Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dziś po południu, otrzymałam rozpaczliwy telefon z prośbą o pomoc!
W jednej z wsi w okolicach Płocka, do ludzi, którzy sobie tego absolutnie nie życzą, przybłąkały się dwie malutkie sunieczki. Sunie są młodziutkie, z daleka wyglądają jak szczeniaki ale mają chyba ok.roku. Według koleżanki ważą maksymalnie ok.5kg.
Ponieważ wszyscy we wsi wiedzą, że koleżanka pomaga bezdomnym psom, ludzie przyszli z żądaniem aby natychmiast zabrała te przybłędy,bo zrobią z nimi porządek.
Koleżanka ma pod opieką kilka psów, większość po przejściach, z których dwa są ciężko chore( serce, padaczka). W tej chwili ledwo wiąże koniec z końcem i absolutnie nie da rady zająć się kolejnymi nieszczęściami.
Sunie naprawdę są w niebezpieczeństwie.Ludzie wynajmują jakąś ruderę. Teren jest nieogrodzony. Po wsi szaleją samochody. Suczki śpią w jakiejś otwartej szopie. Koleżanka uprosiła, żeby ludzie przetrzymali sunie jeszcze choć kilka dni. Obiecała coś znaleźć ale sama nie da rady!:shake:
Potrzebna jest każda pomoc! Tymczas, karma, ogłoszenia!
W tej wsi, życie psa mierzy się ilością wódki, za jaką można go sprzedać!
Suczki są malutkie, młodziutkie i ponoć bardzo grzeczne. Nie pozwólmy im zginąć. Jutro prawdopodobnie będę miała zdjęcia.

Posted

ale nie ciesz się za bardzo , bo zdeklarowałam się wziąć sunię z Pszczyny.Natomiast inaczej będę starała się pomóc.Co teraz oprócz DT jest potrzebne?

Posted

Przede wszystkim karma i kasa. Koleżanka nie ma dostępu do internetu więc zdjęcia będą tylko z komórki. Zobaczymy jakiej jakości. Trzeba je stamtąd zabrać, tylko gdzie?

Posted

Oj cicho! Porozsyłam wątek. Tymczas na cito! Kto jest z okolic Płocka? Bez dobrych zdjęć nawet nie można ruszyć z ogłoszeniami.
Poker dzięki!:lol:
Myślę, że wieczorem będę cokolwiek więcej wiedziała.

Posted

Ja jak na złość, zamiast jednej suni, mam od wczoraj i drugiego kawalera-nie mogłam go zostawić na ulicy! Jakby znalazły dom, mogę pomyśleć o wzięciu kolejnych bidulek.

Posted

Wczoraj skontrolowaliśmy 2 wsie . Wróciłam zdruzgotana, tam mało kto wie, że psy marzną , że śruta to nie jedzenie dla psa.
Ja już nie mam pomysłu jak ich uświadamiać, w niektórych domach jest strasznie brudno, żyją tam dzieci, na kogo wyrosną ?

Posted

Wiadomo na kogo wyrosną - na takich, co sprzedadzą psa za butelkę wódki czy innego świństwa, uwiążą psa na łańcuchu i nawet jeść mu nie dadzą albo zatłuką łopatą, jak im się znudzi...

Posted

auraa napisał(a):
Sytuacja suczek sie nie zmieniła. Koleżanka zwątpiła jednak czy uda im się pomóc.

i co, zapominamy o nich?.
Patrzac w okno to dość trudne.........