Aleksa. Posted November 27, 2010 Posted November 27, 2010 Zakładam wątek psiaka,którego mam od dzisiaj dokładnie od 9:00 :) Ale może opowiem jego historię.. Mam sąsiadów,którzy z przodu posesji mają dwa owczarki sunie i pieska..No i jak wiadomo co cieczka są szczeniaki. :-( Mamusia pieska to chodzący szkielet tak samo jak niuniuś teraz za to tatuś jego ma się w miarę dobrze :-( Do niedawna te psy nie miały nawet budy,ale dzięki Pani z przytuliska,którą poprosiłam o pojechanie do nich chociaż żeby im budę zrobili..(no i coś tam zrobili.. Szczeniaki zawsze oddają za darmo..chociaż to dobre. Jakiegoś dnia wracając ze szkoły patrze,że został już tylko jeden piesek..chudy i to strasznie :shake: namawiałam rodziców,czy może my nie możemy wziąć owczarka,ale się nie zgodzili.. po jakimś czasie namówiłam rodziców na DT dla niego i się zgodzili chociaż to dobre.. no i właśnie równy tydzień temu poszłam po niego,a oni mi mówią,że z tego miotu sobie go zostawiają..(dzieci tego sobie wybrały)wróciłam do domu strasznie zła bo przechodząc koło nich już nie mogłam wytrzymać patrząc na to maleństwo. :shake: Zapomniałam dodać,że odpowiedzieli mi,że sunia długowłosa jest szczenna więc będę mogła wziąć sobie :crazyeye: nie wiem ile z tyłu posesji jest jeszcze psów.. No i tu cud !!!:D O 9 rano dzwoni mi dzwonek szczerze nie chciało mi się wstawać..ale jak już słyszę,że po raz trzeci dzwonią to trzeba wstać :diabloti: Dziecko ma na rękach szczeniaczka i mówi,że jednak go nie chcą to ja w piżamie na ten mróz idę po niego. :evil_lol: nie ukrywałam,że jestem bardzo szczęśliwa,że się zdecydowali :eviltong: Małego wzięłam na ręce to same kości. Nakarmiłam i wykąpałam szamponem przeciw pchłom. Mały jeszcze się nie nadaje do adopcji,ponieważ jest za chudy. Trzeba go odrobaczyć i zaszczepić tak mi powiedzieli mówili,że nie miał nic :roll: Quote
Aleksa. Posted November 27, 2010 Author Posted November 27, 2010 Uploaded with ImageShack.us [FONT=MS Shell Dlg 2]Pewnego dnia u drzwi pewnych ludzi stanął mały piesek. Szczeniak trzy miesiące. Mimo, że powinien być dość duży ze względu na domieszkę owczarka niemieckiego ważył tylko trzy kilo. Otworzyli drzwi a tam ot mały worek pełny gruchoczących kości. Ale jednak to piesek. Bardzo kocha ludzi, mimo, że przez nich mógł zginąć, z głodu albo z zimna.[/FONT][FONT=MS Shell Dlg 2]Mały nie umie jeszcze zachować czystości ale z odrobiną pracy i cierpliwości w mig pojmie o co chodzi.[/FONT][FONT=MS Shell Dlg 2]Chłopczyk jest bardzo energiczny jak każdy szczeniaczek,lubi bawić się z innymi pieskami,po śniegu też poskacze,ale szybko marznie. tekst napisany przez MARTA67 :loveu::loveu: dziękuję mógłby ktoś pomóc mi zrobić ogłoszenia .. internet mi działa jak chce..:/ zrobiłam gumtree,ale bez zdjęć bo się nie załadowały.:-( jak coś to mój numer tel. 510-516-082 begin_of_the_skype_highlighting 510-516-082 end_of_the_skype_highlighting z dopiskiem,że dzwonić po godz. 15 i email [email protected] trzeba jeszcze dopisać,że warunkiem adopcji jest kastracja i oczywiście podpisanie tej umowy.:-D tekst do ogłoszeń. [/FONT] Quote
Aleksa. Posted November 27, 2010 Author Posted November 27, 2010 Mały robi koope z jakimś śluzem ,czy czymś co mu może być ??? :(:(:( Quote
.blueberry. Posted November 27, 2010 Posted November 27, 2010 O matulu.. ale śliczności.... Ja jak najszybciej poszłabym z nim do weta Quote
Aleksa. Posted November 27, 2010 Author Posted November 27, 2010 Będę musiała. :( tylko co na to rodzice..:( u nas z kasą kiepsko :-( no nie wiem coś muszę wymyślić :roll: Quote
.blueberry. Posted November 27, 2010 Posted November 27, 2010 zaraz pomogę ci porozsyłać wątek będzie wiecej osob i więcej głów z pomysłami ;) Quote
Aleksa. Posted November 27, 2010 Author Posted November 27, 2010 blueberrykiss napisał(a):zaraz pomogę ci porozsyłać wątek będzie wiecej osob i więcej głów z pomysłami ;) dzięki wielkie.:) ja robię bazarek na imię dla niego to troszkę kaski będzie i będę wiedziała jak go wołać.:D Quote
mestudio Posted November 27, 2010 Posted November 27, 2010 Czy tych durnych ludzi nie da się namówić na sterylizację suki? Po co im młode psiaki jeśli nie sprzedają ich tylko męczą i wydają? Są aż tak ograniczeni umysłowo? Trzeba napisać w tytule, że potrzebna pomoc finansowa dla malucha na weta i coś się uzbiera. Quote
mestudio Posted November 27, 2010 Posted November 27, 2010 Może jakiś bazarek wykombinuję, ale jeszcze nie obiecuję. Quote
Aleksa. Posted November 27, 2010 Author Posted November 27, 2010 [quote name='mestudio']Czy tych durnych ludzi nie da się namówić na sterylizację suki? Po co im młode psiaki jeśli nie sprzedają ich tylko męczą i wydają? Są aż tak ograniczeni umysłowo? Trzeba napisać w tytule, że potrzebna pomoc finansowa dla malucha na weta i coś się uzbiera. Raczej wątpię. :( http://www.dogomania.pl/threads/197130-Nadaj-imi%C4%99-male%C5%84stwu.-Bazrek-trwa-4.12-do-godziny-12?p=15814517#post15814517 bazarek na imię Quote
Equus Posted November 27, 2010 Posted November 27, 2010 maluch super i zdaje się że sporo mniejszy (choć chyba nie młodszy) od tych "naszych" http://www.dogomania.pl/threads/196576-Trzymiesi%C4%99czne-pieski-pilnie-szukaj%C4%85-domu/page5 A ten śluz w kupie to pewnie od zapalenia jelita lub innego odcina przewodu pokarmowego spowodowanego zarobaczeniem. Powodzenia - ja nie pomogę niestety bo te "nasze" dwa szczylki jeszcze nic nie znalazły :( Quote
Kamila Proc Posted November 27, 2010 Posted November 27, 2010 jestem, jestem, chociaz popodbijam Quote
Awit Posted November 27, 2010 Posted November 27, 2010 Aleksandra95 koniecznie trzeba z tą suką coś zrobić, żeby już więcej nie rodziła. Oni się zgodzą na sterylkę? Quote
Aleksa. Posted November 27, 2010 Author Posted November 27, 2010 Awit napisał(a):Aleksandra95 koniecznie trzeba z tą suką coś zrobić, żeby już więcej nie rodziła. Oni się zgodzą na sterylkę? Nie wiem,czy się zgodzą to są dziwni ludzie.. a ja się ich trochę boję znaczy tego pana on taki duży i wygląda na nie miłego. Ogólnie to są arabowie :roll: beka napisał(a):odrobaczyć koniecznie tylko delikatnie tak w poniedziałek pojadę z mamą i z nim do weta albo wrócę ze szkoły i pojadę autobusem sama z nim. Quote
Paula03 Posted November 27, 2010 Posted November 27, 2010 Jestem u maluszka! Ola jak będę mogła jakoś pomóc to pisz(tylko nie finansowo) Quote
Aleksa. Posted November 27, 2010 Author Posted November 27, 2010 Paula03 napisał(a):Jestem u maluszka! Ola jak będę mogła jakoś pomóc to pisz(tylko nie finansowo) Jasne. Wiesz w sumie potrzebny by był banerek, a ja nie potrafię umiesz zrobić? :) Quote
Paula03 Posted November 27, 2010 Posted November 27, 2010 Hmm, raczej nie umiem, ale zamówię :D Quote
Paula03 Posted November 27, 2010 Posted November 27, 2010 Powiedz jaki rozmiar i jaki napis ma być? :) Quote
Paula03 Posted November 27, 2010 Posted November 27, 2010 Zamówię coś według własnego uznania :) Quote
Aleksa. Posted November 27, 2010 Author Posted November 27, 2010 Paula03 napisał(a):Zamówię coś według własnego uznania :) Ok dzięki. :) Quote
Recommended Posts