MaDi Posted June 6, 2011 Posted June 6, 2011 Wczoraj jak zabieraliśmy z kliniki psiaki razem z Muzzym, Szansa też była na spacerze. Tu ją wypatrzyłam: http://fundacjazea.mmknet.pl/aktualnopci-mainmenu-39 Quote
Tola Posted June 6, 2011 Author Posted June 6, 2011 IVV napisał(a):tylko przy 2 psach, ktore sponsorowalam zaznaczono moja pomoc...... hmmm...... albo jest sie dokladnym ,albo nie podaje sie informacj wcale :roll: dalej mnie martwi co z Szansa ....:shake: A ja myslę, ze nim się cos napisze, trzeba albo zapytac, albo dokładnie przejrzeć stronę, bo ja żadnych złych zamiarów w postaci ukrywania sponsorów nie mam i nie miałam. No bo w jakim celu? Wszystko jest w adopcjach wirtualnych, czyli Hunter, Taya, Pestka, Cassi, nawet Abbi). A jak czegos rzeczywiscie brak, to przeproszę i poproszę o dopisanie, bo to niedopatrzenie, a nie zła wola. Przy którym psie nie ma podziekowań, bo sama jestem ciekawa, o jakiej pomocy nie ma wzmianki? Quote
jogolcia@pdx Posted June 6, 2011 Posted June 6, 2011 ladySwallow napisał(a):No podejrzewam, ze MaDi chodziło o to, ze skoro wątek założyła Tola, a z profesorem rozmawiała zadra, to suka jest pod opieką Fundacji ZEA - w końcu na kogoś musi być wyadoptowana, czy nie tak? Wolałabym jednak, żeby MaDi pisała w swoim imieniu... nie jest małą dziewczynką, za którą trzeba się wypowiadać, prawda MaDi? Zadra - czekamy w takim razie na konkretne wiadomości o Szansie... bo naprawdę jest to dziwne, że nie jesteśmy informowani na bieżąco o tym co się z nią dzieje, o podejmowanych decyzjach, o konkretnych planach przenosin do Smoka, itd. Nie wiem co o tym myśleć, i nie chcę robić niepotrzebnej awantury, ale osobiście czuję się trochę zniesmaczona takim niefrasobliwym podejściem do ludzi zaangażowanych w życie Szansy na tym wątku :( Quote
LadyS Posted June 6, 2011 Posted June 6, 2011 jogolcia@pdx napisał(a):Wolałabym jednak, żeby MaDi pisała w swoim imieniu... nie jest małą dziewczynką, za którą trzeba się wypowiadać, prawda MaDi? Zadra - czekamy w takim razie na konkretne wiadomości o Szansie... bo naprawdę jest to dziwne, że nie jesteśmy informowani na bieżąco o tym co się z nią dzieje, o podejmowanych decyzjach, o konkretnych planach przenosin do Smoka, itd. Nie wiem co o tym myśleć, i nie chcę robić niepotrzebnej awantury, ale osobiście czuję się trochę zniesmaczona takim niefrasobliwym podejściem do ludzi zaangażowanych w życie Szansy na tym wątku :( Okej, skoro ona napisała również w swoim, to możesz przyjąć, że ja tamto pisałam w swoim ;) Edit: A Szansa nie miała w tym tygodniu jakoś już wychodzić z kliniki? Bo chyba nosiła mniejszy opatrunek, nie? Quote
Tola Posted June 6, 2011 Author Posted June 6, 2011 [quote name='jogolcia@pdx'] Zadra - czekamy w takim razie na konkretne wiadomości o Szansie... bo naprawdę jest to dziwne, że nie jesteśmy informowani na bieżąco o tym co się z nią dzieje, o podejmowanych decyzjach, o konkretnych planach przenosin do Smoka, itd. Nie wiem co o tym myśleć, i nie chcę robić niepotrzebnej awantury, ale osobiście czuję się trochę zniesmaczona takim niefrasobliwym podejściem do ludzi zaangażowanych w życie Szansy na tym wątku :( UK jako przyszły DS ma kontakt w profesorem i wszystkie informacje, jakie przekazuje od razu są wpisywane na wątek. Od początku pobytu Szansy w klinice było ustalone, ze tylko jedna osoba będzie kontaktowac się z kliniką - właśnie US. Ja sama dzwoniłam dzisiaj parę razy do US - bez skutku, moze jest zajęta. W ostatniej rozmowie przekazała zardze, ze jak byłoby cos nie tak - od razu będzie wiedziała i odezwie się. Mnie tez brak jest informacji o suni, ale nie mogę nic więcej zrobic. Szansa nie była i nie jest pod opieką fundacji - na prosbę soni71 fundacja użyczyła konta. Dzięki informacji na stronie fundacyjnej Szansie pomogło więcej osób. Quote
LadyS Posted June 6, 2011 Posted June 6, 2011 Dziwi mnie zatem, że jest na stronie Fundacji ZEA - bo strona nie nazywa się "wieści o zamojskich psach" tylko "Fundacja ZEA"... I znów niepotrzebne zamieszanie. Quote
IVV Posted June 6, 2011 Posted June 6, 2011 [quote name='ladySwallow']Dziwi mnie zatem, że jest na stronie Fundacji ZEA - bo strona nie nazywa się "wieści o zamojskich psach" tylko "Fundacja ZEA"... no wlasnie...juz nic z tego nie rozumiem... Quote
Tola Posted June 6, 2011 Author Posted June 6, 2011 ladySwallow napisał(a):Dziwi mnie zatem, że jest na stronie Fundacji ZEA - bo strona nie nazywa się "wieści o zamojskich psach" tylko "Fundacja ZEA"... I znów niepotrzebne zamieszanie. Widzę, ze niektórzy mają wybitne skłonności do pojawiania się tam, gdzie mozna cos namieszac. A potem za chwilę dziwią sie, ze na danym wątku robi się nieprzyjemnie i zaczynają szukac winnych;) Podziwiam upór w wywoływaniu konfliktów. Jeszcze tylko tutaj nie wywołas kłótni? Myślę, ze najlepiej będzie, jak kazdy będzie pilnował swojego nosa i swojej fundacji, a nie biegał po wątkach i robił zamieszanie. Zajmij się swoimi sprawami i zastanów się czemu służą takie wpisy? Psów potrzebujących pomocy jest naprawdę wiele, a Szansa dzięki osobom, które były tu od początku najgorsze ma juz za sobą. Quote
MaDi Posted June 7, 2011 Posted June 7, 2011 ladySwallow napisał(a):Okej, skoro ona napisała również w swoim, to możesz przyjąć, że ja tamto pisałam w swoim ;) Edit: A Szansa nie miała w tym tygodniu jakoś już wychodzić z kliniki? Bo chyba nosiła mniejszy opatrunek, nie? Ja się nie gniewam;) Szansa jakiś czas temu miała mały opatrunek bo samo go widziałam, teraz znów jest duży. Dla mnie wg. wspomnianej strony wygląda na to,że Szansa jest pod opieką fundacji ZEA ale to tylko moje prywatne być może mylne zdanie. W klinice też kiedyś usłyszałam,że to "fundacyjny pies" w tej chwili nie pamiętam kto to powiedział bo było to już dosyć dawno. Najważniejsze aby opuściła wreszcie klinikę tym bardziej,że ma mieszkać w Lublinie więc może będzie możliwość przyjeżdżania z nią na kontrole? Quote
LadyS Posted June 7, 2011 Posted June 7, 2011 Tola napisał(a):Widzę, ze niektórzy mają wybitne skłonności do pojawiania się tam, gdzie mozna cos namieszac. A potem za chwilę dziwią sie, ze na danym wątku robi się nieprzyjemnie i zaczynają szukac winnych;) Podziwiam upór w wywoływaniu konfliktów. Jeszcze tylko tutaj nie wywołas kłótni? Myślę, ze najlepiej będzie, jak kazdy będzie pilnował swojego nosa i swojej fundacji, a nie biegał po wątkach i robił zamieszanie. Zajmij się swoimi sprawami i zastanów się czemu służą takie wpisy? Psów potrzebujących pomocy jest naprawdę wiele, a Szansa dzięki osobom, które były tu od początku najgorsze ma juz za sobą. Tolu, wiem, że moja obecność jest dla Ciebie niewygodna, co nie jest powodem, aby się nie pojawiać. Jak widzisz, nie tylko ja mam takie zdanie nt przynależności Szansy do Fundacji ZEA - inni również. Wiec same wprowadzacie ludzi w błąd. Quote
zadra Posted June 7, 2011 Posted June 7, 2011 Szansa miala zapewne wyciągane blaszki,stąd ten większy opatrunek.Nadal czekam na info od UK. Po przeczytaniu kilku ostatnich wpisów zastanawiam się co mają na celu? Wiele osob pomagało Szansie choćby obecnością na wątku.Jesteście dorosłymi osobami,czy nie zdajecie sobie sprawy do czego taka atmosfera prowadzi? Ja wam powiem -do tego,że dogomaniacy rezygnują z obecności na forum np.UK. Szansa jest umieszczona na stronie fundacji,ponieważ braliśmy czynny udział w pomocy.Wszystko mozna przeczytac na wątku. Quote
zadra Posted June 7, 2011 Posted June 7, 2011 Dostałam wlasnie sms-a od UK.Ponownie wylądowała w szpitalu.Prawdopodobnie wyjdzie w czwartek. Quote
MaDi Posted June 7, 2011 Posted June 7, 2011 zadra napisał(a):Dostałam wlasnie sms-a od UK.Ponownie wylądowała w szpitalu.Prawdopodobnie wyjdzie w czwartek. UK jeśli czytasz życzę szybkiego powrotu do zdrowia. Quote
Tola Posted June 7, 2011 Author Posted June 7, 2011 zadra napisał(a):Dostałam wlasnie sms-a od UK.Ponownie wylądowała w szpitalu.Prawdopodobnie wyjdzie w czwartek. Ja również zycze powrotu do zdrowia. I przepraszam za telefony, nie wiedziałam:oops: Quote
zadra Posted June 17, 2011 Posted June 17, 2011 Jestem po rozmowie z profesorem.Szansa jest w dobrej formie,lapka wymaga jednak jeszcze rehabilitacji.Nalezy zlikwidowac przykurcz zginacza nadgarstka.W niedzielę bedzie miała zabieg zamknięcia małej odlezynki na lokciu(ranka na jeden szew).W zasadzie może już wędrowac do UK.Rehabilitację bedzie przechiodziła już w DS.Czekam na telefon od UK. Koszt zabiegu i leczenia Szansy wyniósł 500pln.W ciągu 10 dni mamy dostać fakturę. Quote
MaDi Posted June 17, 2011 Posted June 17, 2011 Mówiłam,że Profesor potraktuje ją baaardzo ulgowo uwielbiam go za to. Tyle miesięcy i taka kwota:multi: Quote
Tola Posted June 17, 2011 Author Posted June 17, 2011 MaDi napisał(a):Mówiłam,że Profesor potraktuje ją baaardzo ulgowo uwielbiam go za to. Tyle miesięcy i taka kwota:multi: :multi: Profesor faktycznie potraktował Szansę ulgowo:lol: Ta kwota to tylko koszt opieracji. Bardzo sie cieszę:loveu: Szansuniu - tyle czekania - ale mozemy juz odliczac dni do wyjscia z kliniki. Quote
funia Posted June 17, 2011 Posted June 17, 2011 Fajnie .ze tak się skończyło .Tyle miesiecy i w końcu finał !!!!!!! Quote
IVV Posted June 17, 2011 Posted June 17, 2011 nareszcie :) !!!!! a co bedzie postanowione z reszta pieniedzy ? Quote
jogolcia@pdx Posted June 17, 2011 Posted June 17, 2011 Super wieści o naszej królewnie... :) Podziękujcie profesorowi bardzo serdecznie w naszym imieniu, dobrze? Też jestem ciekawa jakie macie plany na zagospodarowanie pozostałych funduszy, bo ja mam na oku kilka psiaków, które potrzebuja pomocy... Quote
MaDi Posted June 17, 2011 Posted June 17, 2011 IVV napisał(a):nareszcie :) !!!!! a co bedzie postanowione z reszta pieniedzy ? Najlepiej podpytać wpłacających jakie mają życzenia. Funduszy zostanie chyba sporo więc może np. sterylizacja jakichś wiejskich suczek? Zawsze to mniej psiaków w potrzebie. Quote
zadra Posted June 21, 2011 Posted June 21, 2011 Zapewne w tym tygodniu Szansa będzie juz w DS.Z zebranych pieniedzy ok 300-400pln zostanie przeznaczone na jej rehabilitację. Quote
MaDi Posted June 21, 2011 Posted June 21, 2011 zadra napisał(a):Zapewne w tym tygodniu Szansa będzie juz w DS.Z zebranych pieniedzy ok 300-400pln zostanie przeznaczone na jej rehabilitację. Wspaniale. Quote
Recommended Posts