Aleksa. Posted December 5, 2010 Posted December 5, 2010 [quote name='Borówka16']Słuchajcie !!! :) Miałam telefon od znajomej mojej mamy , chciała by przygarnąć Dżaki :loveu::loveu::loveu: Ma już jedego psa ,zabranego od menela i papugę ;) Ma za jakieś pół godzinki/godzinę przyjechać ,poznać Dżakusię i się zdecydować ;) Kurcze ,oby ją wzięła , to taki fajny dom.[/QUOTE] trzymam kciuki. :) Quote
Borówka16 Posted December 5, 2010 Author Posted December 5, 2010 Dżaki w domu !!!:multi::multi::multi: Przyjechała moja znajoma , ku mojemu orgomnemu zdziwieniu nie została oszczekana :) Faktycznie , Dżakusia na początku była nieufna ,ale została przekupiona smaczkami ;) No i po jakiejś pół godziny znajoma zabrała ją do siebie :loveu::loveu::loveu: Quote
rita60 Posted December 5, 2010 Posted December 5, 2010 Ale ekspresowa adopcja,powodzenia malenka...... Quote
Marycha35 Posted December 7, 2010 Posted December 7, 2010 SUPEROOOOOOOOOOOOOOO!!!!!!!!!!! Buziaki dla całej Twej rodzinki, następną bidę uratowaliście:) pięknie:) :) :) Quote
Borówka16 Posted December 8, 2010 Author Posted December 8, 2010 [quote name='Marycha35']SUPEROOOOOOOOOOOOOOO!!!!!!!!!!! Buziaki dla całej Twej rodzinki, następną bidę uratowaliście:) pięknie:) :) :)[/QUOTE] Marysiu , dziękujemy bardzo :oops: :loveu: Quote
Borówka16 Posted January 2, 2011 Author Posted January 2, 2011 Dżaki wróciła...a miało być tak pięknie, chyba było za pięknie i 2 razy za szybko :-(:roll: Pani Halina faktycznie jest osobą bardzo wykształconą, bogatą i na prawdę robiącą dobre wrażenie...ale alkoholiczką :-(:placz: Znałam ją z widzenia (bywam w tam tych rejonach), często rozmawiałyśmy o zwierzakach, miałam jej telefon( pisałam kilka postów wstecz), wiedziałam, że chce psiaka i stąd dałam jej Dżaki. 24.12 - dostaje wiadomość od Dominiki Andrzejewskiej - jakiś nasz pies lata po ulicy Małej w Łodzi. Momentalnie skojarzyłam, że to może być Dżaki :placz: Proszę o nr telefonu osoby, która dała zgłoszenie o psie-dzwonię, po rozmowie okazuje się to być Dżaki :roll::-( Po kilku godzinach dałam radę jechać. Dzwonie dzwonkiem do p.Haliny-brak reakcji. Szczeka tylko jej pies-Kajtek. Szukamy Dżakusi. Okazuje się, że jest u sąsiadów na górze...idziemy tam, tam żywa masakra, ludzie-pijacy, ale na szczęście kochający zwierzęta, usiłujemy małą zabrać z pod szafy, nie udaje się, w końcu wylazła, niestety przez niedopatrzenie męża p.Agnieszki, która nam pomagała Niunia wyleciała :-( Ganialiśmy ją po ulicach, niestety była w tak wielkim szoku, że nawet mnie nie poznała :roll::-( Około godziny 2 w nocy wracamy do domu, spać nie mogę, bo martwię się o sunię :-( Dzień następny-telefon, Dżaki wróciła, jest na klatce, sąsiadka-pani , która dała cynk o Dżakusi wpuściła ją do siebie do domu, własnego psa zamykając do łazienki. Ja usiłuję skombinować kogoś z samochodem, kto by po nią z nami pojechał. Udało się - Annskr pomogła :iloveyou::iloveyou::iloveyou: Sama pojechała po Dżaki-stwierdziła, że ja mam już nie jechać, bo autobusy jeżdżą tak, że lepiej nie gadać :roll: O 12, 25.12 przywiozła mi Dżakusię :multi: Sunia na początku była bardzo wypłoszona, nie wiedziała co i jak, ale po chwili mnie poznała i zaczęła lizać po twarzy :) Teraz ma się w 100% dobrze, śpi w łóżku, rozrabia...i dyryguje moim Luckiem ;) Niestety nie utrzymuje czystości w domu, ale pracujemy nad tym. Sylwester przeżyła bez najmniejszego stresu :) Quote
Aleksa. Posted January 2, 2011 Posted January 2, 2011 ooo kurcze.. dobrze ,że teraz jest bezpieczna..:) Quote
Krystak Posted January 3, 2011 Posted January 3, 2011 Hej :) Jejciu to było zbyt piękne żeby było prawdziwe - ale doczeka się Dżakunia nowego domku. Pamiętam jak byłem ją łapać- gdy chwytak lekko dotknął jej szyi ona się aż zesikała i zkoopkała ze strachu-pierwszy raz widziałem tak przerażonego psiaka -ale Ola zresocjalizuje i będzie GITes majonez :) Quote
Marycha35 Posted January 4, 2011 Posted January 4, 2011 Boróweczko będzie jeszcze ok, dobrze, że jest u Ciebie, kochany maluszek, pracuj nad jej czystością, musi sie nauczyc sygnalizować sik, pryk i takie tam:) Quote
Borówka16 Posted January 5, 2011 Author Posted January 5, 2011 [quote name='Krystak']Hej :) Jejciu to było zbyt piękne żeby było prawdziwe - ale doczeka się Dżakunia nowego domku. Pamiętam jak byłem ją łapać- gdy chwytak lekko dotknął jej szyi ona się aż zesikała i zkoopkała ze strachu-pierwszy raz widziałem tak przerażonego psiaka -ale Ola zresocjalizuje i będzie GITes majonez :) Cześć Krystian ;) Dżakula już powiedzmy lepiej, ale obcych nie lubi :shake: U mnie w domu szaleje, gryzie (lekko, jak to młodziak), bawi się piłkami, przysmakami, nie no, supełnie co innego niż w schronie :loveu: Próbujemy się póki co oduczyć załatwiania w domu, bo tego niestety nie jest nauczona.Ale mamy małe postępy już, liczę, że będzie coraz lepiej ;) [quote name='Marycha35']Boróweczko będzie jeszcze ok, dobrze, że jest u Ciebie, kochany maluszek, pracuj nad jej czystością, musi sie nauczyc sygnalizować sik, pryk i takie tam:) Hej Marysiu :) Ona już robi na dworzu, ale niestety nadal w domu też i nie sygnalizuje :-( *** Zachęcam do wklejenia Dżakusiowego banerka w podpis: Quote
Marycha35 Posted January 5, 2011 Posted January 5, 2011 no to mamy połowę sukcesu;) dobrze będzie, zobaczysz, banerek pycha!:) Quote
Borówka16 Posted January 5, 2011 Author Posted January 5, 2011 Offnę se też przy okazji u Dżaki - wejdźcie proszę na ten wątek : http://www.dogomania.pl/threads/199587-Mikrus-i-ala-collak-NA-ULICY-!-POTRZEBNA-POMOC!-ŁÓDŹ!?p=16050153#post16050153 Quote
Halinka3 Posted January 6, 2011 Posted January 6, 2011 witam no cóz takie są koleje losu nie tylko ludzi ale i zwierząt ciesze sie ze ma wspaniały domek tymczasowy a w nim osoby ,kochające zwierzęta pozdrawiam wszystkich dogomaniaków i życzę wszystkiego dobrego w Nowym Roku Quote
Borówka16 Posted January 6, 2011 Author Posted January 6, 2011 Halinka3 napisał(a):witam no cóz takie są koleje losu nie tylko ludzi ale i zwierząt ciesze sie ze ma wspaniały domek tymczasowy a w nim osoby ,kochające zwierzęta pozdrawiam wszystkich dogomaniaków i życzę wszystkiego dobrego w Nowym Roku Witaj Halinko :) Dla Ciebie również wszystkiego najlepszego w 2011roku, oby ten rok był lepszy od poprzedniego :) Quote
savahna Posted January 6, 2011 Posted January 6, 2011 Straszna odpowiedzialność,decydowac o daniu psiaka z dt na ds. Ja bym chyba nikomu nie dała...:shake: No i skończyłaby z setką (psiaków).Teraz to pewnie na zimne będziesz dmuchać...:roll: Quote
Borówka16 Posted January 7, 2011 Author Posted January 7, 2011 Zdjęcia Dżakusi :) Teraz biorę się za ogłoszenia :cool3: No i jest sukces - Dżakusia nie załatwia się już w domu ! :razz::multi: Quote
Marycha35 Posted January 7, 2011 Posted January 7, 2011 Najmądrzejsza Dżakusia świata:) Jest kochana, olewała mnie jakieś 45 minut, następnie dostała porcję kaszanki, w trakcie akcji Łapiemy Czekoladowego, trochę się przekonała, dała pogłaskać, ale ogólnie spadaj człeku, następnie się pożegnałyśmy, aby po 15 minutach się zobaczyć po rozpaczliwym tele Boróweczki, ratuj znalazłam psa i tu docieramy do meritum....powitał mnie merdający ogonek Dżaki:) :) :) Kochane suczydełko! Quote
Borówka16 Posted January 12, 2011 Author Posted January 12, 2011 Halo!Halo! Jest tu kto? :roll: Miałam jedno zapytanie o Dżaki, wysłałam ankietę przed/a. 3majcie :kciuki: Quote
Borówka16 Posted January 12, 2011 Author Posted January 12, 2011 Dostałam odpowiedź :multi: Pani Kamila po wypełnieniu ankiety wydaje się być bardzo fajna :) Jest studenką zootechniki, obecnie podczas studiów mieszka w Olsztynie. Bardzo mało chodzi na wykłady, tylko podczas sesji kilka godzin nie ma jej w domu. Pasją Pani Kamili są wszelakie zwierzaki-od lat miała psy, od 10 lat jeździ konno. W rodzinnym domu na Podlasiu jest pekińczyk, którego pozbyli się poprzedni właściciele. Po zakończeniu studiów Dżakusia razem z nią pojechała by do domu. Mieszka na osiedlu z dużą ilością zieleni, prawie za miastem, koło bloku jest jezioro i wiele miejsca do zabawy z psem. Po Dżaki p.Kamila przyjechałaby sama. Teraz są sesję, dlatego obie zgodnie stwierdziłyśmy, że branie teraz Dżaki jest bez sensu. Więc po sesji p.Kamila będzie po Dżakunię ;) Ale najpierw oczywiście wizyta, więc szukamy kogoś z OLSZTYNA ! Quote
Recommended Posts