Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

IVV napisał(a):
no to chyba mozna jakos leczyc ...

W zasadzie sie nie leczy.Wymaga to jednak wczesniej opisanej interwencji przed zabiegiem chirurgicznym.

Posted

czyli tak na lekko sumując:Patka może iść do adpocji do domku wiedzącego o krzepliwości ale decydującego się pilnowania w razie cieczek ze względu na brak sterylki-bo nie czarujmy się leczenie zaburzeń krzepliwości jest bardzo drogie.

Posted

[quote name='sonia71']czyli tak na lekko sumując:Patka może iść do adpocji do domku wiedzącego o krzepliwości ale decydującego się pilnowania w razie cieczek ze względu na brak sterylki-bo nie czarujmy się leczenie zaburzeń krzepliwości jest bardzo drogie.
Tak myślę.Jesli bedzie wyprowadzana zawsze na smyczy i bardzo dobrze pilnowana w trakcie cieczki nic sie nie stanie.Mozna tez stosować antykoncepcję.Gdyby rodziła mogło by sie to zakończyc smiercią suni.

Posted

a tak z ciekawości czy ona mogła nie mieć wcale cieczek? bo w warunkach schronu przeżyła ok 3 lat lub więcej ,przecież też mogła się wykrwawić ,moja Sonia dopiero teraz w 9 roku nie ma śladów a tak to zawsze majty.

Posted

sonia71 napisał(a):
a tak z ciekawości czy ona mogła nie mieć wcale cieczek? bo w warunkach schronu przeżyła ok 3 lat lub więcej ,przecież też mogła się wykrwawić ,moja Sonia dopiero teraz w 9 roku nie ma śladów a tak to zawsze majty.

Moim zdaniem tu nie chodzi o krwawienie podczas cieczki ....tylko o krwawienie podczas operacji .Chodziło pewnie o krwotok ....

Posted

a ja wydumałam sobie że skoro z pazurków też długo krzepło to i cieczka jest zagrożeniem ,ale pewnie oczywiście przesadzam

funiu to wiesz skoro Patka wypadła ci z kolejki sterylkowej to jak bedziesz miała mozliwość to może zrobimy te wirusowki.

Posted

bedę dzisiaj i zapłacę :)

ale obróżkę dla Polly(co pisalam że porządną) to musiasz zmierzyć sama ja najwyzej zaplacę dzisiaj a ty wezmiesz ok?

wypłaty z konta Pati:
1.wirusowki-30zł.

Posted

wynik badania krzepliwości krwi Patyśki:

wytłuszczonym drukiem są wyniki Patki a z boku normy z których wynika że dwa są zaniżone zaś
PTTa lekko poniżej normy
wnioski dla Patyśki:
-ponownie przypomnę że w standardowym badaniu krzepliwości krwi po ok 10min.nie było krzepnięcia
-przy jakichkolwiek zabiegach np .sterylka,wyrwanie zęba, jest możliwość wykrwawienia czyli muszą się odbywać po decyzji weta i przeprowadzeniu szczegółowych ponownych badań i kosztownego leczenia
-szczepienia wykonywane są standardowo
-funkcjonowania suni jest bez zmian czyli nie ma diety i podawania leków
-obserwacja w momentach cieczki i ewenwtualnych skaleczeniach

decyzje dotyczące Patyśki:
-ze wzgledow finansowych i nieprzewidywalnych co do przyszłości suni nie podejmuję zabiegu sterylizacji
-szukam przyszłego domu stałego który odpowiedzialnie zgodzi się na przypilnowanie suni w czasie cieczek celem uniemożliweinia rozmnażania suni
oraz będzie świadomy iż w przyszłości mogą pojawić się problemy zdrowotne związane z brakiem krzepliwości

Posted

czesc Patysko,sliczne zdjecia,ale beeeee wyniki:(
nie mozna operowac Cie raczej bo to niebezpieczne............wierze,ze znajdzie sie czlek,ktory Cie pokocha i bedzie dbal i pilnowal podczas kazdej cieczki!!!!!musi tak byc i koniec!!!!

Posted

Patyśka co tam u ciebie dziewczyno-zapomniałaś już o schronie?
funiu a jak u niej z robalami i tabletkami? bo przed wirusówkami chyba trzeba by jeszcze raz dać.

Posted

sonia71 napisał(a):
Patyśka co tam u ciebie dziewczyno-zapomniałaś już o schronie?
funiu a jak u niej z robalami i tabletkami? bo przed wirusówkami chyba trzeba by jeszcze raz dać.

przypomnę się :)

Posted

Była odrobaczana 24 grudnia .Dzisiaj została zaszczepiona .Za tydzien lub dwa ( zapytam weta ) podam kolejny raz na robaki .
Patka bardzo swobodnie czuje sie w domu .Pierwsze co zrobiłą po wejsciu to zrobiłą maraton po wszystkich łózkach .Ale główniw domaga się poswiecanie jej 100 % uwagi .Tylko na tym jej zalezy .Ja cos robiłąm i nie zwrqcałm na nią uywagi to zaczepiała cały czas Maję i nie dawał jej spokoju .Nie jest żarłoczna .NA smaczki reaguje deliktanie .Nie wyrywa .