Ajula Posted November 25, 2010 Posted November 25, 2010 [quote name='supergoga'] Co do suni - miejsce do zabrania psicy jest. [/QUOTE] jak Supergoga mówi, że miejsce jest, to jest :) tylko trzeba ją złapać musimy zwołać Drużynę Pierścienia :D Quote
Ajula Posted November 25, 2010 Posted November 25, 2010 [quote name='agiojoj'] Co do odłowu,to pies na pewno jest na terenie szkoły mniej więcej tak o 6:30 do 7:00.Jak chcecie dać mu jakieś prochy przedtem,to warto poprzedniego dnia pogadać z tą miłą Panią ze szkoły,żeby wrzuciła to w miskę z mniejszą ilością mokrej karmy. [/QUOTE] czy pies przychodzi na teren szkoły także w soboty i niedziele? musimy naprawdę mądrze zaplanować akcję, bo łapanie na terenie szkoły ma plusy i minusy: - plus - bo teren ogrodzony - minus - są dzieci, których nie możemy narażać na niebezpieczeństwo sedalin działa różnie - raz szybciej, raz wolniej, niektóre psy reagują na sedalin niepokojem i rozdrażnieniem nie wiemy jak zareaguje ta sunia, nie daj boże zdenerwuje się i jeszcze jakiegoś dzieciaka ugryzie dlatego nie możemy zostawić Pani proszków, żeby dosypała do jedzenia i już - wszystko musi być pod nadzorem Quote
conceited Posted November 25, 2010 Posted November 25, 2010 [quote name='Ajula']jak Supergoga mówi, że miejsce jest, to jest :) tylko trzeba ją złapać [B]musimy zwołać Drużynę Pierścienia[/B] :D[/QUOTE] czekam na wskazówki gdzie i kiedy ;) weekend bylby najlepszy bo nie bedzie dzieci. Quote
agiojoj Posted November 25, 2010 Posted November 25, 2010 Wydaje mi się,że pani ze szkoły mówiła coś o sobotach.Porozmawiam z nią na ten temat jutro rano. Pamiętam jak mówiła,że psina taka mądra bo jak są ferie czy tam wakacje od razu wyczuwa,że pora jedzonka jest później i wtedy dopiero przychodzi. Na pewno potrzeba będzie sporo ludzi,gdyż bok otwarty tego terenu jest dość długi. Godziny ranne "wypasu" to pora kiedy jeszcze nie jest zbyt jasno. No i myślę,że trzeba od razu mieć na miejscu transport do miejsca docelowego. Quote
Ajula Posted November 25, 2010 Posted November 25, 2010 [quote name='agiojoj'] No i myślę,że trzeba od razu mieć na miejscu transport do miejsca docelowego.[/QUOTE] o tym decyduje szefowa :) resztę postanowimy, jak się jutro dowiesz, czy sunia też w soboty przychodzi Quote
agiojoj Posted November 26, 2010 Posted November 26, 2010 piszę z tele więc na raty...wygląda na to że sunia przychodzi w soboty rano bo miskę opróżnia. Z tym że na sobotę ma wykładane jedzenie w piątek wieczorem.w razie decyzji o akcji jutro poprosiłam żeby dziś nie zostawiali karmy Quote
agiojoj Posted November 26, 2010 Posted November 26, 2010 no i trzeba się dobrze schować bo pies jak widzi kogoś przy furtce to nie wejdzie.w ogóle jadę dziś potem do szkoły bo ponoć Quote
agiojoj Posted November 26, 2010 Posted November 26, 2010 są dwie drogi którymi ona wchodzi na teren...zdarza się też że sunia jest w budzie i wtedy tym bardziej trzeba dyskretnie podłożyć Quote
agiojoj Posted November 26, 2010 Posted November 26, 2010 karmę i "spadać"...a może ktoś chce też pojechać dziś do szkoły? Quote
agiojoj Posted November 26, 2010 Posted November 26, 2010 tak myślę że dobrze by było też podebrać z połowę karmy z miski do której po południu wkłada to małżeństwo. Quote
agiojoj Posted November 26, 2010 Posted November 26, 2010 wtedy większa pewność że sunia rano chętnie przyjdzie do szkolnej miski....jakby ktoś chciał też się przejechać dziś do szkoły to podaję mój tele Quote
Ajula Posted November 26, 2010 Posted November 26, 2010 apel do wszystkich ciotek z Poznania i nie tylko: jak możecie to zerknijcie na ten wątek, może jakoś udałoby się pomóc chociaż z lekami dla nie chodzącego psiaka znajdy [IMG]http://www.dogomania.../images/smilies/icon_rolleyes.gif[/IMG] buba44 zajęła się sparaliżowanym znajdą, ale już nie daje rady, nawet nie ma za co leków mu kupować [IMG]http://www.dogomania.../images/misc/quote_icon.png[/IMG] Napisał [B]buba44[/B] [URL="http://www.dogomania.../showthread.php?p=15810060#post15810060"][IMG]http://www.dogomania.../images/buttons/viewpost-right.png[/IMG][/URL] zaczyna wszystko mnie przytłaczać,Nico paskud nie chce chodzić we wózeczku a tyle było zachodu żeby go zdobyć,problemy finansowe chyba najgorsze i martwię się ze tak się stało przed świętami ,dla mnie i tak świąt nie ma muszę myśleć jak teraz wyżywie te stado no i Nicowi znowu puchnie noga ,czasem myślę że to moja wina,. [URL="http://www.dogomania.180640-POMOCY%21Potrzebne-leki-pampersy-karma-light-kaska-dla-cierpi%C4%85cego-Nico/page31"]http://www.dogomania.pl/threads/1806...go-Nico/page31[/URL] Quote
Ajula Posted November 26, 2010 Posted November 26, 2010 już poprawiam [url]http://www.dogomania.pl/threads/180640-POMOCY!Potrzebne-leki-pampersy-karma-light-kaska-dla-cierpi%C4%85cego-Nico/page32?p=15810954#post15810954[/url] Quote
Ajula Posted November 27, 2010 Posted November 27, 2010 Krzysiek razem z Agi zrobili dziś rozeznanie Krzysiek dzwonił przed chwilą i prosił, żebym na wątku napisała, że: [SIZE=3][B][COLOR=Sienna]Akcja łapania suni jutro (niedziela) o godz. 6.00[/COLOR] [/B][/SIZE] ona tak wcześnie rano przebywa na ogrodzonym terenie szkoły, potem gdzieś idzie Teren jest ogrodzony, ale dosyć duży, dlatego przyda się wsparcie. [COLOR=Purple][B]Kto jest w stanie wstać tak wcześnie i pomóc? czekamy na ochotników :) [/B][/COLOR] Quote
snuszak Posted November 27, 2010 Posted November 27, 2010 jeśli będe miała transport samochodowy to może mi się uda dojechać jaki to dokładnie adres? Quote
supergoga Posted November 27, 2010 Author Posted November 27, 2010 Bardzo prosimy o pomoc. Żałuje, że nie mogę - w środę rano mam spotkanie z chirurgiem...nie wolno mi złapać nawet kataru. Pomóżcie ! Zmieniam tytuł. Quote
Ajula Posted November 27, 2010 Posted November 27, 2010 dokładnie opisze wszystko Krzysiek albo Agiojoj, adres itd. Quote
conceited Posted November 27, 2010 Posted November 27, 2010 o matko - przepraszam, ze zawiode, ale dzis mam impreze - nie wstane :( Quote
agiojoj Posted November 27, 2010 Posted November 27, 2010 To jest Gimnazjum na Łozowej 53.Budynek szkoły stoi zaraz za Strażą Pożarną. LUDZI NAM TRZEBA !!! Quote
Ajula Posted November 27, 2010 Posted November 27, 2010 przypomnę, żeby wszyscy zobaczyli [quote name='Ajula'] [SIZE=3][B][SIZE=4][COLOR=Magenta]Akcja łapania suni jutro (niedziela) o godz. 6.00[/COLOR][/SIZE] [/B][/SIZE] ona tak wcześnie rano przebywa na ogrodzonym terenie szkoły, potem gdzieś idzie Teren jest ogrodzony, ale dosyć duży, dlatego przyda się wsparcie. [COLOR=Purple][B]Kto jest w stanie wstać tak wcześnie i pomóc? czekamy na ochotników :) [/B][/COLOR][/QUOTE] [quote name='agiojoj'][SIZE=4][COLOR=Magenta]To jest Gimnazjum na Łozowej 53.Budynek szkoły stoi zaraz za Strażą Pożarną. LUDZI NAM TRZEBA !!![/COLOR][/SIZE][/QUOTE] Quote
GoniaP Posted November 27, 2010 Posted November 27, 2010 Może zatem mądrzej byłoby przełożyć łapankę na dzień, kiedy więcej osób będzie mogło się stawić? Obawiam się bowiem, że można sunię tak skutecznie przestraszyć, że już nie wróci, lub będzie jeszcze bardziej ostrożna... Quote
Recommended Posts