idusiek Posted January 6, 2011 Author Posted January 6, 2011 nie można..... wiem , znam ten ból:) Quote
Ula83 Posted January 6, 2011 Posted January 6, 2011 kiszka to wyszła u p. weterynarz - miejsca, w których Gufi się najczęściej drapie są bardziej zaczerwienione niż podczas ost. wizyty, a na końcówkach uszaków coś bliżej niezidentyfikowanego się tworzy... a ja głupia już myślałam, że jest lepiej bo mniej się drapał a włosy na uszach zaczęły odrastać:(... a tu wczoraj/dziś zaczął ocierać się uszkami o podłogę bo go swędzą:( do tego zapalenie spojówek w lewym oczku od tego ciągłego drapania się... zalecenia są takie jak ost.-kolejny tydzień antybiotyku, jutro dokupię mu Diphergan (na świąd), nast. kąpiel za tydzień, przymoczki dalej co 3 dni i 3 razy dziennie krople do lewego oka (Maxitrol), za wizytę nic nie zapłaciliśmy:) a za Diphergan i Maxitrol powinnam się zmieścić w 60zł... Quote
agni Posted January 6, 2011 Posted January 6, 2011 Ula83 napisał(a):kiszka to wyszła u p. weterynarz - miejsca, w których Gufi się najczęściej drapie są bardziej zaczerwienione niż podczas ost. wizyty, a na końcówkach uszaków coś bliżej niezidentyfikowanego się tworzy... a ja głupia już myślałam, że jest lepiej bo mniej się drapał a włosy na uszach zaczęły odrastać:(... a tu wczoraj/dziś zaczął ocierać się uszkami o podłogę bo go swędzą:( do tego zapalenie spojówek w lewym oczku od tego ciągłego drapania się... zalecenia są takie jak ost.-kolejny tydzień antybiotyku, jutro dokupię mu Diphergan (na świąd), nast. kąpiel za tydzień, przymoczki dalej co 3 dni i 3 razy dziennie krople do lewego oka (Maxitrol), za wizytę nic nie zapłaciliśmy:) a za Diphergan i Maxitrol powinnam się zmieścić w 60zł... oj szkoda tej "mordeczki" :( Quote
paulinken Posted January 7, 2011 Posted January 7, 2011 Dostałam zaproszenie na wątek. Postaram się poczytać. Biedny Gufol, na razie zakupiłam cegiełki. Quote
Iv_ Posted January 7, 2011 Posted January 7, 2011 Też zajrzałam do Gufinka, a tu nie najlepsze wieści, niestety :shake: Quote
agni Posted January 7, 2011 Posted January 7, 2011 Gufiaczek będzie walczył .... i mu w tym pomożemy Quote
ludwa Posted January 7, 2011 Posted January 7, 2011 Wpłynęło dzisiaj 50 zł od Alicji z Gdyni oraz 10 od Hala (za bazarek) Quote
ludwa Posted January 7, 2011 Posted January 7, 2011 I zapraszamy na bazarek:) http://www.dogomania.pl/threads/199670-Super-kalendarz-TYSKIE-na-leczenie-Gufiaka.-Do-16.-01.-2011?p=16059436#post16059436 Quote
idusiek Posted January 8, 2011 Author Posted January 8, 2011 kurdę, Gufi wez wyluzuj noooo, bo nam kasy na ratowanie jakos średnio przybywa Quote
Cleo2008 Posted January 9, 2011 Posted January 9, 2011 agni napisał(a):mam pytanko - czy można jednorazowo wysłać więcej niż do jednej osoby wiadomość? bo to czekanie minuty to mnie nerwy biorą Moim zdaniem mozna, tylko osoby musisz oddzielic SREDNIKIEM - probowalas? Quote
jostel5 Posted January 9, 2011 Posted January 9, 2011 Do góry,Fioletowy Gufiaczku! Nie spadamy...!:) Quote
agni Posted January 9, 2011 Posted January 9, 2011 Cleo2008 napisał(a):Moim zdaniem mozna, tylko osoby musisz oddzielic SREDNIKIEM - probowalas? no właśnie próbowałam bo tak zrozumiałam z komunikatu jaki sie wyświetlał nad miejscem do wpisania nicku ale nic z tego Quote
ludwa Posted January 9, 2011 Posted January 9, 2011 no niestety, mi też ze średnikami nie działało. A akurat dogo się wieszało, więc ciepłe słowa mi płynęły wartkim potokiem;) Quote
Ula83 Posted January 9, 2011 Posted January 9, 2011 dziewczyny, czy wiadomo już co z tymi 2-mi wynikami zeskrobiny Gufiego? co wykazała ta założona prawie miesiąc temu hodowla? Quote
ludwa Posted January 9, 2011 Posted January 9, 2011 Ula83 napisał(a):dziewczyny, czy wiadomo już co z tymi 2-mi wynikami zeskrobiny Gufiego? co wykazała ta założona prawie miesiąc temu hodowla? Jak ostatnio dzwoniłam to akurat mieli jakąś reanimację, więc nie zawracałam...., postaram się jutro dodzwonić do wetki, która go prowadziła o ile nie jest na zwolnieniu... Jak tylko się dowiem, to napiszę Quote
Ula83 Posted January 9, 2011 Posted January 9, 2011 super, to czekamy na info (13ego mamy następną wizytę kontrolną i te wyniki będą baaardzo nam przydatne przy ustalaniu dalszej strategii leczenia-kończy nam się antybiotyk i jeżeli te wyniki nic nowego-negatywnego-nie wykażą to chyba zostaniemy tylko przy tych tabletkach na świąd, przymoczkach co 3 dni i kąpieli 1 na tydzień, no i oczywiście tranie i rybie od Ciebie:) :) :)) Quote
Ula83 Posted January 9, 2011 Posted January 9, 2011 chyba że p. weterynarz powie nam, że mamy podawać ten antybiotyk aż 5 tygodni...bo o tym też była na początku mowa...zobaczymy (w zależności od stanu jego skóry i tych wyników) Quote
Recommended Posts