supergoga Posted November 18, 2010 Posted November 18, 2010 Laylę znalazła moja koleżanka na jednym z osiedli. Dokarmiając dziekie koty zauważyła biała chudą kicie - koteczka starała się dostać do jedzenia, jednak stali bywalcy bezceremonialnie ją odganiali. Nie miała szansy. Jedzenia więcej nie było i koleżanka poszła do domu po dodatkową porcję, a białe cudo - ruszyło za nią. Dotarły do klatki schodowej i koteczka chciałą iść do domu - niestety mieszka tam rezydent marki jamnik - zupełnie kociożerny, a mieszkanie małe. Koleżanka z córka wyniosły więc jedzenie kotce na schody, zjadła z żarłocznością dzika. Piła łapczywie wodę. Wycieńczona i brudna była bardzo. I oczywiście "telefon do przyjaciela" - Gośka, ratunku. I tego samego wieczora koteczka wylądowała w hotelu dla zwierząt. Mozliwe, że wyszła przez okno z bloku, możliwe że w trakcie rujki - i nie mogła trafić. Tylko jakoś nikt jej nie szuka. Ogłoszenia wywieszone - cisza. Czyli - my szukamy. Kotka piękna, prawie biała, z rudym ogonem i rudymi znakami na łebku. W sobotę jade do hotelu i zabiorę ją do wetki - dowiem się o wiek , odrobaczę, odpchlę i mam nadzieję, znajdziemy dla koteczki nowy dom. Jest wyraźnie domowa, garnie się do ludzi, mruczy. Na zdjęciach z hoteliku widać, że aż zamyka oczy bo człowiek zbliżył się do jej klatki. Może ktoś marzy o takim kotku? Nazwałąm ją Layla Quote
Isabel Posted November 18, 2010 Posted November 18, 2010 Ale piękna kotka :loveu: Na pewno znajdzie dom! Quote
PaulinaT Posted November 19, 2010 Posted November 19, 2010 jakie cudo.... ale że Layla od mojej Layli? Pamiętaj - Layle się odnajdują po 16stu dniach... Quote
snuszak Posted November 19, 2010 Posted November 19, 2010 oby się i ta odnalazła, nawet po 16 dniach Quote
Halo (Alfa i Zuzia) Posted November 19, 2010 Posted November 19, 2010 Piękna. Wygląda zupełnie jak moja działkowa Majka. Sprawdze w najbliższych dniach czy Majka jest. Chyba się nie wybrała do Poznania.. Życzę dobrego domu szybko Layli-Majce. Pozdrawiam. Quote
supergoga Posted November 19, 2010 Author Posted November 19, 2010 Paulina, fakt że się na Twojej hipci wzorowałam jakoś. Obyu mi nie zagineła tak jak twoja wędrowniczka. Alfa - sprawdź, może wzorem Paulinowej Layli powędrowała, troche stopem i już... Quote
PaulinaT Posted November 19, 2010 Posted November 19, 2010 supergoga napisał(a):Obyu mi nie zagineła tak jak twoja wędrowniczka. ja myślałam bardziej o tym, że po 16stu dniach znajdzie się rodzina która ja zgubiła... ;-) tylko jakiś 50km dalej... Quote
supergoga Posted November 20, 2010 Author Posted November 20, 2010 Layla juz po wizycie u wetki. Ma około 2 lat. Musiała błąkać się czas jakiś, bo jest bardzo brudna i wycudzona. I zapchlona rzecz jasna. Odrobaczanie i odpchlanie od razu - i badanie ogólne. Wyglada na zdrową koteczke w rui. Dobrze że u nas, bo byłyby kociaki. Ma apetyt, lubi ludzi, jest ciekawska i zywa. Robiłam zdjęcia w gabinecie, bardzo trudne zadanie - Layla koniecznie chciała zobaczyć co mam. Ale pozwalała na wszystkie zabiegi, nie drapała - ot - śliczna księżniczka wielkiej urody. Ogon w pasy, rudy i szeroki. Sierść jak aksamit, delikatne, boałe foterko, jak się wyczyści będzie rewelacja. I te parę rudawych plamek na łebku. Cud miód koteczka. Szukamy domu, hotel nie jest dobry dla niej. Quote
supergoga Posted November 20, 2010 Author Posted November 20, 2010 Koteczka naręczna Pomóżcie szukac domu! Quote
PaulinaT Posted November 20, 2010 Posted November 20, 2010 Boska jest! Kicia tej urody szybko znajdzie domek! Quote
snuszak Posted November 21, 2010 Posted November 21, 2010 super i chyba całkiem duza jak na kotkę ;) Quote
supergoga Posted November 21, 2010 Author Posted November 21, 2010 Spora, mocno zbudowana, delikatna w dotyklu, taki aksamitek. Śliczna. Quote
BUDRYSEK Posted November 21, 2010 Posted November 21, 2010 piękna dziewczynka :) tricolorki szubko na szczęście znajdują domki Quote
supergoga Posted November 21, 2010 Author Posted November 21, 2010 Na razie cisza. Dzisiaj ją odwiedziliśmy - miziak ma się dobrze, ale klatka hotelowa to chyba nie dla niej. Quote
supergoga Posted November 23, 2010 Author Posted November 23, 2010 Coś nasza tri nie podoba sie nikomu. Szkoda. Quote
PaulinaT Posted November 25, 2010 Posted November 25, 2010 Nie wierzę, że długo będzie czekac! :) Quote
supergoga Posted November 25, 2010 Author Posted November 25, 2010 A jednak, mieszka już sporo czasu w hotelu, który również sporo nas kosztuje a nie było ani jednego pytania o koteczkę. Pomóżcie ją rozreklamować. Quote
ana666 Posted November 25, 2010 Posted November 25, 2010 Przepiękna koteczka i zero zainteresowania:shake: A DT dla niej też potrzebne? Quote
snuszak Posted November 25, 2010 Posted November 25, 2010 pewnie w DT byłoby jej lepiej niż w hotelu... Quote
ana666 Posted November 25, 2010 Posted November 25, 2010 Pytam, bo moja tymczasowiczka pojechała do domu wiec zwolniło sie u mnie miejsce... Quote
Halo (Alfa i Zuzia) Posted November 28, 2010 Posted November 28, 2010 supergoga napisał(a):Alfa - sprawdź, może wzorem Paulinowej Layli powędrowała, troche stopem i już... Goga, macie jeszcze tę kotkę? Byłam wczoraj na działce, Majka tam jest.. ;) Quote
supergoga Posted November 28, 2010 Author Posted November 28, 2010 Ana, DT dla Layli bardzo potrzebny. Hotel słono kosztuje a ona jest kochana. Dzisiaj zaczepiała nas wyciągając łapke (bez pazurków) zza krat. W domu miałaby szansę na lepsze fotki. W tym tygodniu sterylka, a póxniej byłaby gotowa. Weźmiesz ją?????? Quote
ana666 Posted November 28, 2010 Posted November 28, 2010 Wezme ja oczywiście. Żal jej w tej klatce bo widać jak bardzo jest doludna. a co w domu to w domu bedzie no i też te pieniądze, szkoda płacic do hoteliku jak u mnie tak samo może być ;) Czyli ja czekam aż bedzie po sterylce i od razu może do mnie przyjechać :) Quote
snuszak Posted November 28, 2010 Posted November 28, 2010 dobra wiadomość :) ciesze się ana666 że się zdecydowałaś dać jej DT Quote
Recommended Posts