Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

tineczka była dzis na dworze jak sie rozglądała patrzyła na snieg była nim zachwycona i zdziwiona wczoraj zielona trawka a dzis cos białego a i dziś miała starcie z moją pucha odgryzła jej sie nie da se w kasze dmuchac zuch dziewczynka

• Replies 1.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

adamo1974 napisał(a):
tinka znowu była na spacerku zwarzyliśmy ją waży już 2,5 kg lubi kaszke manną reaguje na mój głos i uwielbia się tulic

Miło czytać takie wieści:):)

Posted

tina może zostawać sama nawet na kilka godzin niepotrzebna jej całodobowa pomoc z załatwianiem sie jest lepiej ale jak jestem w pracy po 8 godzin niestety tinka robi w domu bo ja i zona jesteśmy w pracy a teraz o tinie sunia robi duże postępy jeszcze jest płochliwa zaczyna bawić się z mo[URL="http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/f46fb94dd009f868.html"][IMG]http://images45.fotosik.pl/442/f46fb94dd009f868m.jpg[/IMG][/URL]im psem i sama z zabawkami

Posted

[quote name='Yorija']Cisza sie taka zrobiła.
Tinka robi postępy.
A my powoli rozglądamy się za DS.
Początek stycznia tuż tuż - badania i do domu małą wyślemy :-)[/QUOTE]
Miło brzmiące perspektywy:):) Ale domek musowo naj naj:)

Posted

Zróbmy Wielką Reaktywację Wątku
akcję szukania domu - tak, żeby w styczniu Tinka po badaniach pojechała już do swojego stałego domu

postaram się jakiś tytuł inny wstawić - reaktywny

Posted

jeszcze Grzegorzowi o tym nie mówiłam
ale śniło mi się, że wiozłam Tinkę do DS.
I to teraz właśnie - i że ona święta i nowy rok spędzi już w swoim nowym stałym domku.
Nie wiem jak to Grzesiek i jego rodzina by przyjęła.
Zakładam, że z jednej strony ucieszyli by się gdyby znalazł się już właściwy domek dla małej.
A z drugiej strony - pewnie nie wyobrażają sobie świat bez niej.

Tak sobie strasznie gdybam i marzę. Ale święta tuż tuż. Dom jeśli nawet się znajdzie będzie musiał być prześwietlony, wypytany, sprawdzony na cztery strony.
To trochę czasu zajmie. Nadejdzie styczeń - badania kontrolne.
Tweety mówiła, że dr. Niedzielski wypytywał o stan Tinki.

Posted

Tak sobie jeszcze myślę.
Jeżeli ona ma te trzy lata - to znaczyłoby, że dwie, trzy zimy już przeżyła.
Może pierwszą w domu z ludźmi u których była. Bo musiała być ślicznym szczeniaczkiem.
A następna?
Siedziała w budzie przywiązana łańcuchem?
Wiatr, mróz.
W oknach choinka, krzątający się ludzie. Obchodzą święta. Dzielą się opłatkiem.
A jak nadeszła chwila gdy zwierzęta ludzkim głosem mówią - nikt się nie odważył podejść do budy. Ze strachu co mogliby usłyszeć.
A nie usłyszeli by nic.
Zwierzaki są tak bezgranicznie ufne i kochające, że się nie poskarżą. Może Tinka nic nie "mówiła" bo jej nie przyszłoby do tej chorej główki żeby się żalić i narzekać. Jeśli miałaby siłę to pewnie zamerdałaby ogonkiem - ciesząc się, że po prostu do niej przyszli.

Może lepiej by było gdyby to ludzie w ten jeden dzień-czy noc zyskali umiejętność mówienia zwierzęcym głosem. Albo zdolność odczuwania tego co one czują. Jak jest im zimno, głodno i samotnie.
A my tak pysznie dajemy zwierzętom możliwość odezwania się ludzkim głosem.
One nie mówią - bo nie chcą nawet na chwilę stać się "ludźmi".

Posted

[quote name='Yorija']Tak sobie jeszcze myślę.
Jeżeli ona ma te trzy lata - to znaczyłoby, że dwie, trzy zimy już przeżyła.
Może pierwszą w domu z ludźmi u których była. Bo musiała być ślicznym szczeniaczkiem.
A następna?
Siedziała w budzie przywiązana łańcuchem?
Wiatr, mróz.
W oknach choinka, krzątający się ludzie. Obchodzą święta. Dzielą się opłatkiem.
A jak nadeszła chwila gdy zwierzęta ludzkim głosem mówią - nikt się nie odważył podejść do budy. Ze strachu co mogliby usłyszeć.
A nie usłyszeli by nic.
Zwierzaki są tak bezgranicznie ufne i kochające, że się nie poskarżą. Może Tinka nic nie "mówiła" bo jej nie przyszłoby do tej chorej główki żeby się żalić i narzekać. Jeśli miałaby siłę to pewnie zamerdałaby ogonkiem - ciesząc się, że po prostu do niej przyszli.

Może lepiej by było gdyby to ludzie w ten jeden dzień-czy noc zyskali umiejętność mówienia zwierzęcym głosem. Albo zdolność odczuwania tego co one czują. Jak jest im zimno, głodno i samotnie.
A my tak pysznie dajemy zwierzętom możliwość odezwania się ludzkim głosem.
One nie mówią - bo nie chcą nawet na chwilę stać się "ludźmi".[/QUOTE]

No tak cudnie to ujełaś ,ze aż mi się łzy w oczach pojawiły. Slędze wątek niuni tak pocichutku ,ale dzis nie mogłam sie nie odezwać!

Posted

[quote name='krakowianka.fr']A jakie sa wiesci od Tiny? Czy Grzegorz przekazal ostatnio komus relacje?[/QUOTE]

Rozmawialiśmy wczoraj.
Dziś możliwe, że pojawi się filmik - zabawy z ...
Tinka ma się dobrze - ale to niech wszystko Grzesiek opisze.