wet nie dba o te psy . Quote
Angel Posted December 17, 2010 Posted December 17, 2010 już dziś nic nie zrobimy :( schron zamkniety... dopiero jutro bede ! :( szczeniak został pozostawiony sam sobie a matka martwa? my go znalazłysmy w budzie.. i nie przeszłysmy obok.. uratowany jest.. Quote
Olga7 Posted December 17, 2010 Posted December 17, 2010 Angel napisał(a):już dziś nic nie zrobimy :( schron zamkniety... dopiero jutro bede ! :( szczeniak został pozostawiony sam sobie a matka martwa? my go znalazłysmy w budzie.. i nie przeszłysmy obok.. uratowany jest.. to byl chyba inny przypadek- tam bylo kilka szczeniakow i martwa sunia od nich .. o tym tez piszą w tej waszej gazecie lokalnej ..wy nie codzien mozecie byc w schronie to nie wszystko wiecie i widzicie ,niestety.. i nie zawsze mozecie pomoc i ratowac ... To niedobrze ,bo kazda godz. się liczy !!!:shake::shake::shake: Quote
Angel Posted December 17, 2010 Posted December 17, 2010 olga7 napisał(a):to byl chyba inny przypadek- tam bylo kilka szczeniakow i martwa sunia od nich .. o tym tez piszą w tej waszej gazecie lokalnej ..wy nie codzien mozecie byc w schronie to nie wszystko wiecie i widzicie ,niestety.. i nie zawsze mozecie pomoc i ratowac ... tak jest.. niestety :( beczec sie nieraz chce.. bo nic nie można zrobić nic ! ale jutro mam nadzieje z maluszki sa silne i przezwycieza! Quote
Olga7 Posted December 17, 2010 Posted December 17, 2010 Angel napisał(a):tak jest.. niestety :( beczec sie nieraz chce.. bo nic nie można zrobić nic ! ale jutro mam nadzieje z maluszki sa silne i przezwycieza! Tak nie moze być ,by Urząd Miasta Oborniki Wlkp.- a glownie burmistrz i radni miasta udawali nastepne lata ,że w ich schronisku wszystko jest w porządku. A sytuacja psów jest dramatyczna -psy nie są szczepione ,leczone -bo schron twierdzi,że nie ma funduszy i lekow na to !! Urząd Miasta musi przekazać je w lepsze ręce -komuś kto chce i potrafi dbać o te 200 ponad psów .Personel też musibyć zaangazowany i chętny do pracy przy psach ! Praca personelu schroniska nie może polegac na odwalaniu roboty i przesiadywaniu w budynku admin. schronu. Quote
Olga7 Posted December 17, 2010 Posted December 17, 2010 [quote name='xxxx52']sos natychmistowa pomoc dla pozostalych szczeniakow z kuchni jest potrzebna.bez pomocy wszystkie umra.psy potrzebuja dt na cito i surowice!jeden jest juz w stanie krytycznym.wyciagnijcie go ,ma 40 stopni c:placz::placz::placz::placz::placz::placz: Najpozniej jutro szczeniaki muszą mieć pomoc weta i dostac leki !! Quote
xxxx52 Posted December 17, 2010 Posted December 17, 2010 Ponioc wet schroniskowy widzial i stwierdzil u jednego bezowego kudlatego parwowiroze,ale po czym?skoro nie zauwazono wymiotow i biegunki.Tylko piesek ma sztywne lapki i wysoka temp. Quote
missy87 Posted December 17, 2010 Posted December 17, 2010 czy w schronisku w Obornikach są jacyś pełnoletni wolontariusze?? czy jest ktokolwiek kto mógłby nagłośnić sprawę? podać inf do mediów, napisać petycję do burmistrza miasta? Quote
Olga7 Posted December 17, 2010 Posted December 17, 2010 osze [quote name='missy87']czy w schronisku w Obornikach są jacyś pełnoletni wolontariusze?? czy jest ktokolwiek kto mógłby nagłośnić sprawę? podać inf do mediów, napisać petycję do burmistrza miasta? Wejdz prosze na ten wątek także i poczytaj .Potrzebna jest pomoc doroslych ludzi takze ,bo same wolont. niczego tam nie zmienią . Potrzebna kazda konkretna by zmienić to co jest w schronie w Obornikach !! Samo pisanie tu na dogo niczego nie zmieni ! http://www.dogomania.pl/threads/182224-Schronisko-Rasowe-i-Kundelki-potrzebne-og%C5%82oszenia-i-domki!/page27 Quote
aniao Posted December 17, 2010 Posted December 17, 2010 cześć Czekoladko, nie było mnie u Ciebie jeszcze dziś :) a Ty już prawie w nowym domku... Quote
Paulina87 Posted December 17, 2010 Author Posted December 17, 2010 Jest transport za 150 zł, ale nie wiadomo na kiedy, w który dzień tygodnia... więc decyzja należy do Was Małgosiu. Ja jak już pisałam od siebie rzucam 50 zł na transport. Duży Elmo... prawda że podobny? Quote
Wiedźma Posted December 17, 2010 Posted December 17, 2010 Dobrze, że Czekoladek bezpieczny. Bieda z tymi maluchami... Quote
Małgosia P Posted December 18, 2010 Posted December 18, 2010 Paulino, spróbuj proszę ustalić, w jaki dzień tygodnia może być transport. I czy to bezpieczny transport. Dzięki. Quote
xxxx52 Posted December 18, 2010 Posted December 18, 2010 :modla::modla::modla:Poszukiwana na gwalt jest surowica i DT dla tych malenstw! Quote
Inez de Villaro Posted December 18, 2010 Posted December 18, 2010 Surowica jest dostępna tylko poza granicami Polski- Czechy i Niemcy, sami ostatnio szukaliśmy w Polsce- nie ma w hurtowniach. Quote
Angel Posted December 18, 2010 Posted December 18, 2010 szczeniaczki 2 dostają leki i kroplówki.. a bezowa sunia jest juz chyba dorosla Quote
Paulina87 Posted December 18, 2010 Author Posted December 18, 2010 Małgosiu transport o którym pisałam wcześniej jest jutro! Jednak nie wiadomo czy Państwo zgodzą się wziąć Elmo. Oni jutro przyjeżdżają z Warszawy do Nowego Tomyśla po jedną sunię, którą adoptowali. Napisałam na jej wątku, ale jeszcze mi nie odpisali. Ja zaraz idę do pracy i wracam dopiero po 22 więc kontaktować można się ze mną jedynie poprzez sms. Quote
Inez de Villaro Posted December 18, 2010 Posted December 18, 2010 Skoro ten transport nie jest pewny to czy nie lepiej żeby nowi państwo psiaka jutro po niego pojechali, tak jak kilka razy deklarowali juz na watku? Maluch na święta bedzie miał juz dom!! Quote
Hala Posted December 18, 2010 Posted December 18, 2010 Paulina to pewnie w pracy jest, więc nie odpowie. :lol: Quote
Recommended Posts