Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

No - ten "druszlak" to mnie też wkurza, a najgorsze, że to mówi moja siostra - wychowana na najlepszej polszczyźnie. Jak to słyszę to mi jest niedobrze - autentycznie.

Gabryjella - ja też nic nie kumam.

Akucha - dawaj te powiedzonka dziadka. Jak ja napiszę jakie powiedzonka miała moja babcia - to chyba umrę ze wstydu.

A jak teraz Twoje zwierza ?

Posted

Moje zwierza ok. Pynia to jakis terminator, ona zachowuje się tak, jakby to całe operacyjne zamieszanie jej nie dotyczyło. Z zakrapianiem żadnych problemów.
Zosiu, Ja tez sie wstydzę dziadkowych powiedzonek :evil_lol:

Posted

No to co robimy - będziemy się tak po cichu wstydzić, czy piszemy ?

Może ja pierwsza zacznę. Moja babcia jak coś "capiło" to określała to tak : "pachnie jak z dupy Kachnie" :oops:.

[SIZE=1]O Jezu - nie wiem czy tego nie usunę jak mnie spostponujecie.[/SIZE]

Posted

hardkory mojej babci sie nie nadaja......:shake: szowinistyczne,irytujace i nazistowskie.
Za to ostatnio moja kuzynka uslyszala od drugiej kuzynki "zeby cie myszy zjadly-cieżarnej odmawiasz!"
i na to nalezalo odpowiedziec "zeby ci dupa uschła,jak wierzysz w gusła"

Posted

[quote name='brazowa1']aaa,o Kachnie to znam.
koleżanka farmaceutka dawala takie fajne newsy z apteki,typu:
Apacz (chodzilo o apap)
Avemaryja (aviomarin)[/QUOTE]

Buchachachachachcha!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Hihihihikhihihihi!!!!!!!!!!
Wzięłam i umarłam!!!!!!! :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:
To hicior, o matko, udusze się!!!!!

No dobra madrale, a to znacie?

[I]W du..ie była, gów...o widziała!!![/I]

Gabi objaniła, edytuje post. babcia odlotowa! hehehehe....

Czy wy też tak kwiczycie jak ja? No dawajcie, wiecej chcę!

Brązowa, dawaj!

Posted

Znamy, znamy Akucha - właśnie gmeram w mej pamięci żeby coś sobie jeszcze przypomnieć.

Gabi - ale dlaczego czipa to kosz ? Nijak mi to nie kojarzy się.

Posted

no dobra,sama gabi chcialas:
Ulubiona sentencja babci,jako osoby,ktora miala piątke dzieci:"nie ten chłop,co w wojsku nie był,nie ta kobieta,ktora nie rodziła"
Z mazur pochodzila,wiec..." Dorsz nie ryba,Kaszub nie czlowiek" (Dżizas!!!)

Posted

Piszcie dziewczyny dalej - ja idę utulić mojego psa, bo jak nic zbliża się burza.

Wiolka - pisz, niechaj to będzie dla potomnych, bo to przecież najprawdziwsza historia zawarta w tych powiedzonkach naszych przodków.

Posted

[quote name='brazowa1']kasowac,co?
i jeszcze:" na czarnym chleb rodzi,na białym kot smrodzi"[/QUOTE]

:evil_lol::evil_lol::evil_lol: Nic nie kasuj!!!! ZABRANIAM!

Dawaj więcej!

Posted

mam :oops::oops::oops:
wiecie,kobieta musiala byc jak rzepa-wtedy sie podobała.I takie durne z wesela,jako komplement dla panny mlodej "jest w co,ale zeby bylo czym"
Obleśne.

Posted

A co ty sie tak czerwienisz? :evil_lol:
To mądrości życiowe zdobywane pokoleniami. Dobre, dobre!
U nas mówi się na taką [B]klaczkę,[/B] (tak, tak... chodliwe okreslenie), że ona jak "krew z mlekiem"

Posted

Kiedyś w czasach nader wczesnej młodości stałam przed lustrem i jojczałam, że mam krzywe nogi. Moja babcie spojrzała, wzruszyła ramionami i stwierdziła [I]"Nieważne, nogi i tak idą na bok" :oops:[/I]

Posted

Betbet - dawaj te myszki. Ten piękny prezent mnie zainspirował :).

A tak na poważnie - jeśli się wybierasz na wyjazd gdzieś w Polskę i akurat moja skromna osoba będzie umiejscowiona w pobliżu trasy Twojego przejazdu, to nie widzę przeszkód w tym aby się nimi zaopiekować.

U mnie każdy zwierz ma dobrze, dostaną osobny pokój coby ich koty nie denerwowały.

No - ale jak wyjeżdżasz na jakieś Kanary, to będzie kłopot.

Gabi - a co to ten zup ?