Borówka16 Posted December 4, 2010 Posted December 4, 2010 Dżaki to przecudnej urody suczka w typie jack russel teriera. Od dziś moja tymczasowiczka ;) Pierwszy raz w schronisku zobaczyłam ją już w sierpniu, a właściwie zobaczyłam tylko jej pyszczek,gdyż tylko on wystawał zza budy :-( Małe ,biedne , przerażone stworzenie kuliło się ze strachu i warczało :shake: Wtedy jeszcze nie była nawet wysterylizowana - nie dawała się złapać. Tak minęło kilka miesięcy... Z ludźmi na odległość , z psami najlepsza kumpelka. I dziś jak przyjechałam, mała była już ciachnięta ,ale nadal siedziała w boksie i trzęsła się ze strachu :-( Nie mogłam jej zostawić ! Łapaliśmy ją w kilka osób , zaganiając do pomieszczenia - udało się. Nawet jakoś udało się założyć jej szelki , zaszczepić ją :-o Oczywiście przy próbie podniesienia jej na ręce gryzła,a właściwie kłapała zębami przeraźliwie się przy tym trząsąc :-( Ale potem już się uspokoiła , była tylko sztywna ze strachu i patrzyła tym swoim wzrokiem -przepraszając ,że żyje. W samochodzie była bardzo spokojna , przespała całą drogę. Do domu jako tako doszłyśmy - maleńka nie chciała iść ,bo się bała :shake: W domu już ok , powąchała się z moim psem ,a z racji tego ,że on uwielbia psy ,które się go boją to łazi za nią krok w krok i chce się bawić , to ona w końcu się wkurzyła i tylko kłapnęła zębami :lol::roll: Teraz śpi obok mnie , przytula się , ale nadal bardzo się boi :-( Na szczęście daje już nosić się na rękach , chodzi za mną po domu. Szukamy więc jej DS najlepszego ! :) A oto Dżaki za czasów schroniskowych : I tutaj już u mnie : Quote
majqa Posted December 4, 2010 Posted December 4, 2010 Trafiło się bidzie! :-) Super, że opuściła schron. Quote
Borówka16 Posted December 4, 2010 Author Posted December 4, 2010 majqa napisał(a):Trafiło się bidzie! :-) Super, że opuściła schron. Niestety nadal jest strasznie przerażona :( Ale chociaż przed chwilką zjadła trochę chrupek ! :) Quote
Borówka16 Posted December 4, 2010 Author Posted December 4, 2010 nika28 napisał(a):Zaznaczam :) Witam na wątku :) Quote
Marycha35 Posted December 4, 2010 Posted December 4, 2010 Boróweczko jestem, ale kochany bidulec. Te rude pysiowe ciapki, do zacałowania. Ktoś kto ją wywalił zapewne ma zmiany organiczne mózgu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jak można!????! WSTYD, jakim cudem ona wylądowała w schronie, no cóż, ludzie...wiem, wiem.Trzeba działać, dam znać w ponie na uczelni, może jakiś plakat walniemy? Szacun dla Twej rodzinki, że dzielnie znosi tymczasy;), rotacja imponująca, Ocalaczu Psich Kuperków;) buzi w czółko! Quote
Marycha35 Posted December 4, 2010 Posted December 4, 2010 a Twój yorkowaty łobuziak cudna śmichota, hi, do połknięcia na raz!;) Quote
nika28 Posted December 4, 2010 Posted December 4, 2010 Marycha35 napisał(a):Te rude pysiowe ciapki, do zacałowania. Rzeczywiście, plamkę ma na nosie jak moja Dina :loveu: Quote
Borówka16 Posted December 4, 2010 Author Posted December 4, 2010 Marycha35 napisał(a):Boróweczko jestem, ale kochany bidulec. Te rude pysiowe ciapki, do zacałowania. Ktoś kto ją wywalił zapewne ma zmiany organiczne mózgu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jak można!????! WSTYD, jakim cudem ona wylądowała w schronie, no cóż, ludzie...wiem, wiem.Trzeba działać, dam znać w ponie na uczelni, może jakiś plakat walniemy? Szacun dla Twej rodzinki, że dzielnie znosi tymczasy;), rotacja imponująca, Ocalaczu Psich Kuperków;) buzi w czółko! Marysiu :oops::oops::oops::loveu::loveu::loveu: Wywalił ją jeszcze jak była prawie szczeniakiem - już w lipcu , sierpniu :roll::-( Zapewne jeszcze była bita ,bo panicznie boi się uniesionej ręki :-( Plakator jutro jakiś sklecę ;) Dzięki wielkie za pomoc :loveu: Rodzina jako tako znosi :evil_lol: Mama uwielbia Dżaki ;) Marycha35 napisał(a):a Twój yorkowaty łobuziak cudna śmichota, hi, do połknięcia na raz!;) A mój Lucky z racji ,że przyjechała Dżaki ,strzelił focha ,zakopał się w pościeli i śpi :diabloti:: Szalenie gościnny ten mój psiur :diabloti::eviltong: Quote
Borówka16 Posted December 4, 2010 Author Posted December 4, 2010 nika28 napisał(a):Rzeczywiście, plamkę ma na nosie jak moja Dina :loveu: No , faktycznie , te plamki są urocze :loveu: Quote
majqa Posted December 4, 2010 Posted December 4, 2010 ... ale widać, że musi mieć wszystko na oku! :-) Masz teraz dwie ślicznudy! ;-) Quote
Marycha35 Posted December 4, 2010 Posted December 4, 2010 hi, to OKO yorkowate, jak mówi mój bratanek Jakub, rormalnie horror bratku;) Quote
Borówka16 Posted December 4, 2010 Author Posted December 4, 2010 majqa napisał(a):... ale widać, że musi mieć wszystko na oku! :-) Masz teraz dwie ślicznudy! ;-) Tak , na oku to on musi mieć zawsze wszytko i wszystkich :eviltong: Bo jak mu coś nie pasi to wygrzebuje się z kołdry i idzie szczekać :evil_lol: Quote
Marycha35 Posted December 4, 2010 Posted December 4, 2010 Boróweczko odnalazłam ten wątek, o którym rozmawiałyśmy. Cynk, że Państwo z Emilii chcą suńkę wysterylizowaną dała Madzik77, była tam też piechcia, nie wiem czy to aktualne. Quote
Borówka16 Posted December 4, 2010 Author Posted December 4, 2010 Marycha35 napisał(a):Boróweczko odnalazłam ten wątek, o którym rozmawiałyśmy. Cynk, że Państwo z Emilii chcą suńkę wysterylizowaną dała Madzik77, była tam też piechcia, nie wiem czy to aktualne. Ok , dzięki Marysiu :) Zaraz napiszę do dziewczyn ;) Quote
rita60 Posted December 4, 2010 Posted December 4, 2010 Sliczna ta malenka:lol:jestem pewna Boróweczko,ze w warunkach domowych nabierze zaufania,no i przy takiej opiece:razz:Czy ma juz jakies imie ta slicznotka ? Quote
Borówka16 Posted December 4, 2010 Author Posted December 4, 2010 Marycha35 napisał(a)::) mam nadz, że się przyda Ja też ;) rita60 napisał(a):Sliczna ta malenka:lol:jestem pewna Boróweczko,ze w warunkach domowych nabierze zaufania,no i przy takiej opiece:razz:Czy ma juz jakies imie ta slicznotka ? Cudna to jest - fakt :loveu::lol: Quote
IVV Posted December 5, 2010 Posted December 5, 2010 dziekuje za zaproszenie :) sunia przesliczna ,a Jacky zupelnie jak moja sucz z fochami ;) Quote
mshume Posted December 5, 2010 Posted December 5, 2010 Prześliczna psinka, niedługo u Ciebie nabierze odwagi na życie :) Quote
Borówka16 Posted December 5, 2010 Author Posted December 5, 2010 [quote name='IVV']dziekuje za zaproszenie :) sunia przesliczna ,a Jacky zupelnie jak moja sucz z fochami ;)[/QUOTE] Dzięki ,że jesteś :) [quote name='mshume']Prześliczna psinka, niedługo u Ciebie nabierze odwagi na życie :)[/QUOTE] Na żywo jest dużo śliczniejsza;) Dzisiejszą nocę jak na prawdziwego , domowego psa przystało spała w łóżku , pod kołdrą :) Rano ,jak wstałam merdała już ogonkiem i chciała się przytulać :loveu: Cudna jest , daje się brać na ręce ! :) A teraz śpi na kanapie właśnie ;) Quote
Aleksa. Posted December 5, 2010 Posted December 5, 2010 A ja sobie zapiszę ... będę śledzić wątek. :) fajnie masz jak twoi rodzice pozwalają Ci brać psiaki na DT.:) Ja mam teraz wybłaganego.. ;-) jego wątek. :) też skromnie zapraszam wszystkich [url]http://www.dogomania.pl/threads/197127-SZKIELET-OWCZARKA-NIEMIECKIEGO!!!szczeniak-pom%C3%B3%C5%BCcie[/url]. Quote
Borówka16 Posted December 5, 2010 Author Posted December 5, 2010 [quote name='Aleksandra95']A ja sobie zapiszę ... będę śledzić wątek. :) fajnie masz jak twoi rodzice pozwalają Ci brać psiaki na DT.:) Ja mam teraz wybłaganego.. ;-) jego wątek. :) też skromnie zapraszam wszystkich [url]http://www.dogomania.pl/threads/197127-SZKIELET-OWCZARKA-NIEMIECKIEGO!!!szczeniak-pom%C3%B3%C5%BCcie[/url].[/QUOTE] Witamy , Olu :) Zaraz lecę na wątek Twojego psiaka ;) Quote
Borówka16 Posted December 5, 2010 Author Posted December 5, 2010 Słuchajcie !!! :) Miałam telefon od znajomej mojej mamy , chciała by przygarnąć Dżaki :loveu::loveu::loveu: Ma już jedego psa ,zabranego od menela i papugę ;) Ma za jakieś pół godzinki/godzinę przyjechać ,poznać Dżakusię i się zdecydować ;) Kurcze ,oby ją wzięła , to taki fajny dom. Quote
Recommended Posts