Nikky Posted December 8, 2010 Posted December 8, 2010 Nie obrażaj się Awitk-a, naprawdę muszę do weta jechać... Quote
Aleksa. Posted December 8, 2010 Author Posted December 8, 2010 Awit dzwoniła..:) Powiedziała,że domek OK miła Pani i wgl,ale czekam na więcej info. :D Quote
Atomowka Posted December 8, 2010 Posted December 8, 2010 Awit gdzie jesteś? Mów szybko co tam, jaka decyzja i co dalej? Odnośnie kasy ja myślę, że jeżeli mały będzie miał dom to niech już ta babka go zaszczepi z własnej kasy, a ta stówka się przecież przyda bezdomniakom ( chociażby na sterylkę mamy) Quote
Awit Posted December 8, 2010 Posted December 8, 2010 Jestem jestem. Aleksandra miałaś wysłać mi maila, i miałam w mailu Ci więcej powiedzieć. Pani nie wiem ile lat, bo zapomniałam spytać<zawsze o czymś zapomnę> I Aleksandra, bardzo ważne!! Zapomniałam powiedzieć o tym, żeby obróżkę lub szeleczki ciasno zapinała, tak by 1 palec wlazł to się psina nie udusi i nie wyjdzie z tego. I nie rozmawiałyśmy o nauce pozostawania samemu, czyli wychodzeniu z domu i wydłużaniu czasu!!! Młodzi ludzie, ok 25-30. Pracują, pies ileś godzin będzie siedział sam w domu, ale my też pracujemy a psy mamy szczęśliwe. Oboje zawsze mieli psy w domach, pochodzą z psich rodzin. Rozmawiałyśmy o szczeniakach, zniszczeniach, czynnościach fizjologicznych. Chorobach, leczeniach<Poprzedni pies był bardzo chorowity>. Jedzeniu <suche dobre karmy, ja też karmię suchym>, wyprowadzaniu na smyczy, uczeniu przychodzenia na długiej lince lub smyczy ok 10m. Pani jest świadoma tego co może szczeniak zrobić z domem, mieli psa od szczeniaka do starości. Pani zaczipuje i zaopatrzy w adresatkę. Z dużym uczuciem opowiadała o poprzednim piesku. Chcą szczeniaka, bo chcą psa od małego. Wg mnie domek dobry. O umowie też rozmawiałyśmy, o tym, że w razie tfu tfu zaginięcia najlepiej od razu informować, że w razie gdyby..to oddaje psa spowrotem do osoby od której adoptowała. Jakiś wyjazd np wakacyjny to albo z psem albo pies u którychś rodziców zostaje. Pani po adopcji zamierza iść do weta, na badania, obejrzenie, porady odnośnie witamin czy preparatów wzmacniających. Więc jeśli wet uzna, to zaszczepi małego. Aha, i dałam Pani maila do mnie, w razie gdyby miała jakieś pytania czy coś i powiedziałam, że chętnie kiedyś wpadnę żeby pochwaliła się psiakiem:-) Maluszku powodzenia!!! Quote
Atomowka Posted December 8, 2010 Posted December 8, 2010 Awit dziękuje za wizytę. Mały szykuj się niedługo do domku jedziesz:loveu: Ola a jak Ty podpisujesz umowę? Na siebie chyba nie, ale na mamę? Quote
Aleksa. Posted December 9, 2010 Author Posted December 9, 2010 [quote name='Awit']Jestem jestem. Aleksandra miałaś wysłać mi maila, i miałam w mailu Ci więcej powiedzieć. Pani nie wiem ile lat, bo zapomniałam spytać<zawsze o czymś zapomnę> I Aleksandra, bardzo ważne!! Zapomniałam powiedzieć o tym, żeby obróżkę lub szeleczki ciasno zapinała, tak by 1 palec wlazł to się psina nie udusi i nie wyjdzie z tego. I nie rozmawiałyśmy o nauce pozostawania samemu, czyli wychodzeniu z domu i wydłużaniu czasu!!! Młodzi ludzie, ok 25-30. Pracują, pies ileś godzin będzie siedział sam w domu, ale my też pracujemy a psy mamy szczęśliwe. Oboje zawsze mieli psy w domach, pochodzą z psich rodzin. Rozmawiałyśmy o szczeniakach, zniszczeniach, czynnościach fizjologicznych. Chorobach, leczeniach<Poprzedni pies był bardzo chorowity>. Jedzeniu <suche dobre karmy, ja też karmię suchym>, wyprowadzaniu na smyczy, uczeniu przychodzenia na długiej lince lub smyczy ok 10m. Pani jest świadoma tego co może szczeniak zrobić z domem, mieli psa od szczeniaka do starości. Pani zaczipuje i zaopatrzy w adresatkę. Z dużym uczuciem opowiadała o poprzednim piesku. Chcą szczeniaka, bo chcą psa od małego. Wg mnie domek dobry. O umowie też rozmawiałyśmy, o tym, że w razie tfu tfu zaginięcia najlepiej od razu informować, że w razie gdyby..to oddaje psa spowrotem do osoby od której adoptowała. Jakiś wyjazd np wakacyjny to albo z psem albo pies u którychś rodziców zostaje. Pani po adopcji zamierza iść do weta, na badania, obejrzenie, porady odnośnie witamin czy preparatów wzmacniających. Więc jeśli wet uzna, to zaszczepi małego. Aha, i dałam Pani maila do mnie, w razie gdyby miała jakieś pytania czy coś i powiedziałam, że chętnie kiedyś wpadnę żeby pochwaliła się psiakiem:-) Maluszku powodzenia!!![/QUOTE] No tak miałam wysłać,ale nie mam maila Twojego. :) Quote
Aleksa. Posted December 9, 2010 Author Posted December 9, 2010 [quote name='Atomowka']Awit dziękuje za wizytę. Mały szykuj się niedługo do domku jedziesz:loveu: Ola a jak Ty podpisujesz umowę? Na siebie chyba nie, ale na mamę?[/QUOTE] Oczywiście,że na mamę. :D do soboty TYLKO mogę się nim cieszyć. Wtedy minie 2 tygodnie jak u mnie jest. ;-) Quote
Aleksa. Posted December 10, 2010 Author Posted December 10, 2010 [quote name='Atomowka']Ola i co w sb go zawozicie do Wawy?[/QUOTE] Pani przyjeżdża sama po niego.:) Quote
koosiek Posted December 10, 2010 Posted December 10, 2010 Proszę, zajrzyjcie na wątek ostrowskiego terierka w tragicznym stanie :(:( [url]http://www.dogomania.pl/threads/198005[/url] Quote
Atomowka Posted December 10, 2010 Posted December 10, 2010 Ola zdjęć nacykaj na pożegnanie, tylko się nie wymiguj rozładowanym aparatem:eviltong: Maluchu powodzenie w nowym domku Quote
Aleksa. Posted December 11, 2010 Author Posted December 11, 2010 [quote name='Atomowka']Ola zdjęć nacykaj na pożegnanie, tylko się nie wymiguj rozładowanym aparatem:eviltong: Maluchu powodzenie w nowym domku[/QUOTE] OOOO no właśnie trzeba naładować.:) Quote
Aleksa. Posted December 11, 2010 Author Posted December 11, 2010 [quote name='Atomowka']I jak psiak pojechał już?[/QUOTE] Już dawno..:( Quote
Awit Posted December 11, 2010 Posted December 11, 2010 I jak ci Państwo? Jak reagowali? A jak maluszek się zachował? Quote
Aleksa. Posted December 11, 2010 Author Posted December 11, 2010 [quote name='Awit']I jak ci Państwo? Jak reagowali? A jak maluszek się zachował?[/QUOTE] Pani od razu zachwycona małym,pobiegł do Pani od razu ,cieszył się.. Pani wzięła go w kocyczek i do samochodu.. :D Pani kupiła śliczną czerwoną obróżkę,ale jeszcze za duża. :) Potem dostałam smsa,że połowę drogi płakał,ale potem słodko spał i,że zwiedza nowy domek. :D Ogólnie Pani chyba dołączy do nas do dogomani..:) więc będą zdjęcia i nowe info co u niego. :razz: Jeszcze raz Ci Awit dziękuję :loveu::loveu::loveu: Quote
Awit Posted December 11, 2010 Posted December 11, 2010 Jak będziesz do niej pisała lub dzwoniła, przypomnij - o obróżce by była ciasna na dworzu i tą adresatkę niech założy, a najlepiej jakby miała ze 3 adresatki, jaki,ś zapas być powinien:-) - I o tym o czym zapomniałam z nią pogadać, bo teraz już nie pamiętam czego to dotyczyło..... Quote
Aleksa. Posted December 11, 2010 Author Posted December 11, 2010 [quote name='Awit']Jak będziesz do niej pisała lub dzwoniła, przypomnij - o obróżce by była ciasna na dworzu i tą adresatkę niech założy, a najlepiej jakby miała ze 3 adresatki, jaki,ś zapas być powinien:-) - I o tym o czym zapomniałam z nią pogadać, bo teraz już nie pamiętam czego to dotyczyło.....[/QUOTE] o no właśnie.. sama z tego wszystkiego zapomniałam rano jak tylko wstanę,a wstanę rano bo muszę, napiszę smsa. Quote
kajkoowa Posted December 12, 2010 Posted December 12, 2010 A ja się zapytam ( nie czytałam systematycznie) czy mały będzie w przyszłości wykastrowany? Quote
Aleksa. Posted December 12, 2010 Author Posted December 12, 2010 [quote name='Kaja10014']A ja się zapytam ( nie czytałam systematycznie) czy mały będzie w przyszłości wykastrowany?[/QUOTE] oczywiście,że tak .:D Napisałam do Pani jak tam mały,czy płakał w nocy.. i Pani Kasia napisał,że w ogóle nie płakał tylko całą noc spał i jutro idą z nim do weta. :) Quote
kajkoowa Posted December 12, 2010 Posted December 12, 2010 [quote name='Aleksandra95']oczywiście,że tak .:D Napisałam do Pani jak tam mały,czy płakał w nocy.. i Pani Kasia napisał,że w ogóle nie płakał tylko całą noc spał i jutro idą z nim do weta. :)[/QUOTE] No to super, mama nadzieję, ze tego dopilnujesz :) Czekam na zdjęcia szczęśliwego malucha :) Quote
Recommended Posts