Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 171
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Postaram się coś wymyślić jutro.

Jestem tak wnerwiona ostatnimi "ulepszeniami" na dogo, że normalnie... słów brak.

Basia - która sunia nie ma deklaracji? Ta z łańcucha co miała przyjść na miejsce Filipków? Jest jej wątek? ona taka corgowa trochę... ;)

Posted

Mamy troche kasy z bazarkow, na pewno CIE BASIU nie zostawimy samej z ta sunia. Masz duzo psiakow uratowanych i malo deklaracji i pomocy.

Ja mam watki w subsktrybcjach, nic mi raczej nie zginie. Ale ten nowy watek sunieczki z lancucha musisz Basiu podeslac wszystkim na pw.

Posted

Wątku Nutki jeszcze nie ma, ale dzisiaj porobiłam fotki, więc postaram się jutro założyć. Superowa sunia, dzisiaj ją poszczepiliśmy, ona w mig znajdzie domek tylko trzeba wyciachać po Świętach.

A tutaj filmik "Gutkowi nie smakowało śniadanie" :evil_lol:
[video=youtube;yUSUXf1Ndg8]http://www.youtube.com/watch?v=yUSUXf1Ndg8[/video]

A to dla Basi: Nutka i Paja :)
[video=youtube;WymkfK-H-ow]http://www.youtube.com/watch?v=WymkfK-H-ow[/video]

A tu jeszcze Nutka w pełnej krasie, sunia waży dokładnie 5,30 kg. Jest superowa.

Posted

Nutka jest ciut taka corgowa ;-) Umaszczeniem na pewno moglaby podejsc pod corgi i brakiem ogona. A propos czy teraz tnie sie corgom ogony?

Nutka malusienka jest, wazy mniej niz moj kot :D Na pewno szybko znajdzie dom.

Posted

Nie tnie się. Chyba na szczęście ogólnie jest taki trend obecnie, żeby niczego nikomu nie ciąć - oprócz ciach jajek oczywiście ;)
Jeśli się rodzą bez ogona - to super, jeśli z ogonem, to też dobrze. Oczywiście piszę o pembrokach, bo cardigany od zawsze miały ogony i nigdy się im ich nie cięło.
Skoro Nutka nie ma ogonka to nie ma innego wyjścia i musi zostać podciągnięta pod pembroki :D (to te mądrzejsze i ładniejsze corgi :evil_lol:).

Gutek i Mati - wiele ich różni, ale z pewnością łączy jedno: obaj szukają kochających domków.

Gutek - jak na prawdziwego indywidualistę przystało, nawet wygląd ma oryginalny. To młody, około 1,5 roczny psiak obok którego nie da się przejść obojętnie. Niesamowita mieszanka genów sprawiła, że Gucisko wygląda jak skrzyżowanie mini bokserka z krótkowłosym pekińczykiem. Jeśli doda się do tego jeszcze radosny, lekko zawadiacki charakter otrzyma się obraz wspaniałego Gutka.
Na jego miłość i uwielbienie należy sobie zasłużyć głaskaniem i smaczkami :)

Mati z kolei to prawdziwa 2 letnia przylepa. Zawsze chce być tam, gdzie człowiek. Miłość przepełnia całego Matiego - od końcóweczki ogona aż po czubeczek noska. Pręgowane ciałko wygina się na wszelkie strony byleby otrzymać jak najwięcej głasków, a różowy języczek tylko szuka okazji do złożenia całusa. Mati pokocha od razu, każdego i dosłownie za nic :) Wystarczy tylko dać mu taką szansę.

Oba psiaki są odrobaczone, zaszczepione i wykastrowane.
Aby uzyskać więcej informacji na ich temat prosimy o kontakt:

Posted

[quote name='Paulina_mickey']
edit:
Chłopak dodany na pekińczyki w potrzebie!

Dzięki wielkie!!!

Z tekstu dobrze by było zmienić info o kastracji, bo one dopiero będą kastrowane (nie wiem czy się wyrobimy przed świętami).

A Nutka z corgi ma jak na moje oko niewiele wspólnego. Na zdjęciach nie widać jaka to drobizna, gabarytowo i wizualnie to mi najbardziej pod JRT podpada.
Jest cudowna. Ładnie załatwia się poza boksem, jest delikatna, łagodniutka, spokojniutka. Zero agresji. Uwielbia przytulać się do człowieka.
Postaram się jeszcze dzisiaj założyć jej wątek.

Posted

Murko, nie takie cuda się pod corgi podciągało :D Cudna jest i tak, może być nawet JRT ;)

Co do kastracji... wiem, ale przecież i tak bez ich nie wydamy? prawda? ;)

Właśnie zobaczyłam filmiki :evil_lol: Z Gutka to rzeczywiście taki słodki diabełek :loveu: pocieszny jest strasznie.
A Nutka jak zajączek :evil_lol:

Posted

Ja się tam będę upierać przy JRT ;)
Rasa bardziej znana i ostatnio w modzie... poza tym corgi kojarzą się chyba z większymi psiakami?
Nutka to takie ciupeństwo, nawet Sigma była od niej większa :-o

A tutaj wątek:
http://www.dogomania.pl/threads/198386-Malutka-Nutka-z-%C5%82a%C5%84cucha-w-typie-JACK-RUSSEL-TERRIER-szuka-domku...?p=15940754#post15940754

Nie wiem czy dam dziś radę, ale postaram się założyć wątek na jomorowym forum i tam będzie się odnosił mój banerek hotelikowy (czytałam regulamin, to nie jest zabronione :diabloti:).

Posted

Ra_duniu, banerek może być tej samej wielkości, własnie sama myślałam nad zmianą na samo logo (bo mam już dawna, tylko czeka na stronę ;) ). Podeślę Ci to logo, na pewno lepiej Ci wyjdzie banerek z niego niż mnie :oops:
Dzięki wielkie :loveu: