Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ciekawe na jakim odcinku ciemiączko nie zarosło, mam nadzieję, że na niewielkim, bo sunia by nie dożyła do dziś w warunkach w jakich przyszło jej żyć, czekam więc na wyniki pełna nadziei...

Posted

ojjjj, nieładnie tak śmiać się z ludzkiej ułomności:) Cierpliwa to ja nigdy nie byłam i tak mi już zostanie:) Jednak w tym wypadku było troszkę inaczej. Kiedyś na podobnym wątku poprosiłam o nr rachunku i nigdy nie dostałam odpowiedzi.

Posted

rozmawiałam z Panem Doktorem

jeszcze nie wrócili z badania
Narazie wstępnie wiadomo, że Tinka ma wodogłowie i coś jeszcze. To coś jeszcze to przekaz od kolegi neurologa, który ma postawić diagnozę. Nie zrobił tego jeszcze dokładnie bo zdjęć z rezonansu jest około 400 - tak to zrozumiałam i on musi je przeglądnąć. Zrobi to jutro ale doktor spodziewa się, że dopiero po południu- wieczorem będzie miał pełną odpowiedź.
Oczywiście będę wydzwaniać ale doktor powiedział, że jak coś będzie wiedział to sam zadzwoni.

To "coś jeszcze" jest prawdopodobnie przyczyną, że problemy neurologiczne ostatnio nasiliły się lub nawet powstały. Może to był uraz.
W tej chwili nie może nic zaproponować konkretnego. W grę wchodzi operacja i założenie cewnika - w celu obniżenia ciśnienia. Koszt tego to minimum 1800zł
Narazie od wczoraj Tina dostaje leki mające to ciśnienie obniżyć i ma je dostawać przez najbliższy czas - będą sprawdzać czy może to wystarczy.
Tinka nie jest w stanie w którym operacja jest niezbędna na dziś i dlatego doktor prosił o cierpliwość - musi się dowiedzieć co tam jeszcze siedzi, przemyśleć i zaproponować małej najlepsze leczenie.

Przed nami niezłe wyzwanie finansowe:
Renoznans - w granicy 800zł
Operacja - jak dotąd nawet i 1800zł
Dojdą jeszcze koszty pobytu, rehabilitacji.

Nie ma to jak porządne wyzwanie - damy radę :-)
A Tinka będzie potem żyła dłuuugo i szczęśliwie. Howgh!

Posted

wow, moj skromny datek przy tych potrzebach to kropla w morzu :( biedna Tinusia. moze znajdzie sie jakis sponsor...

czy mozecie zrobic jakas strone o niej, na przyklad na FB, zeby mozna bylo rozsylac z prosba o sponsoring do ludzi, ktorzy prowadza firmy... no nie wiem, tak mi przyszlo na mysl. bo jak sie wysle watek na dogo, to taki ktos, potencjalny sponsor czy biznesmen nie bedzie czytal tyle stron... :/ jesli wydaje sie Wam to niedorzeczne, to przepraszam, ale to jest jedyny moj pomysl na to, skad wziac okolo 2000zl. zbierajac tu po 10zl szybuo kwoty nie uzbieramy.

Posted

conceited napisał(a):
wow, moj skromny datek przy tych potrzebach to kropla w morzu :( biedna Tinusia. moze znajdzie sie jakis sponsor...

czy mozecie zrobic jakas strone o niej, na przyklad na FB, zeby mozna bylo rozsylac z prosba o sponsoring do ludzi, ktorzy prowadza firmy... no nie wiem, tak mi przyszlo na mysl. bo jak sie wysle watek na dogo, to taki ktos, potencjalny sponsor czy biznesmen nie bedzie czytal tyle stron... :/ jesli wydaje sie Wam to niedorzeczne, to przepraszam, ale to jest jedyny moj pomysl na to, skad wziac okolo 2000zl. zbierajac tu po 10zl szybuo kwoty nie uzbieramy.

Tina na Facebook

Tweety już się tym zajęła :-)
Można dalej rozsyłać

Posted

Yorija napisał(a):
rozmawiałam z Panem Doktorem

jeszcze nie wrócili z badania
Narazie wstępnie wiadomo, że Tinka ma wodogłowie i coś jeszcze. To coś jeszcze to przekaz od kolegi neurologa, który ma postawić diagnozę. Nie zrobił tego jeszcze dokładnie bo zdjęć z rezonansu jest około 400 - tak to zrozumiałam i on musi je przeglądnąć. Zrobi to jutro ale doktor spodziewa się, że dopiero po południu- wieczorem będzie miał pełną odpowiedź.
Oczywiście będę wydzwaniać ale doktor powiedział, że jak coś będzie wiedział to sam zadzwoni.

To "coś jeszcze" jest prawdopodobnie przyczyną, że problemy neurologiczne ostatnio nasiliły się lub nawet powstały. Może to był uraz.
W tej chwili nie może nic zaproponować konkretnego. W grę wchodzi operacja i założenie cewnika - w celu obniżenia ciśnienia. Koszt tego to minimum 1800zł
Narazie od wczoraj Tina dostaje leki mające to ciśnienie obniżyć i ma je dostawać przez najbliższy czas - będą sprawdzać czy może to wystarczy.
Tinka nie jest w stanie w którym operacja jest niezbędna na dziś i dlatego doktor prosił o cierpliwość - musi się dowiedzieć co tam jeszcze siedzi, przemyśleć i zaproponować małej najlepsze leczenie.

Przed nami niezłe wyzwanie finansowe:
Renoznans - w granicy 800zł
Operacja - jak dotąd nawet i 1800zł
Dojdą jeszcze koszty pobytu, rehabilitacji.

Nie ma to jak porządne wyzwanie - damy radę :-)
A Tinka będzie potem żyła dłuuugo i szczęśliwie. Howgh!

damy radę. Miko kosztował nas ponad 7 tysięcy (ponad 2500 operacja z diagnostyką i 4500 trzymiesięczna rehabilitacja) i zebraliśmy.
Czekam na odnowienie zgody na ogólnopolskie zbiórki publiczne (w tym momencie mamy na małopolskę), powinno przyjść na dniach, zrobimy wtedy akcję na siepomaga, zaraz zmontuję allegro, z FB może też coś napłynie chociaż tam to finansowo kiepski odzew najczęściej. Kasa zazwyczaj jest najmniejszym problemem, byleby Tinka dała się wyleczyć

Posted

conceited napisał(a):
oj gdzies przeoczylam. no to zaczyna, rozsylac :)

albo poczekam az dodacie szczegoly, tzn potrzeby finansowe malej...mysle, ze powinny byc glownym tematem na jej stronie :)

Czekamy na konkretną diagnozę. Nie wiemy czy będzie operacja, rehabilitacja, jak długo pobyt.
Na razie szacunkowy koszt rezonansu znamy i ewentualnej operacji.

DIAGNOZA i potem plan co dalje - to najważniejsze i zbliżamy się już do jej poznania.

Posted

Yorija napisał(a):
Czekamy na konkretną diagnozę. Nie wiemy czy będzie operacja, rehabilitacja, jak długo pobyt.
Na razie szacunkowy koszt rezonansu znamy i ewentualnej operacji.

DIAGNOZA i potem plan co dalje - to najważniejsze i zbliżamy się już do jej poznania.

przypuszczasz, że może się obyć bez?

Posted

Tweety napisał(a):
przypuszczasz, że może się obyć bez?

Doktor Niedzielski mówił o dwóch operacjach:
- na samym początku o takiej operacji gdzie "montuje" się siatkę mającą chronić mózg przed fizycznymi urazami w miejscu gdzie nie ma kości czaszki - ale wtedy nie było jeszcze rozpoznania, że Tina ma Wodogłowie
- dzisiaj gdy już w rezonansie potwierdzili wodogłowie - mówił o operacji, która usunie nadmiar płynu, zmniejszy ciśnienie - tej operacji mogłoby nie być jeżeli mała zareaguje na leki i farmakologicznie uda się to opanować - a wtedy wracamy do pomysłu pierwszej operacji

Jutro będzie więcej wiadomo. Gdyby mała miała mieć operację - tę drugą - to zapytam czy w tym samym czasie mogą zrobić również tę pierwszą. Założyć ochronną siatkę i sączek/cewnik odprowadzający płyny.

Posted

supergoga napisał(a):
Poszła wpłata 500 zł od Animalii. Postaramy się jeszcze pomóc. Wstawimy na naszej stronie apel o wsparcie.

Bardzo dziękuję.
Czy z tych wszystkich informacji na wątku dasz radę sklecić jakiś tekst?

Posted

ulvhedinn napisał(a):
Musi byc dobrze :)

Byłam dziś w klinice z Arystotelesem i Słowisią, niestety nie widziałam Tinki....

Tinka pewnie była na zabiegu albo jeszcze nie obudziła się pewnie. Nie żebym życzyła Tobie częstych odwiedzin w tej klinice - ale tak po cichu liczę, że jak już będzie po diagnozie to będziesz mogła tam zaglądnać i nam przekazać co u małej.

Posted

DO ZEBRANIA: ... tu będzie kwota, którą trzeba uzbierać...
Bardzo szacunkowo:

Rezonans magnetyczny: - ok 800zł
Operacje: - ok 1800zł - założenie cewnika

Badania: morfologia, biochemia: ???
Koszty pobytu: ???
Rehabilitacja: ???

deklaracje:

Yorija - 100zł
adamo1974 - 50zł
Granula - 10zł
Ffrubka - 20zł
WWiola - 50zł - 50zł na każde z podanych kont :-)
supergoga - FDZ Animalia - 500zł
izabelka_70 - 20zł
conceited
anonimowy dawca - 200zł
--------------------------
RAZEM DEKLARACJI 1000 zł

wpływy:
Y: - oznacza, że wpłynęło na moje konto
AFN: - to co wpłynęło na konto AFN

Y: 17.11.2010 - WWiola - 50zł
AFN: 17.11.2010 - WWiola - 50zł
Y: 17.11.2010 - Yorija - 100zł
Y: 18.11.2010 - izabelka_70 - 20zł
Y: 18.11.2010 - adamo1974 - 50zł

Y - RAZEM: 220zł
AFN - RAZEM: 50zł (skąd mi się tu wzięło wcześniej 200 - to chyba zaklinanie rzeczywistości)

Posted

Widzicie!!
dzieje się

wkleiłam tu rozliczenie z pierwszych postów - jeżeli ktoś tam nie zagląda :-)

Dziś dotarły do mnie wpływy od
izabelka_70 - 20zł
adamo1974 - 50zł

dziękuję w imieniu Tinki

:-)

Posted

Yorija napisał(a):

wpływy:
Y: - oznacza, że wpłynęło na moje konto
AFN: - to co wpłynęło na konto AFN

Y: 17.11.2010 - WWiola - 50zł
AFN: 17.11.2010 - WWiola - 50zł
Y: 17.11.2010 - Yorija - 100zł
Y: 18.11.2010 - izabelka_70 - 20zł
Y: 18.11.2010 - adamo1974 - 50zł

Y - RAZEM: 220zł
AFN - RAZEM: 200zł

Paniusia to przeliczy raz jeszcze, już mnie nauczyłaś, że 8 - 2 jest 4 ale 50 + 0 po mojemu nie jest 200 ;)