Marinka Posted February 1, 2011 Posted February 1, 2011 [IMG]http://img810.imageshack.us/img810/7488/p1012987a.jpg[/IMG] [IMG]http://img607.imageshack.us/img607/3538/p1012985.jpg[/IMG] [IMG]http://img717.imageshack.us/img717/3779/p1012991.jpg[/IMG] Quote
handzia Posted February 1, 2011 Posted February 1, 2011 Ślicznie Pati wygląda na tych zdjęciach. Quote
funia Posted February 1, 2011 Posted February 1, 2011 Marinko nie dałabym rady tego zrobic ,Serdecznie Ci dziekuje . Nie jest zainteresowana kotami wcale ,tylko wąchała i to z niewielka ciekawościa . W aucie jechała w kontenerku ,spokojnie i z zaciekawieniem ,nie było wymiotów. Quote
sonia71 Posted February 1, 2011 Author Posted February 1, 2011 no tak -ślicznota jedna ..teraz tylko funiu odpowiedz :co z kotami i jak jazda i zrobię allegro ,takie wyróżnione i kupię full ogłoszeń ...bo mi to strasznie długo schodzi... Quote
funia Posted February 1, 2011 Posted February 1, 2011 Marinko nie dałabym rady tego zrobic ,Serdecznie Ci dziekuje . Nie jest zainteresowana kotami wcale ,tylko wąchała i to z niewielka ciekawościa . W aucie jechała w kontenerku ,spokojnie i z zaciekawieniem ,nie było wymiotów. Quote
sonia71 Posted February 1, 2011 Author Posted February 1, 2011 ha,...przeskoczyło ...dopiszę to wniosków "jaki domek" i wstawię na pierwszą stronę. no to wiemy jaki domek: -najlepiej z dziećmi w wieku od szkoły podstawowej -najlepiej wolnostojący bo szczekanie w bloku byłoby uciążliwe lub ewnetualnie z osobą która czesto przebywa w domu żeby ograniczyć szczekanie np. przez odwrocenie uwagi, komendę, - bez innego psa tak by mogla być sama rozpieszczana choć pewnie 1 pies mógłby być -zachowuje czystość -zabiega o pieszczoty u swojego człowieka -umie chodzić na smyczy choć zdarza się że pociągnie -reaguje na zawolanie człowieka a przez to pewnie szybko nauczyłaby się komend -potrzeba jej chwilę na poznanie nowych ludzi,szczególnie męźszczyzn -trzeba uważać na skoczność -wysoka odpowiedzialność dotycząca zdrowia suni ,związana z problemami krzepliwości krwi np.brak sterylizacji Quote
LadyS Posted February 1, 2011 Posted February 1, 2011 [CENTER]Pati to [B]3 letnia,[/B] mała sunia. Waży [B]zaledwie 9 kg.[/B] Część swojego życia spędziła [B]w schronisku [/B]- obecnie przebywa w hotelu dla psów i [B]czeka na nowy dom.[/B] Suczka jest [B]łagodna i nieagresywna.[/B] Pati z początku jest [B]nieśmiała[/B], szybko jednak nawiązuje [B]bardzo silny kontakt z człowiekiem,[/B] uwielbia pieszczoty, bardzo [B]łatwo i szybko się uczy.[/B] Pati szuka domu, który [B]zadba o jej potrzeby.[/B] Suczka jest [B]bardzo skoczna[/B] i trzeba się z tym liczyć. [B]Potrafi być szczekliwa[/B], szuka więc domu, w którym nie będzie to problemem. [B]Nie niszczy[/B], załatwia potrzeby podczas spaceru. Dość dobrze [B]chodzi na smyczy.[/B] Bez problemu [B]jeździ samochodem. [/B] Nie popada w konflikty z psami, [B]ignoruje koty,[/B] jednak szuka przede wszystkim domu, gdzie byłaby [B]jedynym, rozpieszczanym czworonogiem.[/B] Może mieszkać [B]z dziećmi w wieku szkolnym bądź starszymi. [/B] Sunia jest [B]odrobaczona i zaszczepiona.[/B] Ma [B]niską krzepliwość krwi,[/B] więc potrzebuje [B]odpowiedzialnego opiekuna.[/B] Jeśli chcesz adoptować Pati, skontaktuj się:[/CENTER] ***** Pati to 3letnia, 9 kg sunia. Jest bardzo łagodną, wesołą i skoczną suczką. Dogaduje się z kotami i psami. Może mieszkać w domu z dziećmi w wieku szkolnym bądź starszymi. Bardzo silnie dąży do kontaktu z człowiekiem. Bez problemu jeździ samochodem, chodzi na smyczy. Nie niszczy, zachowuje czystość. Potrafi być szczekliwa, więc szuka domu, gdzie nie jest to problemem. Sunia ma niską krzepliwość krwi, szuka odpowiedzialnym opiekunów. Jest odrobaczona i zaszczepiona. Jeśli chcesz ją przygarnąć, skontaktuj się: Quote
sonia71 Posted February 1, 2011 Author Posted February 1, 2011 lady -dzięki bardzo tylko może dopisać jeszcze że nie sterylizowana ze względu na tą krzepliowść Quote
LadyS Posted February 1, 2011 Posted February 1, 2011 [quote name='sonia71']lady -dzięki bardzo tylko może dopisać jeszcze że nie sterylizowana ze względu na tą krzepliowść[/QUOTE] Wiesz, wydaje mi się, ze to nie jest juz takie istotne - jeśli ktoś po prostu zadzwoni i zapyta, to się mu powie, z czym to się je. Natomiast zamieszczanie info, że jest nie sterylizowana, może spowodować natłok telefonów od ćwierćinteligentów, którzy chcieliby dzieci po takiej ładnej suni. Takie jest moje zdanie oczywiście - poparte doświadczeniem. Nie wiem, jak uważa reszta? Quote
sonia71 Posted February 1, 2011 Author Posted February 1, 2011 no faktycznie masz rację ...jeszcze raz dzięki..:) lecę szukać bazarku Quote
funia Posted February 1, 2011 Posted February 1, 2011 W piatek mamy sesję zdjęciową wszytkich psów u nas .Zrobimy więc nowe .Lepsze . Quote
Marinka Posted February 1, 2011 Posted February 1, 2011 [quote name='funia']W piatek mamy sesję zdjęciową wszytkich psów u nas .Zrobimy więc nowe .Lepsze .[/QUOTE] Oooo, a Majeczka także się załapie? Quote
sonia71 Posted February 1, 2011 Author Posted February 1, 2011 o dobrze że nie zdążyłam z bazarkiem :) funiu super ! Patka to rasa: taka nasza polska ,swojsko-wiejska( bez obrazy) Burka i trzeba jej superaśnych zdjęć do ogłoszeń ,choć dla mnie gdyby nie Sońka bylaby najpiękniejsza i moja ...nie mam pojęcia co w sobie ma że zwróciła moją uwagę w schronie... Patyczak w maleńkiej chwilce ,oka mgnieniu zapadła mi w pamięć ...i wiedziałam że kiedyś będzie następna do wyciągnięcia ...ale nie wiedziałam że tak szybko potoczą się losy trzech suń. Quote
sonia71 Posted February 2, 2011 Author Posted February 2, 2011 [B][I]***czarne chmury zebrały się nad Patyśką-nowy miesiąc, w kasie zero ,jeżeli nie będzie odzewu z ogłoszeń ,ktore i tak będą trudne ze względu na wyniki krwi,SUNIA BĘDZIE MUSIAŁA WROCIĆ TAM...GDZIE NASTĘPNE KILKA LAT TAK POPRZEDNIO....będzie jedną z wielu oczekujących pomocy*** [/I][/B] Quote
sonia71 Posted February 2, 2011 Author Posted February 2, 2011 mały bazarek dla Pati i Polly: [url]http://www.dogomania.pl/threads/201514-okularki-do-kompa-od-optyka-noski-botki-na-wiosnę-dla-Polly-i-Pati-do-10.02?p=16241565#post16241565[/url] funiu -ale proszę także o profesjonalną piątkową sesję dla Patki :) Quote
handzia Posted February 2, 2011 Posted February 2, 2011 [quote name='sonia71'][B][I]***czarne chmury zebrały się nad Patyśką-nowy miesiąc, w kasie zero ,jeżeli nie będzie odzewu z ogłoszeń ,ktore i tak będą trudne ze względu na wyniki krwi,SUNIA BĘDZIE MUSIAŁA WROCIĆ TAM...GDZIE NASTĘPNE KILKA LAT TAK POPRZEDNIO....będzie jedną z wielu oczekujących pomocy*** [/I][/B][/QUOTE] Soniu, jak to? Nie ma na Pati stałych deklaracji? Gdzie ma wrócić? Do schronu:crazyeye:? Quote
Szarotka Posted February 2, 2011 Posted February 2, 2011 [quote name='handzia']Soniu, jak to? Nie ma na Pati stałych deklaracji? Gdzie ma wrócić? Do schronu:crazyeye:?[/QUOTE] Czy Pati nie ma wogole deklaracji ?????????????? Quote
handzia Posted February 2, 2011 Posted February 2, 2011 Czy to jest odpowiedzialne brać psa nie mając odpowiednich środków? A jak coś nie wyjdzie to z powrotem do schronu? Szkoda suni:shake: Quote
sonia71 Posted February 3, 2011 Author Posted February 3, 2011 deklaracje stale są w poście rozliczeniowym. fakt -mialam w tamtym momencie 160zł stalych - resztę czyli 140zl dałoby się jakoś dozbierać fakt-kto przewidywal że sunia ma problem z krwią skoro przetrwala w schronie ok.3 lat fakt-było wolne miejsce .blisko w hoteliku ,odpadały koszty ewentualnego transportu gdzieś dalej te fakty zadecydowały o wyciągnieciu suni fakt-żle zrozumialam jedną deklarację -teraz okazala się jednorazową-odpadło "stale"50 zł. fakt-pozostale deklarcacje jeszcze nie wpłynęły ,wiem że stale 10 zl bedzie ,100zl.ma być... fakt-sunia na ogloszenia i allegro -trzeba czekać na zgłoszenia,zrobiłam wczoraj bazarek... fakt-jak trzeba będzie pożyczę na jeden miesiąc hoteliku fakt- .....poczekamy ..... Quote
sonia71 Posted February 3, 2011 Author Posted February 3, 2011 najnowsze info co do konta Patki: za luty hotelik będzie:280zł -50zł. już idzie -100zł Tośka wplaci swoją deklarację na koniec lutego i dorzuci 50zł. pozostale po Rozce :) -10zł. Lolalola wpłaci w piątek mamy 210zł. brak 70zł. ..ale to już tylko tyle i bedzie dobrze.... Quote
Szarotka Posted February 3, 2011 Posted February 3, 2011 Chyba powinnyscie watek rozsylac, bo kazde nowe 5 zl. stalej robi roznice. Quote
sonia71 Posted February 3, 2011 Author Posted February 3, 2011 Szarotko-wątek był rozsylany w grudniu....:( na początku ,jutro sesja fotogarficzna w hoteliku ...powinny być fajne fotki-poproszę kogoś o wydarzenie na FB ,wykupię full ogłoszeń ...co jeszcze?allgero jest od lady...najwyżej dorobimy jeszcze jedno mocno wyróżnione... Quote
IVV Posted February 3, 2011 Posted February 3, 2011 u Huntera tez problemy finansowe :( ehhh nie ma chlopak na lecznicza karme i enzymy ...a w jego stanie zdrowia to koniecznosc :( i niestety tak juz na cale zycie Quote
handzia Posted February 3, 2011 Posted February 3, 2011 [quote name='sonia71']najnowsze info co do konta Patki: za luty hotelik będzie:280zł -50zł. już idzie -100zł Tośka wplaci swoją deklarację na koniec lutego i dorzuci 50zł. pozostale po Rozce :) -10zł. Lolalola wpłaci w piątek mamy 210zł. brak 70zł. ..ale to już tylko tyle i bedzie dobrze....[/QUOTE] No to nie jest tak żle:) Quote
Recommended Posts