nemesea Posted December 6, 2010 Posted December 6, 2010 a co z domkami stałymi? pyta ktoś o tak piękne jamniczki? Quote
bianka0 Posted December 6, 2010 Posted December 6, 2010 [quote name='nescca']Cudowne wieści Bianko :) Ci chłopcy nie powinni w żadnym razie przebywać w kojcach. Są stworzeni do wysiadywania dziury na kanapach. Kamień spada mi z serducha ,bo spać w nocy nie mogę myśląc ,że te biedaki śpią w budach.[/QUOTE] Dziękuję za znalezione u Was w trybie pilnym miejsce :p Ale ta sroga zima, która się zapowiada nie pozwala im pozostać w kojcach zewnętrznych. Poczekam na wiadomość od wiosny ( ma również kontakt z Lilką ) kiedy będą psiaki zabrane i ureguluję już wszyskie koszty. Czy przyszły jakieś kubraczki ? Dobrze, że trochę cieplej się zrobiło. Quote
bianka0 Posted December 6, 2010 Posted December 6, 2010 [quote name='nemesea']a co z domkami stałymi? pyta ktoś o tak piękne jamniczki?[/QUOTE] Pytają, ale większość od razu nie kwalifikuje się, ten dla Tobiego pod Krakowem po wizycie przedadopcyjnej okazał się pomyłką. Ten w Opolu raczej też nie na takiego psa jak Korek czeka.:shake: Quote
israel Posted December 6, 2010 Author Posted December 6, 2010 Dla Korka sprawdzamy domek w Poznaniu, może to właśnie ten. Korek w ogóle jest bardziej pożądany, o Tobiaszka mniej osób pyta, nie widzieć czemu :( Obaj są wyjątkowi, każdy w swoim rodzaju, może jeszcze za krótko są ogłaszani. Quote
bianka0 Posted December 6, 2010 Posted December 6, 2010 Jamniki szorstkowłose są bardziej fotogeniczne, u mnie też wszyscy goście zachwycają się Goliatem i głównie na nim skupiają swoją uwagę. Co ciekawe najpiękniejszy eksterior ma Tuptuś, u poprzednich właścicieli pozostał nawet jego rodowód. Ale podoba się zawsze tylko Goliat i wszyscy potem przesyłają buziaki tej zaplutej mordce.:evil_lol: Quote
bianka0 Posted December 7, 2010 Posted December 7, 2010 Czy doszły już jakieś kubraczki. Wprawdzie jest odwilż, ale ta wilgoć potęguje uczucie zimna. Quote
israel Posted December 7, 2010 Author Posted December 7, 2010 Ta odwilż jest jeszcze gorsza. Błoto i wody po kostki... Czy znacie kogoś jamnikolubnego do sprawdzenia domku w Gryfinie - dla Korka (dzisiejszy tel). Jeżeli nie, będziemy szukać. Pozdrawiam Quote
nescca Posted December 7, 2010 Posted December 7, 2010 Nie wiem wiele.....ale wiem na pewno ,że kubraki doszły. Quote
Isadora7 Posted December 7, 2010 Posted December 7, 2010 [B]Umieściłam oba jamnisie na już stronie SOS DLA JAMNIKÓW. Z uwzględniem TObiego w adopcjach promowanych. Zapraszam :) klik w banerek[/B] [URL="http://jamniki.eadopcje.org/start"][IMG]http://img163.imageshack.us/img163/8599/banneras0.jpg[/IMG][/URL] Quote
danka1234 Posted December 8, 2010 Posted December 8, 2010 [quote name='israel'] Czy znacie kogoś jamnikolubnego do sprawdzenia domku w Gryfinie - dla Korka Pozdrawiam[/QUOTE] ze Szczecina jest szczecinianka,Gryfino jest 27 km od Szczecina,przypytam szczecinianki czy bedzie mogła przeprowadzic ta wizyte lub kogos polecić. Do mnie przyszedł mail z allegra w sprawie Korka z okolic Warszawy,odpisałam i czekam na odpowiedz. Widac wszyscy sa zainteresowani Korkiem ale jak Tobiaszek pojedzie do Arktyki,zrobi sie ładne fotki,nowe ogłoszenia to domki i o niego beda walczyc. Quote
israel Posted December 8, 2010 Author Posted December 8, 2010 Witam, Dziękujemy bardzo. Tobiemu promocja bardzo się przyda. Korek ma fajne zdjęcie - akt męski ;) Pozdrawiam Quote
danka1234 Posted December 8, 2010 Posted December 8, 2010 szczecinianka nie dysponuje autem wiec sam nie bedzie mogła pojechac do Gryfina ale bedzie szukać kogos kto by mógł przeprawadzic ta wizyte. Tu jest link do watku i ludzie z Gryfina ,moze ktos kogos bedzie znał bo ja niestety nie znam. [url]http://www.dogomania.pl/threads/188242-%C5%81ysy-ONek-i-inne-cudowne-psiaki-czekaj%C4%85-na-sw%C3%B3j-dom-w-Gryfinie-pod-Szczecinem[/url] Quote
bianka0 Posted December 8, 2010 Posted December 8, 2010 [quote name='danka1234']szczecinianka nie dysponuje autem wiec sam nie bedzie mogła pojechac do Gryfina ale bedzie szukać kogos kto by mógł przeprawadzic ta wizyte. Tu jest link do watku i ludzie z Gryfina ,moze ktos kogos bedzie znał bo ja niestety nie znam. [URL]http://www.dogomania.pl/threads/188242-%C5%81ysy-ONek-i-inne-cudowne-psiaki-czekaj%C4%85-na-sw%C3%B3j-dom-w-Gryfinie-pod-Szczecinem[/URL][/QUOTE] Oczywiście za zwrotem kosztów przejazdu i tak pewnie mają sporo wydatków na swoje psy. Dziękuję Danusiu. Quote
YxNinaxY Posted December 8, 2010 Posted December 8, 2010 Witam, dostałam namiary na wątek i zapytanie o wizytę. Skopiuję to co napisałam: Oczywiście mogłabym przeprowadzić wizytę, tylko jeszcze nigdy tego nie robiłam. Jakby ktoś dał mi jakieś wskazówki na co zwrócić uwagę, o co pytać ogólnie.. Jamnika mam więc specyfikę rasy znam ;-) No i nie jestem dokładnie z Gryfina, mieszkam 17 km od Gryfina. Auto w rozsypce ale są autobusy, dałabym radę. Czy ktoś z tej rodziny jest cały czas w domu? Bo u mnie z tymi autobusami to szału nie ma i byłabym od nich zależna. Quote
bianka0 Posted December 8, 2010 Posted December 8, 2010 YxNinaxY zaraz na wszystko będziesz miała odpowiedź. Dziękuję :lol: Quote
danka1234 Posted December 8, 2010 Posted December 8, 2010 dziękuje ze weszłas na wątek,wysłałam Ci pw z pytaniem czy mogłabys podac numer telefonu,podamy go dla isreal,bo jest osoba która ma kontakt z tym domkiem w którym ma byc wizyta. Quote
YxNinaxY Posted December 8, 2010 Posted December 8, 2010 numer podany ;) Edit: Już wszystko wiem, jutro będę dzwoniła do Pani z Gryfina i umówię się na konkretny termin. Bilet kosztuje ok 8zł (w jedną stronę), jeżeli uda mi się zorganizować samochód, sądzę, że kierowca nie skasuje mnie więcej niż 20 zł :). Gdybym miała nieco więcej kasy z pewnością nie chciałabym zwrotu.. Jednak cienko z kasą u mnie :/ Quote
nescca Posted December 8, 2010 Posted December 8, 2010 Chłopaki już w kubrakach. Ponoć zadowolone :) Zrobie zdjecia w sobote i podesle.... :) Quote
bianka0 Posted December 9, 2010 Posted December 9, 2010 [quote name='YxNinaxY']numer podany ;) Edit: Już wszystko wiem, jutro będę dzwoniła do Pani z Gryfina i umówię się na konkretny termin. Bilet kosztuje ok 8zł (w jedną stronę), jeżeli uda mi się zorganizować samochód, sądzę, że kierowca nie skasuje mnie więcej niż 20 zł :). Gdybym miała nieco więcej kasy z pewnością nie chciałabym zwrotu.. Jednak cienko z kasą u mnie :/[/QUOTE] Nie martw się tym, to jasne że jesteśmy zobowiązani do zwrotu za podróż. Pomoc w wizytach przedadopcyjnych jest bezcenna.:cool3: Podaj mi konto na PW. Quote
YxNinaxY Posted December 9, 2010 Posted December 9, 2010 nr konta podam jak rodzicielka wróci (ja swojego jeszcze nie posiadam ;) ). Dzwoniłam do Pani z Gryfina, umówiłyśmy się na jutro, bo dziś Pani leży schorowana w łóżku. Zatem relacje jutro :) Quote
hotel_lilki Posted December 9, 2010 Posted December 9, 2010 Jamniki bardzo dziękują za 5 kubraków...będzie rewia mody...wczoraj Korkowi założyłam fioletowy, a Tobisiowi czerwony. Pięknie wyglądaja i jest im już napewno cieplutko. Postaram sie o szybkie zdjęcia w każdym kolorze. Quote
israel Posted December 9, 2010 Author Posted December 9, 2010 [URL="http://www.dogomania.pl/members/110717-YxNinaxY"][B]YxNinaxY[/B][/URL] bardzo Ci dziękujemy za pomoc i czekamy na relację. Jak dobrze, że kubraki doszły. Zima wraca niestety i podobno jakieś syberyjskie mrozy nadchodzą. No i nie mogę się doczekać na fotki :) Quote
bianka0 Posted December 9, 2010 Posted December 9, 2010 Dzwoniłam dzisiaj do wiosny. Jest kłopot z transportem , wiosna nie ma kontaktu z kobietą która miała adoptować suczkę po sterylce. To dla suni był zorganizowany ten wyjazd, chłopcy mieli jechać przy okazji. Czekamy do soboty i trzymamy kciuki za dom suczki i transport jamników :roll: Quote
nescca Posted December 10, 2010 Posted December 10, 2010 Zle..... ja juz poobiecalam miejsca dla 2 biedakow czekajacych na transport do Mysłowic. Ale co zrobić..... Quote
Recommended Posts