Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

sonia71 napisał(a):
tak pewnie że wspaniale...tylko ja jestem chyba pesymistką ...bo to na luty ...zaraz marzec i znów powtorka....domku nie widać a tyle ogłoszen:(

Sonia!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!uspokoj sie,bedzie dobrze,nie damy Patysi zginac,faktycznie straszna z Ciebie pesymistka-przestan!!!!!to rozkaz!!!!!;)

Posted

[quote name='funia']Patka doskonale daje sobie radę w grupie .Jest typem suczki ,która wie czego chce i potrafi to pokazać oraz wyegzekwować od ludzi i innych zwierzat .
JAk którys psiak jej zdaniem w danym momencie podejdzie za blisko lub nie tak jakby ona chciała to warknie oostrzegawczo .
Ale wszystko jest w granicach rozsądku i nie ma najmniejszych scysji .
Radzi sobie jeśli chodzi o jedzenie z nadwyżką ...CZeka aż którys pies nie zje i akurat ma uchylone to wpada do jego boksu i częstuje sie ,mając swoje w misce .
Jest sprytna ,ruchliwa .Wczoraj zdjęliśmy ze strychu słome w beli .
Bardzo wazna jest dla niej obecnośc człowieka .Myslę ,ze w swoim domu mając swego człowieka nie zchodziłaby z kolan.I tak pieknie patrzy w oczy .

Posted

[quote name='funia']Patka jest czystą sunia .Jej boks jest ok .czasami ,ale to rzadkosc zrobi kupe .
Bardzo lubi dzieci i zamecza je bo Maja ( 4 lata ) miała jej dośc po kilku minutach .Daje się głaskac bez problemu a wrecz o to zabiega .Reaguje bardzo na swoje imie i przybiega na zawołanie .Chodzi na smyczy ,troche ciągnie ale nauczy sie z czasem ,
W domu odnajduje się bezproblemowo ,trzeba jej tylko zwracac uwage bo skacze wszedzie gdzie sie da i na dłuzszą mete moze być uciażliwe .
Czuje starch przed mężczyznami i po woli uczy sie ,ze jej nie chcą zrobić krzywdy .
Własciwie przez cąły czas siedziałby na rekach .Chce aby skupiać sie tylko na niej .Bradzo szybko zżywa sie z opiekunem albo osoba ,która okazuje jej sece i zainteresowanie .
Nie bawi sie zinnymi psami .A jeśli juz to rzadki widok .Duzo obserwuje i obszczekuje wszystko i wszytkich .Czasami wydaje mi się ,ze bez powodu ,
jak ja wypraszm na dwór albo krzyknę Patka idz albo zejdz bo akurat stoi na drodze to szczeka na mnie i kłóci sie ze mna .

Posted

sonia71 napisał(a):
funiu-proszę skrobnij jakieś małeńkie info o Patce ,tak żebym mogła napisać nowe fakty na FB ,na wydarzeniu ,dla ludzi którzy mogą pomoc znaleść jej dom .

Nic nowego się nie wydarzyło ....Patyska taka jak zawsze czyli bardzo słodka pchająca sie bez sekundy wytchnienia do człowieka .Tak jak pisałam ,dla niej wazny jest człowiek .Kocha bardzo i potrzebuje pieszczot non stop ..

Posted

Lolalola napisał(a):
Sonia!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!uspokoj sie,bedzie dobrze,nie damy Patysi zginac,faktycznie straszna z Ciebie pesymistka-przestan!!!!!to rozkaz!!!!!;)

no co? każdy ma nie raz doła i wydaje mu się że nic dobrego już się nie wydarzy i potrzebuje ....;) no! ale już mi przeszło :) i tak będzie co ma być ,więc mam banana na buźce..zaklepalam sobie ........na czerwiec i podreperuję baterie po okropnym tamtym roku ...podtuczę boczki ,coby nie być już wieszakiem ...i pozcekam na domek ,gdziekolwiek i u kogokolwiek on jest to i tak go znajdę i Patyśka będzie tam szczęśliwa.

funia napisał(a):
Nic nowego się nie wydarzyło ....Patyska taka jak zawsze czyli bardzo słodka pchająca sie bez sekundy wytchnienia do człowieka .Tak jak pisałam ,dla niej wazny jest człowiek .Kocha bardzo i potrzebuje pieszczot non stop ..

czyli trzeba jej domku z ogrodem i starszymi dziećmi by ją troszkę wymęczyć zabawą i żeby w domku odpoczywała ...bo faktycznie zamęczy wszsytkich jak się tak przyklei -przylepka jedna:)