sonia71 Posted January 17, 2011 Author Posted January 17, 2011 zadra -czy jakies leczenie jest przewidziane czy tylk osprawa dotyczy zabiegów? Quote
zadra Posted January 17, 2011 Posted January 17, 2011 IVV napisał(a):no to chyba mozna jakos leczyc ... W zasadzie sie nie leczy.Wymaga to jednak wczesniej opisanej interwencji przed zabiegiem chirurgicznym. Quote
sonia71 Posted January 17, 2011 Author Posted January 17, 2011 czyli tak na lekko sumując:Patka może iść do adpocji do domku wiedzącego o krzepliwości ale decydującego się pilnowania w razie cieczek ze względu na brak sterylki-bo nie czarujmy się leczenie zaburzeń krzepliwości jest bardzo drogie. Quote
zadra Posted January 17, 2011 Posted January 17, 2011 [quote name='sonia71']czyli tak na lekko sumując:Patka może iść do adpocji do domku wiedzącego o krzepliwości ale decydującego się pilnowania w razie cieczek ze względu na brak sterylki-bo nie czarujmy się leczenie zaburzeń krzepliwości jest bardzo drogie. Tak myślę.Jesli bedzie wyprowadzana zawsze na smyczy i bardzo dobrze pilnowana w trakcie cieczki nic sie nie stanie.Mozna tez stosować antykoncepcję.Gdyby rodziła mogło by sie to zakończyc smiercią suni. Quote
sonia71 Posted January 17, 2011 Author Posted January 17, 2011 a tak z ciekawości czy ona mogła nie mieć wcale cieczek? bo w warunkach schronu przeżyła ok 3 lat lub więcej ,przecież też mogła się wykrwawić ,moja Sonia dopiero teraz w 9 roku nie ma śladów a tak to zawsze majty. Quote
agada Posted January 17, 2011 Posted January 17, 2011 Mam nadzieję, że problemy zdrowotne nie wpłyną na adopcję to taka słdzizna przecież! Quote
funia Posted January 17, 2011 Posted January 17, 2011 sonia71 napisał(a):a tak z ciekawości czy ona mogła nie mieć wcale cieczek? bo w warunkach schronu przeżyła ok 3 lat lub więcej ,przecież też mogła się wykrwawić ,moja Sonia dopiero teraz w 9 roku nie ma śladów a tak to zawsze majty. Moim zdaniem tu nie chodzi o krwawienie podczas cieczki ....tylko o krwawienie podczas operacji .Chodziło pewnie o krwotok .... Quote
sonia71 Posted January 17, 2011 Author Posted January 17, 2011 a ja wydumałam sobie że skoro z pazurków też długo krzepło to i cieczka jest zagrożeniem ,ale pewnie oczywiście przesadzam funiu to wiesz skoro Patka wypadła ci z kolejki sterylkowej to jak bedziesz miała mozliwość to może zrobimy te wirusowki. Quote
sonia71 Posted January 18, 2011 Author Posted January 18, 2011 Patka -weż pobaw się trochę z Pollką co? tak w berka łapanego :)pogoda akurat do zabawy:) Quote
funia Posted January 18, 2011 Posted January 18, 2011 Dobrze soniu .Ureguluj na miejscu kwote 30 zł u Zadry a ja w tym tyg.podjadę . Quote
sonia71 Posted January 18, 2011 Author Posted January 18, 2011 bedę dzisiaj i zapłacę :) ale obróżkę dla Polly(co pisalam że porządną) to musiasz zmierzyć sama ja najwyzej zaplacę dzisiaj a ty wezmiesz ok? wypłaty z konta Pati: 1.wirusowki-30zł. Quote
sonia71 Posted January 18, 2011 Author Posted January 18, 2011 wynik badania krzepliwości krwi Patyśki: wytłuszczonym drukiem są wyniki Patki a z boku normy z których wynika że dwa są zaniżone zaś PTTa lekko poniżej normy wnioski dla Patyśki: -ponownie przypomnę że w standardowym badaniu krzepliwości krwi po ok 10min.nie było krzepnięcia -przy jakichkolwiek zabiegach np .sterylka,wyrwanie zęba, jest możliwość wykrwawienia czyli muszą się odbywać po decyzji weta i przeprowadzeniu szczegółowych ponownych badań i kosztownego leczenia -szczepienia wykonywane są standardowo -funkcjonowania suni jest bez zmian czyli nie ma diety i podawania leków -obserwacja w momentach cieczki i ewenwtualnych skaleczeniach decyzje dotyczące Patyśki: -ze wzgledow finansowych i nieprzewidywalnych co do przyszłości suni nie podejmuję zabiegu sterylizacji -szukam przyszłego domu stałego który odpowiedzialnie zgodzi się na przypilnowanie suni w czasie cieczek celem uniemożliweinia rozmnażania suni oraz będzie świadomy iż w przyszłości mogą pojawić się problemy zdrowotne związane z brakiem krzepliwości Quote
Lolalola Posted January 18, 2011 Posted January 18, 2011 czesc Patysko,sliczne zdjecia,ale beeeee wyniki:( nie mozna operowac Cie raczej bo to niebezpieczne............wierze,ze znajdzie sie czlek,ktory Cie pokocha i bedzie dbal i pilnowal podczas kazdej cieczki!!!!!musi tak byc i koniec!!!! Quote
zadra Posted January 18, 2011 Posted January 18, 2011 Popieram decyzje Soni,konkretna i rozsądna. Quote
sonia71 Posted January 20, 2011 Author Posted January 20, 2011 Patyśka co tam u ciebie dziewczyno-zapomniałaś już o schronie? funiu a jak u niej z robalami i tabletkami? bo przed wirusówkami chyba trzeba by jeszcze raz dać. Quote
jogolcia@pdx Posted January 21, 2011 Posted January 21, 2011 Patyczaku kochany - dobrze, że masz mądre cioteczki dookoła .... buziole Quote
sonia71 Posted January 21, 2011 Author Posted January 21, 2011 sonia71 napisał(a):Patyśka co tam u ciebie dziewczyno-zapomniałaś już o schronie? funiu a jak u niej z robalami i tabletkami? bo przed wirusówkami chyba trzeba by jeszcze raz dać. przypomnę się :) Quote
funia Posted January 21, 2011 Posted January 21, 2011 Była odrobaczana 24 grudnia .Dzisiaj została zaszczepiona .Za tydzien lub dwa ( zapytam weta ) podam kolejny raz na robaki . Patka bardzo swobodnie czuje sie w domu .Pierwsze co zrobiłą po wejsciu to zrobiłą maraton po wszystkich łózkach .Ale główniw domaga się poswiecanie jej 100 % uwagi .Tylko na tym jej zalezy .Ja cos robiłąm i nie zwrqcałm na nią uywagi to zaczepiała cały czas Maję i nie dawał jej spokoju .Nie jest żarłoczna .NA smaczki reaguje deliktanie .Nie wyrywa . Quote
sonia71 Posted January 21, 2011 Author Posted January 21, 2011 to ok z tabletkami :) a jak z czystością w boksie? Quote
sonia71 Posted January 22, 2011 Author Posted January 22, 2011 Patka -a my co tak zostałyśmy same:( Quote
Lolalola Posted January 22, 2011 Posted January 22, 2011 wcale nie jestescie same:) ciotki pewnie skoki ogladaly....a teraz skoczyly same do knajpki albo cos w tym rodzaju;) Quote
Recommended Posts