Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Faktury są na 488,28 plus bilety 104= 592,28 minus 260, które dałaś na początku daje te 332 złote. Tak się wydaje ale tu wizyta, tu leki, znowu badania...I tak się pieniądze rozchodzą niestety. Trzeba zbierać dalej i prosić Ciotki o wsparcie;)
Pieniądze już wysłałam ze swojego konta, jak dostanę ostatnią fakturę, to zwrócę z wpłat z fundacyjnego, zgodnie z otrzymanymi fakturami

Idek, zaktualizuj wpłaty i wydatki, żeby było przejrzyście. Lecznica- 252 ale faktura jeździ z moją szefową:) kiedyś ją dostanę:)

• Replies 676
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

bardzo dziękuję za przelew, już doszedł
Jacek zrobił dziś zastrzyk Gufiemu-bardzo dobrze mu poszło, psiak był bardzo spokojny, Gufi ma apetyt i oprócz krótkich wyjść z Psotą chodzimy 3 razy dziennie na dłuższe, półgodzinne spacerki (jest bardzo radosny, po każdym chce się jeszcze bawić piłeczką), ogólnie jest bardzo grzeczny i ułożony (istny aniołek przy mojej rozwydrzonej Psocie), z przyjmowaniem leków też nie ma żadnego problemu, Gufi przepada za wołowiną i słoniną, jabłek i warzyw nie chce jeść;)))

Posted

Psotę specjalnie rozpieszczaliśmy bo też trafiła do nas jako 2-letnia kobieta po przejściach i jako że jest taka malutka to jej rozwydrzenie zawsze nas bawiło i nie chcieliśmy jej jakoś specjalnie doprowadzać do porządku bo nie było nigdy takiej potrzeby;)) a teraz jest już wiekowym pieskiem (16-letnim) i chcemy żeby sobie jeszcze wygodnie pożyła więc np. pozwalamy jej spać na łóżkach i kanapach itd.
Wczoraj za to byliśmy bardzo pozytywnie zaskoczeni zachowaniem Psoty, jak przytrzymywaliśmy Gufiego żeby spróbować go trochę popryskać po uszkach (później jednak przymoczki okazały się lepszym rozwiązaniem bo w ogóle dla niego nie stresującym), Psota zauważyła, że coś się dzieje i podeszła do nas wszystkich obwąchiwała go (i preparat) i merdała ogonkiem (zero zazdrości i agresji), tak jakby przyszła go bronić (tak na zasadzie - co się dzieje i co wy robicie mojemu koledze...heheeh)- zażyła nas kompletnie:))) i doszliśmy do wniosku, że w jej zachowaniu nastąpił ogromny postęp (przeważnie denerwuje się jak Gufik szaleje i hałąsuje z nami po domu z zabawkami, ale tak jak już wcześniej pisałam -Psota reagowała nerwowo nawet gdy chłopcy grali na podwórku w piłkę, chyba bała się, że w nią trafią, już nie wspomnę o tym jak kilka lat temu mój mały brat cioteczny próbował w nią rzucać swoimi zabawkami :(, za co oczywiście został ukarany - może po prostu ma złe skojarzenia)

Posted

no, w sumie tak, hehehe, właśnie doszła do nas wielka paczka od Ciebie, dzięęęękuuujeeemyyy baaaardzo! teraz Gufik po takiej ilości rybki i tranu na pewno będzie zdrów jak ryba;) :***

Posted

Oby tylko dalej szczekał a nie tylko ustami ruszał;) No i żeby Wam powodzi nie robił, zeby sobie popływać;) Tym tranem można trochę suchą karmę polać:)

Posted

[quote name='mysza 1']Może allegro cegiełkowe? Ale roboty z tym od cholery niesety.

Tylko na allegro to on mało chwytliwy....

Ludwa, masz piękny awatar :loveu::loveu::loveu:

Prawda? Niby kundlica a jakie szlachetne pynio i uszy;) Tylko psychika zdziczała;) Ale nie można mieć wszystkiego;). No i wysterylizowana niestety;)

Posted

Niezrównoważona owczarzyca;)

Piszesz, żeby próbować? Tam tyle faktycznych bied, że aż głupio, bo Gufiak przy nich, to szczęściarz;)
Czyli trzeba by było jakiś dyplomik albo cosik zmajstrować? Ja zupełnie nie graficzna jestem, musiałąbym kogoś poprosić

Posted

idusiek napisał(a):
koncze jutro o 16:) gdzie mam byc ?:D

Na Ochocie ;) Nie dam rady nigdzie podjechać bo robię Sylwka... ;)
Zadzwoń do mnie jutro to się dokładnie umówimy ;) Chyba, że wolisz w sobotę (ale po południu...:cool3:) albo w niedziele ;)

Posted

idusiek napisał(a):
to moze niedziela co ?:) robisz Sylwka i nas nie zaprosiłaś?!

hehehe ;) robie to w sumie za dużo powiedziane ;) zapsieni znajomi odmówili wyjścia na sylwka ze wględu na psy (przecież nie zostawimy ich samych;) ) więc razem z psami przyjeżdzają do mnie (podkreślam - NIE mieszkam w domku...;) )
Mój psychopatyczny tymczasowicz nie za bardzo przepada za towarzystwem obcych (psów i ludzi) więc zapowiada się wesoło. Fajerwerki będą naszym najmniejszym problemem ;)

Posted

Ciotki. A wiecie, ze jeszcze kastracja nas czeka? I karma też nie jest wieczna, bo Gufi pewnie nie tylko na nią patrzy;)? No i pewnie jeszcze leczenie potrwa... Oj, zaczynam się martwić.