Vasco Posted November 13, 2010 Posted November 13, 2010 Zaglądam do maluszka, oby to nie była żadna wirusówka... Po niedzieli prześlę 20 pln, niestety narazie jednorazowo, bo trafiło mi się takie cudo.... [URL]http://www.dogomania.pl/threads/196354-4-miesięczna-PARADA.-Pokonała-śmierć-czy-pokona-ludzką-obojętność[/URL] Quote
zuzlikowa Posted November 13, 2010 Posted November 13, 2010 Dziewczyny, z[B]aktualizujcie pierwszy post o informację ,że maluch ma podejrzenie o parwo i jaki jest koszt surowicy...I O APEL O POMOC W SZYBKIM PODANIU JEJ!!![/B] Warto wtedy wrzucać na FB...na NK...może ktoś zauważy i szybko podaruje środki lub nawet surowicę!!!!MALUCH POWINIEN DOSTAĆ SUROWICĘ NATYCHMIAST...może ktoś ma możliwość pożyczyć choć środki na nią...nie ma czasu na zbieranie pieniędzy,bo każda chwila bez surowicy,to dla niego...śmierć. Wybaczcie...inaczej nie jestem w stanie pomóc...niestety! Quote
Kinia1984 Posted November 13, 2010 Author Posted November 13, 2010 narazie surowica niepotrzebna , wedlug wetki maly nie wyglada na parwo, ale to pokaza badania ktore zostaly wykonane... Kasa jest pilnie potrzebna narazie na wlasnie te badania. Ania_tygrysiczka w razie co surowice ma i bardzo jej dziękuję za chęć pomocy... Jade dzis na ta wizyte i teraz test bedzie najlepszy dla tego Pana bo zobacze co powie na leczenie malucha, jesli powie ze wezmie malucha jak ten bedzie zdrowy dopiero to z gory skreslam chyba... Quote
zuzlikowa Posted November 13, 2010 Posted November 13, 2010 [quote name='irenaka']Przepraszam, ale nie czytałam wątku, opieram się tylko na tym, co napisała do mnie Wenucja na pw. Sfinansuję surowicę dla malucha, tylko podajecie ją szybko.[/QUOTE] DOKŁADNIE TAK- [B]jeśli jest nawet jedynie podejrzenie o parwo [/B]to SZYBKO...NATYCHMIAST konieczne jest podanie surowicy!...tu liczy się każda minuta i nie powinno czekać się na wyniki badania...szczególnie gdy podejrzenie dotyczy szczeniaka. Quote
Kinia1984 Posted November 13, 2010 Author Posted November 13, 2010 [quote name='Kinia1984'] Kasa jest pilnie potrzebna narazie na wlasnie te badania. Ania_tygrysiczka w razie co surowice ma i bardzo jej dziękuję za chęć pomocy... [/QUOTE] powtorze:) jesli tylko bedzie wskazanie ze strony wetkow ze surowice nalezy podac to postaram sie skombinowac transport i kase na transport. dzwonilam wlasnie do lecznicy i zaraz maja oddzwonic bo maja pacjentow. Quote
wenucja Posted November 13, 2010 Posted November 13, 2010 [quote name='irenaka']Przepraszam, ale nie czytałam wątku, opieram się tylko na tym, co napisała do mnie Wenucja na pw. Sfinansuję surowicę dla malucha, tylko podajecie ją szybko.[/QUOTE] dzięki za przybycie :) ja opieram się tylko na tym co dziewczyny piszą :) oby to nie było tylko to cholerstwo :( Quote
irenaka Posted November 13, 2010 Posted November 13, 2010 [quote name='Kinia1984']narazie surowica niepotrzebna , wedlug wetki maly nie wyglada na parwo, ale to pokaza badania ktore zostaly wykonane... Kasa jest pilnie potrzebna narazie na wlasnie te badania. Ania_tygrysiczka w razie co surowice ma i bardzo jej dziękuję za chęć pomocy... Jade dzis na ta wizyte i teraz test bedzie najlepszy dla tego Pana bo zobacze co powie na leczenie malucha, jesli powie ze wezmie malucha jak ten bedzie zdrowy dopiero to z gory skreslam chyba...[/QUOTE] Przepraszam Kinia, ale co to znaczy, że pies wg. wetki nie wygląda na parwo? Czy zdaje sobie sprawę, że te badania, których wynik zapewne poznamy w poniedziałek (?) nic nie dadzą, jeżeli pies wcześniej może odejść za TM? Surowica musi być podana, to może być koszt jego życia. Zapewniam Cię, że parwo to podstępna choroba. Znam przypadek, gdzie szczeniak odszedł za TM kilka godzin po wizycie u weta a ten nie widział objawów. Quote
AMIGA Posted November 13, 2010 Posted November 13, 2010 Narazie mogę tylko mocno trzymać kciuki za zdrowie małego Quote
irenaka Posted November 13, 2010 Posted November 13, 2010 [quote name='wenucja']dzięki za przybycie :) ja opieram się tylko na tym co dziewczyny piszą :) oby to nie było tylko to cholerstwo :([/QUOTE] Nie masz za co dziękować, jak mam coś na koncie, to zawsze pomogę. Quote
Kinia1984 Posted November 13, 2010 Author Posted November 13, 2010 wynik badania bedzie po poludniu ok. 15. W tej chwili pies nie wymiotuje, robi normalna kupe nie ma goraczki, wyciekow z nosa i roznosi klatke w lecznicy. Nie wiem co robic. Rozmawialam z Anią i w kazdej chwili moze nadac surowice i wyslac pociagiem do warszawy. Myslicie zeby profilaktycznie podac nawet? Ja raczej sklaniam sie do zatrucia robalami, ale nigdy tez nie mialam doczynienia z parwo... Czy ktos bylby w stanie odebrac surowice w razie co ze stacji w warszawie i dowiezc do wolomina? Quote
wenucja Posted November 13, 2010 Posted November 13, 2010 [quote name='Kinia1984']wynik badania bedzie po poludniu ok. 15. W tej chwili pies nie wymiotuje, robi normalna kupe nie ma goraczki, wyciekow z nosa i roznosi klatke w lecznicy. Nie wiem co robic. Rozmawialam z Anią i w kazdej chwili moze nadac surowice i wyslac pociagiem do warszawy. Myslicie zeby profilaktycznie podac nawet? Ja raczej sklaniam sie do zatrucia robalami, ale nigdy tez nie mialam doczynienia z parwo... Czy ktos bylby w stanie odebrac surowice w razie co ze stacji w warszawie i dowiezc do wolomina?[/QUOTE] wysylam wiadomości, może ktoś zjawi się z zaproszonych przeze mnie kto pomoże w dowiezieniu Quote
irenaka Posted November 13, 2010 Posted November 13, 2010 [quote name='Kinia1984']wynik badania bedzie po poludniu ok. 15. W tej chwili pies nie wymiotuje, robi normalna kupe nie ma goraczki, wyciekow z nosa i roznosi klatke w lecznicy. Nie wiem co robic. Rozmawialam z Anią i w kazdej chwili moze nadac surowice i wyslac pociagiem do warszawy. Myslicie zeby profilaktycznie podac nawet? Ja raczej sklaniam sie do zatrucia robalami, ale nigdy tez nie mialam doczynienia z parwo... Czy ktos bylby w stanie odebrac surowice w razie co ze stacji w warszawie i dowiezc do wolomina?[/QUOTE] Błagam, podajcie tą surowicę. Jeżeli byłaby to nawet nawet zbędna profilaktyka, to nie można ryzykować, parwo może zabić błyskawicznie:-(. W transporcie nie pomogę, jam;) z Krakowa. I jeszcze jedno, moim zdaniem ten pies nie powinien być teraz nigdzie oddawany, nawet gdyby domek bardzo chciał. Wybaczcie szczerość i twarde żołnierskie słowa:evil_lol: Quote
AMIGA Posted November 13, 2010 Posted November 13, 2010 Narazie mogę tylko mocno trzymać kciuki za zdrowie małego Quote
majqa Posted November 13, 2010 Posted November 13, 2010 [quote name='irenaka'](...) moim zdaniem ten pies nie powinien być teraz nigdzie oddawany, nawet gdyby domek bardzo chciał. (...)[/QUOTE] Dostałam PW od Wenucji więc jezzzdem. A już całkiem serio... popieram, nowy domek no way, póki się nie wyjaśni co to było. Quote
irenaka Posted November 13, 2010 Posted November 13, 2010 Jeszcze jedno, teraz doczytałam post. Czy ja dobrze rozumiem, że mały jest teraz w lecznicy? Lecznica nie ma surowicy, żeby podać? Będzie szybciej. Quote
majqa Posted November 13, 2010 Posted November 13, 2010 Irenko, jest Meksyk z surowicami, ciągnący się przez całą Polskę. Surowice mają weci, którzy zrobili sobie wcześniej zapasy. Quote
irenaka Posted November 13, 2010 Posted November 13, 2010 [quote name='majqa']Irenko, jest Meksyk z surowicami, ciągnący się przez całą Polskę. Surowice mają weci, którzy zrobili sobie wcześniej zapasy.[/QUOTE] A może mają w tym gabinecie? Jak nie, to wtedy kombinować transport. Quote
wenucja Posted November 13, 2010 Posted November 13, 2010 ale się cieszę, że moje ulubione ciotki się pojawiły :) teraz Klusek (przepraszam że go sama ochrzciłam ale to imię naprawde do niego pasuje) będzie miał cudowne wsparcie i porady z najwyższej półki... DZIĘKIIII Quote
Kinia1984 Posted November 13, 2010 Author Posted November 13, 2010 dziewczyny ania niedlugo wysyla surowic4e pociagiem z siedlec i bedzie do odebrania na wschodnim.. Quote
rita60 Posted November 13, 2010 Posted November 13, 2010 Jestem na zaproszenie,mały slodki,do zacałowania,ale niestety nie pomoge finansowo,mam zobowiazania z ktorych musze sie wywiazac. Jesli beda potrzebne jakies ogloszenia,chetnie zrobie małemu. Quote
irenaka Posted November 13, 2010 Posted November 13, 2010 [quote name='Kinia1984']dziewczyny ania niedlugo wysyla surowic4e pociagiem z siedlec i bedzie do odebrania na wschodnim..[/QUOTE] To ja proszę o pw z numerem konta do przelewu i kwotą. A jaki jest koszt badań maleństwa? Quote
Aleksa. Posted November 13, 2010 Posted November 13, 2010 porozsyłam wątek z nadaniem imienia dla niego. :) wenucja może Ty mu nadasz??? :D:D [url]http://www.dogomania.pl/threads/196233-Nadaj-imi%C4%99-male%C5%84stwu-ze-%C5%9Bmietnika-do-15.11?p=15713076#post15713076[/url] Quote
Kinia1984 Posted November 13, 2010 Author Posted November 13, 2010 surowicy w gabinecie na stanie niet... tez musieliby z warszawy zamowic Quote
Kinia1984 Posted November 13, 2010 Author Posted November 13, 2010 [quote name='irenaka']To ja proszę o pw z numerem konta do przelewu i kwotą. A jaki jest koszt badań maleństwa?[/QUOTE] bede wiedziala kolo 15 , dziekuje pieknie:) Quote
majqa Posted November 13, 2010 Posted November 13, 2010 Kto pomoże bazarkowo? Ania-tygrysiczka oferowała pomoc fantową. Quote
Recommended Posts