Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

akucha napisał(a):
Brązowa, takiego kota ludzie szukają. Zaginął 18 grudnia:
Wiem, że się wkurzysz, ale przysłali, to jakoś głupio nie zapytać.

Groszka ogloszenie widzialam,musza sami,osobiscie przyjezdzac i sprawdzac w schronie.
Akuszko,a tego trzeba dac na Trojmiejskie-zywiolowy,wesoly pies,przyjaciel kazdego (lepiej napisac,ze bedzie wital obce osoby na spacerze,niektorzy wlasciciele tego nie lubia).Musial przez kilka dni przed przybyciem do schronu glodowac,bo zarcie bylo dla niego takim szokiem,ze z histerii w malutkim boksie,nie mogl znalezc miski z suchym.Teraz juz najedzony :).
Bedzie rowniez przeszukiwal krzaki w poszukiwaniu jedzenia na spacerze-czyli sam uroki spaniela.Szuka domu.Telefon do schroniska podajemy,dobrze? nie do mnie.
Piesek ma kolo roku,nie jest maskotka-jest spanielem.Poszukiwani milosnicy tych pieskow,ktorzy cokolwiek na ich temat wiedza,coby nie bylo przykrych niespodzianek,typu-za 2 miesiace spaniel wyladuje znowu na ulicy lub w schronisku.

Posted

Wrócilismy wczoraj o 23:00. jeszcze do mamy po Pynię i Tolkę, ok. 24 byłam w domu.

Bela ma juz usunięte martwe tkani, zabieg pod znieczuleniem oka tylko. Ona grzeczna bardzo, więc wszystko odbyło się bez problemu.
Cisnienie w gałce oczne w granicach normy. Ma uskodzone oko na skutek zapalenia rogówki, szczególnie w okolicach blizn (tych po kocie) i uchodowała, jak okreslił to Pan doktor, mega-wrzoda.
Oko dalej na granicy perforacji :-( Ma na gałce coś w rodzaju balonika, który oslania cieniuteńka błonka. To musimy chronić i leczyć. Mamy 2 tygodnie na to.
Belka dostała nowe krople, maść do oka i zawiesinę.
BEZWZGLĘDNIE KOŁNIERZ - bardzo Bela nieszczęśliwa z tego powodu, bardzo... Oko znowu nie widzi, kołnierz - chodzi i obija się o wszystkie kąty. Pynia gryzie doopkę, Tolka wspólczuje i próbuje lizac oko.
Ja mam służbę!!!

Dr Garncarz, bardzo symptyczny człowiek, bardzo!!!
A w poczekalni wesoło, swojsko, pełno zwierząt i ich włascicieli.