adamo1974 Posted November 29, 2010 Posted November 29, 2010 tineczka była dzis na dworze jak sie rozglądała patrzyła na snieg była nim zachwycona i zdziwiona wczoraj zielona trawka a dzis cos białego a i dziś miała starcie z moją pucha odgryzła jej sie nie da se w kasze dmuchac zuch dziewczynka Quote
adamo1974 Posted December 3, 2010 Posted December 3, 2010 tinka znowu była na spacerku zwarzyliśmy ją waży już 2,5 kg lubi kaszke manną reaguje na mój głos i uwielbia się tulic Quote
Edi100 Posted December 3, 2010 Posted December 3, 2010 adamo1974 napisał(a):tinka znowu była na spacerku zwarzyliśmy ją waży już 2,5 kg lubi kaszke manną reaguje na mój głos i uwielbia się tulic Miło czytać takie wieści:):) Quote
savahna Posted December 4, 2010 Posted December 4, 2010 Byłam tu wczesniej, musze doczytać, ale widzę ,ze optymistycznie jest:multi: Quote
Yorija Posted December 4, 2010 Author Posted December 4, 2010 Grzesiek - jak u niej z zachowaniem czystości? Jak sobie daje radę w mieszkaniu? Potrzebuje nadzoru 24h na dobę? Quote
adamo1974 Posted December 5, 2010 Posted December 5, 2010 tina może zostawać sama nawet na kilka godzin niepotrzebna jej całodobowa pomoc z załatwianiem sie jest lepiej ale jak jestem w pracy po 8 godzin niestety tinka robi w domu bo ja i zona jesteśmy w pracy a teraz o tinie sunia robi duże postępy jeszcze jest płochliwa zaczyna bawić się z mo[URL="http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/f46fb94dd009f868.html"][IMG]http://images45.fotosik.pl/442/f46fb94dd009f868m.jpg[/IMG][/URL]im psem i sama z zabawkami Quote
Yorija Posted December 7, 2010 Author Posted December 7, 2010 Cisza sie taka zrobiła. Tinka robi postępy. A my powoli rozglądamy się za DS. Początek stycznia tuż tuż - badania i do domu małą wyślemy :-) Quote
Edi100 Posted December 7, 2010 Posted December 7, 2010 [quote name='Yorija']Cisza sie taka zrobiła. Tinka robi postępy. A my powoli rozglądamy się za DS. Początek stycznia tuż tuż - badania i do domu małą wyślemy :-)[/QUOTE] Miło brzmiące perspektywy:):) Ale domek musowo naj naj:) Quote
gonia66 Posted December 10, 2010 Posted December 10, 2010 co tu u Tinusi taka cisza..??:o Dziewczynka bezpieczna, więc wszyscy przeniesli sie tam, gdzie pomoc na CITO potrzebna...:) Quote
Nevada Posted December 10, 2010 Posted December 10, 2010 pewnie maluszek już sobie śpiocha smacznie :-) Quote
Yorija Posted December 11, 2010 Author Posted December 11, 2010 Zróbmy Wielką Reaktywację Wątku akcję szukania domu - tak, żeby w styczniu Tinka po badaniach pojechała już do swojego stałego domu postaram się jakiś tytuł inny wstawić - reaktywny Quote
Yorija Posted December 11, 2010 Author Posted December 11, 2010 jeszcze Grzegorzowi o tym nie mówiłam ale śniło mi się, że wiozłam Tinkę do DS. I to teraz właśnie - i że ona święta i nowy rok spędzi już w swoim nowym stałym domku. Nie wiem jak to Grzesiek i jego rodzina by przyjęła. Zakładam, że z jednej strony ucieszyli by się gdyby znalazł się już właściwy domek dla małej. A z drugiej strony - pewnie nie wyobrażają sobie świat bez niej. Tak sobie strasznie gdybam i marzę. Ale święta tuż tuż. Dom jeśli nawet się znajdzie będzie musiał być prześwietlony, wypytany, sprawdzony na cztery strony. To trochę czasu zajmie. Nadejdzie styczeń - badania kontrolne. Tweety mówiła, że dr. Niedzielski wypytywał o stan Tinki. Quote
Yorija Posted December 11, 2010 Author Posted December 11, 2010 Tak sobie jeszcze myślę. Jeżeli ona ma te trzy lata - to znaczyłoby, że dwie, trzy zimy już przeżyła. Może pierwszą w domu z ludźmi u których była. Bo musiała być ślicznym szczeniaczkiem. A następna? Siedziała w budzie przywiązana łańcuchem? Wiatr, mróz. W oknach choinka, krzątający się ludzie. Obchodzą święta. Dzielą się opłatkiem. A jak nadeszła chwila gdy zwierzęta ludzkim głosem mówią - nikt się nie odważył podejść do budy. Ze strachu co mogliby usłyszeć. A nie usłyszeli by nic. Zwierzaki są tak bezgranicznie ufne i kochające, że się nie poskarżą. Może Tinka nic nie "mówiła" bo jej nie przyszłoby do tej chorej główki żeby się żalić i narzekać. Jeśli miałaby siłę to pewnie zamerdałaby ogonkiem - ciesząc się, że po prostu do niej przyszli. Może lepiej by było gdyby to ludzie w ten jeden dzień-czy noc zyskali umiejętność mówienia zwierzęcym głosem. Albo zdolność odczuwania tego co one czują. Jak jest im zimno, głodno i samotnie. A my tak pysznie dajemy zwierzętom możliwość odezwania się ludzkim głosem. One nie mówią - bo nie chcą nawet na chwilę stać się "ludźmi". Quote
krakowianka.fr Posted December 11, 2010 Posted December 11, 2010 A jakie sa wiesci od Tiny? Czy Grzegorz przekazal ostatnio komus relacje? Quote
moni12 Posted December 11, 2010 Posted December 11, 2010 [quote name='Yorija']Tak sobie jeszcze myślę. Jeżeli ona ma te trzy lata - to znaczyłoby, że dwie, trzy zimy już przeżyła. Może pierwszą w domu z ludźmi u których była. Bo musiała być ślicznym szczeniaczkiem. A następna? Siedziała w budzie przywiązana łańcuchem? Wiatr, mróz. W oknach choinka, krzątający się ludzie. Obchodzą święta. Dzielą się opłatkiem. A jak nadeszła chwila gdy zwierzęta ludzkim głosem mówią - nikt się nie odważył podejść do budy. Ze strachu co mogliby usłyszeć. A nie usłyszeli by nic. Zwierzaki są tak bezgranicznie ufne i kochające, że się nie poskarżą. Może Tinka nic nie "mówiła" bo jej nie przyszłoby do tej chorej główki żeby się żalić i narzekać. Jeśli miałaby siłę to pewnie zamerdałaby ogonkiem - ciesząc się, że po prostu do niej przyszli. Może lepiej by było gdyby to ludzie w ten jeden dzień-czy noc zyskali umiejętność mówienia zwierzęcym głosem. Albo zdolność odczuwania tego co one czują. Jak jest im zimno, głodno i samotnie. A my tak pysznie dajemy zwierzętom możliwość odezwania się ludzkim głosem. One nie mówią - bo nie chcą nawet na chwilę stać się "ludźmi".[/QUOTE] No tak cudnie to ujełaś ,ze aż mi się łzy w oczach pojawiły. Slędze wątek niuni tak pocichutku ,ale dzis nie mogłam sie nie odezwać! Quote
Yorija Posted December 12, 2010 Author Posted December 12, 2010 Tina na pewno te święta spędzi z ludźmi. U Grześka i jego rodziny. To już coś. Quote
Yorija Posted December 12, 2010 Author Posted December 12, 2010 [quote name='krakowianka.fr']A jakie sa wiesci od Tiny? Czy Grzegorz przekazal ostatnio komus relacje?[/QUOTE] Rozmawialiśmy wczoraj. Dziś możliwe, że pojawi się filmik - zabawy z ... Tinka ma się dobrze - ale to niech wszystko Grzesiek opisze. Quote
Recommended Posts