akucha Posted July 22, 2009 Posted July 22, 2009 Kąpnica to wanna? :roll: Ale pojechałas Gabi :evil_lol:, nic nie kumam. Quote
Zosia4 Posted July 22, 2009 Posted July 22, 2009 No - ten "druszlak" to mnie też wkurza, a najgorsze, że to mówi moja siostra - wychowana na najlepszej polszczyźnie. Jak to słyszę to mi jest niedobrze - autentycznie. Gabryjella - ja też nic nie kumam. Akucha - dawaj te powiedzonka dziadka. Jak ja napiszę jakie powiedzonka miała moja babcia - to chyba umrę ze wstydu. A jak teraz Twoje zwierza ? Quote
akucha Posted July 22, 2009 Posted July 22, 2009 Moje zwierza ok. Pynia to jakis terminator, ona zachowuje się tak, jakby to całe operacyjne zamieszanie jej nie dotyczyło. Z zakrapianiem żadnych problemów. Zosiu, Ja tez sie wstydzę dziadkowych powiedzonek :evil_lol: Quote
Zosia4 Posted July 22, 2009 Posted July 22, 2009 No to co robimy - będziemy się tak po cichu wstydzić, czy piszemy ? Może ja pierwsza zacznę. Moja babcia jak coś "capiło" to określała to tak : "pachnie jak z dupy Kachnie" :oops:. [SIZE=1]O Jezu - nie wiem czy tego nie usunę jak mnie spostponujecie.[/SIZE] Quote
brazowa1 Posted July 22, 2009 Author Posted July 22, 2009 aaa,o Kachnie to znam. koleżanka farmaceutka dawala takie fajne newsy z apteki,typu: Apacz (chodzilo o apap) Avemaryja (aviomarin) Quote
akucha Posted July 22, 2009 Posted July 22, 2009 :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: Aaaaaa... brawo Zosiu!!!!!!!!!!!! Ja ma podobne: [I]Taki z ciebie (np. fachowiec) ja z koziej dupy trąba! :oops:[/I] Quote
brazowa1 Posted July 22, 2009 Author Posted July 22, 2009 bład! ja znam "z koziej" ups o jaaaaaaaa,wzrok mnie omylił i przeczytalam "z kociej",buchacahcahachcahc,dlatego Akuszke poprawilam Quote
Zosia4 Posted July 22, 2009 Posted July 22, 2009 Noooo Brązia - z tym "avemaryja" to rzeczywiście news - alem się uśmiała. Quote
brazowa1 Posted July 22, 2009 Author Posted July 22, 2009 hardkory mojej babci sie nie nadaja......:shake: szowinistyczne,irytujace i nazistowskie. Za to ostatnio moja kuzynka uslyszala od drugiej kuzynki "zeby cie myszy zjadly-cieżarnej odmawiasz!" i na to nalezalo odpowiedziec "zeby ci dupa uschła,jak wierzysz w gusła" Quote
akucha Posted July 22, 2009 Posted July 22, 2009 [quote name='brazowa1']aaa,o Kachnie to znam. koleżanka farmaceutka dawala takie fajne newsy z apteki,typu: Apacz (chodzilo o apap) Avemaryja (aviomarin)[/QUOTE] Buchachachachachcha!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Hihihihikhihihihi!!!!!!!!!! Wzięłam i umarłam!!!!!!! :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: To hicior, o matko, udusze się!!!!! No dobra madrale, a to znacie? [I]W du..ie była, gów...o widziała!!![/I] Gabi objaniła, edytuje post. babcia odlotowa! hehehehe.... Czy wy też tak kwiczycie jak ja? No dawajcie, wiecej chcę! Brązowa, dawaj! Quote
Zosia4 Posted July 22, 2009 Posted July 22, 2009 Znamy, znamy Akucha - właśnie gmeram w mej pamięci żeby coś sobie jeszcze przypomnieć. Gabi - ale dlaczego czipa to kosz ? Nijak mi to nie kojarzy się. Quote
brazowa1 Posted July 22, 2009 Author Posted July 22, 2009 no dobra,sama gabi chcialas: Ulubiona sentencja babci,jako osoby,ktora miala piątke dzieci:"nie ten chłop,co w wojsku nie był,nie ta kobieta,ktora nie rodziła" Z mazur pochodzila,wiec..." Dorsz nie ryba,Kaszub nie czlowiek" (Dżizas!!!) Quote
akucha Posted July 22, 2009 Posted July 22, 2009 :evil_lol: Nooo, nie takie one niepolityczne :evil_lol: Quote
brazowa1 Posted July 22, 2009 Author Posted July 22, 2009 kasowac,co? i jeszcze:" na czarnym chleb rodzi,na białym kot smrodzi" Quote
Zosia4 Posted July 22, 2009 Posted July 22, 2009 Piszcie dziewczyny dalej - ja idę utulić mojego psa, bo jak nic zbliża się burza. Wiolka - pisz, niechaj to będzie dla potomnych, bo to przecież najprawdziwsza historia zawarta w tych powiedzonkach naszych przodków. Quote
akucha Posted July 22, 2009 Posted July 22, 2009 [quote name='brazowa1']kasowac,co? i jeszcze:" na czarnym chleb rodzi,na białym kot smrodzi"[/QUOTE] :evil_lol::evil_lol::evil_lol: Nic nie kasuj!!!! ZABRANIAM! Dawaj więcej! Quote
brazowa1 Posted July 22, 2009 Author Posted July 22, 2009 mam :oops::oops::oops: wiecie,kobieta musiala byc jak rzepa-wtedy sie podobała.I takie durne z wesela,jako komplement dla panny mlodej "jest w co,ale zeby bylo czym" Obleśne. Quote
akucha Posted July 22, 2009 Posted July 22, 2009 A co ty sie tak czerwienisz? :evil_lol: To mądrości życiowe zdobywane pokoleniami. Dobre, dobre! U nas mówi się na taką [B]klaczkę,[/B] (tak, tak... chodliwe okreslenie), że ona jak "krew z mlekiem" Quote
brazowa1 Posted July 22, 2009 Author Posted July 22, 2009 o jezusie...gdy bylam mlodsza,to non stop slyszalam to na wsi :placz::oops::placz::oops: Quote
Kasia25 Posted July 22, 2009 Posted July 22, 2009 Hehehehe jak tu wesoło. Powiedzonka weselne są obrzydliwe, zawsze mnie mdli jak się ludziska zaśmiewają. Quote
kaerjot Posted July 23, 2009 Posted July 23, 2009 Kiedyś w czasach nader wczesnej młodości stałam przed lustrem i jojczałam, że mam krzywe nogi. Moja babcie spojrzała, wzruszyła ramionami i stwierdziła [I]"Nieważne, nogi i tak idą na bok" :oops:[/I] Quote
Betbet Posted July 23, 2009 Posted July 23, 2009 Szukam opieki nad dwiema myszkami praktycznie na cały sierpień. Zapewniam trociny, karmę i piękny prezent za fatygę... Quote
Zosia4 Posted July 23, 2009 Posted July 23, 2009 Betbet - dawaj te myszki. Ten piękny prezent mnie zainspirował :). A tak na poważnie - jeśli się wybierasz na wyjazd gdzieś w Polskę i akurat moja skromna osoba będzie umiejscowiona w pobliżu trasy Twojego przejazdu, to nie widzę przeszkód w tym aby się nimi zaopiekować. U mnie każdy zwierz ma dobrze, dostaną osobny pokój coby ich koty nie denerwowały. No - ale jak wyjeżdżasz na jakieś Kanary, to będzie kłopot. Gabi - a co to ten zup ? Quote
Recommended Posts