kaj Posted November 7, 2013 Posted November 7, 2013 [quote name='Nutusia']Też mam w domu taką koparkę...[/QUOTE] są różne koparki :) niektóre kopią gdziekolwiek, zeby tylko rozładować energię, są tez takie które coś wykopuja np. drzewka, albo ryją tylko po to żeby wykopać nornice. Mam potencjalnie-ewentulany dom dla Spajku i chciałabym przekazać możliwie rzetelne info, bo kopanie dołów to nie jest łatwa cecha. Quote
mala_czarna Posted November 7, 2013 Author Posted November 7, 2013 To mam nadzieję, że Joasia napiszę nam coś więcej, ale z tego co pamiętam to Spajk po prostu kopał.... doły. U Joasi nie ma do wykopania żadnych krzewów czy kwiatków, więc może tak z nudów sobie kopał, tak byleby pokopać? ;) Kaj, a co to za dom??? Powiesz nam coś więcej? Czy są jakieś inne psy do towarzystwa? byłoby naprawdę fajnie, Spajk jest bardzo towarzyskim psem! :) Quote
joaaa Posted November 7, 2013 Posted November 7, 2013 No więc w kojcu to on kopie chyba z nudów. Nie robi tego codziennie, ale się zdarza. Na zewnątrz być może w poszukiwaniu myszy. Bo w tym samym miejscu kopały też inne psy. Ale też rzadko mu się to zdarza. Jak mu mówię, żeby przestał (na zewnątrz), to przestaje, ale jak odejdę, to znowu to robi. :mad: W kojcu nigdy go nie przyłapałam, więc nie miałam możliwości zareagować. Quote
kaj Posted November 7, 2013 Posted November 7, 2013 [quote name='mala_czarna']To mam nadzieję, że Joasia napiszę nam coś więcej, ale z tego co pamiętam to Spajk po prostu kopał.... doły. U Joasi nie ma do wykopania żadnych krzewów czy kwiatków, więc może tak z nudów sobie kopał, tak byleby pokopać? ;) Kaj, a co to za dom??? Powiesz nam coś więcej? Czy są jakieś inne psy do towarzystwa? byłoby naprawdę fajnie, Spajk jest bardzo towarzyskim psem! :)[/QUOTE] Tak, w tym domu jest już czarna kudłata sunia adoptowana z Palucha, wysterylizowana, właściciele szukają dla niej towarzystwa. psy mogą swobodnie poruszać się po terenie, ale nie są traktowane jako psy domowe, mają swoje budy i generalnie są psami podwórzowymi. Właścicielka jest bardzo sympatyczną, kulturalną osobą, na pewno nie trafiłby do żadnych 'tłuków' tylko osób, ktore cenią sobie kontakt z psami. Dzisiaj prześlę tej Pani szczegółowe info i zdjęcia - zobaczymy... póki co, to nic pewnego. Quote
mala_czarna Posted November 7, 2013 Author Posted November 7, 2013 Wiem, że każdy chciałby dla psa miejsce w domu, na kanapie, ale powiedzmy sobie szczerze, że czasem się tak nie da. Zresztą ja naprawdę nie wiem jak Spajk zachowywałby się w domu, zwłaszcza, że przez tyle lat w hotelu przebywa w kojcu, z dużą budą. Mam nadzieję, że nikt z czytających wątek nie pomysli sobie, że chcę go jak najszybciej "wypchnąć" z hotelu, ale gdyby Spajk był z drugim psiakiem, miał dużą, ocieplaną budę, nie byłby na łańcuchu, to ja chyba bym nie protestowała. A jakie jest zdanie deklarowiczy, oczywiście cały czas mówimy o sytuacji, która i tak nie jest w 100% pewna ;) Quote
mala_czarna Posted November 8, 2013 Author Posted November 8, 2013 Zapomniałam, że mam jeszcze takie trzy zdjęcia Spajkowe :) [IMG]http://images64.fotosik.pl/356/a352894734d42396gen.jpg[/IMG] [IMG]http://images61.fotosik.pl/356/8f76ce5c4d77b0b2.jpg[/IMG] [IMG]http://images65.fotosik.pl/356/315fe92a1b4280a3gen.jpg[/IMG] Quote
kaj Posted November 8, 2013 Posted November 8, 2013 Coraz piękniejszy ten Spajku, pierwsze zdjęcie plakatowe :) Quote
joaaa Posted November 8, 2013 Posted November 8, 2013 Są jeszcze ładniejsze zdjęcia. :p Jak tylko dostaniemy, to zaraz wrzucimy. Quote
beataczl Posted November 8, 2013 Posted November 8, 2013 sliczny Spajkus :) czy On nadawal by sie tu: [h=1][URL="http://www.dogomania.pl/forum/threads/248284-Przygarn%C4%99-%C5%9Bredniego-lub-du%C5%BCego-psa-Warszawa"]Przygarnę średniego lub dużego psa Warszawa[/URL][/h] Quote
Aldrumka Posted November 8, 2013 Posted November 8, 2013 kibicuję Spajkowi od dawna - trzymam kciuki :) Quote
joaaa Posted November 8, 2013 Posted November 8, 2013 [quote name='beataczl']sliczny Spajkus :) czy On nadawal by sie tu: [B][URL="http://www.dogomania.pl/forum/threads/248284-Przygarnę-średniego-lub-dużego-psa-Warszawa"]Przygarnę średniego lub dużego psa Warszawa[/URL][/B] [/QUOTE] No obawiam się, że warunku czujności, to on nie spełnia wcale.:shake: Wczoraj nawet był pan od śmieci i zaczepiał psy przez bramę, to Klara pokazała, że ona pilnuje, a Spajk skakał na bramę w celu przywitania pana i nie wydał z siebie nawet jednego szczeknięcia. Quote
joaaa Posted November 9, 2013 Posted November 9, 2013 On kocha wszystkich ludzi, bardzo potrzebuje bliskiego kontaktu, przytulania. Cały czas usiłuje wcisnąć się do domu, jak tylko ma okazję.:roll: Quote
mala_czarna Posted November 12, 2013 Author Posted November 12, 2013 No śliczny, ja wiem, że sliczny, ale kolejna zima nadchodzi a on nadal w hotelu. Quote
kaj Posted November 12, 2013 Posted November 12, 2013 Zapomnijmy o tym potencjalnym domu, o którym pisałam wcześniej - trzeba szukać dalej. Póki co Spajku może się cieszyć dotychczasowym towarzystwem ;) Quote
mala_czarna Posted November 13, 2013 Author Posted November 13, 2013 Na meila nie dostałam póki co informacji o wygasających ogłoszeniach, ale sprawdzam codziennie :) Jak coś to będę usuwać, nie aktualizować, i robić nowe. Quote
mala_czarna Posted November 13, 2013 Author Posted November 13, 2013 Dotarły kolejne deklaracje za listopad od: Ewa Marta - 20 zł kropka 77 - 20 zł. I za grudzień od: NataZG - 100 zł Bardzo Wam dziękuję :loveu::loveu: Quote
Aldrumka Posted November 13, 2013 Posted November 13, 2013 nadzieja okazała się płonna - szkoda Quote
mala_czarna Posted November 14, 2013 Author Posted November 14, 2013 [quote name='Aldrumka']nadzieja okazała się płonna - szkoda[/QUOTE] Trzeba by chyba Spajka zabrać na jakąś wystawę psów nierasowych ;) Czy są takie organizowane? :) Quote
kaj Posted November 14, 2013 Posted November 14, 2013 [quote name='Aldrumka']nadzieja okazała się płonna - szkoda[/QUOTE] ależ skąd - nadzieja jest nadal, tylko dom nie ten ;) Quote
mala_czarna Posted November 15, 2013 Author Posted November 15, 2013 Przyszły deklaracje za lipiec-listopad od Vega36. W sumie 50 zł. Bardzo dziękuję :) Quote
mala_czarna Posted November 19, 2013 Author Posted November 19, 2013 Podmieniłam na portalach zdjęcia Spajkowe na te, które zrobiła Marta M. Może coś ruszy? :roll: Quote
mala_czarna Posted November 21, 2013 Author Posted November 21, 2013 Zaiste, niezbadane są wyroki boskie, a ludzie nie przestaną mnie zadziwiać. Pamiętacie to zdjęcie Spajka, które zrobiła Mercedes Marta Berg? To, na którym Spajk stoi z przylepionym nosem do prętów kojca? Juz ok. 30 udostępnień ma na FB, wczoraj były dwa telefony, z czego jeden bardzo, bardzo sensowny (ale nie powiem jeszcze o co chodzi, bo muszę być pewna w 100%). Czyli, że ludzie mają w d... psy zdrowe, hotelowe, takie wyprowadzane na regularne spacery, najedzone, głaskane, itp., itd?? Nie wiem, może powinnam pisac, że Joasia dzień w dzień wali Spajka po łbie łopatą, a zamiast kupować karmę pieniądze wydaje na złotą biżuterię?? Quote
Recommended Posts