Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Wprawdzie to nie piesek, ale ważna dla mnie istota, krówka o imieniu Kończyna, moja krówka walczy o życie.. Bardzo proszę, 3majcie kciuki.. bo to będzie długa noc.. :-( :-(

-------------------------------

2lata i 2mce po odejściu Kończyny, dziś, 28 października odeszła jej córka Kama, kropka w kropkę identyczna....:-(:-(

-----------------------------------
7 listopada - Rosa, już na wiecznych pastwiskach.

-----------------------------------
6 pażdziernika 2009 za TM odeszła Kapella...

• Replies 202
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Niestety nawet wet nie wie co jej może być, dostała mnóstwo leków i nic, jeśli stanie się cud, to przeżyje.. A tego cudu bardzo mi potrzeba.. :-(

Posted

Spokojnie Folen an pewno będzie - matka natura sama zdecyduje, jeśli wet nie cche przyjechać widocznie już teraz należy tylko czekać... bądź dobrej mysli... musi być dobrze... !

Posted

Źle się czuje, wet przyjechał i powiedział żeby ją .. zabić, bo on już jej nic nie pomoże..
Więc zostaliśmy sami..
Wie ktoś może czy na forum jest wet, który zna się na mućkach?

Posted

Odwapnienie, ketoza plus zatrzymany żwacz i nie wiem co jeszcze, bo sam wet nie wie..
Bardzo jest słaba.. ale widać, że próbuje walczyć.. :-(

Posted

Folen w Mińsku jest Rybon wetem, może ona coś doradzi? pewnie zna specjalistę od krówek.........biedna Mućka trzymam kciuki........
zaraz wyśle na pw telefon.

Posted

Chyba jest troszkę lepiej.. Podniosła się do normalniej pozycji leżącej i pojadła troszkę sianka :)

Enia dziękuję za nr tela do Rybon, mam go pod ręką..

Posted

Dzięki za wsparcie, siedze przed kompem i słyszę jak biedna płacze w oborze :-(
Fotki jakieś kiedyś robiłam, polookam na kompie czy coś mam :D ;)

Posted

Jej samopoczucie bez zmian, leży na boku, teraz ją przekręciliśmy na drugi, ale ciężko było, bo nie chciała współpracować :|
Dostała domowe lekarstwa - drożdże, cukier i olej..
Nadal płacze..

Posted

Fatalnie to wyglada nie znam sie na leczeniu krow, ale zaleganie , ketoza , i problemy z przedzoladkami to duzy problem, zapobiegajcie odlezynom.Nie miała wczesniej objawow ?

Posted

No właśnie nie miała, wszystko wyszło w ciągu kilku godzin..
Staramy się zapobiec odleżynom, dlatego ją przekręcamy, ale nie jest to łatwe, bo przecież mućka sporo waży..

Posted

Ketoza zaawansowana - tak brzmi diagnoza na dziś.. Wpadliśmy na pomysł i zaprosiliśmy do siebie weta powiatowego z Węgrowa...i stwierdził, że tak powiem - "błąd w sztuce" naszego stałego weta, który zamiast pomóc mućce doprowadził do gwałtownego pogorszenia jej stanu..
Więc leży na boku popodpierana oponami, żeby choć częściowo przypominało to normalną pozycję leżącą krowy, mimo przekręcania już ma odleżyny :-( Karmimy ją z ręki, poimy z butelki.. mam do niej gada jak do małego dziecka...