Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Blask trafił niedawno do hoteliku, w którym mieszka nasz Lord. Tam go poznałam.
Według opowieści został tam przywieziony - znaleziony na ulicy, prawdopodobnie po wypadku.
Nie widac po nim żadnych obrażeń na dzisiaj - tylko...pozostał w tym hoteliku i poproszono nas o pomoc w szukaniu mu domu.

To śliczny i raczej młody piesek - w typie szorstkowłosego jamnika. Wesoły i przemiły.
Jutro jadę do hoteliku z gryzakami i jedzonkiem - dla Blaska też cosik będzie.

Szukam mu pilnie domu - taka malizna siedzi w kociarni w klatce.

Oto Blask

Posted

Matko kochana! kolejny jamnik! normalnie idę grać w totka i wszystkie je do siebie zabiorę! a resztę przeznaczę na pozwolenie na broń i wytropię tych zwyrodnialców!!!

Posted

Jak szybko należy znaleźć domek to mogę mu zrobić ogłoszenia.
Tylko potrzebuje jakiś kontakt do osoby, która będzie w stanie udzielić więcej informacji.
Jakiś numer telefonu albo maila, który mogę podać w ogłoszeniach.

Posted

ja też idę na tropienie! z chęcią wyładowałabym swoją energię właśnie na tych zwyrodnialcach

a Blask jest śliczny, tylko co z tymi jamnikami jest, że ostatnio tyle ląduje na ulicach, w schroniskach.... cóż chyba moda mineła

Posted

Nie ma czipa i nikt go nie szuka. Pani która go odwiozła rzekomo z wypadku - miała się nim interesować, zostawiła numer tel komórkowego. Niesttey telefon nie odpowiada i Pani ani śladu. Może oddała własnego psa w ten sposób.

Posted

Na tropienie, z taką ekipą, idę w ciemno!!!

Dziś jednak, póki co (choć trzymam kciuki, to nic nie wiem coby Kocyk już w tego totka wygrała) idę sprawdzać potencjalny domek. Może właśnie dla Ciebie Balsk :-)

Posted

Na razie nie rób - i jak zwykle dzięki że z nami jesteś.
Jak wszystko dobrze pójdzie Blask jutro pojedzie do domu. jestem umówiona z Panem, że poznanie z psiakiem nastąpi w hotelu, a spisanie umowy itp. w gabinecie wet. gdzie jeszcze ostatnie oględziny Blaska nastapia.
Trzymajcie palce!!!

Posted

Nie miałam wczoraj wieczorem dostępu do kompa.
Byłyśmy z Ellonią na wizycie przedadopcyjnej. Blask - jak wszystko dobrze pójdzie(trzymam kciuki za wizytę zapoznawczą) będzie miał super Pana - noooo a okolica do spacerów. Tylko pozazdrościć! Aż żal nie mieć psiaka w takim miejscu :-)
Pan baaardzo miły, miał już psiaki w domu rodzinnym. Teraz jak poszedł "na swoje" też zatęsknił za czworonogim przyjacielem. Pokazałam Panu forum i zaprosiłam tutaj do nas no i do pomocy w fundacji :-). Myślę że będziemy w kontakcie.
Trzymajcie kciuki za wizytę zapoznawczą!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Posted

cześć witam;)

Blask właśnie walnął w kimono w nowym mieszkaniu;)

Wystraszony jak diabli (pewnie podsłuchał rozmowę u weterynarza :P) ale po paru godzinach już troszeczkę lepiej. A i okolica moja też mu się raczej podoba. Myślę,że się polubimy :)

Posted

Witamy serdecznie nowego właściciela Blaska wśród forumowiczów. To Blask - posłuchiwacz ;-)
Nawet nie umiem opisać jak się cieszę, że wybrałeś Blaska :multi: i w tak ekspresowym tempie jesteście już razem :-)
Sądząc po fotce - polubicie się szybciej niż może się wydawać!
Cuuuudne wiadomości, rewelacja!!!!!! Tak bardzo trzymałam kciuki...
A co do okolicy - to wcale mu się nie dziwię :-P
BTW - duże ma posłanie ;-) ciekawe gdzie będzie spał dziś jego nowy Pan :-)
Pozdrawiam, trzymam kciuki za rozwój przyjaźni i czekamy tutaj na codzienne wieści co u Was :-)

PEES:
Jestem zawstydzona - bo ja do dziś nie umiem zamieszczać tu zdjęć :-( a tutaj fachowiec - pierwszy post i już zdjęcie.

Posted

Mam nadzieję, ze się polubimy, przed spaniem nawet zamachał do mnie ogonem - jakikolwiek pierwszy jego widoczny gest radości w czyjąkolwiek stronę ;) Pewnie ma focha za przymusowy długi spacer przed wizytą u weterynarza, bo z emocji oczywista dla mnie lokalizacja stała się nie oczywista i trochę pobłądziłem...

Szczerze mówiąc, to Twoja wczorajsza propaganda odnośnie Blaska pomogła wybrać, gdyz się wahałem, właściwie inne psy nie mialy już wielkich szans, nawet Kala która tak bardzo mi się spodobała od początku, jednak Blask przyćmił ją swoim blaskiem:)

No ze spaniem fakt, może być problem. Tak mu się łóżko moje sppodobało, że próbując mu delikatnie zasugerować, że to ja tam zwykłem sypiać, wydobywa z siebie groźne pomruki budzącego się wulkanu. A możę - na cześć tych pomruków i zmian jakie zapewne wprowadzi w moim życiu (widać już dziś) - by dać mu na imię Eyjafjallajokull, jak ten słynny ostatnio wulkan ?:D Przynajmniej nikt by na niego nie wołał na ulicy...

Żarty żartami, ale cieszę się bardzo, że go mam.

Co do PSa. Z takich fachowców jak ja to mój dziadek na konia wsiadał;), ale w razie czego służę wyjaśnieniami. Polecam stronkę http://imgur.com do wrzucania fotek (najprostsza w obsłudze) i przycisk "dodaj grafikę" na forum.

Dziękuję Wam za sugestię i pomoc w szybkim załatwieniu sprawy;>

Posted

W ogóle jak patrzyłem na opisy różnych psów to aż żal się robiło, że niektóre tyle lat siedzą już same. Szkoda, chętnie bym przygarnął więcej psów bo uwielbiam psy (kiedyś miałem 3 i było idealnie bo świetnie się bawiły razem), no ale teraz nie mam na to możliwości. Ale kto wie, może mi się uda namówić np. rodziców na psa?:) Cośtam ostatnio przebąkiwali że fajnie by było.

Posted

Hahahahahah bosheeee tak Ci wczoraj o Blasku nagadałam (na szczęście skutecznie) że teraz jak będziesz np. musiał sobie drugie łóżko kupić to będzie na mnie ;-).
Cudne nowe imię dla Blaska - wymówić jej nie umiem ale mi się spodobało wówczas jej wolne, polskie tłumaczenie: Ejjawamchujadampolatać ;-).
Fakt - na ulicy to by go nikt nie wołał... Może jednak łatwiej byłoby nazwać go Wulkan :evil_lol: Oby tylko gazów i lawy nie wyrzucał z siebie ;-).
Ciesze sie, naprawde się cieszę. Baaaaaardzo! Gratuluje Wam tej "nowej drogi życia" :oops:
Co do wystraszenia - to nie dziw się proszę. On nie mało przeszedł. Moja Marylinka niemal nie wychodziła z legowiska przez 3 dni... Ogonem też machnęła po 3 dniach. Blask zatem ma zastraszająco szybkie tempo :-)

Za namówienie rodziców też trzymam kciuki :-). Stronę fundacji już znasz. DZIĘKI ZA WSZYSTKO!

Pozdrowionka dla Was chłopcy :-)