auraa Posted November 22, 2010 Posted November 22, 2010 Dziś po południu, otrzymałam rozpaczliwy telefon z prośbą o pomoc! W jednej z wsi w okolicach Płocka, do ludzi, którzy sobie tego absolutnie nie życzą, przybłąkały się dwie malutkie sunieczki. Sunie są młodziutkie, z daleka wyglądają jak szczeniaki ale mają chyba ok.roku. Według koleżanki ważą maksymalnie ok.5kg. Ponieważ wszyscy we wsi wiedzą, że koleżanka pomaga bezdomnym psom, ludzie przyszli z żądaniem aby natychmiast zabrała te przybłędy,bo zrobią z nimi porządek. Koleżanka ma pod opieką kilka psów, większość po przejściach, z których dwa są ciężko chore( serce, padaczka). W tej chwili ledwo wiąże koniec z końcem i absolutnie nie da rady zająć się kolejnymi nieszczęściami. Sunie naprawdę są w niebezpieczeństwie.Ludzie wynajmują jakąś ruderę. Teren jest nieogrodzony. Po wsi szaleją samochody. Suczki śpią w jakiejś otwartej szopie. Koleżanka uprosiła, żeby ludzie przetrzymali sunie jeszcze choć kilka dni. Obiecała coś znaleźć ale sama nie da rady!:shake: Potrzebna jest każda pomoc! Tymczas, karma, ogłoszenia! W tej wsi, życie psa mierzy się ilością wódki, za jaką można go sprzedać! Suczki są malutkie, młodziutkie i ponoć bardzo grzeczne. Nie pozwólmy im zginąć. Jutro prawdopodobnie będę miała zdjęcia. Quote
Poker Posted November 22, 2010 Posted November 22, 2010 ale nie ciesz się za bardzo , bo zdeklarowałam się wziąć sunię z Pszczyny.Natomiast inaczej będę starała się pomóc.Co teraz oprócz DT jest potrzebne? Quote
auraa Posted November 22, 2010 Author Posted November 22, 2010 Przede wszystkim karma i kasa. Koleżanka nie ma dostępu do internetu więc zdjęcia będą tylko z komórki. Zobaczymy jakiej jakości. Trzeba je stamtąd zabrać, tylko gdzie? Quote
Poker Posted November 23, 2010 Posted November 23, 2010 trochę kasy mogę podesłać.Coś cichoi tu bardzo. Quote
auraa Posted November 23, 2010 Author Posted November 23, 2010 Oj cicho! Porozsyłam wątek. Tymczas na cito! Kto jest z okolic Płocka? Bez dobrych zdjęć nawet nie można ruszyć z ogłoszeniami. Poker dzięki!:lol: Myślę, że wieczorem będę cokolwiek więcej wiedziała. Quote
auraa Posted November 23, 2010 Author Posted November 23, 2010 Zdjęć dziś nie udało się zrobić. Czekam na nie. Nikt nie zajrzał...................... Quote
malagos Posted November 23, 2010 Posted November 23, 2010 Ja jak na złość, zamiast jednej suni, mam od wczoraj i drugiego kawalera-nie mogłam go zostawić na ulicy! Jakby znalazły dom, mogę pomyśleć o wzięciu kolejnych bidulek. Quote
auraa Posted November 23, 2010 Author Posted November 23, 2010 Dzięki malagos. Czekam na dalsze informacje o suniach. Quote
auraa Posted November 24, 2010 Author Posted November 24, 2010 czekam na zdjęcia. Wiem, że bez tego ani rusz. Sytuacja suniek jednak się nie zmieniła. Może być tylko gorzej. Quote
malagos Posted November 24, 2010 Posted November 24, 2010 do tego ta pogoda, zimno i wiatr....... Quote
basia0607 Posted November 28, 2010 Posted November 28, 2010 Wczoraj skontrolowaliśmy 2 wsie . Wróciłam zdruzgotana, tam mało kto wie, że psy marzną , że śruta to nie jedzenie dla psa. Ja już nie mam pomysłu jak ich uświadamiać, w niektórych domach jest strasznie brudno, żyją tam dzieci, na kogo wyrosną ? Quote
ataK Posted November 28, 2010 Posted November 28, 2010 Wiadomo na kogo wyrosną - na takich, co sprzedadzą psa za butelkę wódki czy innego świństwa, uwiążą psa na łańcuchu i nawet jeść mu nie dadzą albo zatłuką łopatą, jak im się znudzi... Quote
malagos Posted November 28, 2010 Posted November 28, 2010 I co ze zdjeciami i wiadomościami? Czy to jeszcze aktualne? Quote
auraa Posted November 29, 2010 Author Posted November 29, 2010 Sytuacja suczek sie nie zmieniła. Koleżanka zwątpiła jednak czy uda im się pomóc. Quote
malagos Posted November 29, 2010 Posted November 29, 2010 auraa napisał(a):Sytuacja suczek sie nie zmieniła. Koleżanka zwątpiła jednak czy uda im się pomóc. i co, zapominamy o nich?. Patrzac w okno to dość trudne......... Quote
toyota Posted November 29, 2010 Posted November 29, 2010 Nie zaszkodzi jednak wkleić fotek. Nigdy nie należy wątpić. Jak się czegoś bardzo chce, to zawsze się uda. Quote
Recommended Posts